Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 10:50 1 602 20

НСИ: Чисто съвпадение е, че обявихме резултатите от преброяването ден след изборите

  • преброяване-
  • население-
  • нси-
  • резултати-
  • избори

Той заяви, че преброяването на населението е серия от изследвания – то продължава винаги по няколко години, като включва множество етапи

НСИ: Чисто съвпадение е, че обявихме резултатите от преброяването ден след изборите - 1

Тенденцията на намаляване на населението продължава вече четвърто поредно преброяване. Тенденциите в демографията обикновено са дългосрочни. Това заяви председателят на Националния статистически институт доц. д-р Атанас Атанасов в ефира на бТВ.

„Чисто съвпадение е, че обявихме резултатите от преброяването на 3 октомври, а изборите бяха на 2 октомври”, сподели Атанасов.

„Тъй като имаме ниска раждаемост, а и миграция на младите хора към чужбина, се получава застаряване. Близо 200 населени места нямат нито един жител – те са абсолютно обезлюдени, но все още имат статут на населени места”, каза още той.

Една трета от населението е съсредоточено в шестте най-големи града, т.е. съществува концентрация: „Имаме области, в които населението намалява по-бързо от другите – напр. област Видин, като една четвърт на населението на тази област е изчезнало.”

Той заяви, че преброяването на населението е серия от изследвания – то продължава винаги по няколко години, като включва множество етапи: подготовка, събиране на информация, пробно и същинско преброяване, допълнителни изследвания като репродуктивните нагласи, контролни изследвания и др.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    28 0 Отговор
    Тия ще си ги разправяш на хвърчилото!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 честен ционист

    23 0 Отговор
    Не бре, просто и двата резултата дойдоха с един и същ пощенски плик от Департамента.. На територията надали са останали над 4млн.
  • 4 Мнение

    28 0 Отговор
    Да бе съвпадение. ЕДНА ГОДИНА НЕ МОГАТ ДА ОБЯВЯТ ПРЕБРОЯВАНЕТО.
  • 5 Лъжата

    21 0 Отговор
    Лъжа е,че е чисто съвпадение.Още преди около 2 месеца беше обявено,че на 3.10 ще.бъдат обявени резултатите от НСИ и се чудехме защо президента бърза да обяви изборите за 2.10 без да се знае точния брой избиратели.Голяма работа,то нали всичко е лъжа и фалшификат,ама чак пък толкоз???
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 23456

    11 1 Отговор
    Ееееййййй много балсами има в тая държавица
  • 8 Корги

    15 0 Отговор
    Хахаха. Долни ГЕРБ-аджийски калинки. Как не се отвори една метла и кой в затвора, кой с регистрация в бюрото по труда.
  • 9 нннн

    18 0 Отговор
    Да, бе! Да! При 6,5 млн население, с пеленачетата барабар, имаме 6,6 млн гласоподаватели. Изборите са нелегитимни.
  • 10 Аре стига сте лъгали

    11 0 Отговор
    Лъжете, лъжете! Как 10 години бяхте готови с резултатите още преди отварянето на секциите!
  • 11 Ка Морган

    15 0 Отговор
    МВР издава лични карти и знаят с абсолютна точност колко са живите хора над 14г. !!! От тях лесно могат да се извадят нямащите право на глас /пак от МВР - непълнолетни, задържани...../ Защо е тази измама с преброяването?
  • 12 Ани

    10 0 Отговор
    Няма съвпадения, защто ако не бяхте определили тази дата да са ви сменили отдавна. И как така 100 000 са повече избиратели от колкото населението на Република България и без гражданите под 18 години и починалите? Смешни и жалки сте. не заслужавате парите който получавате.
  • 13 123456

    7 0 Отговор
    Ма верно ли?
    А сега какво правим, като имащите глас са повече от населението?
  • 14 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    100%...
  • 15 Димитър Борисов

    2 0 Отговор
    Заради най ниските заплати и пенсий българите не искат да живеят в родината ни.ПредиПреди 80 години семействата са имали средено по пет деца и жените не са работили. Сега ако жените не работят ще живее севмейството като просяци. Освен това вместо да приемаме престъпници от Азия и Африка, трябва да дабаме бързо поданство на украинци и руснаци. С тях сме бизки народи и там дори живеят много българи.
  • 16 Димитър Борисов

    0 0 Отговор
    В Украйна има много българи който трябва да се върнат в България и да създадат нови села от тези който са запустели и няма никой. Защото всичко разграбват аборигените. Не трябва българите в Украйна да страдат от войната. С тях може заедно да се заселят украинци и руснаци който не искат война.Държавата и доброволци трябва да им помогнат за възстановяването на къщите. Може и фургони да им закарат където ше има в тях магазини и лекари. Така освен населението ще се увеличи и работната ръка. Трябва да се построят училища и детски градини.
  • 17 Драгомир Иванов

    1 0 Отговор
    Мого корумпирани депутати и политици който ограбиха държавата трябва да са в затвора вместо да си вдигат големите заплати. Защото заради тях страда народа ни. Заради тях сме най бедни в ЕС и направиха страната ни бунише на Европа. Отровиха въздуха, водата и почвата. В парламента трябва да се намали броя на депутатите поне на половина. Трябва да има само три партий в парламента защото са колкото азбуката ни. Не трябва да им се отпускат пари и евтин стол в парламента.Освен това да не паркират с колите до парламента защото заюмърсяват въздуха и правят задръстване.
  • 18 Ненка Ивановска

    1 0 Отговор
    Депутатите и тези в правителството трябва задължително да говорят Английски или поне немски или френски.Зщото колегите на тиквата от Европа го мислят за глухоням. Недупостимо е неграмотни хора и мутри да бъдат в парламента. Мястото им е в затвора.
  • 19 Олег Стоянов

    1 0 Отговор
    Парите от пътните такси по границите не трябва да ги взимат мутрите а държавата. Така ще има много пари за построяването на пътища, магистрали, мостове, транспортни надлези и линий за свръх скоростни влакове.
  • 20 Григор Пенчев

    1 0 Отговор
    При управлението на неграмотната тиква се строяха пътища убийци. Той попречи да се построй писта за формула едно,да не се строй нов Национален стадион и увеселителен град до Елин Пелин. Освен това пречи да се строят небостъргачи. Но с държавни пари купуваше апартаменти на проститутките си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове