Last news in Fakti

16 Октомври, 2022 11:34 2 476 55

Румен Гечев: САЩ да платят неустойка за забавянето на доставката на 8-те поръчани F-16

  • румен гечев-
  • сащ-
  • неустойка-
  • доставка-
  • f-16

Вторият мандат има по-голям шанс, посочи той и добави, че трябва да бъде използван последният шанс за кабинет с третия мандат, защото е по-добре да има правителство, отколкото нови избори във време на кризи, допълни депутатът от БСП

Румен Гечев: САЩ да платят неустойка за забавянето на доставката на 8-те поръчани F-16 - 1
Снимка: NovaNews

"Надявам се всички колеги от останалите парламентарно представени партии да дойдат на срещата в понеделник, всички са приели поканата на БСП. Едва ли има нещо по-важно за България в момента от това какви мерки ще набележи парламентът и новото правителство, какъв бюджет ще бъде приет за 2023 г. Това са важните неща, които интересуват хората".

Това заяви пред БНР проф. Румен Гечев, избран за депутат от БСП в 48-ото Народно събрание.

БСП ще направи всичко възможно за съставяне на правителство, вторият мандат има по-голям шанс, посочи той и добави, че трябва да бъде използван последният шанс за кабинет с третия мандат, защото е по-добре да има правителство, отколкото нови избори във време на кризи.

По думите му "някакви вътрешни, а може би и външни центрове тласкат политическите партии в България, пращат ги по една пътека, която не води към решаването на националните проблеми":

"Това ли е проблемът на България - кои посланици ще присъстват на откриването на парламента, или е това - как ще финансираме бюджетния дефицит? Ще запазим ли социалните програми и защитата за българските домакинства и българския бизнес при неизбежната рецесия, която се очертава? Трябва да съсредоточим вниманието си към националните проблеми, като не подценяваме ангажиментите на страната като член на ЕС и НАТО".
Румен Гечев подчерта, че БСП ще настоява да бъдат запазени компенсациите на домакинствата заради високата инфлация и поддържане на определен таван на цените на стоки от първа необходимост:

"Не звучи добре да се взема допълнителен дълг, но ако трябва да избираме между спасяването на бизнеса и защита на семействата и това да увеличим дълга с още няколко процента, няма да бъде разумно. ... По всякакви европейски стандарти към момента, дори и с допълнителен дълг от 4-5 млрд. лева, българската икономика няма да има проблеми да обслужва този дълг".
В предаването "Неделя 150" проф. Гечев заяви, е САЩ трябва да платят неустойка за забавянето на доставката на 8-те поръчани изтребителя Ф-16, както и за самолетите, които "трябва да вземем под наем":

"Правителството на САЩ е взело парите 100%, не си е изпълнило ангажимента към България, веднага да плащат за наем на самолети, които български пилоти да пилотират тук в България. Посланикът ни в САЩ да поиска среща със съответните органи, където сме превели парите. Ще настоявам да извикаме в парламента Бойко Борисов, о.р. ген. Константин Попов и Красимир Каракачанов, които да отговорят защо са подписали договор без неустойки".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тлъстьо

    59 10 Отговор
    агента , да хваща торбата BILLA и да заминава да си оправя бакиите ! Що золуми сътвори на България.......
  • 2 Бонев

    37 13 Отговор
    Най сетне да чуя нещо смислено от този. Само с икономика да не се занимава, че още ми пари от 96г.

    Коментиран от #20, #37

  • 3 Сталин

    31 15 Отговор
    Абе хайванин ти кви л@йна пушиш къде си виждал пират и криминал да плаща ,за тези си думи ще бъдеш съден от върховния съд на САЩ и България ще бъде осъдена да плати милиарди за уронване престижа на Вашингтон
  • 4 Херо Мустафа

    17 21 Отговор
    Комик!

    Коментиран от #18

  • 5 Хаха

    14 53 Отговор
    Ако не са САЩ сега кадировците щяха да се разхождат по жълтите павета.А може би и това е мечтата на другаря Гечев

    Коментиран от #55

  • 6 Сталин

    43 11 Отговор
    Американското министерство на отбраната е сключило договор с украинската компания -Лабиринт INC -за проучване на Ковид-19 ТРИ МЕСЕЦА ПРЕДИ "ПАНДЕМИЯТА"
  • 7 специалиста по държавни фалити

    15 26 Отговор
    абе големи демократи станаха за последните две години другарите от бкп/бсп не минава ден и час да не ни пробутвате глупостите им

    Коментиран от #43

  • 8 Не само неустойка!

    40 11 Отговор
    Ресто на 100%-товия аванс + наказателни лихви да плащат краварите, тия ненадеждни достоставчици! Парите ни трябват за нашите деца и родители, за детски градини, болници, пенсии и мн. др. далеч по-смислени неща, от железа, предназначени да сеят смърт.
  • 9 Варна

    29 14 Отговор
    Няма никакво забавяне! - Още от самото начало беше обявено, че доставките ще са най- рано 2025 година. - Селянина от Банкя и рекламното лице на Била просто излъгаха за сроковете за да оправдаят покупката на този откровен боклук Ф16, който никой след нас не е поръчвал.
  • 10 Финансиста на Века

    11 14 Отговор
    Показателно за нашите медии, на кого дават гласност! Колкото и той, толкова и те...
  • 11 Българка

    32 8 Отговор
    Подкрепям факта, че САЩ дължат неустойки за забавата по договора за F16. Само че май тези,които са подписали договора за придобиването -ГЕРБ, в който отсъства клауза за неустойка при забава и са привели 100% авансово срещу чертежи, дължат неустойката. в случая САЩ се придържат към отсъствието на клауза за неустойка. Въпреки това е справедливо САЩ да ни заплатят за забавата
  • 12 Гечев тук си прав

    22 7 Отговор
    Напълно те подкрепям.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ....

    8 32 Отговор
    Само пълен руски слуга може да замита проблем свързан с международната ни позиция по актуален външнополитически проблем (особено след като по тази линия сме атакувани като държава от терористите) под килима, само защото това устройва руския тероризъм, но какво да очакваме от нагляр, който направи долара 3000 лева и има наглостта да се върне и да наставлява нацията? Впрочем, другарю Гечев, държавата не е като комунист - да може да мисли само за едно нещо. Модерна държава е способна да решава множество проблеми едновременно.

    Коментиран от #48

  • 15 Сталин

    24 6 Отговор
    На днешния ден 15.10.1959 в резултат на успешна операция на КГБ СССР е ликвидиран Степан Бандера

    Коментиран от #49

  • 16 Аз първи ти сложих минус

    0 4 Отговор

    До коментар #13 от "Религията на Пича":

    Голяма тръпка ти е пътя. Не се притеснявай,човещинка.
  • 17 Българин🇧🇬

    28 9 Отговор
    САЩ да напуснат държава незабавно в най кратки срокове. САЩ обират България от 30 години с помоша на петоколониците които ги до пуснаха на древни позиции.

    Коментиран от #21, #22

  • 18 специалиста по държавни фалити

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Херо Мустафа":

    АКО ИСКАТЕ НЕУСТОЙТА, ТО ШАЙКАТА НА БОЙКО БОРИСОВ ТРЯБВА ДА ВЪРНЕ КОМИСИОНИТЕ!!!! КАТО ВЪРНАТ КОМИСИОНИТЕ ЩЕ ВИ ПЛАТИМ НЕУСТОЙКАТА!!!
  • 19 !!!?

    11 17 Отговор
    Гечев кога ще искате неустойка от "Газпром"...или въртите ишмари, та Кремъл да ни изкара нас виновни, че ни спря газа !!!?

    Коментиран от #40

  • 20 окупирана държава

    14 8 Отговор

    До коментар #2 от "Бонев":

    И този ни прави на глупави. Каква неустойка, при положение че в договорът НЯМА срок за доставка?

    Коментиран от #23, #25

  • 21 Само питам

    10 18 Отговор

    До коментар #17 от "Българин🇧🇬":

    От кога руските К...и станахте българи?
  • 22 Религията на Пича

    3 26 Отговор

    До коментар #17 от "Българин🇧🇬":

    Мечти безплатни САЩ не се съобразяват с някави си примати като повечето от световното население, САЩ са над цял свят ,дори и русия е джудже пред могъществото на САЩ ,а руското блато на Путя Владимировна е нок даун само едни суровини и неоправляеми ресурси от пияни ватенки и извратени мутри на структурно ниво от Кремък Кремлин. ....

    Коментиран от #28

  • 23 позор

    16 3 Отговор

    До коментар #20 от "окупирана държава":

    Смешна работа...Борисов се откупи от американците, 3.5 млрд. български пари, за да не бъде включен в "Магнитски".
  • 24 Киро Забавният

    14 4 Отговор
    "САЩ да платят" - този виц не го бях чувал.
  • 25 Бонев

    21 7 Отговор

    До коментар #20 от "окупирана държава":

    Харесва ли ни или не Гечев е казал една истина. Ако няма неустойка Боко, Каракачанов и Попов трябва да отговарят.
  • 26 свкал

    17 6 Отговор
    Простия пожарникар с парите на българите искаше да се откупи от краварите. Помисли си че като им даде парата и ще си затворят очите за кражбите му. Но не разбра че краварите са крадци като от него. Лапат парата а ще имаш да вземаш. На кого ще се оплачеш че си измамен на тях ли? Така че лъжеца от Банкя да връща парите на българите които прахоса.
  • 27 Искаме нови избори така ще гласуваме

    9 1 Отговор
    Всички българи че да ви махнем от парламента 60 000 гласа нема да са ви достатачни да влезете в парламента ако гласуват 4 милиона Българи
  • 28 Още един минус

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Религията на Пича":

    Комплексите избиват в писане. Как е сантиметрите ли са малко?
  • 29 Булгартабаков

    8 3 Отговор
    Къде ще ги съдим американците, българинът е с маниерна слуга и лакей и се радва, когато го подритват по-богатите, ние никога няма да достигнем стандарта назападняците, защото нямаме техния маниер да се държим като равен с равен. Българинът е роден слуга.
  • 30 Българин

    3 15 Отговор
    На великият финансис Гечев много добре е известно, че в договора има клауза за форсмажорни обстоятелства каквото са пандемията от Ковид 19 и при това положения неустойки те се привиждат. Но като всеки руски агент на влияние не пропуска възможността да оплюе за пореден път САЩ за да ги дискредитира като лоялен съюзник и партньор.
  • 31 Само питам

    5 10 Отговор
    А неустойки от ГАЗПРОМ, който наруши договора с България променяйки валутата Гечев и и останалите руски К...и няма ли да поискат?
  • 32 Бай Дън

    11 2 Отговор
    Ние дадохме самолетите на Украйна, подарък от името на България.
  • 33 Бибитко

    9 2 Отговор
    Не САЩ трябва да платят неустойка,а премиерът Бойко Борисов,който плати 3,5милиарда долара за несъществуващи самолети сега трябва да възстанови в хазната тези пари с лихвите или пък да лежи в затвора! Ако наистина бяхме правова,а не корумпирана държава,така еше да бъде!
  • 34 цв.цв.

    11 1 Отговор
    Мутрата от Банкя и Каракачанката да връщат парите и когато се доставят тогава да се платят
  • 35 я па ти

    12 3 Отговор
    Ти майтап ли си праиш , САЩ да плащат на колонията неустойки , те само я смучат и унищожават .
  • 36 Смех !

    4 1 Отговор
    Тоя скубал ли е от змия вълна ? И друго да го питам.Защо когато бяха на власт с турчалята виеха сирени на 11 септември все едно бяха взривили НДК,а не кулите близнаци ? Сигурно защото родата му и на всички комунисти живеят на Запад !
  • 37 Рошко

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бонев":

    Тоз се надява да получи писмо от умрял
  • 38 Вместо

    7 2 Отговор
    Неустойка, да ни дадат F-35 .За какво ни е престарялата щайга F-16???
    Ако сме РАВНОСТОЙНИ ПАРТНЬОРИ, то защо на нас този вече никакъв самолет Ф-16, а за "по-добрите" "партньори" в НАТОто далеч по-модерните Ф-35?
    Ние индианците ли сме в това НАТО???
    Значи безплатно бази мож м да дадем, но безплатни самолети за нас няма? Не само че с пари, но и боклука би дават????
  • 39 Мемфис

    3 9 Отговор
    А бе ЕЙ, червен Сървул, как ще ти дадат такива високотехнологични самолети, като армията е пълна с наследствени русолизци и при първият удобен случай някой ще прецапа морето и хайде при ушанките! Това е причината, ние сме в НАТО но сменподли предатели! Начело с РАДЕФ!!!

    Коментиран от #52, #53

  • 40 Кокорчо

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "!!!?":

    от правителството на измамниците ти спря газа, затвори пристанищата и въздушното пространство за търговия с Русия, а ти още си удивен и въпросителен.

    Интересно колко ще има да си удивен и учуден, когато след 1,5-2 години ни свърши атомното гориво и ново няма да може да бъде доставяно нито по море, нито по въздуха :)))
  • 41 глоги

    8 5 Отговор
    САЩ да платят неустойка за забавянето на доставката на 8-те поръчани F-16. МА-ДААА,ЩЕ ПЛАТЯТ,ЧАКАЙ ОТ МАРС ПИСМО! И АЗ ТАКА СИ МИСЛЯ. АМЕРИТЕ СА ЛЪЖЛИВИ ИЗПОЛЗВАЧИ,ТОВА НЕ СТЕ ЛИ ГО РАЗБРАЛИ ДО СЕГА?!
  • 42 Мемфис

    5 2 Отговор
    А дали са платени самолетите, или парите са кеширали в някоя офшорна банка по сметките на Главната мутра?
  • 43 БСП на Бунището

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "специалиста по държавни фалити":

    Ама забелязваш ли ,че винаги така се случва - БСП във властта ли са и почва Инфлация...Първата я причини Румен Гечев като вице премиер на Жан Виденов - 97 ма -3500 лева за долар.....Ограбиха успешно спестяванията на хората и 18 банки....И 2008 на отново под мъдрото ръководство на Сер гей Стани шеф.........после 2021....И за какво са му на Румен Гечев тези самолети????Да убива с тях Руснаци ли,????Ама верно ли???

    Коментиран от #50

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 патриот

    4 4 Отговор
    Гечев, а ще даде ли вашата партия репарации, за вредите, зверствата и страданията, които вашата партия причини на България, по време на престъпният социалистически строй?
  • 46 Сър Пичук

    4 6 Отговор
    Не било важно дали руския посланик ще дойде в Парламента и дали Зеленски ще се включи при откриването, защото имало по-важни неща но важно било да се търсят неустойки за самолетите.
    Между другото, този защо не е в затвора, а продължава да ръси глупости пред медиите и да седи в Парламента?!?!? Би трябвало да му се отнеме и професорското звание и да няма досег със студенти, защото по времето на Тройната ламя се показа, че е пълна дупка като икономист.
  • 47 Смешко

    3 2 Отговор
    А ти кога ще си платиш за фалирането на държавата
  • 48 Анджело

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "....":

    3000лв дплара го направи СДС-един унгарски чичка да свали от власт БСП и успя
  • 49 Сюпер капитан Илиев

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Сталин":

    Вав Варна до паметника на Кап Петко воивода срещу съда в градинката има място да са дигне паметник и на този свят човек. Пускаме потписка
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Казуар

    0 2 Отговор
    Комуняга Гечев, за френския изтребител Рафал има поръчки за над 160 бройки, а производствените възможности са за 22 броя годишно.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Болшевишките бокл..уци

    0 2 Отговор
    ревнаха от яд и злоба!Бандата от свиркаджии в паника!Ангажимента към Путин пред провал!🖕🙋
  • 55 Момчил

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    И с какво по-точно слугуването и лизането на ( случая) американския з..ник е различно от лизането на руския ? Не е ли най -добре да спрем да лижем който и да било чужд з..ник?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол