Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Септември, 2022 13:08 2 926 60

Ивайло Калфин: Путин няма какво да губи и ще използва всичко

  • ивайло калфин-
  • русия-
  • руска агресия-
  • украйна

Международната общност да е подготвена, че руският президент може да използва ядрен арсенал

Ивайло Калфин: Путин няма какво да губи и ще използва всичко - 1
Снимка: БГНЕС

"Няма съмнение, че международната общност няма да приеме резултатите от референдумите, които се провеждат в Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие. То не е и нормално - референдуми, които са в условията на окупация, излизат сигнали, че се ограничава движението на хората, принуждават се да гласуват и т.н. Те се правят не за да ги признае някой, а за да има оправдание руският президент, когато тези части от Украйна бъдат обявени за руска територия. Тънка е разликата дали да блъфира, или наистина да използва ядрения си арсенал, както подчерта, че не блъфира".

Коментара направи пред БНР Ивайло Калфин, бивш външен министър, бивш вицепремиер и социален министър, изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд.

Още новини от Украйна

"Никой, логично мислещ, не предполага, че Русия би могла да използва ядрено оръжие, но виждаме, че войната минава в една фаза, в която Путин няма какво да губи и ще използва всичко, което има на разположение. Не знам дали ще прибегне до тази последна мярка, но ще бъде много зле, ако след това международната общност е изненадана, че се е случило. Така че трябва да има готовност и за такъв вариант", каза още той.

Бившият външен министър ва България изтъкна, че да се говори за неутралитет на страната ни не е сериозно:

"Ние не сме част от конфликта Русия-Украйна. Путин, след като видя, че не може лесно да се справи с Украйна, вече каза, че воюва с НАТО, със Запада. Русия постави НАТО като имагинерен враг в Украйна, което не е така. Международната общност помага на Украйна да защити територията си. Няма война Русия - НАТО, България не е част от война".

Според него има настроение и в България, и в други страни - да спрем с помощта за Украйна, за да приключи бързо войната, но "това означава Русия бързо да постигне целите си":

"Очевидно идеите на Путин са да разширява територията на Русия. Не мисля, че има вариант, в който това да бъде прието. И тук вече България не би трябвало да бъде неутрална. Когато се говори за запазване на териториална цялост, не би трябвало да поставяме под въпрос въобще дали България приема този принцип на международните отношения".

Калфин подчерта, че Русия е загубила огромна част от влиянието си в международните отношения:

"Един от проблемите е, че Русия е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН. Това е най-авторитетната организация, която би трябвало да се изказва по такива проблеми, включително запазването на териториалната цялост. С поведението си Русия ликвидира тази функция на Съвета за сигурност, той вече не може да работи ефективно".

По думите на Калфин позицията на служебното правителство на България е ясна и е заявена от външния министър Николай Милков от най-високата трибуна - ООН, заклеймявайки агресията на Русия срещу Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    29 12 Отговор
    Щом и калъфа на корни е стоплил, остават другите форми на Шантаж, преди уж изборчетата! Хахахах
  • 2 Иван

    33 10 Отговор
    Това ли ти роди голямата глава БРАВО
  • 3 Жеко

    39 15 Отговор
    Ротшилдите реват, все едно ги колят. Няма ли психиатри?
  • 4 Ротшилд

    29 8 Отговор
    Тая агенция аз я издържам... "изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд."
  • 5 Ото Кац

    32 9 Отговор
    Калфа, моля ти се бе...не се излагай повече! Мълчи и дишай!
  • 6 Колко

    20 4 Отговор
    достойни българи затри дядо ти ?
  • 7 Що да не използва бе

    25 11 Отговор
    Такива корумпирани, некадърни и крадливи като тоя Калфин трябва да бъде убити, крайно време , няма да ги чакаме да хвърлят типа още 30 години и да ги храни е, нито да им подейства файзера за депопулация, ми е време за очистителни бомби в България, ес-ес и фащ
  • 8 Джуджето

    13 20 Отговор
    Е злобно, като всеки комплексар(каквито са панелистанците). Вижда, че ярмията му е пародия, ще Гръмне един реактор на Запорожие и това ще е само.

    Коментиран от #12

  • 9 Всичко коз

    6 13 Отговор
    Може да унищожи някоя по малка западноевропейска държава, за което ще го порицават остро и ще изключат Русия от ООН за няколко години докато се разнесе пушека.
  • 10 Tутанкамон

    15 27 Отговор
    Путин е по зъл фашист и от Хитлер,ще унищожи света,за да докаже че е луд

    Коментиран от #23, #43

  • 11 Българка

    20 24 Отговор
    Русия трябва да бъде незабавни изключена от Съвета за сигурност на ООН до тогава докато не изтегли и последния си нашественик от Украйна. В момента заплахата за сигурността на света и заплаха за живота на чивечеството е Русия.
    Кремълското правителство ни обяви за неприятелска дцържава, а путинистите у нас пропагандират необезпокоявано и напоително, че трябва да сме благодарни на Русия, че те са ни приятели. Спешно у нас е нужна защита на националната сигурност, всички обекти,които са част от нея и ДЕПУТИНИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ НИВА И ВСИЧКИ СФЕРИ

    Коментиран от #16, #40

  • 12 По- скоро няма да даде да я гръмнете вие

    17 11 Отговор

    До коментар #8 от "Джуджето":

    Усраински нацисти болни

    Коментиран от #15

  • 13 проатлантическото мислене не блести

    20 4 Отговор
    Всичкото взело да си упражнява това що го нема по темата Путин . САЩ нямаха ли кво да губят , като хвърлиха атома над Хирошима и Нагасаки ?
  • 14 Ивайло Калфин вечния Толуп наСофрата!!

    20 4 Отговор
    Тоя може да прелива от Пусто в Празно 24ч в Денонощието!!

    Коментиран от #19

  • 15 На кого

    4 12 Отговор

    До коментар #12 от "По- скоро няма да даде да я гръмнете вие":

    Викаш украинез бе комплексарче, я си стой в панела или направо си стягай куфара за Русия така или иначе и там ще изкарваш същите жълти стотинки както правиш сега.

    Коментиран от #17

  • 16 Брей, колко си била заплашена на, натовк

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Много си наплашена нещо, да не са те оправяли групово в натувската армия и оттам да си отключила тоя страх...щото нас не ни е страх от Путин, нито от руската армия...

    Коментиран от #55

  • 17 Стягай си багажа ти за гетото фащ

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "На кого":

    Я го гледай ти, да не ви е бащиния на вас сирийските натувци България
  • 18 Сталин

    29 2 Отговор
    Нашите гьонсурат политици се надпреварват да плюят по Русия и Путин ,белким от американското посолство ги забележат и им дадат по голям процент на предстоящите избори и ги инсталират на власт в България и да работят за интереса на САЩ ,а бедната българска овца си мисли че "избира".

    Коментиран от #36

  • 19 Да прилича на бавно развиващ се

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ивайло Калфин вечния Толуп наСофрата!!":

    Вечният министър и той или кандидатминистър...изглежда мазно доволен на тая еврослужбичка сега, келепирчети гонят тия от 30 години и добре блажат без акъл и без професия
  • 20 Психо Доктор

    11 0 Отговор
    Нещата ще се оправят когато политиците започнат да служат на хората, а не на корпорации, кръгове и олигарси! Това до голяма степен се отнася за нашите "избранници". А тези които провокираха конфликта и в момента подклаждат неговата ескалация, трябва да носят отговорност и да бъдат хаказани за жертвите, разрушенията и кризите които предизвикват. Не само в Украйна.

    Коментиран от #56

  • 21 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    16 4 Отговор
    Русия се ИЗПРАВИ а Запада КВИЧИ ! Саудитите застава все ПО-БЛИЗКО рамо до рамо с Русия ! А как правилно звучи днес : ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ , на Запад " но това време ОТМИНА !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 РЕАЛИСТ

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Tутанкамон":

    Путин го каза ясно, но кой да слуша. " Свят без Русия не ме интересува" Още малко да притиснат Русия и край на тази глупава планета. Само хлебарките ще останат и ще има новиа еволюция.
  • 24 Овен

    14 0 Отговор
    А Бг загуби всичко скоро и името си тук българи вече няма
  • 25 Калфин

    11 0 Отговор
    За тебе американците бяха казали че си десен политик с лява реторика
    Сега си преминал на дясна реторика
  • 26 Запада е в УЖАС !

    9 2 Отговор
    Затова и КВИЧИ ! А у нас Трубадури и Лайкучки вият и пригласят защото знаят , че ще го ОТНАСЯТ ! Нищо сложно няма - централа Брюксел се Разпада и кой ще храни нашите Чакали , затова днес вият като заклани ! ? СТРАШНОТО още не е дошло , но ИДВА !

    Коментиран от #29

  • 27 върви

    9 0 Отговор
    го спирай бе, кво ревеш тука, върви го спирай.
  • 28 Господин калфин

    16 1 Отговор
    Според вас тези референдуми нямат правна стойност
    Но трябва да отговорите и на въпрос когато се създаде държавата израел когато се създаде косово въобще имаше ли някакви референдуми
  • 29 очертава

    12 3 Отговор

    До коментар #26 от "Запада е в УЖАС !":

    се Възраждане да спечели изборите и затова квичят, соросоиди и дори русофили квичят....

    Коментиран от #44

  • 30 Имало едно време на ЗАПАД !

    8 3 Отговор
    Но то вече го НЯМА !
  • 31 Той

    11 0 Отговор
    Само тоя харпун не се беше изказвал.
  • 32 Руският президент

    16 1 Отговор
    Много ясно каза че русия ще използва всички средства с които ще разполага ако бъде застрашена нейната сигурност
    Допуска се че той има предвид и ядрено оръжие
    Нека някой от тук коментиращите ми кажи ако някоя от другите ядрени държави бъде застрашена като държава ще я използва ли ядрено оръжие или няма и ако няма да го използва тогава за какво и е

    Коментиран от #39

  • 33 моше

    9 0 Отговор
    това,което наричоте "международна общнност" е всъщност дирижираната от юдео-сатанисти англосаксонска клика и техните васали като българия например Русия и Китай не позволяват на сиви кардинали като лоурънс финк и другите всеизвестни величия от бизнес елита да си разиграват коня на тяхна територия и затова стават лоши в слугинските медии
  • 34 АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА 😄😃😂😁😀😊☺😅😆

    11 1 Отговор
    80%процента руснаци в новите области на Русия. Милее си за руското население ☺
  • 35 ТИР

    4 0 Отговор
    Газпром да обяви оферта от 500 евро газ предназначен само за България, за да разберем колко са Независими (политиците) ни,,,,
  • 36 Мдааа....

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Сталин":

    Най смисленият и точен коментар.Нещата стоят точно така както ги описа .
  • 37 Абе

    8 0 Отговор
    Там поне референдум правят,а на нас ни е забранено,защото видиш ли народа не бил компетентен да взима важни решения....и си ни прекарват кой как иска.
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 6 Отговор
    путин има какво да губи.........познавайки историята и как действат ротшилдите.......лудия има какво да губи....
  • 39 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 6 Отговор

    До коментар #32 от "Руският президент":

    Три пъти мисли и тогава се изказвай!Ти някога посадил ли си ,дърво???

    Коментиран от #42

  • 40 Анчар

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Русия обяви България за вражеска
    държава, а вие за каква държава се смятате?
    Нима за приятелска?

    Коментиран от #50

  • 41 Уточнение

    6 1 Отговор
    Долен мазник.
  • 42 Ами

    6 0 Отговор

    До коментар #39 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    дълбоко виждаш само в собствения си зад... където си си заврял главата.

    Коментиран от #57

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ЗАПИШИ СИ ГО!

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "очертава":

    Не можете да спечелите изборите, защото нямате потенциал да управлявате! Можете само да си лаете в парламента.

    Коментиран от #58

  • 45 ееее, как така няма

    3 0 Отговор
    А животите на хиляди млади мъже, и от двете страни, какво е?
    Явно Пандемията уби малко хора.
    Освен това, в голямата си част, тези горки хора,бяха възрастни.
    Може би световният, хищен и невидим звяр, е жаден за млада кръв.А говорим, че вече сме образовани,човеколюбиви и имаме съвсем други приоритети, че сме далеч от първобитния човек. Но дали е така, дали ?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Гражданин

    4 3 Отговор
    Путин (чети КГБ и олигарсите) имат много да губят, страшно много да губят! И знаят много добре, че не могат да се изправят срещу противници САЩ, Канада, Европа, Япония и други едновременно. А Китай няма да се намеси, ще чака противниците да се избият взаимно. Пропагандата на руските фашисти е куха!
  • 48 Павел пенев

    6 1 Отговор
    Международната общност не прие и референдума за Крим,но това не пречи народа да се радва на своето завръщане в РФ. От друга страна това ли е международната общност- САЩ и техните лакеи? То пък една общност би казал Гарабед, подобно на вица за гарата.
  • 49 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    УЧАСТНИК В КЛАСАЦИЯТА : " ГЪ ЗО ЛИ ЗЕЦ ХРАБЪР - ЗА ГОДИНАТА " --- МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ !!!!!!!!!!
  • 50 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Анчар":

    Не бъди демагог,приятелю.Президента Радев преди години подписа Натовски документ,че Русия е враждебна държава.Подписа и влизане на България в Триморието ( острието на НАТО срещу Русия).И какво,Русия да ни се радва ли?Не знам как още ни търпи.
  • 51 Той

    2 0 Отговор
    Още един хрантутеник на България в Брюксел,пълен неудачник и некомпетентен чиновник.Повтаря едно и също като развалена плоча Всичко което избръщулеви не е вярно....
  • 52 112

    2 0 Отговор
    А кой е казал че вятърът след това ще духа на запад??? Може да духа към Москва!!!
  • 53 пламен

    1 0 Отговор
    Изтъркана руска хибридна от руска подлога
  • 54 НАЦИОНАЛИСТ-АНТИКОМУНИСТ!

    2 1 Отговор
    НА калфин-€вр€ин Комуни$т "МОЖЕ" ДА $€ ВЯРВА!
  • 55 ЧЕП

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Брей, колко си била заплашена на, натовк":

    АКО НАТУВСАТА АРМИЯ НИЩО НЕ СВЪРШИЛА,Я ПОЕМАМ ЯЗЕ!
  • 56 ТОЧНО

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Психо Доктор":

    БРАВО!ИСТИНСКИ ДОКТОР!
  • 57 ПОПАДЕНИЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ами":

    В ДЕСЯТКАТА!
  • 58 ОТГОВОРИ

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "ЗАПИШИ СИ ГО!":

    Какъв потенциал ни управлява досега?
  • 59 USD Щатски долар 1 1.98070 ЛЕВА

    3 1 Отговор
    ТОЯ БОКЛУК ОЩЕ ЛИ Е ЖИВ ?
  • 60 бай Даньо

    1 2 Отговор
    Калфин е умен мъж. Гответе се за ядрена война - противогази , йодни таблетки запаси трайни храни ... дано не съм прав. Запада трябваше да остави на Русия да излезе с достойнство от тая война. Упорството да подкрепяме украйна която не спазва минските споразумения и игнорираме загрижеността на русия за хората и в донецк ще патим всички на запад
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове