Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 20:39 3 494 34

Гешев: Разследването за банкнотите и кюлчетата ще приключи скоро

  • иван гешев-
  • мата хари-
  • бойко борисов-
  • кюлчета злато-
  • евро

Прокуратурата не отговаря за това, че няма осъдителни присъди за високите етажи на властта

Гешев: Разследването за банкнотите и кюлчетата ще приключи скоро - 1
Снимка: БГНЕС

Разследването за снимките с банкнотите и кюлчетата в нощното шкафче на бившия премиер Бойко Борисов продължава и ще приключи скоро. Това заяви в интервю за ”Капитал” главният прокурор Иван Гешев.

Той отрече и да е водил разговора от изтеклия запис, в който бившият премиер Бойко Борисов го цитира с думите: "Аз обичам да се правим на луд, но вие, г-н премиер, се правите много успешно".

Гешев каза, че прокуратурата постига 95 процента осъдителни присъди, а в неуспешните 5 процента, в които попадат и делата за корупция по високите етажи на властта, се отразяват недостатъците на правосъдната система. Главният прокурор заяви, че основният от тях е непромененото законодателство, в което са заложени високи доказателствени стандарти за решаването на делата и по тази причина българската прокуратура е принудена да работи с негоден инструмент.

"Прокуратурата не отговаря за това, че няма осъдителни присъди за високите етажи на властта. Списъкът с такива присъди не е достатъчен и затова призоваваме за правна реформа" каза Гешев. Той посочи също така, че тези, които критикуват работата на прокуратурата, обслужват руските интереси, но не уточни по какъв начин.

На въпроси, свързани с нашумели конкретни дела и случаи, главният прокурор заяви, че не е запознат в подробности, тъй като по тях работят различни прокурори, в чиято работа той не се намесва. По случая с КТБ каза, че бившият ѝ главен акционер Цветан Василев е бил един от тримата, които са управлявали държавата, но за останалите двама не се сеща кои са.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Али Баба...

    65 1 Отговор
    Ти кажи, какво стана със златото на оня от асансьорния завод, Пепина Еврина, Франтишек, помийната яма с Джуджетата и още куп строители на съвременна България ?!
  • 2 НИКО

    61 5 Отговор
    АБЕ БОКО СИ Е ЗА ЗАТВОРА
  • 3 Шесто чувство

    55 3 Отговор
    Програмата на пералнята е към края си, следва центрофуга и Бацо излиза чист изпран ухаещ на магнолии и с омекотител! От последното само Мата Хари няма да, е доволна.

    Коментиран от #6

  • 4 Централен софийски

    60 3 Отговор
    Гешеф и Боко не могат да се измъкнат, вече нищо не може да ги спаси.
  • 5 на празна плевня,покрив и не требе

    28 1 Отговор
    Той посочи също така, че тези, които критикуват работата на прокуратурата, обслужват руските интереси, но не уточни по какъв начин.
  • 6 ЯСНОВИДЕЦ

    41 5 Отговор

    До коментар #3 от "Шесто чувство":

    МАТА ХАРИ СЕ ОКАЗА ХЕРО МУСТАФА

    Коментиран от #19

  • 7 ппоп

    31 9 Отговор
    Докато американското посолство стои ЗАД бойко борисов няма да има кюлчета , пачки , Гешев , Семерджиев и други покровителствени от Американското посолство

    Коментиран от #8

  • 8 Малко си фантазираш...

    19 4 Отговор

    До коментар #7 от "ппоп":

    Даже послъгваш, сякаш не се виждаше какви проекти се реализираха и чия пропаганда мътеше орехчетата на Ганя !!!
  • 9 Анонимен

    29 1 Отговор
    Последното изречение говори КОЙ ръководи държавата... Много интересно къде е КОЙ...и защо вече никой не говори за него а глванака не се сеща КОЙ е той
  • 10 СТИГА СТЕ НИ

    40 1 Отговор
    ЗАНИМАВАЛИ С ГЛАВНИЯ БАНДИТ НА РЕПУБЛИКАТА, КОЙТО ПАЗИ ПРЕСТЪПНИКА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ!!!
  • 11 Лукреция

    16 1 Отговор
    И Агнеца на Кликата много скоро ще приключи!
  • 12 Да бе да

    36 1 Отговор
    "Прокуратурата не отговаря за това, че няма осъдителни присъди за високите етажи на властта"

    😂😂
    А , кой? Това е единствения орган който повдига обвинения ! Ако обвиненията са кухи и некадърни ( често нарочно ) кой друг е виновен?

    Този индивид беше водещ прокурор по КТБ и главен прокурор след това ! Това е най голямата кражба в България за всички времена !
    8 години този некадърник или съучастник не може да вкара делото в съда! 8 години!!!

    Нека говорим Божков ! 2 години след като черепа признава че не е плащал такси за почти 1 милиард лева .... има ли присъди ?
    Какво става с Маринела или Стайков🤣🤣
    Този пекинез е за затвор , дори и само заради бавене на топката !

    Повръща ми се от наглостта на селяка...
  • 13 Пипи Чорапчето

    27 1 Отговор
    Сюрьозно?!;)
    И да познаем ли резултата от "разследването" или нема нужда - то и врабчетата го знаят даже;)
  • 14 Гост

    18 1 Отговор
    гешо, да познаем ли..?!! ВСИЧКО Е ТОЧНО!! Хахахапахахахахахахахаахаха
  • 15 Хитлер

    24 1 Отговор
    Верно ли бе мискинино, ще приключи когато ГЕРБ яхне властта нали така и всичко ще е чисто като кристални чаши ? Мислиш ли, че суверена ти вярва бе иdиот, че ще покажеш истината каквато е, две лаборатории доказаха, че снимките са истински и не са манипулирани, дали и ти ще докажеш същото с некачествената си техника да не казвам НИКАКВА ? Европейската прокуратура задейства българската корупция и ти се разбърза, вече призна оная севда за правилно арестувана, сега да видиме Тиквата, чекмеджетата и баш крадеца Горанов как ще ги "изпереш" ?
  • 16 Ами айде ве ГешеФ!

    21 1 Отговор
    Вече се пенсионирах,в очакване да разследваш въпросните шкафчета и кюлчета и още с никаква позиция по въпроса не си излезнал...!
  • 17 Лост

    7 1 Отговор
    Имали 95%.Ами да каже колко са споразуменията с прокуратурата. От там идват процентите. Хем %, хем после нищо не правят.
  • 18 Деций

    9 1 Отговор
    Даже не се съмняваме и как!
  • 19 Караманска

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "ЯСНОВИДЕЦ":

    Друг път е мадам Херо. Пребоядисана "къртица" у партията му е .
  • 20 Ххххх

    16 1 Отговор
    Триото Б.Борисов ,Карадай и Гешев докато вилнеят ,Държавата ни ще затъва ,тези еврогейци и американски слуги унищожават народа ни!
  • 21 хбрдфе

    14 1 Отговор
    Гешо, за бездействие с власт, как мислиш дали ще ти стигне живота да я излежиш? Сега си мислиш че си силен, а след време ще хленчиш като девица. Заради такива като теб България е на дъното, но няма да можеш да се направиш на луд. Праведния съдия Господа нашего Иисуса Христа няма да гледа нито на лице нито на постове и титли, както на небето така и на земята.
  • 22 Караманска

    1 16 Отговор
    Не съм ни от ГЕРБ ни от друга партия. Радим да ви кажем, че Бойко е властолюбив, а не е сребролюбец като някои други. Сребролюбците няма никога да дадат за джамии и църкви пари. Той го направи

    Коментиран от #27

  • 23 тома

    12 1 Отговор
    Кога бе каскет.Скоро като ти свърши мандата ли а.Стига се прави на луд
  • 24 гешеФт,

    15 1 Отговор
    чакаме с нетърпение твоето разследване за кюлчетата и чекмеджетата. От 2020 г. насам ВСЕ ЧАКАМЕ. До миналия месец казваше, че са фалшиви тези данни, сега нещо гледаш да се извърнеш???? Защо ли и докъде ли ще извърнеш телесата си?
  • 25 Мнение

    8 1 Отговор
    "Прокуратурата не отговаря за това, че няма осъдителни присъди за високите етажи на властта." Бягство от отговорност на Прокуратурата. Отхвърляне на собствената си вина, че не могат да образуват и ръководят разследването по важни за страната ни дела във връзка с корупцията по високите етажи на властта, да повдигат и поддържат обвинения за тези престъпления.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 6нтщ5ж

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Караманска":

    Това с даването на пари за религиозни храмове е, за да си измие мръсната съвест! А не, че не бил сребролюбец. Мутрите от 90-те го познават много добре що за човек е и ви се смеят на наивността. Той е меко казано спорна фигура със съмнително минало, с което едва ли се гордее.

    Коментиран от #28

  • 28 Караманска

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "6нтщ5ж":

    Хич ме не интересува смее ли ми се някой, псува ли ме и пр. Ако ме целува е друго. Та не ме разбрахте явно. Той поне опитва да изчисти съвестта си за разлика от други облечени с държавна власт и по веригата надолу. Ако ще съдите някого, започнете от по-ранните дръжавници
  • 29 дгдхш

    5 0 Отговор
    Когато в една държава главният прокурор е ръка за ръка с мафиотите, единственият шанс за нормалните хора е бунт. Каскета да повдигне обвинение на тиквата е невъзможно.
  • 30 Брей ...

    7 0 Отговор
    Откакто руснаци пребиха Шиши в Дубай и после се кри в курорта на Цветелина Бориславова,взе да говори за руски интереси.
  • 31 Гражданин

    0 6 Отговор
    Дайте доказателства. Без значение дали си прокурор, съдия, бойко прост човек. Четат ви хората и имат ли мъст, или от завист и започват, тази е кuрва, или крадла, или хофи с циганин нищо, че хабер си нямат някои хора, та и вашата. Лошо е, ако не си такъв и го сачувствам господин Борисов. С месеци ходите в Банкя, представете си, че вас ви нападнат и ви набедят, дали аджаба ще ви е приятно. Има си прости хора, двулични хора но в Съда, Съдията ти казва, Докажи, доведи свидетели, а не празни приказки. За пари ще се убиете, бе хора. Някои са много алчни. Бъдете като западните хора. Честни, възпитани, усмихнати.

    Коментиран от #33

  • 32 Ама

    4 0 Отговор
    Това си е чисто предупреждение към Бочко футболиста.
  • 33 емигрант

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Гражданин":

    Гражданина, ти явно не нито си стъпвал на Запад, нито си го виждал на картинка тоя Запад ! Ти "хабер" имаш ли, че на Запад почти няма такива корумпирани прокурори, управници и съдии, ако някой от изброените покаже корупция веднага площада се напълва и той си заминава, за наивността ти не ми се говори, защото щом сам не си я осъзнал, означава си от тези които не могат да разсъждават, затова пък лесно ги манипулират ! Тиквата е бандит от 90-те към СИК, а това означава мръсна престъпна сган изнудваща народа, и снимките ли на които е заедно с всички мафиоти в ресторанти не са истински, а са фалш ? Защо Бог разрешава в България да се развъждат овце като този N 31 (гражданин), а не човеци с разум ?
  • 34 Вълка и 18-те джуджета

    2 0 Отговор
    аз се промених - а ме

    PR PR PR PR .....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове