Last news in Fakti

6 Октомври, 2022 11:19 2 211 32

Асланов: Само Борисов прочете правилно изборния урок- останалите сякаш са се вкопчили в своя магарешки инат

  • юрий асланов-
  • бойко борисов-
  • изборен урок-
  • магарешки инат

"Каквото и да се състави, ако изобщо се състави, ще е нещо различно от това, на което сме свикнали през последните 20-25 години - надпартиен кабинет без ярки политически лица, с технократски облик, подкрепен от няколко партии в парламента, възможност ад хок мнозинства", коментира Димитър Ганев

Асланов: Само Борисов прочете правилно изборния урок- останалите сякаш са се вкопчили в своя магарешки инат - 1
Снимка: БНТ

Политически ситуацията изглежда много трудна и ако слушаме внимателно заявките на основните политически сили, би трябвало да сме скептични за съставянето на кабинет, каза в студиото на "Денят започва" политологът от "Тренд" Димитър Ганев.

"Каквото и да се състави, ако изобщо се състави, ще е нещо различно от това, на което сме свикнали през последните 20-25 години - надпартиен кабинет без ярки политически лица, с технократски облик, подкрепен от няколко партии в парламента, възможност ад хок мнозинства. Но всичко това при условие, че изобщо се постигне някакъв консенсус. Аз оставам скептичен", подчерта той и допълни, че при никакъв случай този парламент няма да изкара мандата си.

За него да се състави кабинет може единствено около първата политическа сила, "останалото е фикция".

Според социологът от "АФИС" Юрий Асланов основното послание на избирателите към политиците е, че не вярват на никого от тях и очакват те да се променят.

"Партията "не подкрепям никого" и спадащата, като трайна тенденция, избирателна активност са показателни за това", подчерта той и отбеляза, че българското общество преживява феномена на обърканото масово съзнание.

По думите на Асланов единствено Бойко Борисов "е прочел правилно изборния урок", защото пръв е заговорил за диалог, консенсус, национално съгласие.

"Не мога да преценя доколко е искрен, но това е правилният прочит на урока и за компромис. Всички останали сякаш са се вкопчили в своя магарешки инат, очевидно не желаят да признаят ничия друга истина освен своята, заради което ние сме в това положение", каза още социологът.

Вероятността да тръгнем към нови избори е голяма, прогнозира той. Ако те бъдат произведени от същите политически лидери и партии със същите имена в листите, "ще довършат тенденцията, която започна миналата година, на отказ на избирателите на следват своите политически лидери".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    27 6 Отговор
    Ако си четеше уроците, нямаше да стигне до тук.
  • 2 Бате Гойко

    23 5 Отговор
    Ами да, това и във "Винету" го пише.
  • 3 Прочел

    26 13 Отговор
    бил четачът ?! Само страхът от това , което го чака и от затвор ръководи всевъзможните му жалки действия на обречен !
  • 4 експерт политолог

    12 6 Отговор
    само боко е ходил на тайна вечеря другите боклуци бяха само на една бърза закусчица
  • 5 дедо

    32 7 Отговор
    Ми твоят Баце, Аслане, да се хваща с ДПС и Възраждане и да почва да управлява. Имат 130 депутата, какъв му е проблемът? Що хленчи? Може дори пак да е премиер, нали е най-опитния?!

    Коментиран от #17

  • 6 Кауфлант

    17 3 Отговор
    Поемете този дебел мандат ако обичате,дами и господа пубидитяли
  • 7 нарцис слънце

    13 5 Отговор
    нищо не е разбрал "изкуствения интелект", бе му наредено кръгом и пак напред, иначе ....
  • 8 Още сме живи и помним

    16 4 Отговор
    Кабинет тип "Беров",мерси НЕ!
  • 9 НЯКОЙ

    16 0 Отговор
    Защо не говорят ясно тези, които уж били специалисти - организмът на нашето общество е болен от корупция, престъпления срещу личността, лъжи и кражби и липсва лекарството, наречено ПРАВОСЪДИЕ! Многото кухи приказки от най-високото държавно ниво до махленските, не лекуват а задълбочават болестта! СПРЕТЕ ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ И НАЗОВЕТЕ НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА! /повторение и ще го повтарям пак/
  • 10 Анонимен

    21 4 Отговор
    Какъв урок, какъв изпит бе? Иска да забравим шкафчетата, кюлчетата, пачките, магистрала "Хемус"... и видите ли той си научил урока! Ми да плеснем с ръце и да се прегърнем тогава!

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Колелото на историята

    22 0 Отговор
    Навремето удавиха прогресивното правителство на Филип Димитров и после дойде "експертния" кабинет на Беров с мандата на ДПС.Ся кат гледам същото.Народа български наистина си заслужава битието.Идва му акъла,ама после и после се чуди що се тътри със скоростта на костенурка по развитие

    Коментиран от #22

  • 13 Ами да

    20 6 Отговор
    Юрка, Борисов е прочел адреса на затвора! И не му се ходи там! Никога не му е пукало за България! Прави се на лисица, но е прозрачен елементарен демагог! Не е възможно управление заедно с него, както и само от него! Лидерските партии са отрова за България!
  • 14 Нищо не

    20 5 Отговор
    е прочел , нищо не е научил - с жалки ходове , на които няма кой да се върже , опитва да запази кожата си !
  • 15 Казуар

    22 6 Отговор
    Борисов правилно е прочел изборния урок, имайки предвид и икономическата ситуация, търси мущерии да се скрие зад тях. Организира свалянето на правителството на Петков и той е отговорен за създалата се ситуация, но се прави на дръж ми шапката.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 без милост за изродите

    7 12 Отговор

    До коментар #5 от "дедо":

    Ами защо пък не,нали затова се явяват на избори.Която партия отказва предложения за съставяне на правителство,да й бъде отказана държавната субсидия,и отказ да се яви на следващи избори.Даже да бъде заличена от регистрите.Иначе ще си ходим на избори до откат.
  • 18 зъл пес

    8 10 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    То и на киро не му стига парапета,и вечерите със специални вечери нали?Но все пак най-нахално продължава да ни се хили насреща,а доста хора гласуваха за него.Кво ще кажеш по въпроса?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 КИКО

    6 16 Отговор
    ЗА ПЪРВИ ПЪТ КАЗВАМ НА БОЙКО - БРАВО !!! КРАЧКА НАЗАД , В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЧ !!!

    Коментиран от #21, #28

  • 21 ха ха ха

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "КИКО":

    Неговите крачки са само в страни, като при финт.
  • 22 Ивайла

    4 8 Отговор

    До коментар #12 от "Колелото на историята":

    Не те ли е срам да сравняваш един истински политик като Ф. Димитров с един нарушил Конституцията/киро/ и един обвиняем за измами и кражба/кокоро/??? За съжаление ДС-КГБ, в лицето на Доган и Желев свалиха правителството на Ф. Димитров, а можеше България да бъде достойна, европейска държава. Уви 10.11.89 г. беше направен от ДС-КГБ и част от БКП, след което агентите на ДС и част от лидерите и партийните секретари от БКП-БСП обраха България и Българите.
  • 23 Стефан

    11 4 Отговор
    Не мога да преценя доколко е искрен, но това е правилният прочит на урока и за компромис .Вече 33 години ни облъчвате с разни пропагандни клишета и мантри и НИКОГА точни и искрени , Ако за 17 год вече не сте преценили КОЛКО е искрена една мутра то много жалко за вас, от ПРОДАЖНИ политици повече мразя и ненавиждам ПРОДАЖНИ И ПРОДАЛИ СЪВЕСТА си журналисти, политолози и социолози, и вместо коректив и истина от вас се излъчва отвращение, лицемерие и слугинаж.
  • 24 Нормално

    6 0 Отговор
    Лизач-комунист.
  • 25 Този

    6 0 Отговор
    Явно не си е пил лекарствата от известно време
  • 26 Гиди свински черва

    6 0 Отговор
    Юрий Асланов (1951), собственик и управител на „Афис” ООД, е секретен сътрудник „ВИКТОР” на Разузнавателното управление на генералния щаб на БНА от 1985 г. Той беше обявен от комисията при проверката на печатните издания през декември 2009 г.
  • 27 абе, Асланов,

    6 2 Отговор
    метан ли гледаш да направиш на мутрата сикоджийска? ТОЙ е нежелан от ТРИ години официално чрез протестите. Колко бели направи и НИЩО не си призна. Какво е РАЗЧЕЛ от отношението на другите към него???? Търчеше месеци наред из страната, обиждаше, лъжеше, мажеше и ВСИЧКИ ДРУГИ му бяха виновни?

    Какво е разчел? Трябва да се скрие в зайчарника в Банкя и да си трайка, докато назначения от него соцмилционер каскета Каренин не го подведе под отговорност.

    Говориш, колкото да не заспиш. Къде го сравняваш с другите? Той е уникум и СРАМ за България и И ЗАТОВА сме толкова объркани сега. Какво ли не си купи с нашите пари, къде ли не пръсна наши пари, а сега света вода ненапита. Че е наглец, си го знаем. С години дали някои професионалисти като тебе не изфирясват?
  • 28 твърде късно

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "КИКО":

    Боко мутрата-тулупа-пунта мара-тиквата-сикаджията и т..н. - все епитети, които той си слага, ТРЯБВАШЕ МНОГО ОТДАВНА ДА Е НАПУСНАЛ СЦЕНАТА!

    Този хаос се създада благодарение на неговото мутренско-корупционно-невежо-слагаческо управление.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 кочо

    1 0 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ Е ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ И ГОЛЕМАНОВ.
  • 31 Асланов, никой няма да се коалира с ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Говориш глупости! Борисов драпа с зъби и нокти да отърве съд и Затвор!? Асланов изложи се с тея приказки!!
  • 32 Борисов се бори за Кожата си!

    1 0 Отговор
    А тази кожа е искат болшенството от Българите!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол