Last news in Fakti

25 Септември, 2022 19:04 2 372 82

Манфред Вебер е в България, за да подкрепи ГЕРБ

  • бойко борисов-
  • герб-
  • мерки-
  • пандемия

Основаването на ГЕРБ беше за европейското развитие на България

Манфред Вебер е в България, за да подкрепи ГЕРБ - 1

Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в Европейския парламент - Европейската народна партия, пристигна в България, за да подкрепи ГЕРБ на предстоящите избори за Народно събрание.

Той е специален гост на предизборно събитие „По-силни от кризите! ГЕРБ-СДС”, в което участва и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Основаването на ГЕРБ беше за европейското развитие на България. Нашите приятели – славното СДС, беше от другата страна. Кръговете и кръгчетата, и корупцията направиха така, че част от тази партия да се преобразува в други партии. За радост тогава се явихме ние и сега сме заедно, за да гарантираме на България евроатлантическата ориентация и да продължим да правим добрини за народа.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на листите на ГЕРБ в София.

„Затова днес тук са и председателят на ЕНП Манфред Вебер, заедно с неговия генерален секретар Атанасиос. Да имат възможност да видят защо трябва да са спокойни, че България не може да се лашне по друг път“, каза Борисов при откриването на събранието.

"12 години имаше кризи. Ние първата, финансовата, я преодоляхме. След това дойде мигрантската, благодарение на ЕК и на турския президент. България беше сочена за пример за справяне с мигрантската криза. От вчера имаме извънредно положение за несправяне с мигранти. Какво беше при нас?

После дойде КОВИД кризата. Благодарение на нашите лекари, медицински сестри, санитари, бяхме пак давани за пример. Застанахме твърдо зад Украйна след агресията на Путин и ще стоим докрай, както и Гари Каспаров, и Манфред Вебер. В момента фигурите са бели и черни. Сега трябва ясна и твърда позиция, подчерта Борисов.

Единственият изход за България е мощна коалиция от центристки и десни партии, които знаят къде отиват. Казвам го на Кирил и Асен: "Вие се радвайте, докато ме има мене. Защото аз съм добър човек. Помислете, ако ви докопат Томислав, Делян, които така ви се точат. Как ще се оправите без мене?", каза от трибуната Борисов.

Той се обърна към Вебер с молба да се съберат на лидерски срещи заради Зопорожката АЕЦ. "Всеки ден има стрелби. Ние сме наплашени от Чернобил. Имаме най-много болни от рак хора. Много ви моля", каза Борисов.

„Докараха държавата до катастрофа”, каза преди това Делян Добрев. „Промяната" ни докара дотам, че 38% от хората в България казват, че ще спестят от храна или от топло. Дотам ни докара промяната. Над 18% инфлация, над 50% поскъпване на хранителните продукти, в енергийните ресурси, линия на бедност над 540 лв., а близо милион и половина са под нея”, коментира още Добрев.

Андрей Новаков подчерта, че „промяната се е случила, но тя е зловеща”. Той даде пример с инфлацията, която в еврозоната е 9 %, а у нас е 18. По време на ГЕРБ тя е била 2, 4%. „България ще изхарчи 7 милиарда повече отколкото е изкарала. Страната ще натрупа и 31 милиарда нов дълг. Заемите ще тежат на съдбите на децата след нас”, каза Новаков. По думите му страната не може да си позволи повече експерименти, защото страната няма 9 живота.

„За случилото се има причини и има ясни автори. Причините – лъжата, политическата шарлатания, арогантността, неграмотността и политическото насилие. Авторите – може да видите лицата им по пътищата на страната. Несгодите са урок, който трябва да научим и да не допускаме това да се повтори. Преди кризите на първо място трябва да се справим с политическата, трябва да върнем диалога, професионализма и ясната отговорност в парламента. България има нужда от силно правителство”, заяви на събитието Томислав Дончев.

България е в ситуация да се питаме как ще преодолеем щетата в публичните финанси. Ще се справим, но не за 1, а за 4 години, няма да се вдигат данъците, но ще трябва по-добра събираемост. Имаме резерв в излишните разходи, които направиха предишните управляващи. Другото е да спрем кражбите. Не сме просто антикризисен екип, можем да предложим модернизация в образованието”, подчерта Дончев.

ЕНП винаги е подкрепяла политиката на най-голямата дясна партия, представляваща България в християндемократичното семейство - ГЕРБ.

Събитието се провежда в зала 3 на НДК. На него е присъстват кандидатите за народни представители, кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на партията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    127 3 Отговор
    Дошъл е да договори %-та.
  • 2 Мда

    129 4 Отговор
    Тоз и той явно доста е прибирал от шкафчето.

    Коментиран от #39

  • 3 сила

    116 4 Отговор
    ПАРИЧКИ СЪБИРАМ , ТИКВИ ПОЛИРАМ.....

    Коментиран от #59

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сталин

    51 33 Отговор
    Нашите гьонсурат политици се надпреварват да плюят по Русия и Путин ,белким от американското посолство ги забележат и им дадат по голям процент на предстоящите избори и ги инсталират на власт в България и да работят за интереса на САЩ ,а бедната българска овца си мисли че "избира".
  • 6 Хихи

    90 4 Отговор
    Кво да прай човека Боко ако изкара филмчетата от банкетите с Матахаритата и чантите с евра.Ще трябва да ходи Мамфред в хандиза.
  • 7 Сталин

    106 5 Отговор
    Тази фашистка свиня Вебер трябва да бъде обявен за персона нон грата , това е явна намеса във вътрешните работи на България,и още показва че Тулупа е агентура на западните мародери и затова Тулупа и шайката му трябва да бъдат пратени в Белене за храна на прасетата
  • 8 Сталин

    24 39 Отговор
    Българина е пълен глупак ако си мисли че еднодневни политически прос титутки назначени на власт от главния сводник в България - американското посолство че ще работят за интереса на българите много се лъжат . Тъй като българина по природа е шмекер той гласува за себеподобни и си мисли че колониалната администрация ще свърши цялата работа вместо него а той ще си стои на ракията и салатката.Единствените почтени хора в политиката бяха Жан Виденов и Волен Сидеров които влязоха във властта с по един апартамент и така и излязоха от политиката ,но много са малко почтените хора в България за да гласуват за такива политици,така че надежда всякаква вие оставете
  • 9 е га ти и тъ па ци те

    51 8 Отговор
    По време на ГЕРБ и кралицата беше жива
  • 10 Бъфало Бил

    87 2 Отговор
    Въпроса е колко кюлчета е получил Вебер от нашия тигър и къде са записите
  • 11 Красимир Петров

    78 6 Отговор
    Да подкрепи мафиотската структура ГЕРБ
  • 12 ха ха

    67 3 Отговор
    докара ли нов гардероб , с мнгоооо чекмеджета ?
  • 13 Нема да стане

    71 2 Отговор
    Колонията вече не ще губернатори. Как е дошъл Манфред така и ще си оди.
  • 14 простатата на бацко

    49 2 Отговор
    ЧЕКМЕДЖЕТО МЕ АЛАРМИРА
  • 15 Ясен

    36 2 Отговор
    Още петдесет години преход с Г....ЕРБ-очаквайте от новата 2023год.
  • 16 БеГемот

    45 3 Отговор
    О,шкафче,О,кеф!
  • 17 Мнение

    54 3 Отговор
    Корумпе Вебер е в България.
  • 18 излез бе веберсон

    55 3 Отговор
    Накарайте го тоз Вебера да излезе пред българския народ да ни обясни ЕНП кои са и кои ценности защитава ЕНП
  • 19 Гадни обичащи децата си хора

    41 2 Отговор
    Тия надувки съвсем ни взимат за племе и отказват да разберат че така не е правилно
  • 20 Хахаха

    46 4 Отговор
    Затова ли Борисов днес внимава какво говори, щото Вебер е тук и слуша. Жалка лъжлива лициемерна Тиква!
  • 21 Тома

    44 4 Отговор
    Чакаме го и в Симитли да подкрепи кмета

    Коментиран от #30

  • 22 След "влиятелната"

    47 3 Отговор
    му подкрепа и невиждано пренебрежение в Брюксел , да вкуси и резила в България !
  • 23 ЕС инсталира мафии

    55 3 Отговор
    Вебер и ЕНП са корумпирани престъпници!
  • 24 Просто човек

    43 3 Отговор
    Тоя да не е влюбен в Мутрата?!

    Коментиран от #61

  • 25 оня

    42 2 Отговор
    Този лалугер поне си призна, че е пPозд, но има също много проЗти калинки, които ще гласуват за него:))
  • 26 Реалист

    32 3 Отговор
    Борисов, кой построи на Путин Турски/Балкански поток с нашите пари от данъците? Благодарение на теб Русия си подсигури тръбите за газ и нападна Украъна. Какъв евроатлантик си ти? Предател лицемерен.
  • 27 Нашийник

    22 5 Отговор
    „Кучи синове, ама наши кучи синове“
  • 28 Фффффф

    34 3 Отговор
    Полицията да го срестува и да си каже колко пачки от чекмеджето са били за него
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ТвърдоПодкрепящОтзад

    25 2 Отговор

    До коментар #21 от "Тома":

    Да, чака драгите гости и даже им е обещал твърда подкрепа - зад вас съм, дума да няма;)
  • 31 Роня

    28 3 Отговор
    Липсват Роберта Мецола и Ангела Меркел-нищо че излезе, тя си му симпатизираше.
  • 32 Иванчко+Марийка

    37 2 Отговор
    Боко, защо бягаш от дебат ? Вебе дали не получаваше златни килчета ааа ? М ?
  • 33 Взаимни интереси

    38 2 Отговор
    Вебер разчиташе на подкрепата на Борисов през 2019 за кампанията си за кандидат за шеф на Европейската комисия. Това са Взаимни интереси! На Вебер не му пука дали Борисов е корумпиран или не, дали прокуратурата у нас работи, той гледа своя интерес човека.
  • 34 Марш

    42 2 Отговор
    Отворете страницата му във Фейсбук - на този вебер - да видите как хората се гаврят с него. "Председателят на най-голямата партия" очевидно няма никаква подкрепа никъде в Европа.
  • 35 Гост

    38 2 Отговор
    Корумпенцата как се подкрепят!!!
  • 36 Добре дошъл

    35 2 Отговор
    Положението е възмутително..не може разни произволно избрани чиновници от някъде си да идват и да фалшифицират изборите..тия лица трябва да идват само и единствено със покана от най-представителната институция
    АКО ЕВРОПАРЛАМЕНТА СЕ БОРИ ЗА ЛЕГИТИМНОСТ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ГИ ПРЕКРАТИ ТИЯ ПРАКТИКИ
  • 37 съгласно българския закон

    37 2 Отговор
    В предизборната кампания всяка реклама за определена партия е забранена, освен ако тя не произтича от самата партия. Може ли представител на ЕП да идва тук и да подкрепя една от партиите, които участват в изборите? Може ли ЕП да не спазва българското законодателство? Защо Вебер си позволява да агитира в полза на ГЕРБ при положение, че не е кандидат за депутат или член на тази партия? Защо ЦИК мълчи? Имаме ли изобщо закони или сме разграден двор, в който всеки, бил той и дискредитирания Вебер, може да си прави каквото иска?
  • 38 Мафиота Вебера

    39 2 Отговор
    идва да подкрепи нашите мафиоти и да се намеси в изборния процес на България. В коя държава мафиоти манипулират така избори, в Турция ли, в Германия ли, в Румъния ли, нийде?. Да само у мафиотизирана държава може да става това и най-вече да се афишира намеса в изборите. Вън фашизоиден мафиотино!
  • 39 Прозрял

    37 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мда":

    Този пак се е наточил да прибира, ама няма да го огрее!
  • 40 Спиридон Долидзе

    31 2 Отговор
    Този шваба ще излезе голям курбанджия !!!!!
    Мине се не мине и е тук на курамица организирана и платена от чичо ни БОКО !!!
    Айде стига им толкова кражби, че народа вече е на финала !!!!!
  • 41 СПИРО ТОЧНИЯ

    22 2 Отговор
    на веберчето моим са из.кен.за фстата
  • 42 мутра стажант

    21 2 Отговор
    бацоооо пусни нещо на швабата да олаби жилата или него да го олабят че май ходи отатък реката
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 НИДЯЛКО

    15 1 Отговор
    каската е пълен чурулик пенчо
  • 45 Гарантирано от Буци

    24 3 Отговор
    Дошъл е за обещаното възнаграждение и % . Никой не му вярва отдавна на този , това са лъжи за умствено изоставащи . Затвор за буци и обслужващия му персонал замесени в кражбите .
  • 46 12340

    27 3 Отговор
    "...Събитието се провежда в зала 3 на НДК. На него е присъстват кандидатите за народни представители, кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на партията...."
    .....елита на лудниците и затворите!
  • 47 ха ха

    11 3 Отговор
    Дума дупка не прави.....!
  • 48 Браво!

    23 3 Отговор
    И Вебер и Тиквата директно в затвора
  • 49 я да видим сега

    19 3 Отговор
    Кой искаше да бори корупцията , на крака му е дошла , да зафата борбата .
  • 50 Дуловската

    20 3 Отговор
    Вебер е дошъл да вземе нещо за последно, защото после ще си пишат от панделата.
    Той лъже боко че като видят такъв класен европейски мафиот народът ще се юрне да гласува за убийците си от герп. Само простаци като него и крадци гласуват за герп
  • 51 Еврогай

    11 3 Отговор
    Е в българията
  • 52 Това показва и друго.

    17 2 Отговор
    Как на евровластите ХИЧ НЕ ИМ ПУКА какво правят и как ще го възприемат хората. ВСЕ ИМ Е ТАЯ извън собствения интерес.
    Дотам сме я докарали. Доа ни смятат за безхаберни мижитурки.
  • 53 По силни в краденето

    12 2 Отговор
    А в кризата зайчарника е пълен.
  • 54 Този Вайбър

    22 2 Отговор
    Навярно се мисли за някъкъв фактор какъвто очевидно не е.Да подкрепя и да крепи каквото си иска но не ни занимавайте с подобни персони
  • 55 не отбира от дума

    20 2 Отговор
    баце еднокнижника пак е притегнал пръст назидателно, като всеки път събужда асоциация къде да си го навре.
  • 56 макя му на тоя тука ли го е .......

    17 2 Отговор
    На който от племето му е останал грам здрав разум това посещение , на точно това корумпе , ще има обратен ефект , още повече от бруталната му намеса в изборния процес в България .
  • 57 епъ

    16 1 Отговор
    С вас само кризи отчитате... Как са изборите в Италия?
  • 58 Да пита

    15 1 Отговор
    Коя е Мата Хари
  • 59 ГЕРБ умре

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    100 плюса от мен
  • 60 аре бегайте да гълтате вода

    16 2 Отговор
    Вебер - флагманът на коруцията в ЕС и Буци - старото продънено мафиотско корито сега ще направян Непобедимата армада и флотилията им ще потегли към Бермудския триъгълник .
  • 61 епъ

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "Просто човек":

    С 200... Забравя ли се!?
  • 62 Да си прибира

    16 1 Отговор
    мутрата и беш да го няма
  • 63 Герб

    15 1 Отговор
    Този е най-купения от Европарламента.Въобще не му пука за държавата България.Както беше в мутренския виц:Въртим тука едни пари.
  • 64 Пловдив

    10 1 Отговор
    На Манфредчо явно му е харесало банкялийския тъпак да го "такова" с двеста и сега е дошъл, за да завторят или да потретят.
  • 65 Курт

    8 0 Отговор
    Ще го заведе и до чекмеджето.
  • 66 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    11 0 Отговор
    Който има очи да вижда това безобразие - авторитетно лице на ЕС да се меси в изборите на една страна, той ще гласува против ГЕРБ!
  • 67 Борисов,Манфред Вебер не знае ли, че си

    12 0 Отговор
    Мафиот и че си най Корумпирания политик в България от от 9 09 1944год насам! Не знае ли, че си бивш член на БКП и Сикаджия, Мафиотска групировка!! Това ли са ти Началниците в Брюксел??? Егати Началниците имаш!!!

    Коментиран от #74

  • 68 Хахаха

    10 0 Отговор
    Този немчуга е влюбен в нашият макак.
    Миналата седмица такава пламенна реч дръпна в защита на Любимия.
    Няма проблем като се обичат да се вземат
  • 69 голема подкрепа знаеш ли

    7 0 Отговор
    Редом с тоя Вебер Корупцията би се почувствала като непорочна девойка и би се изчервила от неопитността си .
  • 70 ей са ше им гласувам само да си го намес

    7 0 Отговор
    Е тия двамцата направиха България перачница на еврофондове и за българина остана само парата от скарата.
  • 71 Ха ха ха ха ха ха

    4 1 Отговор
    Смешници. 2 октомври. С 200
  • 72 Да бе да

    6 0 Отговор
    "Казвам го на Кирил и Асен: "Вие се радвайте, докато ме има мене. Защото аз съм добър човек. Помислете, ако ви докопат Томислав, Делян, които така ви се точат. "

    На този палячо , трябва да му забранят да пие и дава интетрвюта!

    А, тези с които плаши 😁 .... вече имам ерекция😁😘
  • 73 Бриджит Бардо от Банкя

    4 0 Отговор
    Б.Б вече различава черни и бели фигури. Готов е значи, за ново управление!
  • 74 Ф. Енгелс

    6 0 Отговор

    До коментар #67 от "Борисов,Манфред Вебер не знае ли, че си":

    Знае, как да не знае. Той е същия дърт комуняга, като него. Навремето новоизпечените демократи ореваха орталъка, че прилагателното "народен, народна" и т.н.т. било комунистическо, а сега са членове на западноевропейска партия със същото прилагателно в името.
  • 75 Й.С. Бах

    4 0 Отговор
    От всички персони носили това име, само композитора Вебер и произведенията му са добре дошли в България!
  • 76 Старият фотограф

    6 0 Отговор
    Така, както са го хванали в кадър, имам чувството, че ще си бърка в носа.
  • 77 Българин

    6 0 Отговор
    Всички от енп и герб са с ментални и умствени увреждания.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Промяна

    2 1 Отговор
    Много жалко че Вебер подкрепя и не се заинтересува за миналото и настоящето на водещия партия ГЕРБ член на ЕНП. По този начин ЕНП сама се дискредитира с такива членове които зад гърба на ЕНП и с фалшива демокрация бият по нейният авторитет.Такива псевдо демократи трябва веднага да бъдат изключени от ЕНП. Истинските демократи искащи Промяната това е бъдещето на България без ГЕРБ
  • 80 Вебер подкрепя най Корумпирания БГ

    2 0 Отговор
    Политик?? Тази услуга нее бесплатна, много пъти е предплатена!! Добиваме представа за Вебер и Началниците в Брюксел, какви чиновници управляват ЕС!!! Малееееее!
  • 81 ФАШИСТА ВЕБЕР ЩЕ ПОМОГНЕ НА ГЕРБ !

    0 0 Отговор
    НА КРАКА Е ДОШЪЛ .... КОЙ ЛИ МУ Е ПЛАТИЛ? ЩО НЕ ДОЙДЕ И ОНЯ ДЕТО ГЕПИ ФАНДЪКА ЗА БАЖАКА !
    ЖОЗЕФ ДОЛ ?
  • 82 МОЖЕ И ЦЯЛО ЧЕКМЕДЖЕ ДА Е ПЛАТИЛ БОКО

    1 0 Отговор
    ЗА ДА ДОЙДЕ ТОЯ МРЪСНИК ВЕБЕР !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове