Last news in Fakti

5 Октомври, 2022 13:43 1 525 12

Ченчев: Безпрецедентна е намесата на прокуратурата в делата на БСП

  • иван ченчев-
  • бсп-
  • прокуратура

Конгресът на БСП има категорично решение против управление с ГЕРБ и ДПС, подчерта социалистът

Ченчев: Безпрецедентна е намесата на прокуратурата в делата на БСП - 1
Снимка: БСП

„Безпрецедентна е намесата на прокуратурата във вътрешнопартийните дела на БСП. Аз съм член на Националния съвет и присъствах на въпросното заседание. Там беше обяснено на г-н Добрев, че в решението на съда никъде не пише, че той е възстановен и с решението трябва да се занимава вътрешнопартийната контролна комисия. Има опит за преврат и той не е престанал в последните 5 години. Тези хора обвиняват ръководството от 5 години, но всъщност те трябва да понесат отговорност, че са работили срещу партията.“ Това заяви членът на Националния съвет на БСП Иван Ченчев по бТВ Радио.

Той даде пример с времето, когато от 80 депутата след кабинета на Орешарски социалистите са паднали до 38 депутата, но тогава никой не е искал оставки. „Макар и тогава по думите на много анализатори резултата да е бил катастрофален“, добави социалистът.

„Когато се напада партията по този начин непрекъснато и дори от членове на БСП – това най-малкото не е коректно. А министрите от БСП, които са в служебния кабинет не знам как ще погледнат своите другари в Националния съвет, защото са уволнили 1500 социалисти“, категоричен бе той за реваншисткото поведение на някои от служебните министри.

Ченчев заяви, че социалистическата партия поради няколко причини не би участвала в контактните групи предложени от Борисов. „И първата от тях е, че ние имаме решение на Конгреса – без ГЕРБ и ДПС в управлението. Това са вълци в овчи кожи. 12 години не приеха нито едно конструктивно предложение на опозицията, а сега демагогстват за пореден път - само, за да влязат по какъвто и да е начин в управлението“, обобщи той за позицията на левицата, която е твърдо срещу управление с ГЕРБ и ДПС.

„Изходът е конструктивизъм, много разум и диалогичност. Да седнем с останалите партии на масата на преговорите, но без ГЕРБ и ДПС. Всеки да сложи програмата си на масата. Нашата е социална и помага на българските граждани да бъдат преведени през кризата. Ще искаме покриване на нашата програма в социалния аспект. Трябва да се гледа визионерски и да има предвидимост“, коментира членът на Националния съвет на БСП за приоритетите на партията при съставянето на редовно правителство.

„Вече заявихме, че за нас експертно правителство е по-скоро поставянето на предни позиции на сламени хора. В такива моменти е необходимо политиците да носят отговорност, а не да бягат от нея и да я прехвърлят върху хора, които не са политически фигури“, каза в заключение Иван Ченчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гола вода изборен резултат

    9 2 Отговор
    Ръководството не работи
  • 2 Вида

    12 3 Отговор
    В България кравите не са свещени ! Съда е независим - решенията се изпълняват задължително!
  • 3 Илиева

    12 3 Отговор
    И ти Ченчев си безпрецедентен в БСП,но клечиш там и акъл даваш,а нямаш достатъчно🤪От такива титани на мисълта БСП е на този хал.Какво да се прави по такива,като теб си пада Нинова,защото на твоя и не само фон тя блести🤮За нея БСП е власт и пари,а партията кучета я яли.
  • 4 БСП за България и Радев

    6 6 Отговор
    Харесва ми как другарят Чечнев все повече е в медиите и все с точни думи и коментари. Гласи се, ако не за министър, по поне за заместник министър на каквото и да е министерство
  • 5 тцтцтцтцтц

    9 3 Отговор
    Ченчев,трай си ,за да не те подкарат и теб !
  • 6 гола си вода др Ченчев

    8 4 Отговор
    Както Нинова обичаше да казва когато това и е угодно: "Законите са за всички и за баба ва село и за министър". Не съм си записвал, но смисълът е този. И подкрепям това и изказване. Просто сега е ред законът да се приложи върху нея.

    Коментиран от #12

  • 7 Обикновен

    7 6 Отговор
    Наглостта на вътрешната опозиция минава всякакви граници. Точно това е причината все по- малко хора да подкрепят БСП. Срам г-н Зарков, за Добрев да не говориме.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Юлита

    5 1 Отговор
    Има съдебно решение, което Корнила и ръководството на БКП-БСП не изпълнява.По този повод има жалба от К. Добрев, не че го харесвам. По повод жалбата му Корнила е повикана с призовка като свидетел.Корнила, която е юрист, знае това, че съдебните решения трябва да се изпълняват и при призовка трябва да се яви като свидетел. Но, вместо да постъпи според Законите в България, Корнила предпочита да се прави на жертва. Театро, с цел да не се коментира изборния провал.
  • 10 Делата са за всички,

    2 1 Отговор
    Даже и за бсп, безпрецедентна ви е наглостта, нямало да иде, ами арест с белезници и я подкарват, както за Борисов може, тъй и за импексовата
  • 11 77/88

    2 0 Отговор
    Другарю Ченчев, гледах те и те слушах внимателно по една медия, и за цялото ти участие там не чух нищо смислено и конкретно ... тоест... бля бля! Какъв специалист си не те знам, но в политиката си едно голямо НИЩО!!!
    Та на фона на твоята безлична персона, на такива като Свиленски, Божанков и цялата орда около КРАВАРКАТА от Крушовица, тя блести с арогантноста си и дебелоочие!!?
  • 12 Вале-каро

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гола си вода др Ченчев":

    А, Вие толкова ли сте сигурни ,че прокурора точно спазва закона като изпраща призовка, а на всичкото отгоре и нарежда да изпълни ролята на призовкар и да връчи призовките на други двама души?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове