Last news in Fakti

15 Септември, 2022 14:08 1 576 27

Злосторници изрязаха 11 ограничителни колчета, спиращи изпреварването в Кресненското дефиле

  • ограничителни колчета-
  • изрязани-
  • изпреварване-
  • кресненско дефиле

С тази вандалска проява се създават предпоставки за нерегламентирано изпреварване в отсечката, регистрирана от МВР като участък с концентрация на катастрофи, алармират от АПИ

Злосторници изрязаха 11 ограничителни колчета, спиращи изпреварването в Кресненското дефиле  - 1
Снимка: АПИ

11 ограничителни колчета са изрязани в участъка от път I-1 през Кресненското дефиле от недобросъвестни граждани. С тази вандалска проява се създават предпоставки за нерегламентирано изпреварване в отсечката, регистрирана от МВР като участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". От 2016 г. до средата на 2021 г. по това трасе са станали 246 пътни инцидента, а от въвеждането на забраната за изпреварване с монтирането на ограничителните колчета не е регистрирана нито една катастрофа. По данни на „Пътна полиция“ около 70% от катастрофите в последните години са заради неправилно изпреварване и несъобразена скорост.

Повредените ограничителни колчета по пътя през Кресненското дефиле ще бъдат възстановени и отново ще трябва да се изразходват бюджетни средства вместо да се влагат в нова маркировка, пътни знаци, мантинели и мерки за безопасност. Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава пътуващите по републиканската пътна мрежа да информират незабавно органите на МВР, ако забележат недобросъвестни граждани, извършващи вандалски актове или кражба на пътни принадлежности.

За повишаване безопасността на движение в 16-километровия участък от път I-1 през Кресненското дефиле /от 380-ти до 396-ти км/ и за изпълнение на екомерките за смекчаване въздействието на трафика върху дивите животни и птици, АПИ работи по проект за обезопасяване на отсечката. Част от тях включват ограничаване на изпреварването, поради недостатъчна видимост, и скорост до 50 км/ч. При спазване на мерките за безопасност преминаването през отсечката отнема до 20 минути.

Над 11 000 автомобила на денонощие преминават по път I-1 през Кресненското дефиле и това е един от най-натоварените участъци в страната.

Работата по обезопасяване на отсечката през Кресненското дефиле не е приключила. АПИ призовава шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно създадената организация за безопасност на движението и да не предприемат рискови маневри в 16-километровия участък. Проектът предвижда да бъдат поставени и камери на „Пътна полиция“, които да следят за стриктното спазване на правилата за движение в отсечката.​


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фърчилуту

    10 6 Отговор
    е пратило убо-то
  • 2 Така

    19 1 Отговор
    Ами довършете я тая ши ба на магистрала, останаха едни пикливи 30 км, като в африканска държава сме...

    Коментиран от #5

  • 3 Гумени

    13 0 Отговор
    ли са били ?
  • 4 Пешо от блока

    38 0 Отговор
    От НСО са ги изрязали, на тях най-много им пречат.
  • 5 козилето

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "Така":

    Не става бако , корнелата даде на пенсионерите парите за магистралите.
    Затуй ще се лашкате, както казва Татяна дончева по старите пътища докато още ги има

    Коментиран от #8, #25

  • 6 Гечев

    9 0 Отговор
    Това да не е Емили тротинетката
  • 7 Мечо Пух

    17 1 Отговор
    Бетонни колчета 25-30 см височки ще свършат по-добра работа. Е, ще има повечко задръствания в началото и разляно масло, но ще имат по-траен ефект в бъдеще.

    Коментиран от #21

  • 8 ШЕФЕ,

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "козилето":

    .....а пенсионерите ли отсякоха колчетата по шосето, бя(........)
  • 9 Христо Божилов

    1 34 Отговор
    Браво на колегата! Тия колчета бяха върхът на малоумието. Значи някакъв таралясник пред мен ще ми пъпли със 60-70 като бабичка и аз да не може да го изрежа с би-турбото си

    Коментиран от #12, #13, #23, #26

  • 10 комшията

    16 0 Отговор
    За африканското племе, африкански пътища, без огранияения, без разделители и даже без асфалт. Ако не ви харесват африканските пътища, тогава не се дръжте като африканци на пътя.
  • 11 Ехо

    19 0 Отговор
    Защо наричате идиотите злосторници, а пияните почерпени! ? А пък властите, крадците и силиконките - елит!?
  • 12 Мое мнение

    20 2 Отговор

    До коментар #9 от "Христо Божилов":

    Там разрешената скорост е 50 км. час. Затова трябват не пластмасови, а железобетонни колове забити на 2 метра в земята. И такива като тебе така да се изрежат в колчето, че от колата им би-турбо, да стане би-кола, от две половинки..
  • 13 a когато

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Христо Божилов":

    таралясника ми 2021г. струва 280к. нямам ли право да си пъпля с 60-70км. в тоя участък, при положение че не ми е зор да се размажа в някой тир и по принцип си карам спокойно!? За 280к с 60км. пак ли карам таралясник и преча?
  • 14 Това си е

    6 0 Отговор
    После се обижда те на юатериал.Лош материал е Ганьо какви доказателства искате повече?!
  • 15 Тома

    3 0 Отговор
    Като знаем че българите са 80% въобще не се учудваме
  • 16 Стан

    7 1 Отговор
    Камери на входа и изхода и глобите се взимат директно от сметка. Без обяснения и мои човек твои човек мвр нсо енело. Равенство пред закона.
  • 17 Азз

    5 3 Отговор
    Значи държавата да си свърши работата - т.е. да направи нормален път за движение срещу парите които взема - данъци,застраховки,винетки и т.н.Ама всичко се краде,кат се крие в храстите да изкара нещо допълнително и най-лесното е да сложим ограничение....
    Хората летят в космоса,ние слагаме ограничение 50 и си измиваме ръцете...
  • 18 бай Иван

    4 0 Отговор
    ТАКА ЗНАЧИ ЩЕ СНИМАТЕ КОЛИТЕ НА НСО,ДАНС,МВР,е вече нема кво да снимате,колци нема..............и малоумния ще се сети кой ги е отрязал.
  • 19 Много е просто

    6 1 Отговор
    Вижте в Италия. На обикновен път от две платна по осевата линия слагат бетонни гладки прегради от блокчета. Нямя как да изпревариш.

    Коментиран от #22

  • 20 Проблем/непроблем

    5 1 Отговор
    Факт е,че катастрофите почти изчезнаха и това засега е решението. А за забавянето на магистралата питайте бащата на КирЕ-тъпото. Вандалите не е голям проблем да се установят,нооо... проблем е да се приложи Крумовият закон - да се отраже ръката отрязала колчето,защото живеем в либераст-жендърска държава.
  • 21 2020

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Мечо Пух":

    И като те натиснат от НСО?????? Къде ще бЕгаш, бе акъл, а ако аварира кола в едната лента - спират всичките - аман от тротинеткаджиииии.....
  • 22 1917

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Много е просто":

    Да, ако са от две платна - става, но ако са само две ленти ????? Ех, дабългаристче - има голяма разлика между лента и платно!!!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Момчил

    1 0 Отговор
    Направете ги бетонови !
  • 25 Момчил

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "козилето":

    Нищо не е дала. Парите за увеличените пенсии дойдоха от милиардите заеми , които се теглеха.
  • 26 Некой си

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Христо Божилов":

    Може да те изрежат анадолските м.а.н.а.ф.и.
  • 27 решението е

    1 0 Отговор
    бетон! Бетон казах!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол