Last news in Fakti

24 Септември, 2022 07:35 6 012 37

Веселина Томова: В България изчезнаха 400 млн. евро за строежа на "Южен поток"

  • веселина томова-
  • турски поток-
  • бойко борисов

Тези пари трябва да бъдат върнати на руснаците, заяви журналистът от "Афера"

"Записът е правен май месец 2018 г., когато Бойко Борисов е премиер. 10 дни преди този разговор, който той води с Румяна Бъчварова, Румен Радев вече се е срещнал с Путин в качеството си на президент", това заяви журналистът от "Афера" Веселина Томова след поредния изтекъл запис с участието на бившия премиер Бойко Борисов, този път за "Турски поток".

"Този път Бойко Борисов е доста по-мек, гласът му е почти гробовен. Той говори с Румяна Бъчварова за посещението при Путин сякаш организират участието си в шпионски филм, а той очаква да бъде "сговнене", както той сам казва", продължи тя.

По думите ѝ "това е доста странна ситуация, за едно на пръв поглед официално посещение, от което би трябвало Бойко Борисов да не изпитва такъв страх и паника".

"Много важен момент е, че по това време 2018-та г. сме писали и говорили за това, че по дадените пари от "Газпром" за "Южен поток", в България изчезнаха 400 млн. евро, в които изчезнали пари беше забъркано името на Бойко Борисов", продължи журналистът.

"Тези пари трябва да бъдат върнати на руснаците, а как могат да бъдат върнати? Като Бойко Борисов бъде натиснат, за да строи "Турски поток", добави Томова.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бамби

    82 4 Отговор
    У нас никой не разследва това дори и когато има сигнали и доказателства, всичко се покрива
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Прокопи

    17 68 Отговор
    Ндааа , абе не е лошо , ама не стига . Сега започвайте пак с напева " Пачки , кюлчета , Барцелона , остров в Гърция , газопроводи , милиарди (кеш) изнесени с правителствения самолет , кученце подарък за Путин , кланя се на Ердоган , прост пожарникар е , носил е кафе на Маджо и т..н.т. и т.н.т. " ! Действайте !!!

    Коментиран от #8, #37

  • 4 Пипи Чорапчето

    61 1 Отговор
    Имам спомен, че за "руското ресто" по "Южен поток" се заговори още след спирането му през 2014 г.
    А след фалирането на КТБ, двете теми бях тясно обвързани;)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 дико

    32 4 Отговор
    К Р У Ш А Т А винаги си има ОПАШКА .
  • 7 от гардероба

    17 49 Отговор
    Една седмица до изборите бсп и пп са закъсали с вота!? Нещо по старичко да извадим от гардероба?За чекмеджетата няма ли някоя статийка да драснем пак?!
  • 8 диков

    45 6 Отговор

    До коментар #3 от "Прокопи":

    А не е ли И С Т И Н А ?

    Коментиран от #11

  • 9 Деций

    55 9 Отговор
    Маи са 800 милиона загубите на Русия по Южен поток който Маклиин спря.Тиквата е бил яко спечен при посещение в Москва 2018 г,това показва изтелият запис.Руснаците са добри "готвачи",за това е искал да яде в случаен ресторант,и е гледал час по скоро да се махне от там.Но проблема остава,и за да се откупят със Пеевски направиха Турски поток за наша сметка ,и крият пътната карта,щото явно има подписани неизгодни за България клаузи.

    Коментиран от #34, #35

  • 10 Бамби

    14 8 Отговор

    До коментар #5 от "Може":

    Не. Там ваксината си свърши работата
  • 11 Прокопи

    12 20 Отговор

    До коментар #8 от "диков":

    Ми ,всичко което е изгодно за мен е истина , бе Саше (знаеш) , въпросът е да убедим и баламурниците в това! Благодаря ти , хонорара ще ти го преведа още днес (нищо , че не е работен ден).
  • 12 Деций

    29 10 Отговор

    До коментар #5 от "Може":

    Да,ужасно съжалявам за Васко Начев.Веднага си го помислих,и съм почти убеден ,че смъртта му няма случаен характер.За Антоний Гълъбов,не,той през годините се въртеше,и беше конюнктурен!Но Всако(мир на душата му) с интерес слушах кометарите му,и четях статиите и публикациите от него!

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Лично

    21 0 Отговор

    До коментар #12 от "Деций":

    Познавах Васко, бяхме съученици и приятели, да почива в мир.
    В последните години имаше здравословни проблеми свързани със сърцето. Така че, да не създаваме конспиративни теории.
  • 15 Стандартна процедура на службите,

    23 1 Отговор
    така държат зависими нашите марионетки., които са толкова "спосоооообни" да ни управляват и да ни продават на други държави.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Рашавия

    11 31 Отговор
    Прословутият запис е записан сега и е поредният фарс на палячовците от кгб.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 тдеокса

    27 4 Отговор
    Да ама простия пожарникар, дето лъже и краде като сиганин, освен че тези 400 милиона евро ги лапна, с разбойниците си, даде и още 3 милиарда от парите на българите. Шехерезада и мъжа и си купиха дворец и жипки, а парите и лихвите са за българите. Този крадец и хунтата му грабиха кои колкото може, а сега се готвят пак да яхнат народа.
  • 21 ИЛЮМИНАТ

    1 2 Отговор
    Ами осъди ги.....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Защо да са странни?

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Може":

    Тия плтени пропагандатори на 200% са били бустеризирани и в тая връзка е съвсем в реда на нещата вече да ги няма сред живите.
  • 24 МАНАФСКИ

    15 2 Отговор
    МНОГО ОДРЯМАН ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла ☭ БЕ...ГУШИ СЕ, КАТО НАКЪЛВАНА МИСИРКА.....БЕЗПОМОЩНО СЪЩЕСТВО...ШОКА Е ГОЛЯМ...И ПО-ГОЛЯМ ЩЕ СТАВА....МУ-ХА-ХА...
  • 25 Шапка свалям на Томова

    13 7 Отговор

    До коментар #13 от "бивша про...тутка":

    Явно не четеш Афера затова не знаеш, че постоянно вадят кирливите ризи на властеимащите не само по избори, а ПОСТОЯННО.Радвам се че има такива медии, макар и рядко, които имат силата да казват истините с истинските им имена. Бедата е там че малко хора четат, предпочитат да се пускат по течението и да папагалстават. А на Борисов е необходимо да проследиш хода на мислите му през всички години до сега, за да разбереш в коя църква ходи да се кланя-тази в която го държат на къса каишка и го карат изповядва евроатлантизма и зомбиране на Българите.

    Коментиран от #30

  • 26 ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ

    7 6 Отговор
    "Много важен момент е, че по това време 2018-та г. сме писали и говорили за това, че по дадените пари от "Газпром" за "Южен поток", в България изчезнаха 400 млн. евро, в които изчезнали пари беше забъркано името на Бойко Борисов", продължи журналистът......................................................................................................................... Сега сме 2022 год.и ще има избори.Не искам да съм адвокат на БОКО,но защо сега се пишат наново тези работи,а не бяха дадени като информация на КИРЧО И КОКОРЧО.Според мен това е част от политическата истерия преди избори. Журналисти и политици ,особено журналистите трябва да разберат,че е дошло,, време разделно,,и да не слугуват на определени партии за пари още повече че ,,перото на журналиста е като меч в ръката на самурай,,,
  • 27 Що ли

    13 0 Отговор
    ми се струва, че слабителната СПА процедура, на която беше подложен мамин Шиши в Дубай, има дълбока връзка с прословутите изчезнали пари от Южен поток и КТБ? Май му беше напомнено, че се е набутал между шамарите на много големи играчи, и че теренът там е запазен за големите риби... А тази процедура беше напомняне и за Буци да не се опитва да се прави на хитър и че няма безсмъртни хора...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 газ проводниk

    13 1 Отговор
    Бойко Борисов: Не ме е страх от
    Не ме е страх от ......абе баш cи ме е страх
  • 30 ПОТУРЛЯКФЕС ТВ

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Шапка свалям на Томова":

    ПОСТОЯННО взема страна на тоя който плаща, няма празно
  • 31 офффффф

    3 4 Отговор
    Всеки ден "ново двайсе".
    Какво ли ще излезе още - вярното и невярното в битка за гласове.
    А каква е истината - иди та разбери.
  • 32 Меркуцио

    8 4 Отговор
    Дали варненската пачаvра Томова може да каже кой взе парите? Кой и кога? Или нищо около ДПС не се пипа?
  • 33 Крокодил

    5 2 Отговор
    Питайте тази "красавица", що и бяха и от кого червени колената...
  • 34 Комунист

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Деций":

    Афера Нека върне 50 милиона лева на бсп пъктогава да говори Те завлекала партията ни
  • 35 За идиотите

    0 6 Отговор

    До коментар #9 от "Деций":

    Турски поток е построен и е на фирмата строител То го пише навсякаде
  • 36 ????

    1 0 Отговор
    Другарю"Борисов, КЪДЕ Сте, КАЖЕТЕ НЕЩО????!!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове