Last news in Fakti

12 Август, 2022 05:50 5 555 26

Александър Николов: На бас, че всички получени оферти са с по-лоша цена от тази на Cheniere

  • александър николов-
  • росен христов-
  • газ-
  • оферти-
  • министър-
  • енергетика

Бившият министър на енергетиката отговори на Росен Христов

Александър Николов: На бас, че всички получени оферти са с по-лоша цена от тази на Cheniere - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на енергетиката в кабинета "Петков" отговори във Фейсбук на твърденията на наследника си на поста Росен Христов, че не е имало достатъчен контрол по строежа на газовата връзка с Гърция, както и че се правят опити за намирането на по-евтина оферта за втечнен газ от тази за седемте танкера, предаде БНТ.

"Нямало достатъчно контрол по строежа?! Има седмични репорти на ниво Министър - Министър от проектната компания /Скрекас - Николов/, както и същите са получавани на ниво Премиер. Доколкото вчера /б.р. сряда/видях от МЕ беше проявен далеч от мижав интерес, но все пак присъстващи на прегледа на връзката … странно, нямаше. Все пак остават въпросите и към МРРБ и обясняващите за недовършено строителство, как аджеба е издаден тогава Акт 14, също така, как регулаторните органи в Гърция са приели всичко. За срещите с Авакс няма да пиша, тъй като е прекалено дълго. Нека се прави разлика между тест на SCADA система за автоматизация и строеж… все пак, ако е удобно.

Назованите проблеми с “противопожарна” и т.н. Става въпрос за екзекутивни чертежи. Решенията са правноописани, налични в Ай Си Джи Би /а не БиДжи…. вероятно останали назад в експертната история/, та… налични са и в Министерство на енергетиката и всички възможни стъпки показват как се достига ефективно до Акт 15 и Акт 16.

Имаме множество оферти от много контрагенти. Хаааайде сега на бас, че всички получени оферти са с по-лоша ценова структура от тази на Cheniere? Само да не се окаже, че пак ще трябва да работите по нещо оставено от редовния кабинет?! И само да не се окаже, че… нещо няма да успеете да се справите за 3 месеца напред с необходим достъп до инфраструктура?! И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?!", пише Николов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да,бе, смешник -

    48 20 Отговор
    Никой не може да ни даде това, което ти си ни обещал! Подчертавам - не дал, а обещал!
  • 3 Абе много басове, много нещо

    52 30 Отговор
    много разбирате, много сте умни, а цените двойни. Просто замълчете! Докарахте ки невиждата криза!
  • 4 Аноним

    48 23 Отговор
    От тоя нищо не става видях ме те министър за посмешище
  • 5 Хорошо

    42 23 Отговор
    А, на бас, че си за затвора.
  • 6 Тентери

    45 27 Отговор
    И сега да припомним, че това момче беше министър на ЕНЕРГЕТИКАТА,... ужас, ужас, кошмар!
  • 7 Вижте

    21 14 Отговор
    само вратовръзката му.... до там....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 един

    29 33 Отговор
    Хора които обслужват Газпром,не са хора,а съучастници в престъпна война,в този ред на мисли те никога няма да признаят никаква истина!На бялото черно казват, а кво остава за ценови оферти!
  • 10 Славчо Вепиков

    29 3 Отговор
    Да се оповестят забележките на приемателната комисия, относно газовата връзка, за да се разбере, има ли нещо гнило?! Забележките може да бъдат и хиляда, но ако те нямат отношение към нормалното функциониране на обекта, същия се приема, а комисията назначава срокове за отстраняване на забележките и налага на изпълнителя ОТБИВ от цената, като при неизпълнение - с тези средства, инвеститора сам се справя, което обикновено не се случва, тъй като отбивът за отстраняване на тези пропуски винаги е доста висок и никой изпълнител, не си и помисля да не изпълни предписанията на ПРИЕМАТЕЛНАТА КОМИСИЯ.
  • 11 История в документи

    20 12 Отговор
    Всички до един в министерството на енергетиката са зависими от ДС ченгета и руzки "бизнесмени ".
  • 12 зачуден

    21 12 Отговор
    И този - като Кицата - нищо не му се разбира ?! От цялата словесна помия , разбрах само , че цената /и комисионните/ на някаква неизвестна фирма били ... мнооого хубави , ама не разбрах кое - цената /слабо вероятно/ или комисионната /дето този мушморок е прибрал/.
  • 13 Справедливост!

    16 14 Отговор
    Съд и затвор за престъпниците от кабинета кирчо и кокорчо!
  • 14 Бгг

    14 6 Отговор
    Няма да се оправим без народен съд !!!
  • 15 мучо

    12 5 Отговор
    абе много се пени това момче бе....
  • 16 Този Министър е награмотен

    15 4 Отговор
    Акт 14 третира само конструкция, а инсталации, монтаж и изпитване на оборудване, контролни
    измервания и др. се приемат с акт 15. Тези работи обикновено изискват няколко месеца, след което се организира
    Държавна приемателна комисия със съответна програма. Такива са законите и у нас, и по света.
    Този, както и друг ите инфантили от ПП са неграмотни.

    Коментиран от #20, #21

  • 17 Ясно е,

    13 1 Отговор
    Че, ако тепърва тръгнат с надцаквания, разследвания, ровене в документации, ще забатачат всичко. Узаконете и пуснете връзката, па после правете каквото искате.
  • 18 пРезидента си подготвя дълго управление

    7 2 Отговор
    Но не е забравил, че има едно неизвестно относно неговото пребиваване в президентството. Първата задача на новия парламент ще е импийчмънт.
  • 19 101 Далматинци

    6 0 Отговор
    А на бас, че тоя не е влизал в централа до като не стана министър
  • 20 Комисията е определена в ЗУТ няма време

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Този Министър е награмотен":

    Акт образец 15 съставя се от строителя, инвеститора, строителния предприемач, технически правоспособните физически лица по всички части на проекта, към лицето, упражняващо строителен надзор, проектантите по всички части на проекта, лицензианта по смисъла на Закона за енергетиката и енергиината ефективност, концесионера, представители на експлоатационните дружества, както и предстваител на експлоатацията за строежите с производствено и общестъвено предназначение. ВСЕ МНОГОЗНАЕЩИ.
  • 21 Проверяват се протоколите от изпитанията

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Този Министър е награмотен":

    Акт образец 15 съдържа:
    Описание на договорите за изпълнение на строителството, строителните книжа, екзекутивната документация и съставените актове и протоколи по време на строителството, документацията от строителното досие на обекта (актове, протоколи, дневници, декларации за експлоатационни показатели/декларации за характеристиките на строителния продукт на вложените строителни продукти и други документи, изискващи се по съответен нормативен акт), както и на тези за проведени изпитвания, измервания, доказващи правилността на изпълнението;данните от огледа на място и околното пространство (възстановено ли е във вида при откриване на строителната площадка), включително описание на строежа и на неизвършени, незавършени или недобре извършени работи, които до подаване на искането за издаване на разрешение за ползване/удостоверение за въвеждане в експлоатация следва да бъдат отстранени, за което се съставя констативен протокол
  • 22 Болярин

    4 0 Отговор
    Брей, ... всеки компетентен и от специалист на горе, ама само ... по бързо присвояване ! Затова сме все след африканските републики !!!

    Коментиран от #23

  • 23 Болярино, с роптане не става

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Болярин":

    Ами не ги избирай такива.
  • 24 Митев

    1 0 Отговор
    Много сте я омотали момче,а истината е че не ставате за тази работа.Едно е да искаш,друго е да можеш,а съвсем различно е да го направиш.....
  • 25 Ча,, ча,, ча

    0 1 Отговор
    Докато умноте се наумуват, софийските гъзета ще се настудуват. Нали няма да се къпят и ще стоят на студено за славата на Зеленски трябва да се пусни машкото газ за предприятията за да не останат гладни истинските хора, работниците. Колкото и да се пенят и затъват във лъжите си ПП красивите и лъжливите за сега алтер атива за газ няма, само отгазпром да изкараме спокойно зимата а дотогава ще се проучват и други възможности. ЩЕ ПАДНЕ ГОЛЯМО СОФИЙСКО ТЕРПЕРИ. А ШОПИТЕ СА ГЛЕЗЛЙОВЦИ И БЪРЖЕ ЩЕ ОБЪРНАТ ПАЛАЧИНКАТА
  • 26 ????

    0 0 Отговор
    А, ще ОБЯСНИ ли някой, какъв е бил КОНТРОЛА на"ЮЖЕН-ТУРСКИ-БАЛКАНСКИ" ПОТОК?! А, някой да е виждал ПЪТНАТА КАРТА?! КЪДЕ е ТЯ??????????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове