Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 11:06 2 456 39

"Спаси София" свикват протест на 12 октомври за оставката на Фандъкова. Гаврата с жълтите павета преля чашата

  • спаси софия-
  • оставка-
  • фандъкова-
  • протест-
  • жълти павета

От организацията обръщат внимание и на факта, че на четвърти поредни избори ГЕРБ губят в София, а техният коалиционен партньор не съществува. “Управлението е загубило доверие и легитимност пред гражданите. Въпреки това, продължават да харчат все повече милиарди "

"Спаси София" свикват протест на 12 октомври за оставката на Фандъкова. Гаврата с жълтите павета преля чашата  - 1
Снимка: Спаси София

Протест за оставката на кмета Фандъкова обяви днес Борис Бонев и покани всички столичани, които искат да живеят в нормален град, на протеста следващата сряда (12.10) от 18:00 ч. пред сградата на Столичната община. "Гаврата с жълтите павета преля чашата. Не става въпрос за поредният ремонт на ремонта и усвояване на милиони, а за безвъзвратно заличаване на историческия облик на София!” - категоричен е Бонев.

"Нищо няма да се промени, ако сме безучастни и мрънкащи у дома. Последният мандат на г-жа Фандъкова е белязан от безброй скандали, провалени проекти и некачествени ремонти. София става все по-мръсна, тъмна, презастроена, задръстена и унизена. Призовавам всички мои съграждани да дойдат на протеста защото без ново управление, София ще продължи да става все по-непоносим град за живот" - заяви лидерът на "Спаси София", Борис Бонев.

От организацията обръщат внимание и на факта, че на четвърти поредни избори ГЕРБ губят в София, а техният коалиционен партньор не съществува. “Управлението е загубило доверие и легитимност пред гражданите. Въпреки това, продължават да харчат все повече милиарди - непрозрачно, в некачествени ремонти и през същите няколко строителни фирми. Няма контрол, няма глоби или обяснение защо обектите се разпадат преди да са пуснати. Никакви поуки не са взети. Чашата преля и затова излизаме на протест!” - казва арх. Иван Караджов от "Спаси София".

Лидерът на "Спаси София" заяви, че от организацията имат серия конкретни мерки, за да не се допускат подобни безобразия в центъра на държавата. Той припомни, че преди две години на кмета Фандъкова са подарили Наръчник на павьора, който съдържа стандарти и технологии за редене на жълти и гранитни павета. “Ние никога нямаше да допуснем това. Която и да е фирма щеше отдавна да бъде отстранена и да плаща глоба за милиони. Но вместо да защити обществения интерес, г-жа Фандъкова се крие” - категоричен е Борис Бонев.

“Неприемливо е управляващите да адвокатстват на Трейс, оправдавайки техните провали. Очевидно за всички е, че ремонтът е трагичен, но Общината измисля смехотворни тези, че спирачките на колите били виновни. Къде е и председателят на СОС, г-н Георгиев? Нима като юрист, той не можа да прочете договора и да види какви големи санкции предвижда той, но такива не бяха наложени. На чия страна са тези хора - на страната на гражданите или на фирмата?” - пита риторично Борис Бонев.

От Спаси София казват, че протестът в сряда (12.10) ще бъде надпартиен и граждански и канят всички съграждани, които смятат, че София може и заслужава много повече. Активистите са оптимисти, че градът може да стане много по-красив, подреден и уютен за живеене, но само с нов кмет и общински съвет. “Вместо в безкрайни скъпи ремонти в центъра, трябва да насочим средствата в кварталите - за равни тротоари, етажни паркинги, зелени уредени паркове и улици без дупки. Вместо некачествени ремонти ще има строг контрол. Обещавам на софиянци, че няма да има бягане от отговорност, а партньорство и честност с гражданите. Нека отворим нова страница за София още в сряда на протеста пред Столичната община!” - призова общинския съветник Борис Бонев


Поставете оценка:
Оценка 4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София

    27 39 Отговор
    На протест спонсориран от Сорос,никога няма да отида,ако ще паве да не остане.

    Коментиран от #5, #10

  • 2 какво знаете вие

    25 7 Отговор
    В Индия така ремонтират.

    Коментиран от #27

  • 3 Корги

    28 4 Отговор
    И ще монтират следващия, който да продължи традицията Трейс Груп да печелят обществените поръчки, да си правят каквото искат и едни пари да се изливат в джобчетата на мафията, докато тя просперира на ваш гръб.
  • 4 Истината и само истината

    27 28 Отговор
    да разбирам че кредитите които ПП изпонатегли 15 милиарда , ще бъдат похарчени за платените им протестченца ....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кир Ливанчо

    24 17 Отговор
    Борето трябва да си изкара парите някак. Защо, най-сетне, не вземе да отиде на Прайд парада и да се приключи с тая шумотевица. Като го гледам, натам драпа, но няма смелост да си го каже, като други. Нищо лошо... Само да спре да вдига шум и да занимава хората със себе си и амбициите си.
  • 7 Кой назначи

    29 15 Отговор
    За лидер на Спаси София този Борис Бонев? И кой всъщност създаде Спаси София, и защо те трябва да отговарят от името на всички софиянци? Не беше ли този идиот дето иска да променя билетите и увеличава картите за градски транспорт?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 сила

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "София":

    ти виждал ли си паве , щото при вас на къра е само кал и слама......

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 София

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "сила":

    Да,даже улицата ми е павирана,а как е при вас на къра,вие си знаете.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 София

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "сила":

    Личите си от сто километра,всички,които сте първо поколение с обувки.

    Коментиран от #22

  • 15 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гларус":

    Ще си ходим където си искаме.
  • 16 Анонимен

    15 14 Отговор
    По принцип Майчето Манолова трябваше да е кмет в момента, но гербаджийте купиха ромеите и имаше много "неправилно" попълнени бюлетини. Да се маха Фандъка и нови избори за кмет, този от Спаси София ми се вижда отговорно момче и ще си върши работата.
  • 17 Последния Софиянец

    12 3 Отговор
    Хората, които ще участват на протеста и гостите на протеста ви моля най учтиво , Елате без да сте яли и пили. Приготвил съм за вас солени топли банички за 2 лева и студена чешмяна вода в оригинална минерална бутилка само за 3 лева.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Дрифт

    12 8 Отговор
    Фандък-мандък е от многото еничари които грабят народа. Казах!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 сила

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "София":

    никога не съм имал обувки......нашето семейство живее по дърветата и се прехранва с банани........ИМАМЕ СРЕЩУПОЛОЖНИ ПАЛЦИ.....много е удобно
  • 23 Просто човек

    9 6 Отговор
    Оставка на циганската кметица!!!
  • 24 БАН

    10 6 Отговор
    София няма да избере трансджендъри, евролиберасти и всякаква измет, дори Фънди да я няма! Прокопиев само си хаби парите за тия, дето уж ще стасяват София - НЕ ГИ ИСКАМЕ!
  • 25 Реалист

    7 6 Отговор
    Да точно защото Борис казва ей сега ще литна. Да вземе да се хване на работа стига с тези лаладжииски истории.

    Коментиран от #29

  • 26 Некой си

    12 3 Отговор
    Когато София престане да бъде Столица на България,тогава ще се управи града.Не може половината население на страната да живее в един град и да не е кочина !
  • 27 Да да

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "какво знаете вие":

    Радвам се, че всички будни и одговорни (387човека) софиянци ще излязат на протест. Хора осъзнайте се , вижте в каква кочина живеете . Сравнете с нормалните държави. Оскотявате и на никой не му пука.

    Коментиран от #31

  • 28 АРЕС

    8 5 Отговор
    Каква оставка Бе,ЗАТВОР за крадливата,некадърна,долна и мръсна Ф........

    Коментиран от #30

  • 29 БАН

    7 5 Отговор

    До коментар #25 от "Реалист":

    Бориса, не Борис... тоя и същите около него при една мобилизация, ще са обслужващ персонал по палатките, за да забавляват и .... войската от истински мъже :)
  • 30 БАН

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "АРЕС":

    Леко, че ще си счупиш евтиния монитор от злоба и зор :) Аман от виртуални революционери и драскачи :)
  • 31 БАН

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Да да":

    оДговорни... и за никой/никого дори не подозираш разликата каква е :) Само, защото е безплатно, не значи, че сте длъжни да показвате неграмотност, некадърност и празнословие!

    Коментиран от #37

  • 32 Софиянец по рождение

    5 10 Отговор
    Освен Стефан Софиянски, Столицата не е имала по-добър кмет от Фандъкова, но селяндурите, с които се напълни градът и същите го направиха мръсна, пренаселена и разнебитена от паркиране навсякъде кочина - да не умуват за кметовете, които ние, израсналите и направили града си хубав - избираме!
    П.С. Обичам минуси - те ми казват, че съм казал истината и съм подразнил неграмотните селтаци :)

    Коментиран от #33

  • 33 сила

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Софиянец по рождение":

    .........по рождение и далавераджия и крадец по убеждение......не се пъни , личи си че си от Петърч , а там НЕ Е СОФИЯ

    Коментиран от #34

  • 34 Софиянец по рождение

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "сила":

    Типично мислене на безработен ром или аутсайдер на живо, нов във форима е страхотен :)
    Ако и на живо сте толкова отворени - ще е чудесно, но повече от това мое внимание към жалката си "личност" - не чакай :) Успех!

    Коментиран от #35

  • 35 сила

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Софиянец по рождение":

    много несвързани думи без логична мисъл , много препинателни знаци и символи не на място.......пропуснал си уроците по граматика по време на Декадата на ромското включване
  • 36 А на изборите преди 3г

    4 1 Отговор
    Вие от спаси софия дадохте гласовете на нас младите,които гласувахме за вас на управляващото мнозинство - герб,вмро и някои радетели за благополучието на народа като българина Карлос гласува за намаляване на пенсии и увеличаване на заплатата си? Кого заблуждавате - тези с късата памет очевидно....
  • 37 Да да

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "БАН":

    За огромно съжаление ще си изчезнем неграмотни.
  • 38 Бонев,

    2 0 Отговор
    с теб сме. Да изгоним селяните от Столична община.
  • 39 САНДОКАН

    1 0 Отговор
    Лельо Данче взимай като за последно,пък те нека си говорят. Те какво разбират от павета...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове