27 Септември, 2022 13:52 3 163 26

Веднага след ремонта жълтите павета се разместиха

  • жълти павета-
  • ремонт-
  • размествания

Оправданието за разместените павета в ремонтираната част е избраната технология

Веднага след ремонта жълтите павета се разместиха - 1
Снимка: БГНЕС

Постове в социалните мрежи отново насочиха вниманието на гражданите към ремонта на жълтите павета. Виждат се размествания и пропадания.

Част от публикуваните кадри обаче са от все още неремонтираната част. Оправданието за разместените павета в ремонтираната част е избраната технология, съобщи БНТ.

"Има през последните два-три дни размествания на павета, което се дължи на това, че отстрани на ремонтираната зона и кръстовището има павета, които са с по-широки фуги. Това позволява известни премествания, но тъй като очаквахме дъждовни дни строителят ще влезе да си ги ремонтира, когато има три-четири дни хубаво време, най-вероятно от четвъртък", заяви Ангел Джоргов, заместник-кмет по строителството.

"Постарахме се доста, доста труд хвърлихме в тези участъци, има действително локални измествания от спирачните усилия на автомобилите, които ще ги поправим и ще опитаме да ги стабилизираме", допълни Красимир Цоклинов, представител на фирмата изпълнител.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    26 2 Отговор
    Срути се тавана на тунела.
  • 2 Завежда се дело веднага

    43 3 Отговор
    и се блокират сметките на фирмата и личните на МОЛ-а
  • 3 Супер

    51 2 Отговор
    Не е виновна технологията,а шуробаджанащината в България.
  • 4 Хихихи

    41 4 Отговор
    Чекмежане чекмежане що обикаляхме цело лято чекмежане
  • 5 Гнойко

    50 5 Отговор
    Гласувайте за баце и започва ремонт на ремонта и до безкрай
  • 6 САНДОКАН

    32 2 Отговор
    Ще опитаме да ги стабилизираме... но не обещаваме. ЧОВЕКА ВЗЕ ПАРИТЕ И КАЗА ЩЕ ВИДИМ , ПОЗДРАВИ ОТ ГЕПИ
  • 7 Последния Софиянец

    11 1 Отговор
    Ще ги вадим лесно,че на втори септември се затрудних.С едно желязо от счупена детска количка ги вадих паветата.
  • 8 СПИРАЧНИТЕ УСИЛИЯ НА АВТОМОБИЛИТЕ

    25 2 Отговор
    ....„жълтите павета ”с културен статут би трябвало да преминат в пешеходна зона👍апропо те и без това през есенно зимния период са рискови даже и за пешеходци☝
  • 9 Проектът

    23 2 Отговор
    за ремонта, освен обем и площ на строителни дейности, би било добре да включва и задължителни качествени изисквания към уплътняване с тежки вибрационни валяци основата, върху която да се нарежда паважа (за да не потъва под гумите на колите). Ама милионите 14 са усвоени (от шефовете на фирмите и може би не само от тях )
  • 10 простовата и

    30 2 Отговор
    нагла данка селянданка от Белчин баня преди време каза тъпоумно, че тя лично не умеела да реди павета (и по този повод разбирай, че не е отговорна). Какво искате от такива некадърници алчни, които нямат културата да запазят културата на България, камо ли за по-големи дела??? Само се подсетете за "Граф Игнатиев", прескъпите тоалетни при НДК и Военния клуб и т.н. и т.н.
  • 11 😆😆😆

    17 2 Отговор
    Нали онези гвардейците като дефилираха в Париж и командира им каза, че шамзелизе-то пасти да яде пред нашите жълти павета 🤣
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Читател

    17 3 Отговор
    При даскалицата,това "високо качество"е задължително и винаги има оправдания.
  • 14 Цуца

    19 3 Отговор
    Ееееее, схемата ”ремонт на ремонтите” пълни чекмеджетата на Борисов. Сал една Фандъкова му остана!!!!
  • 15 гост

    16 4 Отговор
    Нагледно герберска работа. Помислете преди да си дадете гласа идната неделя, за да имат някакъв шанс вашите деца и внуци да живеят в справедлива и уредена държава, а не в герберо-депесарска такава. Вижда се.
  • 16 Шумен

    15 2 Отговор
    Ами ще има нужда от ремонт на ремонта, ако са ги правили Гербавите, че да има Работа, Работа, Работа
  • 17 Селянин

    19 1 Отговор
    Поредната вероятно схема. Общината плаща на една наша фирма по хилядарка на паве, естествено всичко по документи е точно и фирмата е честно и прозрачно избрана. После фирмата наема друга фирма, като подизпълнител за нормалната за ремонта обикновено четири пъти по ниска цена от първата фирма, защото тази която е спечелила е виждала паве само на снимка. Другата фирма наема двама общака им им дава по петдесет кинта надник да нахвърлят някакви павета, като последният ден не им плаща и надникът. Първата фирма урежда всички проверки да минат и всичко да е точно и си плаща в което чекмедже трябва каквото трябва. Обикновено е около тридесет процента от спечелената цена или около триста лева на паве. После с парите от чекмеджето се купуват гласовете на двамата общака и родата за да може тези които са уредили търга и тези които са одобрили ремонта да могат да продължат със същите схеми. И те така колелото се върти. Затова излезте и гласувайте на 02.10, че да не се налага след декември да ги вадим тези павета.
  • 18 Ми не ги пипайте бре

    9 0 Отговор
    Сто години стояли и сега като ги разбутахте не мое да ги закрепите. Поне не са отвесно поставени, че тогава щяха да ни падат и по главите. Сега само късат джобовете на ремонтаджиите.
  • 19 123

    10 1 Отговор
    ТАКА ЩЕ Е ФАНДЪЧКА ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ СЪСИПЕ СОФИЯ С НЕКАДЪРНОСТТА СИ НО АКО ИМА КАЧЕСТВЕННИ РЕМОНТИ НЯМА ДА ИМАТ ЗА ЧЕКМЕДЖЕТАТА А ФЪНДИ Е ЗА ЗАТВОРА ВО ГЛАВЕ СЪС ПОДЛОГИТЕ ГЕРБЕРСКИ
  • 20 Гацо

    4 0 Отговор
    Измайте едни бетони у центъро и ги намажете с жлъта боя...Нема да пропаднат никогаж...

    Коментиран от #21

  • 21 Баааа, нема да пропаднат

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гацо":

    И бетонът и боята пак ще са фалшименто. На цена като за ефески камък, или кралските замъци.
  • 22 ЖОЗЕФ ДОЛ - ФАНИ БАДЖАКОВ !

    3 1 Отговор
    „Само Фандъкова може да гарантира стабилно и устойчиво развитие на София“, каза Жозеф Дол-президент на Европейската народна партия.

    Той отправи своята подкрепа към кандидата за кмет на столицата от ГЕРБ/СДС/ Йорданка Фандъкова, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

    Уважаеми жители на София,

    Йорданка Фандъкова заслужава да получи доверието ви във втория тур на общинските избори на 3 ноември. Тя го заслужава, защото благодарение на нея и екипа й София днес е един от най-динамичните и модерно развиващи се европейски градове
  • 23 СИЧКО Е ТОЧНО

    0 2 Отговор
    ,,Пренаредени са и четирите ленти за движение активни, които са. Идеята на ремонта е там, където са в добро състояние да не се пипат, тъй като при самия монтаж и демонтаж рискуваме. Те не са гранитни, те са керамични. Основата сега е доста по-добра. Ще помогне за това тежко натоварване, за което тази настилка не е предвидена сега да поема по-лесно тежкия трафик. Паветата са автентични. Гаранцията на ремонта е пет години, но се надяваме да издържат повече.", каза Ангел Джоргов, зам.-кмет на Столична община.
  • 24 Тъпото от Банкя

    3 0 Отговор
    Казах на Данчето да не забравя за чекмеджето ми...
  • 25 Фен на БОЙКО

    1 2 Отговор
    Те ви промяната Кирчо и Кокорчо ще ни оправят На този етап с тия олигофрени само БОЙКО Е ЧОВЕКЪТ
  • 26 Не качествен Ремонт от Герберските фирми

    2 0 Отговор
    Под крилото на Фандъкова!! Преди тоя "ремонт" , колите не са имали спирачки!!За 25 годишнкната на НРБ имаше голям военен парад, бяха изкарани от Горнобанскта бригада 300 танка и САО??? Танковата колона на парада е ръководеше полк Л Пенчев!! Нямало е никакви ремонти на Жълтите павета нито на бул 9ти Септември, където тренираха(сега цар Борис 3)колоната танкове и САО беше от Княжево до Руски Паметник! Нито паваж по булеварда, нито жълтите павета бяха повредени, не сее налагало никакви ремонти след това!! Сега РЕМОНТИРАНО ОТ ГЕЕБ и Фандъкова, за 17мил лева???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове