Last news in Fakti

23 Септември, 2022 23:08 1 258 17

Важните новини във ФАКТИ за 23 септември

  • румен радев-
  • президент-
  • руска агресия-
  • украйна

Румен Радев: Няма да признаем референдумите в Украйна

Важните новини във ФАКТИ за 23 септември - 1
Снимка: БГНЕС

Румен Радев: Референдуми в зона на военни действия са пълен абсурд

„Недопустимо е три десетилетия след Студената война отново да се разиграва ядрената карта. Референдуми в зона на военни действия са пълен абсурд и България няма да ги признае“. Това заяви президентът Румен Радев след консултативна среща за последиците за сигурността, икономиката и социална сфера от ескалацията на войната в Украйна.

„Още от първите часове на войната заклеймихме руската агресия като категорично недопустима. От първия ден призоваваме за деескалация, но стремежът към военна победа надделява над желанието за мир. Оръжията надделяват над разума“, коментира той.

Колко души може да мобилизира България, в случай на необходимост?

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов заяви, че българската армия е в постоянна бойна готовност. Броят на българите, които могат да се отзоват при мобилизация обаче намалява.

Стоянов коментира, че руската мобилизация носи риск за националната ни сигурност, но увери, че няма заплаха от пряко въвличане на България в конфликта.

„Както знаете, армията освен да изпълнява всекидневната си дейност, е и на границата. Тя е в Каравелово. Бяхме и на пожарите. Армията е там, където трябва да бъде“, каза той.

КНСБ: Работещият българин все повече обеднява

Работещият българин безспорно обеднява. Това заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БГНЕС.

„При близо 18% официална инфлация и при 45-50% увеличения на цените на годишна база на основните 20 стоки и услуги, очевидно е, че българинът обеднява. Нашият опит е да накараме както работодателите, така и хората да поискат заедно да намерят всички възможни резерви във фирмите и в държавата“, обясни Димитров.

По думите му, за да наваксат заплатите покачващата се постоянно инфлация, е необходимо увеличение от около 20% във всички предприятия и учреждения.

Кирил Петков каза кой ще е първият закон, който ще внесе

Имам угризения, че пуснахме Борисов само след 24 часа, но ще довършим работата, каза пред жители на Дупница днес съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. Пред местните жители той посочи, че съжалява, че не е била довършена работата около антикорупционната комисия.

Петков допълни, че е доволен от направените стъпки с увеличението на пенсиите и безплатните детски градини. "За седем месеца се опитахме да направим възможно най-доброто в тази сложна коалиция и обстановка, сега се надявам да си довършим работата", посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    19 3 Отговор
    Е,за сведение на Руменчо имаше през тия три десетилетия и други недопустими неща,като например войната срещу Сърбия,водена от 19 страни от НАТО-то,и една измислена държавица в сърцето на Балканите,и разделяне и събиране на държави в Европа,и потъпнани движения за самоопределение,и незаконна миграция,и преврати,и още много не особено приятни и законни събития.Но от Козяк не са разпоредили на назначения за президент на колонията да говори за тях.
  • 2 Перо

    16 4 Отговор
    НАТОвска шушумига!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хохо секса

    6 11 Отговор
    Путин ни заплашва с ядрено оръжие, но нашето нефелно. радево правителство ни казва:
    НЯМА ЗАПЛАХА

    Коментиран от #5, #6

  • 5 А кога те заплаши

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хохо секса":

    Що си не сложите станиол на главите против облъчване с пропганда? Мноо ви лови!
  • 6 За България има три заплахи

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хохо секса":

    ГЕРБ демократична България и Продалжаваме промяната,това е
  • 7 Ретроспекция

    11 1 Отговор
    Според сбърканата логика на Радев не би трябвало да се признае и Царство България, самообявило се за такова и независимо от своя сюзерен - турският султан -на 22.09.1908 г.

    А преди това не би трябвало да се призанае и Съединението на васалното на Османската империя (по волята на русофобския и българофобски колективен запад от Берлинския конгрес,юли 1878 г.) Княжество България с автономната област на Османската империя - Източна Румелия, неразделна част от Сан Стефанска България, освободена от Русия!

    По логиката на кашмерния ни президент и слуга на ЦРУ - Румен Радев, - България трябва да е в границите на Княжество България ( в най-добрия случай).
  • 8 Пълен абсурд е,

    9 1 Отговор
    че българите преизбраха за президент на нещастна България доказал се агент на ЦРУ, два пъти стажувал в школата "Максуел" в САЩ за по една година. Ръководството на школата "Максуел" е от пенсионирани висши офицери на ЦРУ.

    Коментиран от #13

  • 9 Нищо ново

    5 1 Отговор
    Съвсем неотдавна , на нашата западна граница имаше военни действия , от които се пръкнаха няколко отделни териториални санджака . Така, че какъв да е проблема. Имаш силна , и боеспособна армия - бомбандираш тези от които не си доволен , и моделираш територии . Ама като става въпрос за някой друг - Аууу сакън , нИ можИ . Началника сега шИ са ядоса .
  • 10 плюс минус

    6 0 Отговор
    Защо политиците забравят историческите факти?
    А народът помни.
  • 11 Виктор Юго

    2 0 Отговор
    е написал доста произведения,Марийке чети,не цъкай само в интернет
  • 12 Дръгливото коте

    4 0 Отговор
    Защо този от снимката,ми напомня комшията от Шекер махала?Абе вие фотошоп нямате ли?Той че е от меллета е ясно,ама не го подчертавайте постоянно!
  • 13 Замени ЦРУ със

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пълен абсурд е,":

    КГБ и може да ти повярвам,русня такава😠Колкото и да се опитвате да прикриете тази фурнаджийска лопата на путин,хората виждат,не са толкова глупави,и се надявам всички да отидат на избори за да ви изметем,червени дрисни!

    Коментиран от #15

  • 14 НЯКОЙ

    2 0 Отговор
    Казано от президента с "половин уста". А Крим руски ли е или окопиран от русия?
  • 15 Да,

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Замени ЦРУ със":

    хората не са глупави, с изключение на такива като теб.
  • 16 ДОКТОР

    1 0 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,ВИЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,СТЕ ПЪЛЕН АБСУРД!
  • 17 "България няма да ги признае“

    1 0 Отговор
    Не България, а едно малцинство!
    Аз ги признавам! И много други, като мене!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове