Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 19:17 3 935 14

Важна новина за размера на социалните помощи

  • социални помощи-
  • социална политика-
  • правителство

Той ще се определя в зависимост от линията на бедност

Важна новина за размера на социалните помощи - 1

Размерът на социалните помощи ще се определя в зависимост от линията на бедност в страната и няма да бъде обвързан с гарантирания минимален доход, както е в момента. Това предвижда проект за промени в Закона за социалното подпомагане, който беше одобрен от правителството, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Законодателните промени ще гарантират, че много по-голям брой нуждаещи се - деца, възрастни, хора с увреждания, безработни и техните семейства, ще могат да получат подкрепа от държавата. Размерът на получаваните от тях помощи ще се увеличи. Той ще се актуализира регулярно и ще отговаря в по-голяма степен на техните потребности. Това ще подобри социалната закрила, която хората от уязвимите групи получават от държавата.

Приемането на законодателните промени ще премахне негативите на системата за социално подпомагане, свързани с гарантирания минимален доход. Това ще гарантира и изпълнението на препоръката на ЕК по отношение на обхвата, адекватността и регулярната актуализация на месечните социални помощи.

Сега социалните помощи се определят на базата на гарантиран минимален доход и диференциран минимален доход. Тези минимални доходи се смятат за достатъчни за покриването на основните жизнени потребности.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    4 7 Отговор
    У нас помощ - ако има член на семейството на фронта.

    Коментиран от #10

  • 2 Картофитеми

    7 1 Отговор
    Ей тигри ква е тая снимка? Мъжки ръце, в торса цици. Портфейла и той на суеверна жена, модел, цвят. Прибира 50 ойро, няма да предполагам за какво да не ме изтрият.

    Коментиран от #3

  • 3 КОй

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Картофитеми":

    Ей руски картоф, ти май не можеш да различиш ръцета на стара жена от ръцете на мъж. 796 рубли и зманинавай, че един по-малко няма да е загуба.

    Коментиран от #4

  • 4 Картофитеми

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "КОй":

    Ми, не мога ми. Ти толкова сигурен може да си, само ако си ти на снимката. Нещо си ми нервен. Май си си натискал горната глава към долната с енциклопедия британика.

    Коментиран от #5

  • 5 КОй

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Картофитеми":

    Кажи честно, Тва ли ти роди ушанката? Значи да разбирам че ти женски ръце никога не си виждал, само мъжка ласка. Еми то нормално след две водки и няколко одеколона, какво да е друго. Айде заминавай да си играеш с Серж.....

    Коментиран от #7

  • 6 Социопатка

    16 0 Отговор
    Парламентът не бачка, кой ще го приеме този проектозакон? В тикволандия социалната система работи единствено в полза на лилавите избиратели на герп/дпс.
  • 7 Картофитеми

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "КОй":

    Бъркаш ме с някой. Мога да ти подредя думи в комбинация от която ритуално ще се изтричаш като куче от терасата на 5 тия етаж. Логиката ти е по-слаба от на жена ми.
    Уважавам те задочно, щото си човек с позиция. Другото ми е безразлично.

    Коментиран от #11

  • 8 Добро предложение

    6 0 Отговор
    Тази помощ трябва да е обвързана и по оше един ПРИОРИТЕТЕН показател( цвят на венците в устната кухина) Колкото венците са по-лилави, толкова помощта да е по-ниска и обратно колкото човек е с по-бели венци, толкова помощта да е адекватна и отговаряща на потребностите му.
  • 9 Парите,

    3 0 Отговор
    За тези помощи, са дошли, от същите тези хора, които “ държавата” подпомага. Лъвският пай от парите, остава в управляващите.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 КОй

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Картофитеми":

    И с тази същата подреба( НалЕ тука обесняваме колко сме ерудирани), искаш да кажеш че не разпознаваш видове ръце... Е извинявай(С цялото ми уважение), но няма как да ти повярвам,пък ти и скрабъл подреждай ако искаш.
  • 12 размера на социалните помощи

    1 0 Отговор
    е удвоен - вече плащат двойно в евро
  • 13 Не виждам как ще стане

    1 1 Отговор
    Социална държава се прави със силна икономика, а ние сме с отрицателно търговско салдо. Другият вариант - кредити.
  • 14 Знайко

    5 3 Отговор
    За мен всичко е много просто, сбора от всички доходи на СОЦИАЛНО СЛАБИЯ/ЕНЕРГИЙНО БЕДНИЯ/ включително социалната помощ. Не трябва да превишава 70% от НЕТНАТА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА/чистата минимална заплата/. също така минимланта пенсия не трябва да е по-висока от 70% от минималната работназаплата. Всички социални помощи надвишаващи 70% от чистат МРЗ е НЕСПРАВЕДЛИВО и ПОПУЛИЗЪМ и КУПУВАНЕ ГЛАСОВЕТЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ от партии/политици/ с държавни пари, т.е. с парите от нашите данъци.

    Също така трябва да има таван на държавната пенсия, който да е равен на 3 пъти минимални пенсии. И по-точно сбора от всички държавни пенсии, в момента това е 1400-1500 лева месечно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове