Last news in Fakti

24 Август, 2022 08:31 2 178 17

Автоексперт: Страната ни се превърна в изпитателен полигон за шофьорите

  • красимир георгиев-
  • автоексперт-
  • катастрофи-
  • висока скорост

Според Красимир Георгиев мястото на катастрофата край Скравена е много критично

Автоексперт: Страната ни се превърна в изпитателен полигон за шофьорите - 1

"За съжаление, се превърнахме в страната, която се превърна в изпитателен полигон докъде стигат възможностите на всички шофьори". Така автоекспертът Красимир Георгиев коментира пътната обстановка у нас - с високите скорости, катастрофите и разхождането на животни по пътните платна.

От място, близо до катастрофата край Скравена межди джип и цистерна преди дни, в ефира на NOVA той посочи: "Мястото е критично и много отдалече се вижда с просто око, че там има условия за възникване на ПТП. Мисля, че има много какво да се направи, за да се обезопаси това място".

За криволиченето на камиона преди да се обърне експертът обясни, че е естествена реакция от страна на водача за заобикаляне на дупка или неравност, която го е притеснила. Но подчерта, че според него това решение не е било най-правилно.

"По-добре да се счупи автомобилът или да се случи някаква беля, чиито размери нямаха да бъдат толкова големи, каквито размери придобиха поднасянето на цистерната и ударът от насрещно движещия се джип", посочи Георгиев.

Той потвърди, че скоростта може да се определи като висока, защото: "при тази рязка смяна на посоката центрбежните сили, които влияят върху устойчивостта на автомобила, са точно толкова големи, колкото е висока и скоростта. При по- ниска скорост тези центробежни сили е нямало да преобърнат цистерната".

Ограничението за скорост от 40 километра в час в участъка той нарече "неразумно ниска", за която "тук някой чиновник явно е решил да си върже гащите". А за високите скорости в София предположи, че българинът гледа много филми като "Бързи и яростни", а след това се опитва да ги пренесе на пътя.

"После някои колеги започнаха да провеждат обучение за екстремно каране, което се превърна в обучение за дрифтене и гонки".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 4 Отговор
    Като няма истински полигон за курсистите, какво очаквате ‼️
    Във Варна вече е ежедневие, на паркинг на някоя верига да видя кола с "У" ! Нормално, трябва да свикват, ама инструктора да върти волана или да натиска спирачки до Вашата кола , дали е нормално ‼️

    Коментиран от #12

  • 2 23456

    16 0 Отговор
    На околовръстното на Долни Дъбник има пропадане на пътя от години и никой не забелязва а и самият път е трагедия

    Коментиран от #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 След 1989г простотията българска

    29 1 Отговор
    Се отприщи с пълна сила и това на политиците се харесва щото прост народ лесно се манипулира
  • 5 Факт

    30 0 Отговор
    От 40 години шофирам. Дали имам опит ... Ама щом след всяка втора реконструкция по пътищата се питам : " А тука от къде трябва да мина ?..." Организацията на движението, знаците, маркировката е ... (не намирам точните думи). Та аз на ЗНАЦИ И МАРКИРОВКА НЕ ВЯРВАМ ! И после се чудите защо не се спазват ограничения, знаци и маркировка - ами елементарно е : не са на мястото си!

    Коментиран от #8

  • 6 Ко стаа ве...!

    14 1 Отговор
    В Украйна война- по-малко жертви от България...!!!
  • 7 джи- пи

    16 1 Отговор
    Неподдьржани пьтища Продажни инструктори продаващи книжки и още по скапани вносни коли сьбирани по моргите на Европа После другите са ни виновни
  • 8 Друг Факт!

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    Гледах видеото заснето с видеорегистратора на колата караща зад цистерната...!Ами извинявайте вие с 40 и кусур годишните опити в шофирането...!НО!Явно тоя ,,професионален" шофьор караше с несъобразена скорост и обърна цистерната като детска играчка...!
  • 9 КАТеричоците

    5 0 Отговор
    Трябва да направят NFS bg, ще бъде най-бруталната игра автосимулатор от поредицата.
  • 10 Браво !

    9 0 Отговор
    Какви ги говориш Краси? Няма такова нещо! Пътищата ни са чудесен терен за засаждане на картофи. Вече съм пуснал молба до апито да ми отпуснат под аренда "нивата" от разклон за Горни Богров до разклона за Правец. Тунелите ще ги правя за гъбарници, а мостчетата все още не съм решил какво ще ги правя. Или ще са за скачане с бънджи или ще ги бутам, че са подали навсякъде.
  • 11 Иванов

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "23456":

    Още от Ясен като започнеш, там където ти казваш и после целия път до Радомирци (пък и след него) - тва всичкото е на коловози и пропадания- пълна трагедия. И това е главен път Русе-София. Камионите , 90% от тях вървят претоварени и никой нищо не прави. на ДАИ им дай да си въртят палките и да стоят под сенките. Тук в България, мисля само веднъж в живота си съм виждал разпънат полеви кантар за камионите - имаше ДАИ и полиция и спраха камиони и ги теглеха. Само веднъж. От 1991 година карам всеки ден в България.

    Коментиран от #16

  • 12 сдфгх

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ееееххх, спомени...
    Едно време се държеше изпит на полигон- тръгване на естакада, успоредно и напречно паркиране, тунел- напред и назад, змейка- напред и назад, маневри в квадрат... И ни обясняваха как да паркираме (кога да въртим геврека и в коя посока), научавахме що е то размери на колата и колко от нея НЕ виждаме и т.н., и т.н.... И щото са ме научили и до момента мога да изляза назад (без парктроници и камери) по тясна уличка без да се стресирам дори и да съм с бордови камион... Дори и след 15+г. шофиране на автоматик когато за 5-10 дни годишно да карам ръчка ми трябват макс. 10 мин. и няколко потегляния от светофар за да усетя колата и да си ръчкам предавките като дърт тираджия с 5млн. км. зад гърба си...
    Но нас са ни учили- на сегашните им дават книжки, а да се учат после сами...

    То затова и модерните коли са натъпкани със сензори и правят почти всичко сами- просто сегашните шофьори са тотални некадърници...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 В този дух!

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    Най ми е било странно и смешно като чуя израза -...,,професионален шофьор"...!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 23456

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иванов":

    Да тая отсечка е пълна с капани.Питам къде са органите на пътно.
  • 17 дрт прч

    3 1 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ПРИЗНАЕМ ЧЕ ПРОБЛЕМА НЕ Е ТОЛКОВА У ВОДАЧИТЕ, А ВЪВ ПЪТИЩАТА. ДОКАТО НЕ НАПРАВЯТ ПЪТИЩА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА УМИРАТ НЕВИННИ ХОРА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове