Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 10:39 2 569 23

Безредици и нажежени страсти в пленарна зала, Рашидов даде почивка

  • безредици-
  • народно събрание-
  • вежди рашидов-
  • почивка

Повод за размяната на остри реплики станаха въпросите около българските въглищни централи 

Безредици и нажежени страсти в пленарна зала, Рашидов даде почивка - 1
Снимка: БГНЕС

Въпросите около българските въглищни централи нажежиха страстите в първото за седмицата заседание на депутатите. Вчера темата стана повод и за невиждан скандал между ГЕРБ и "Продължаваме промяната".

Днес и от "Възраждане" подхванаха въпроса. В декларация от името на група Искра Михайлова атакува някои от депутатите от Старозагорския регион, които по време на кампанията защитавали тезата, че централите не трябва да бъдат затваряни, а сега мълчали. По думите ѝ, само от "Възраждане" са приели темата присърце и са правили среща след среща с хората в района на Гълъбово и Раднево.

“Вчера чухме поредната лъжа на Кирил Петков, който днес отново не е на работа, а след това станахме свидетели на скандал между две бивши управляващи партии“, посочи Михайлова, цитирана от novini.bg

След това настана смут в залата. На трибуната излезе Георги Гьоков от БСП. Цончо Ганев от "Възраждане“ започна да му подвиква, а Гьоков се обърна към Вежди Рашидов: "Кой е тоя, дето ми подвиква?". "Е, ваш колега е“, отговори му председателят Рашидов.

Гьоков обвини "Възраждане“, че приватизирали темата, която била национална. В залата постепенно започнаха да се забелязват наченки на бой, подвикванията не спираха, а Рашидов даде 15 минути почивка, за да може ситуацията да се успокои.

И след почивката, пререканията между Цончо Ганев и Георги Гьоков не спряха веднага. Йордан Цонев (ДПС) поиска спорът да бъде прекратен, защото медиите ще отразят единствено скандала в зала и никой няма да разбере загрижеността на депутатите за българските миньори.

"Безобразно поведение, да не търся друга дума. Тук не е мястото да бъдете арогантни един към друг. Ако имате какво да кажете, в кулоарите", коментира председателят на парламента.

В крайна сметка Рашидов даде възможност на Георги Гьоков (БСП) за лично обяснение, а след което парламентът премина към първа точка от дневния си ред.

Народното събрание започва работа с първо четене на два законопроекта за промени в Закона за подпомагане на земеделските производители - на ГЕРБ-СДС и на "Продължаваме промяната". Депутатите приеха седмичната си програма. В нея е и ратифициране на Допълнение на Споразумението за заем между Европейския съюз като заемодател и България като заемополучател. Новият заем в размер на 460 170 000 евро, поискан от страната ни, е за покриване на бюджетни разходи във връзка с преодоляване на социално-икономическите последици за работниците и самостоятелно заетите лица вследствие на COVID-19. Предвижда се също депутатите да разгледат на първо четене изменения в Закона за данъците върху доходите на физическите лица и да продължат обсъждането на промените в Закона за корпоративното подоходно облагане.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е!!!

    39 6 Отговор
    Кога ще се закрие парламента и обявят за противозаконни партиите???
  • 2 тикви продажни

    27 6 Отговор
    Време е за промяна истинска без крадците партии!
  • 3 Сарказъм

    40 8 Отговор
    Затваряме централите, дърпаме заема и сме си свършили работата - ПП. Пълна Продажба
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝

    3 11 Отговор
    „МАРИЦИТЕ ”ДА СЕ ПРЕОБОРУДВАТ В БОМБОУБЕЖИЩЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО👍И ЕВАКУАЦИОННИ ЦЕНТРОВЕ☝
  • 6 Тракия

    11 14 Отговор
    Отровните американски Тец-ове ? ! Заради които българите са първи по белодробни заболявания ❗Със скъп ток , цената на който се компенсира само с ниската цена на АЕЦ Козлодуй ❗Синджир марка от смучещи държавни милиони мафиозки фирми около Тецовете ❗Закривайте ги ❗
  • 7 ТаУмВзе

    19 4 Отговор
    Мдааа! Паразитите не знаят кво става и веждичката го тормозят, че не може да си пийне.
  • 8 Боже пази България

    14 1 Отговор
    Все още не сме стигнали дъното.

    Коментиран от #10

  • 9 БОЗА

    18 0 Отговор
    "В залата постепенно започнаха да се забелязват наченки на бой, подвикванията не спираха, а Рашидов даде 15 минути почивка, за да може ситуацията да се успокои."


    Мили родни картинки-първото и най-важно им бяха украинците...като се стигна до проблемите в България и цирка почна... ;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 10 Българка

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Боже пази България":

    Отдавна копаем .

    Коментиран от #20

  • 11 Българка

    11 5 Отговор
    Наистина се чудя на Кокорчовците тия за какви ни смятат! "Плана за развитие" по който очакват едни милиарди и публичен и подписан от тях!!!!! Според този план до 2025г България трябва да намали въглеродните емисии в енергетиката с над 50% , факт който могат да видят всички любопитни мисирки. Друг факт е, че това е НЕПОСТИЖИМО без ЗАТВАРЯНЕ на топлоцентрали. Кого лъжат и какви щуротии съчиняват Кокорчовците, само и само да не отговорят на този въпрос (факт)!!
  • 12 Минувач

    14 6 Отговор
    Някои плюят по Възраждане, но аз ги следя много внимателно. Прави впечатление, че те никога не се отметнаха от политиките си заявките през избирателите си. Факт е и, че за редица важни неща първо те заговаряха и настояваха за народо-съобразни решения. Преди много месеци те първи поискаха намаляне на ДДС за малката потребителска кошница и лекарствата (това после започна да се говори и приема от другите партии), първо те повдигнаха въпроса за отиването на тока за домакинствата на свободния пазар (чак преди броени дни това се разиска от другите и разгеле поне го отложиха с няколко години), първо те заговориха за налаганото затваряне на тецовете (чак сега другите се сетиха), сега говорят и за еврото (а другите се натискат, за да могат по-лесно да теглят заем след заем, подобно на Гърция).... Имам чувството, че само Възраждане мислят трезво и истински за народа, а другите се занимават главно в борбата си за власт, компроматите, а народът да му мисли, ще се оправи. Разбираемо е, че все повече хората подкрепят Възраждане, колкото и другите партии и платени медии да се мъчат да ги обвият в образ на русофили, а те всъщност не са русофили, а българофили и от това и явни американофоби, което някои си мисля, че означава и непременно русофили.

    Коментиран от #13, #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дядо ви Курти от село Пиперково

    4 6 Отговор
    Нищо не си разбрал...
    Айде сега хубаво да ти припомня някой неща... Костадин Костадинов -к.оп,ей.ки,н,е минал през 6 партий,преди да си основе собствена,през 2017г когато печели 1% и получава държавна субсидия,обещава да не ползва тези пари,но след по малко от месец се случва точно обратното,и не само взема държавната субсидия но си и купува двуетажна къща в покрайнините на Варна.Купува си и чисто нов автомобил от среден клас,уж за нуждите му, защото много пътувал....През 2021г след като получи4.8% от гласове за парламент,веднага започна да рекетира свойте дУп.етати да му отчисляват около 50 Хил лв на месец,от заплатите им,това са думи на негов народен представител...Да припомням ли за антиковид лозунгите им,че ваксините са експериментална течност,а в същото време 80% от народните избраници в тяхната парламентарна група са ваксинирани...Тъй,че хич не ми ги хвали тези популисти....За тях е важно единствено да се нагълтат с евро,повтарям евро,а не рубли....
  • 15 Не стана ли ясно

    0 3 Отговор
    Че парламентарната форма на управление е неефективна
    Трябва незабавно да се въведе меритокрацията
  • 16 123

    2 1 Отговор
    ЕЙ ТЕЗИ НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ НЕ РАБОТЯТ ПОЛУЧАВАТ СИ ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ ЯДАТ ЕВТИНО ВОЗЯТ СЕ БЕЗ ПАРИ ХОДЯТ КАТО МАНИКЕНИ ЕЛЕ ЖЕНИТЕ СЪС ЧАНТИ ПО 6-7 ХИЛЯДАРКИ ЗА ТЯХ И ХОРАТА ОКОЛО ТЯХ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО НЯМА КРИЗА НЯМА ГЛАД И МИЗЕРИЯ А НАРОДА КАТОО СМЕ ОВЦЕ ГИ ТЪРПИМ ДОКОГА ДОКОГА БЪЛГАРИ ДОКОГА ЩЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ НА НАШ ГРЪБ ДА СИ ЖИВЕЯТ ОХОЛНО А НИЕ ДА МИЗЕРСТВАМЕ
  • 17 Да да

    0 3 Отговор
    Гроб отклонява вниманието от ПАВЕЦ "Чайра" с 2 милиарда сме назад заради некадърните им калинки.
  • 18 Колаиция Слънце-Газпром-Магнитски

    0 0 Отговор
    Държавата ни е превзета от масонската ложа на мастити бизнесмени, олигарси, прокурори, адвокати и политици, съсредоточили своите капитали и власт около Митрофанова, Радев и Борисов. Една ос на злото, която иска да продължава да тормози държавата ни и да ограбва всичко, каквото е възможно. Същите са отново в парламенте и чрез няколко сполучливи хода чрез своите медии на оплюване по хората, които желаят промяна и доброто на България, и чрез вдигнатия юмрук на Радев, който както изглежда се оказва едно предателство, с което искаха да убият енергията на хората. За моя радост, тази енергия е жива.
  • 19 Не е вярно

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Минувач":

    Възраждане да се преименуват на Въздържание. След като се въздържат да вземат отношение по важни за страната ни въпроси. Благодерение на тях си избраха мултаците, Благодарение на тях се прави опит да се върне хартиената бюлетина в полза на партии на статуквото. Като цяло продължават обичайните си и добре понати практики от миналото на плаващи мнозинства и на въздържане от гласуване с цел прокарване на удобните за мафията и статуквото политики и далавери. Как не разбирате, че това са едни и същи подготвени проекти бушони да обслужват мафията от комунистическо време още. То не бяха Атака, ВМРО, Дост, ИТН и какви ли още не. Не разбиате ли, че винаги подхождат по един и същи начин. И вие отново се връзвате. Помнете ми думата. Въздържание на Костадинов, нищо няма да направи, просто защото проект бушон на същите. Едно говорят пред хората, второ пред Европа, трето вършат или не вършат.

    Коментиран от #21

  • 20 Шшшт,

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Дър.та си за корнежи ....
    Ползвай лични средства !
  • 21 Минувач

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Не е вярно":

    Ти въобще не си в час, сериозно! По кои важни теми Възраждане не са взели отношение? Има ли по-важни теми от невлизането в еврозоната толкова прибързано и пагубно, за хартията при гласуването - колко пъти вече са казвали, че искат машини, като се браоят обаче и отрязъците, за за НАТО са за излизане, защото е против конституцията друг да защитава държавата ни, а ние да сме загубили и губим боеспособност, за самолетите Ф16 са против, като само те повдихнаха въпроса за безумната им цена, като за Ф35. Те искат по-евтиния и европейски Грипен. Те настояваха първи за тока и свободния пазар да не се приема, те първи заговориха за помощи за българите в Украйна и Молдова, те са против планираното от ПП теглене безогледно на заеми и дълг, те засега еиднствени говорят за стрмеж за възстановяване на малките населени места, където е по-зле и от Украйна, те от самото начало говорят за демографския срив и борба с него. Те досега са най-активните в парламента и имаха и в двата парламента досега, когато са участвали десетки проектозакони, но онези другите умишлено дори не ги внасят за разглеждане, само защото са на Възраждане. Малко важни теми ли са това, защото мога да продължавам още ...
  • 22 пенко

    0 0 Отговор
    " АМЕРИКАНСКАТА ТЕЦ МАРИЦА " - ПЛАЩА НА ПП " ПиПи " ЗА ЛОБИЗЪМ -ЗА МОНОПОЛИЗЪМ !!!!!
  • 23 Анонимен

    0 0 Отговор
    Трол. Възраждане иска да се върне България към Старото Ново Време Русия. На 100 процента казано от майката на трол.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол