Last news in Fakti

28 Август, 2022 12:48 4 441 20

Поскъпват яйцата, оризът и сиренето

  • яйца-
  • ориз-
  • сирене-
  • поскъпване

По-ниски са цените на олиото и маслото 

Поскъпват яйцата, оризът и сиренето - 1
Снимка: БГНЕС

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, се повиши тази седмица с 0,20 на сто до 2,060 пункта. До началото на август ИТЦ повече от месец практически не се променяше, като се движеше в границите 2,029-2,039 пункта. През август нивото на индекса сe покачи средно с 0,5 на сто, отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).

Оранжерийните домати тази седмица поевтиняват със 7,8 на сто до 2,02 лева за килограм, а цената на оранжерийните краставици пада с 0,9 на сто до 2,20 лева за килограм. Картофите поевтиняват с 4 стотинки и се продават по 1,00 лева за килограм. Цената на морковите пада със 7 стотинки до 1,05 лева за килограм на едро. Зелето поскъпва с 2 стотинки и се търгува по 0,87 лева за килограм, информират от "Марица".
Ябълките се търгуват по 1,33 лева за килограм. Цената на лимоните пада с 19 стотинки до 2,90 лева за килограм. Прасковите поевтиняват тази седмица с 10,7 на сто и се продават по 1,83 лева за килограм, а дините се търгуват по 0,62 лева за килограм.

Кравето сирене прибавя 1,9 на сто и вече мина нивото от 11 лева за килограм, като се търгува по 11,07 лв. за килограм, а кашкавалът тип "Витоша" поскъпна с 1,6 на сто и се продава по 16,21 лева за килограм. След като поевтиня в средата на юли, олиото тази седмица отстъпи с още 2,2 на сто и се търгува по 4,88 лева за литър по тържищата.
Пакетче краве масло от 125 грама поевтиня с 1,1 на сто и се търгува по 2,74 лева. Пилешкото месо се търгува средно по 6,06 лева за килограм. Захарта се продава по 2,29 лева за килограм в края на седмицата, а брашно тип "500" се търгува по 1,31 лева за килограм. Оризът поскъпва с 9 стотинки и се търгува по 2,75 лева за килограм. Яйцата поскъпват с 1 стотинка и се продават по 0,30 лева за брой на едро.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    35 2 Отговор
    И ХЛЯБЪТ, И ХЛЯБЪТ !!! Хляб, който струваше 1,60 след премахването на ДДС стана 1,40, ДНЕС Е 1,65 ЛВ.!!!

    Коментиран от #14

  • 2 Българин

    50 2 Отговор
    Всеки път като отида до магазина вече има нещо поскъпнало. Вие давате ли си сметка колко хора не могат да си осигурят нормална прехрана? Говоря за здравите. Ами болните със специални нужди? Чака ни поредната черна зима. А хората са толкова отчаяни и обезверени, че вече са загубили всякаква надежда. Тия от лъскавите офиси да вземат да махнат забраните по селата за гледане на животни и безумните водомери от кладенците на хората, че инак гладът ще ни умори всички! От къде мислите ви идват стоките в магазина? Все на внос ли ще я караме?
    От страна износител на качествени храни, сега сме гетото на Европа и ядем най-големите боклуци. Ръстът на младите намалява - сигурен признак за лошо хранене. Деца с тлъстини и целулит, срамота. Ще ни затрият тия продажни политици.
    Българинът винаги е бил свързан със земята. За нея сме си давали кръвта, от нея сме се хранили.

    Коментиран от #11, #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Агата Кристи

    14 2 Отговор
    ЗА ЯЙЦАТА - нищо чудно ...
    Те са СИМВОЛА на "ПУ и ПЕ"!

    НА една стока се вдига цената, когато ЧИСЛЕНОСТТА и намалява...
    "Елементарно", УОТСЪН...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    21 2 Отговор
    Няма ли кой да я осъди тая държава, че рак ще ни хване от нея.
  • 8 Така е

    14 0 Отговор
    Сиренето е с пари !
  • 9 толупа

    8 0 Отговор
    ако язе съм на влас сичко чеше да ви е ефтино
  • 10 Студопор

    14 0 Отговор
    Щях да се учудя, ако цената на нещо в България падне. Качеството - ясно, ама цената...
  • 11 Студопор

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Много правилно! Много правилно!! Не знам кой е тоя, дето ти е сложил минус... Точно така си беше - имахме всичко, че дори изнасяхме. Всички, с които съм говорил, родени преди мене, само хубави неща приказват за тези години.
    Останалото е пропаганда, защото на някой не му се е работило, но е решил да се облагодетелства.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Шмекер

    9 6 Отговор
    Всяка сутрин закусвам в кварталната хранителна верига.Без пари,но на крак.Взимаш си каквото ти се яде и докато стигнеш до касите то е вече в корема.И биричка има,охладена на витрината.Само трябва да си перде и да не страдаш от скрупули.Веригите са немски,значи вражески.
    Да ви е сладко.

    Коментиран от #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 123

    8 2 Отговор
    Лечението на тези кожодери е бойкот.Като им останат складовете пълни ще се усетят.
  • 16 Седе раст

    7 2 Отговор
    "Яжте пасти!"
  • 17 Евала

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    хвани се на Работа и не ги мисли цените
  • 18 Кажи

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Шмекер":

    нещо и за тока
  • 19 Одит

    0 0 Отговор
    Отдавна трябваше да се махне ножицата между гражданете и селяните! 1 час труд в завода е три пъти по добре платен от този на полето! Цените на селскостопанската продукция отдавна трябваша да се изравнят с тези на промишлените стоки! Мляко 3 лева, сирене 25 лева, яйце 1 лев, месо 20 лева! Това трябваше още преди 10 години.
    Който не му уидисва, да ходи на село да копае и после да се оплаква.
  • 20 Спекола Спекула!! Тези в парламента

    1 0 Отговор
    И Правителство се занимават само със Слугинаж и Предателство, как да даваме Оръжие на Нацистите!! Никой от тях не се занимава с растящата Спекула!!! Защо!! Защото Заплатите и Комисиони те им са достатъчни да хивеят Охолно!! Спекулантите Захранват яко Лобистите на Спекулата! ! Прокуратурата Углошително мълчи, тя се занимава с Партиите,мачка Поръчково БСП, търси Патерици на ГЕРБ!! Мафиотска Държава, управлявана от Ченгетата от ДС и чужди посолства!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол