Last news in Fakti

2 Октомври, 2022 09:46 4 440 60

Психолог обясни защо малко хора излизат да гласуват

  • психолог-
  • гласуване-
  • ани владимирова

Трябва да уважаваме всяка партия, подчерта Ани Владимирова

Психолог обясни защо малко хора излизат да гласуват - 1
Кадър Нова тв

"Ние трябва да уважаваме всяка партия, защото тези партии са такива, защото народът ни е такъв. Целта на тези политици е просто да прекарат държавата през един исторически период", заяви психологът Ани Владимирова в студиото на "Събуди се" по Нова тв. Според нея не бива хората да се взират в отделните лица, а по-скоро трябва да гледат голямата картина

За нея е нормално, че малко хора излизат да гласуват. Тя сподели, че преди година и половина е обяснявала как хората рационално да преценят кандидатурата. За тази година и половина, според нея, събитията са довели до "газлайтинг" - понятие в психологията, което означава, че хората не са сигурни в заключенията, което ги е направило пасивни.

"Нашият исторически опит от периодите на преходни правителства, е много показателен. Такива периоди на кризи и нерешителност, винаги водят до много тежки икономически последици", заяви Владимирова и призова хората да гласуват, защото отговорността за тези събития е тяхна.

Психологът е на мнение, че за стабилно правителство е необходимо да се гласува, но не е достатъчно, защото хората си казват "какво като гласувам", което според нея демотивира хората да гласуват.

"Според мен политиците дават много премислени послания. Аз, това, което забелязвам, е една поляризация, която допълнително засилват. Едно черно-бяло говорене, или всичко е истина, или всичко е лъжа, което ги доказва като личности, на фона на умаловажаване на опонентите. Хората всъщност се объркват от тези противоречиви и без нюанси послания. Оттам нататък те подкрепят въз основа на опозицията спрямо другите. Това разединява народа, обърква хората и ги прави по-пасивни", смята Владимирова.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясно

    34 0 Отговор
    Оттам и лафа - ти мене уважаваш ли ме ?

    Коментиран от #34

  • 2 Какви

    53 4 Отговор
    са тия дълбоки силиконови деколтета и дълги коси на тези години ?

    Коментиран от #24, #48

  • 3 провинциалист

    42 1 Отговор
    "Такива периоди на кризи и нерешителност, винаги водят до много тежки икономически последици" - не, всъщност много тежките икономически последици винаги водят до периоди на кризи и нерешителност.
  • 4 Дааа

    32 9 Отговор
    Глупости, в нашата секция имаше опашки да гласуват.

    Тая нарочно така говори за да не гласуват колебаещите се.
  • 5 Хахаха

    59 4 Отговор
    Да уважаваме всяка партия...А коя партия уважава нас,уважаема намазана леличке дрънкаща глупости на разни депресирани кифли за по 300лв/ч?

    Коментиран от #41

  • 6 Иван

    21 26 Отговор
    Не е нужно да си психолог, за да разбереш защо хората не искат да гласуват. Защото са прости. Като седнат на маса да пият и само се оплакват от политиците, а те с нищо не са допринесли за правилния избор. Организираните гласуват като овце или за пари.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Истината

    43 0 Отговор
    Е, че на народа не му е приятно да го крадат, дори и от тези които сам е избрал! Другото е празнословие.
  • 8 Дааа

    70 3 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Гласувам от 30 години и не е станало по добре. И не ми излизай с номера че съм гласувал грешно. Единствените които са станали по добре са политиците. Оттам и въпроса, защо да гласувам.
  • 9 Така ли

    44 2 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    А избора на хората до какво е сведен?Трябва да избират дали крадци или грабители да ги управляват ли?Айде ванка,моля у лево!
  • 10 Гласувайте

    22 5 Отговор
    Осемдесет години, СТИГАТ!
  • 11 Кочо

    25 0 Отговор
    Ба! Корпоративния вот върви с неподозирана сила! Бяха се кротнали малко миналата година, а сега битката е - Живот и далавера или промяна!
  • 12 Пффффф

    55 1 Отговор
    Значи според тая, хората са виновни а не политическата некомпетентна върхушка, чията цел е единствено лична облага...? Браво!
  • 13 Тиква

    9 10 Отговор
    Гласувах и има хора за вота. Тази кляфка да не говори глупости.
  • 14 Деян Икебаната

    17 1 Отговор
    На тия психолози ли им викат. Значи Гешев скоро направи психологията законна.
  • 15 До психоложката

    18 1 Отговор
    Чешия 15 години по млад айгър.Иначе дава акъл!
  • 16 Факти

    34 0 Отговор
    Вече 33 години ни управляваха и лъгаха различни партии . Защо народа трябва да вярва на мошеници ? То не е необходимо да си психолог , за да разбереш защо хората не гласуват !!!
  • 17 Стефан

    31 2 Отговор
    Ние трябва да уважаваме всяка партия, защото тези партии са такива, защото народът ни е такъв. Целта на тези политици е просто да прекарат държавата през един исторически период" УВАЖЕНИЕТО е ВЗАИМЕН процес, за този / исторически / период, КОЙ всъщност не е исторически, тези партии ни разкатаха и държавата и фамилията, КАК да уважаваш хора при които над 2 милиона българи избягаха, други станаха мутри и крадци, бизнесмени които НИТО заплати дават, нито ОСИГУРОВКИ плащат, премиери които са прочели една книга, оскотял и безмозъчен народ вярващ в чудеса преди избори, най болната нация, най бързо топящата се, на всеки трима починали се ражда едно дете, кметове на села си купуват коли за 150 000 лева, без грам морал газят закони и крадат, корупция парализирала държавата, на всеки ъгъл всеки ученик може да си купи дрога, че и избор има, съдебна система на която и която плащаме е в услуга на всеки който си плати или има власт, загубени дела в Страсбург заради прокурорски и съдебен произвол които ОТНОВО НИЕ ПЛАЩАМЕ, държава която събира капачки за да се купят кувьози за бебетата, , висше образование което бълва кадри от сервитьори, риалити / звезди / и посдредствени, но амбициозни мамини синчета желаещи да станат политици, футболисти или чалга певци и силиконови кукли за си правят селфи и да имат последователи, така че драга психоложке нещо си объркала професията, я по добре си гледай внуците и мъжа и не коментирай кого трябва уважаваме и кого не, ние си имаме гл

    Коментиран от #28, #29, #31

  • 18 СИЕЛА

    22 2 Отговор
    Гласувайте , гласувайте ! Това - на нас не ни пречи /нито пък ще повлияе на изборният резултат/.
  • 19 Фанетемезауя

    12 3 Отговор
    Отивам на лов за печурки у витошата.
  • 20 ха ха

    11 1 Отговор
    "За тази година и половина, според нея, събитията са довели до "газлайтинг" - понятие в психологията, което означава, че хората не са сигурни в заключенията, което ги е направило пасивни."

    Безсмислици. Газлайтингът е най-обикновено манипулиране с цел контрол на жертвата. Много лесно се говорят безсмислици зад неразбираеми термини... от ПСИХОЛОГИЯТА... Всъщност, думата е употребена разговорно за пръв път през 1961-ва година. Произхожда от филма на Хичкок "Gaslight"... ;)
  • 21 ха ха

    8 0 Отговор
    "За тази година и половина, според нея, събитията са довели до "газлайтинг" - понятие в психологията, което означава, че хората не са сигурни в заключенията, което ги е направило пасивни."

    Безсмислици. Газлайтингът е най-обикновено манипулиране с цел контрол на жертвата. Много лесно се говорят безсмислици зад неразбираеми термини... от ПСИХОЛОГИЯТА... Всъщност, думата е употребена разговорно за пръв път през 1961-ва година. Произхожда от филма на Хичкок "Gaslight"... ;)
  • 22 Няма край ....тази гавра..

    12 1 Отговор
    Анито ли не е наясно що така...Наясно са всички политически мошеници.Насаждат денонощно по телевизиите, че политиката била нещо си, което обикновените хора не им нужно да разбират и да говорят.Управлението не било политика, а поле за обещания и лъжи.От икономическа зависимост го докараха до политическа.Опростачават хората целогодишно, умишлено дезинформирайки ги и ги лишават от всякаква информация, само и само да гласуват твърдите ядра- техните калинки наредени на държавната ясла.Най вече БНТ, БТВ, НОВА.Тая руско-афганистанска система на пропаганда, лъжи, хомофобия си е още от преди 89-та.
  • 23 Иван

    22 4 Отговор
    Проблема не е психологически а политически, няма достойни кандидати.
    Нашите политици са маринетки на САЩ, политиката на българия се диктува от Козяк.

    Коментиран от #36

  • 24 Еее

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Какви":

    Козата си сака пеъч
  • 25 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    7 1 Отговор
    Заради такива "експерти" киснещи денонощно по телевизиите.
  • 26 АЛФА КЕНТАВЪР

    15 3 Отговор
    ХОРАТА са загубили ДОВЕРИЕ и са ОБЕЗВЕРЕНИ ОТЧАЯНИ
  • 27 Дъ Крава 🐄

    21 0 Отговор
    Затова сме на това дередже защото всяка професионалистка с най-древната професия ни обяснява кога къде защо и какво трябва да се направи
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Стефан":

    СТЕФАНЕ точен ПОСТ ФАКТ е
  • 29 Браво

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Стефан":

    Стефко! Взе ми го от клавиатурата.
  • 30 сирене

    8 0 Отговор
    Дамата явно не познава политическата ни система, камо ли геополитеческата обстановка, но хубав бюст, браво!

    Коментиран от #32

  • 31 Браво

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Стефан":

    Това е истината. Едва ли лъскавата и обгрижвана психоложка ,бъркаща психология и логика в изказа ще има време да чете тук. Безсмислено ,платено с цел насока и внушение изказване на живеещ в " оная хубавата тяхна България" нямаща нищо общо с действителността.
  • 32 Тая колко пъти

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "сирене":

    Си смени мундзата!
  • 33 ТраЛаЛа

    6 0 Отговор
    пълни безсмислици, от секс не и остава време да види реалността !
  • 34 само напомням

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ясно":


    Спомнете си за всичко от изминалите 3 години, което правителствата ви причиниха. Спомнете си с кое не сте били съгласни, но не са ви питали в уж "демократично" общество. И не оставяйте ДРУГ да гласува вместо вас, защото така пак ще търпите чужди заповеди! Пак ще ви отнемат човешките ПРАВА и СВОБОДИ.


    На следващите избори покажете какво мислите за:

    ЛОКДАУНИТЕ,

    МАСКИТЕ,

    ИНЖЕКЦИИТЕ,

    СЕРТИФИКАТИТЕ,

    САНКЦИИТЕ,

    ОГРАНИЧЕНИЯТА,

    ДИГИТАЛНИТЕ ВАЛУТИ,

    ЕВРОТО,

    ВЕЛИКОТО НУЛИРАНЕ

    ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА

    МАСОВОТО УМИШЛЕНО ОБЕДНЯВАНЕ и т.н.







  • 35 .......

    5 5 Отговор
    Гласувайте сега,за да може после с основание да мрънкате хаха.А не да не гласувате пък после протести да правите.Колкото повече гласуват толкова е по-малък шанса да манипулират вота.
    Времето е хубаво.Разходете се.Няма опашки и бързо става.Аз вече гласувах:).
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Христо Божилов

    11 1 Отговор
    Всякакви психолози и шамани се изказват, но виждаме, че право на глас имат 6 600 000. Тоест повече от населението на България. Направете ги 20 милиона следващия път и активността ще е 3%, дори и всички останали на територията да гласуват
  • 38 Психополитолог

    7 0 Отговор
    Истината госпоДжо е, че няма нито една партия, която да не се е откъснала от хората, от народа. Партиите отдавна от политически са станали на престъпни организации, на ОПГ, единстваната цел на които е властта като средство за обогатяване. Дори и организационните им структури приличат на тези на мафиотските фамилии от Коза ностра в САЩ, а лидерите им се държат като донове.
    Що не ни покажете поне една - две разлики в идеологиите на портиите? Нама как да го направите, защото те друга идеология освен грабене на пари нямат. Каква за обикновения човек е разликата между дон Гамбино и дон Дженовезе - никаква, за него и двамата са престъпници.
    Затова не излизат хората да гласуват. Дано по-скоро се осъзнаям и да ги изхвърлим от живота си, заедно със слугите им - социолози, журналисти, психолози, политолози и други подобни.

    Коментиран от #43

  • 39 Хъхъ

    7 0 Отговор
    А ще ви го кажа направо, защото не спират от социологическите агвнции да предричат и дават кой ще победи ! Това е абсолютно манипулиране на населението. Повечето си казват ами щом ще са пак тия за какво да гласувам !
  • 40 Поп

    1 0 Отговор
    Какво каза?
  • 41 оня

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Ами учила е леличката на времето, не като теб да е спала на чина. А и все още хваща окото. А ти си драскай глупостите:))

    Коментиран от #42

  • 42 Хахаха

    11 0 Отговор

    До коментар #41 от "оня":

    Аз също съм учила но не съм се реализирала посредством силикон,филъри,екстеншъни,богати дебелаци и т.н.

    Коментиран от #49

  • 43 .......

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Психополитолог":

    Така е.Бяха се откъснали от народа.В Карловско покрай наводненията имаха възможността да си поговорят с обикновените хора.Надявам се да са чули добре какво са им казали хората.Взели поука.
    Гласувайте пък каквото стане;).Не се настройвайте негативно.Ще се оправим все някак.Преживяли сме и по-големи кризи.
  • 44 Онзи

    4 2 Отговор
    Партиите са под контрола на Глобалистите За който и да гласуваш получаваш решенията на Глобалистите.

    Коментиран от #46

  • 45 Навалний

    4 3 Отговор
    Училището в Русе, в което ходихме да гласуваме беше пълно с хора! В нашата секция беше преместена от друго място и нямаше много, но всички които си гласуват по места бяха излезли! Хора гласувайте да не ни управляват турците и поклонниците на Мутрофановна!

    Коментиран от #52

  • 46 Навалний

    1 3 Отговор

    До коментар #44 от "Онзи":

    Ти бягай в Мухосранскда гласуваш бе за джуджето Молец!
  • 47 Психоложката

    1 0 Отговор
    Да каже защо ББ беше с камера на сакото си като гласува?
  • 48 КАКВИ КАКВИ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Какви":

    .....фройдистки☝
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Дааааааам

    6 0 Отговор
    И аз съм психолог! И заявявам, че БГ полЮтиците искат да прекарат и държава, и хора само, и само да напълнят гушите!
  • 51 ШИБАЛАНКО КОЛЕВ

    1 0 Отговор
    НА ТАЗИ В ГЛАВАТА И САМО К0Р0ВЕ,К0Р0ВЕ И САМО К0Р0ВЕ
  • 52 Кочо

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Навалний":

    Ако гласуваш срещу ,,поклонниците на Мутрофановна", гласуваш точно за турците!

    Коментиран от #59

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Охо-бохо

    1 0 Отговор
    Тези партии не представляват никой от народа! Представляват лидерите си(как може председател на партия да се нарича лидер. Лидер на кой, на какво...?), както и олигархични кръгове на държавна хранилка или чуждестранни агенти ма влияние или финансови интереси. Е затова Анче, не гласуват!
  • 55 778

    0 1 Отговор
    Дошла една красавица с връзки да ми обяснява защо Аз не искам да гласувам
  • 56 Никой

    3 0 Отговор
    Не можеш да обединиш ниско образовани хора. Злобата,че едните крадат повече ни разделя.Злобата ,че може да има по умен ,по начетен и по кадърен човек от теб ни разделя. Шуробаджанащината ни разделя.Системата наше момче,мой човек ни вреди. Това е българския индивид. Както е казал някой " Прост народ слаба държава ".
  • 57 Дрън дрън та пляс

    3 0 Отговор
    Тая не беше ли по плоска, кога се е тунинговала?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Навалний

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Кочо":

    За теб знам, че си страшно глупав и трудно смяташ 2+2!
  • 60 Роза

    1 0 Отговор
    Ами защото изборите се обезцениха!Хората разбраха,че всички партии са еднакви!Че бедните винаги ще си бъдат бедни и гладни!Ето,това е най-елементарното обяснение защо не гласуват!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове