Last news in Fakti

9 Октомври, 2022 05:15 4 907 26

След убийството в София: Таксиметрови шофьори блокираха Орлов мост

  • таксита-
  • убийство-
  • орлов мост-
  • блокада

Те искат да разговарят с представители на МВР

След убийството в София: Таксиметрови шофьори  блокираха Орлов мост - 1
Снимка: БНР

В знак на съпричастност към убития снощи таксиметров шофьор в квартал "Разсадника" Христо Трайков негови колеги са блокирали Орлов мост, предаде БНР.

В знак на протест и с искане МВР да си върши работата и да противодейства на криминално проявени да извършват убийства шофьорите те са протестирали по-рано и пред Трето районно управление на полицията в столицата. От Националния таксиметров синдикат не посочат точно кога кръстовището на Орлов мост ще бъде освободено и движението ще бъде възстановено.

"Намираме се на Орлов мост в момента. Над 100 автомобила таксиметрови сме, като продължават да идват колеги от различни краища на София. Протестът ни е във връзка със снощното убийство в 18:35 на 33-годишния ни колега Христо Трайков", посочи Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров синдикат.

Той също така очаква представители на МВР да отидат на разговарят с протестиращите.

"Нямаме краен час. Изчакваме медиите да дойдат да отразят събитието. Очакваме някой от министерства и т.н. да дойде, защото нашият живот не струва стотинки, не струва нищо. Не може да ни убиват като мухи по улицата. Имахме такъв идентичен случай с колега от Ямбол, който за щастие е жив и здрав. Пред една-две седмици му беше делото на ВКС. Там се опита прокуратурата да потули нещата. Този път няма да го позволим с този колега. Все пак баща на три деца. Три деца - сирачета. Каквото и да се е случило, каквото и да е станало, човещкият живот е безценен. Затова не възнамеряваме да се приберем в скоро време, защото искаме да си защитим правото на труд, на работа и не да ни убиват. И ние сме хора", подчерта Владимиров.

"Да видим полицията докъде си е свършила работата. Да ни дадат някаква информация. В момента нямаме информация - задържан ли е убиецът на колегата, не е ли задържан, какво се случва. Знаем, че май е задържан в Трето районно управление, но дотам. В момента тук има представители на МВР, които ни охраняват. И Жандармерия, и полицейски сили. Ние повече информация нямаме", уточни още за исканията на протестиращите Петър Владимиров.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Такси

    33 3 Отговор
    Всички знаем, че тоя убиец ще се измъкне в България не работи правосъдната система.
  • 4 Данъкоплатец

    33 16 Отговор
    И какъв е смисъла да блокират основна артерия в София ? Като карат проститутки по адреси и разни пе.де.ра.сти и са мулета на дрога не квичат.Сега чифтета бият ! Полицията да ги разкара -ВЕДНАГА !
  • 5 Как да го разбираме

    30 6 Отговор
    Че всички може да влизаме в насрещното по еднопосочни улици? Който е нарушил Правилника, другият път сериозно да се замисли за "уличното правосъдие". В София е просто безумие да се шофира. Не карайте един ден автомобил, спасете живот. Май администрацията сериозно трябва да се замисли, в София придвижването да е само с обществен транспорт и таксита. Право на шофиране само специален режим и зареждащи камиони, в определени часови пояси.

    Коментиран от #14

  • 6 Винкело

    34 7 Отговор
    Гледай сега каква работа: кара бакшишо в еднопосочна улица откъм забранената страна, не ще да направи път да се разминат че нема место, налита на бой, разтървават ги, споминал се десет минути по-късно, и айде холан - убиват ни като мухи. Пък вестниците туй чакат - драми и протести...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мдаа

    11 15 Отговор
    ГЕРБерастията пак започна да клати Държавата. Обществени известно е на кого са фенове бакшишите.
  • 10 Гадулки

    24 7 Отговор
    Глупаци прости! Не само пред МВР трябва, а и пред Прокуратурата - там е заровено кучето.
  • 11 Зиг

    27 2 Отговор
    Тоз бразилец скочил на бой и си го получил !
  • 12 Зиги

    28 1 Отговор
    С тоз бразилеца ли сега ще ни занимавате, направил е три чавета, после се е направил на мъж и е дал фира!
    Ако беше някой Българин нямаше и да се разбере!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 хммм

    24 7 Отговор

    До коментар #5 от "Как да го разбираме":

    Как да го разбираме - че всеки който е нарушил правилника за движение трябва да бъде пребиван до смърт от първия, който го докопа ли?
    Ако ще се действа така, защо не започнат от най-важните неща - тези дето крадат милиарди, дето обричат децата ни глад, мизерия и вечна задлъжнялост, дето ни тровят с ментета храни и напитки, дето унищожават народа и държавата само за да са по-богати.

    Коментиран от #26

  • 15 Рошко

    20 2 Отговор
    Не само у бг, а светът върви към анархия с такива либерални дженд закони и "правосъдие" и това е целенасочено
  • 16 абе като пренасяте

    12 4 Отговор
    дроги като куриурски фирми не мрънкате
  • 17 Гражданин

    19 6 Отговор
    Няма ли кой да изгодни тия бразилци да не пречат на движението? Ако беше някой българин разбирам, ама за бразилец не ми дреме!
  • 18 Веско

    11 5 Отговор
    Протестът е политически. Организиран от Бакшиши-ГЕРБ.
  • 19 Буха ха

    8 6 Отговор
    Не подкрепяйте шофьорите, мрънкайте че затрудняват движението. Утре като убият ваш близък и вас няма да има кой да ви подкрепи.
  • 20 Гост

    12 6 Отговор
    Докога бакшишите ще се държат като мутри, които изнудват обществото?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Галина

    4 2 Отговор
    Виждам доста коли на Yeloy. Ние ползваме само техни услуги. Да доста от шофьорите са по матови, млади, възпитани коректни, преди една седмица в три през нощта се возих,след изборите. Даже смятах да се обадя във фирмата и да изразя удовлетворение от момчето което ме вози. Пак беше от малцинството, перфектно и отношение и каране. Ако някой от Yeloy го чете Изключително доволна съм от услугите им. Дано никога не се случва повече
  • 25 Алатристе

    2 0 Отговор
    Бакшишите да изберат един от тях да се изправи в честен двубой срещу убиеца. С ножове примерно....
  • 26 Софианец

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "хммм":

    Народна мъдрост" Малкото камъче обръща колата". Винаги така става.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове