Last news in Fakti

16 Ноември, 2022 11:53 2 851 79

Алибегов: България не е "Витошка"

  • ричард алибегов-
  • българия-
  • витошка

"Ако ставката от 31 декември влезе в сила на 20%, това означава увеличение на цените", каза председателят на БАЗ

Алибегов: България не е "Витошка" - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Ресторантьори настояват ДДС от 9% да остане като постоянна мярка, както е в повечето европейски страни.

"Искаме с продължаването на бюджета, който ще влезе в 2023 г., до съставяне на кабинет да се продължи нашата мярка, защото тя е единствената, която има изтичащ срок. Съдейки по политиците и техните изказвания, това ще е една от мерките, които ще бъдат продължени. За съжаление, това не става автоматично с прехвърляне на бюджета. А когато вече имаме редовен кабинет, тогава ние ще внесем мотивирани предложения да покажем защо искаме тази мярка или да остане постоянна, или да се удължи с една година", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "България сутрин".

Той поясни, че хотелиерството и ресторантьорството са един бранш.
"В хотелиерството от 13-14 години ДДС-то вече е 9%, 20% стои в пространството за ресторантите. Има само 5 страни в Европейския съюз, в които няма диференцирана ставка за ресторантьорството и хотелиерството, и фитнес. Това са Словакия, Литва, Естония, Латвия и Дания. Те не са от най-развитите страни. 7% отиват директно в данък печалба и остават около 4% за бизнеса", допълни Алибегов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му тези 4% са изключително важни и за двата сектора, за да може да възстановят финансовите щети от пандемията.

"8 месеца бяхме тотално затворени, след това бяхме ограничени в работно време, след това в капацитет, сертификати. И така, че ние през последните 6 месеци всъщност сме работили спокойно. Бизнесът не е възстановен след пандемията. Ние сме направили и справка за намаленото ДДС, ще го представим на редовния кабинет, бюджетът изобщо не е на загуба", подчерта председателят на Българската асоциация на заведенията.
Той е категоричен, че намалената ставка не е нещото, което ще обърне бюджета.

"Това, което се вижда сега, е, че има посещения в заведенията. Най-вече като се разходите по "Витошка" в София през уикенда, няма да намерите празно място в определен час. Но България не е "Витошка", има 5 големи фитнес вериги, но не значи, че са това са всички фитнеси. На 10 метра от "Витошка" има хора, които са фалирали. Ако ставката от 31 декември влезе в сила на 20%, това означава увеличение на цените, което потребителят не може да поеме", добави Ричард Алибегов.

Според него увеличението ще е миниум 7-8%.
Попитан какъв процент от заведенията и фитнесите са затворили, той отговори: "Над 25%, но въпросът не е каква част са затворили, а каква част ще затворят. Предният кабинет спря мярката 60/40. В намалената ставка на ДДС-то имаше вино и бира, махнаха и това нещо. И се махнаха 30 евро на седалка за чуждите оператори, които да привличат клиенти за туризъм у нас."

Алибегов е категоричен, че намалената ставка е спасила повече от 50% от бизнеса.

"Това беше навременна мярка. През 2019 година над 60-70% от клиентите в центъра на София бяха туристи. А за сметките ни разчетите показват, че спрямо 2019 имаме спад на приходите с около 30%. Разходите са нараснали близо 3 пъти", коментира още председателят на Българската асоциация на заведенията.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    32 3 Отговор
    Ми и ти не си Али Бег със сюрията!
  • 2 Петкан

    62 3 Отговор
    На България не му трябват айляци които да кибичат по кафенета а работници в цеховете и стопани по земеделието ..ресторанти и кафенета не е бизнес който произвежда
  • 3 Иван Грозни

    49 2 Отговор
    Тоя е нахален майтапчия! Да се конгретизира от кого ги иска тия измислици. Да хваща пътя за банкя!
  • 4 бл.134 в Zап. парк

    46 2 Отговор
    Нещо друго ? А защо не по 1 милион за всеки хотелиер и собственик на кафе ?
  • 5 7878

    44 1 Отговор
    Хайде бягай да се прегръщам с боко. Колкото паднаха цените като се намали ставката, толкова и ще се вдигнат сега.
  • 6 Като

    42 0 Отговор
    не ти излиза сметката , прави нещо друго, що трябва да си кръчмар ?
  • 7 Бегов не си Нищо! По малко си!

    34 1 Отговор
    Храненик на зайчарника.
  • 8 ПСР

    39 0 Отговор
    Ох,на батко джипаджийчето!
    9% ДДС изобщо не повлияха на цените по заведенията.Има обективни причини за скъпотията,извън кръчмарите и всички ги знаем.Но,да се правят вече 2.6 години на жертви,хайде сорка!Има пълни ресторанти,кафенета и кръчми.Особено тези,които малко от малко се страят и поднасят качество.Останалите искат помощи от нас,данъкоплатците.5-те държави,които е визирал,"не били развити"-е,направо ме разсмя с тежката си неукост.
    Посещаваме със жена ми определени заведения-малко на брой.Получаваме добро обслужване,качествена храна и напитки.На относително нормални цени.И все пак,когато през лятото сме в Гърция.....по-вкусно и по-сладко ми е.Има определени разлики,в тяхна полза.А цените изобщо не са по две.
    Дай от себе си,захрани клиентела,работи здраво и ще получиш,без да мрънкаш и все да искаш от нас,останалите,да ти плащат масрафа.
  • 9 Алистоянов

    36 1 Отговор
    Не мога да разбера що плачат непрекъснато. Трябва всичко да е за всички 20% ДДС , акциз , данъци като на всички. Ресторантьорите и хотелиерите са най-облагодетелствани и цените им са убиец. Кафето при Алибегов е 6,50 . А който привлича клиенти , ще остане на пазара , а който плаче и иска пари непрекъснато ,без да прави нищо...ще фалира.Това си е пазарен принцип.
  • 10 Витошка

    33 0 Отговор
    Е превърната в един битпазар от заведенията на такива като този. Място за пешеходци почти няма заради множеството изнесени градини и шатри на заведенията и безбройните сергии. Грозна гледка
  • 11 Тома

    25 0 Отговор
    Али вдигай цените и да видим кой ще ти влезе в заведението
  • 12 пешо

    31 0 Отговор
    мръсна мутра
  • 13 Брабинеца

    37 0 Отговор
    а като намалиха ставката, що не паднафа цените
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Алибегов, Освен псувни по твой адрес

    28 2 Отговор
    Нищо друго не предизвиква твоето появя ване! Никой не се интересува от твое мнение, за каквото и да било!!
  • 16 Ялчин

    27 0 Отговор
    Герберски бок.лук.
  • 17 АМА ТИ САМО ЛАПКАШ БРЕ

    27 1 Отговор
    Като ве ти изнася ходи бачкай барманче за 1200 лв и аре чао
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 777

    3 0 Отговор
    СТРАХОТНО ПРОЗРЕНИЕ.....
  • 20 Абе къде е

    6 1 Отговор
    ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ?
    Нали все го защитава.

    Коментиран от #47

  • 21 Съгласно наредба на правителството,

    18 0 Отговор
    В СЪРБИЯ , приета през август, цената на дребно на хляб от брашно T-500 е ограничена до 53.50 динара (0.89 лева), а максималната производствена цена е ограничена до 45.88 динара (0.77 лева) ..................................ТУК АЛИ БЕГОВ И БОКО ТИКВАТА НИ ГРАБЯТ ЗАЩОТО СА БОГОПОМАЗАНИ ГНИДИ !
  • 22 Хасковски каунь

    12 1 Отговор
    Богопомазани /Бокопогалени/
  • 23 ТОЯ НЕ СЕ Е КЪПАЛ ОТКАК Е НА 9% ДДС

    21 1 Отговор
    АКО СТАНЕ НА 20% ПАК НЯМА ДА СЕ ИЗКЪПЕ......................... АЗ В ЗАВЕДЕНИЕ НЕ ПИТАМ КАКВА МУ Е СТАВКАТА А ПИТАМ КОЕ КОЛКО СТРУВА И КАТО НЕ МИ ИЗНАСЯ - ЧАО КРАДЕЦО И ТОЛКОЗ !
  • 24 КУПУВА ДОМАТА ЗА ЛЕВ КИЛОТО

    22 1 Отговор
    А КАТО МИ НАРЕЖЕ ПОЛОВИН ДОМАТ НА ТЪНКО ИСКА 10 ЛЕВА - ДОКУМЕНТ ЗА НИЩО НЯМА И ПАК ВИЕ НА УМРЯЛО ! И НЕ МУ ПУКА ЧЕ ДОМАТА ВЪТРЕ Е С КОРЕНИ А ВКУСА Е КАТО НА ПАТЛАДЖАН !!
  • 25 Кой плати тока

    5 0 Отговор
    на Сидер ага?
  • 26 БОЙКО ДОРИ НЕ ГО ПОКАНИ В ЖИПА

    12 0 Отговор
    ДА НЕ МУ РАЗВАЛИ ВЪЗДУХА !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 9689

    8 1 Отговор
    Тоз,още ли плямпа?
  • 29 ЩО Е ТО БАЗ И КЪДЕ Е ВЪЖЕТО ?

    0 1 Отговор
    "Ако ставката от 31 декември влезе в сила на 20%, това означава увеличение на цените", каза председателят на БАЗ
  • 30 Чичо Гошо

    11 1 Отговор
    ГЕРБ умре. Подлогоооо
  • 31 емигрант

    14 0 Отговор
    Абе няма ли да престанете да навирате микрофоните в устата на разни "просяци" на пари които си мислят, че все още живеят в социализъм който е задължен да им спасява бизнеса от некадърността им или наистина социализмът стои на здрави български основи ? Когато им намалиха ДДС-то те намалиха ли си цените или ги увеличиха ? Те по-успешно ли подпомагат държавата от животновъдите които търпят и мълчат, като не могат да се справят със ситуацията затварят или фалират никой не е длъжен да ги подпомага, да не би те да са единствени в България които не издържат ? Те произвеждат ли нещо или се занимават само с просия от държавата, а през другото време скубят суверена и му предлагат химия в питиета и храни ? А този освен нагъл е и противна мутра !
  • 32 Аз съм

    9 1 Отговор
    Хич не ме интересуват кръчмите. С тия цени, качество на храна и обслужване ме отблъснаха тотално.
  • 33 Нов

    8 0 Отговор
    Дайте, дайте, дайте, пАри ми дайте.... Този маkaк продължава да пее по медиите. Гнyсен е. Как хората му ходят на крака да ги пляскат и да ги храни. Не ги ли е гнyс? Защо не ходи в родината си да си развява задните части? Няма ли поне някой български кръчмар да ги представя българските кръчми?
  • 34 Ей, няма такава наглост!

    9 0 Отговор
    Гладните седят и търпят, а оядените реват за още лапане!
  • 35 Раглан

    8 0 Отговор
    тоя го взех за Конан Варварина !
  • 36 Анонимен

    8 0 Отговор
    Ако знаете потта им пада на готвачите в ястията. Гнусливи сме, а и съм очевидец. Дебелички са и от челото
  • 37 Задължително

    0 8 Отговор
    Трябва да остане сегашната ставка, по ДДС, защото в този бранш са най-ниските доходи. Най-тежките рестрикции . Това е най-трудното и най-отговорното производство!
  • 38 Бизнесмен

    11 1 Отговор
    Какво да кажем ние, които не плачем, като Алибегов всеки ден ,
    да му осигурят ресторантския бизнес с моите данъчни пари!
    На нас ни запорират сметките през месец, не затова, че не искаме да си плащаме на НАП,
    А ЗА ТОВА, ЧЕ БИЗНЕС СРЕДАТА Е почти НУЛЕВА , поръчките минимални И ПЕЧАЛБИТЕ НЕСИГУРНИ!
    АКО ЩЕ ИМА НОВИ ПРАВИЛА, ТО ТРЯБВА ДА СА ЗА ВСИЧКИ!
    Не искам средствата за за бизнеса ,
    да бъдат заделяни за определена група фирми или браншове, които не са живото- спасяващи!
    Ресторантьорството не е живото-спасяващ бранш.
    Или всички или никой!

    Коментиран от #39, #40, #42

  • 39 Когато си

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Бизнесмен":

    Декларирал задължения със справя - декларация и профукал, изразходвал парите , А ? Защо плачеш ? Хранене, дишане и отделяни са основните жизнени функции! Факт! А ти как си вписваш? Аман от неграмотни бизнесмени!

    Коментиран от #41, #48

  • 40 Не може

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Бизнесмен":

    Да са за всички , защото извънредните разходи, знаеш ли какво значат, или ке питаш счетоводителя! Чудни , яко неграмотни бизнесмени имаме в РБ…
  • 41 емигрант

    9 1 Отговор

    До коментар #39 от "Когато си":

    Като ти чета глупостите достигам до убеждението, че ти си старателно завършен неграмотник ! За какво хранене и дишане говориш ? Какво произвеждат българските кръчмари освен преработени химически напитки и храни /ментета/ ?

    Коментиран от #43, #46

  • 42 Ако произвеждаш

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Бизнесмен":

    Обувки, примерно, всичките ли за собствена полза ли оставяш? Твоята продукция, без всякакво съмнение е по - дълготрайна от храната! А бракуваната храна е директна загуба…
  • 43 Какво е производство ,

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "емигрант":

    Бе “емигрант”? Явно не знаеш и решаваш, че това е глупост?!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Генчо

    4 1 Отговор
    Тоя веднага да го скривате. Няма никакво право да дрънка. Хайде стига бизнеса си има рискове. Който не се справя фалира.

    Коментиран от #49

  • 46 На колко си

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "емигрант":

    Години, бе специалист? Изпържи си яйца на очи! Знаеш ли какви продукти, материали са ти нужни? Какви уреди , енергия и труд ?! Затъва България от неграмотници, а и нагли!

    Коментиран от #50, #51, #55

  • 47 Тук е

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Абе къде е":

    Само чете щото е Алибегов с ник последния софиянец..........
  • 48 емигрант

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "Когато си":

    Назови ми една западна държава в която ресторантьори или кръчмари да стачкуват или да просят пари за спасение на бизнесът им от инфлацията ! Който не може да се справи с тази ситуация в този бизнес "хлопва кепенци" и търси друг бизнес който да го "храни" или фалира и отива на борсата за безработни ! Никъде на запад няма ресторант или кръчма с 9 % ДДС, всички са на 18 или 20 % зависи от това в коя държава е, селското стопанство е отрасълът с най-ниски тези %-ти, те са тези които хранят населението, не и ресторантьорите ! В България всичко е наопаки и корупцията се развъжда както никъде на друго место така бързо !

    Коментиран от #52, #54, #57

  • 49 Ама ще фалира

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Генчо":

    Цял отрасъл! Няма да има потребление на суровини и материал ! Ще фалират производител и доставчи, както при пандемията! Накрая ще фалираш и ти, на държавната софра, защото няма да има пИри в хазната!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Айде бе,

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "емигрант":

    Ама говориш, пишеш нещо .. пример Гърция. Колко е стандартната ставка по ДДС и колко за ресторантите и не само, а?

    Коментиран от #58

  • 53 ТОЯ БОКЛУК НИ ОСТАНА ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА !

    4 0 Отговор
    ..........................................
  • 54 Тънкостта

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "емигрант":

    С косвените данъци, е да капе, не да тече! На всеки определен, какъв е, сам проучи, ресторантьорът ще внесе едни пари в бюджета, а емикранта? Знае ли се…

    Коментиран от #56

  • 55 емигрант

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "На колко си":

    На 67 бе пингвин и съм щастливо пенсиониран, защо ме трият тези не разбирам, може би защото не те оприличавам на хомосапиенс, а на пингвин вече за трети път ! Имам четери професии с дипломи, едната е готвач, имам едно висше, едно пермисо категория "С+Е" и една първа степен заварчик ! Работил съм навремето готвач на Златните и съм запознат с цялата "химиотерапия" в кухня и зад бар в ресторантьорството и кръчмарството, а днес дори тази терапия е още повече "подобрена", ясно ! Вие днескашните пъпчиви мързеливци чакате капиталът да ви оправи живота, но - ГРЕШКА, капиталът може само да те фалира защото си неадекватен или мързелив !

    Коментиран от #60, #62

  • 56 емигрант

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Тънкостта":

    А знаеш ли колко милиарда евро на година влизат в България от емигранти които пари ви поддържат живи ? Много сте слаби умствено, затова и България е най-бедна в ЕС !
  • 57 Не ми сравнявай,

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "емигрант":

    Несравними неща! Колко дни в годината работи зрънчото? Субсидии, абе българинът познава зрънчовците, от изстрадан опит. И за отработени те човекодни също знае! Ако един зрънчо работи по 12 дневно ще се самоубие

    Коментиран от #61

  • 58 емигрант

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Айде бе,":

    Преди да драскаш тук поинтересувай се за посоките на света и ако установиш, че Гърция е на запад спрямо България лично ще поискам среща с теб за да те почерпя !
  • 59 Пипи

    8 0 Отговор
    Абе бай Маймун, намалете си цените като искате някой да ви влиза. Намалиха ставката на 9% и кво? Цените даже по-високи. Лапачката е само за Вас. Я си плащайте по 20% пък който да влиза.
  • 60 На морето

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "емигрант":

    Едно време се връщаха с по 20 000 лева джоб парса необложени . Щастливец си… И жалиш за соца, със сигурност! Но сега няма да почнеш рестьоранторски бизнес, защото е труден ! Ти си по прибиране , не по изваждане! И все доходни тапии си си купил! Сладур

    Коментиран от #64

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Красимир Петров

    4 0 Отговор
    Този е сол та-шак на тиквата
  • 64 емигрант

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "На морето":

    Не съм ги купил бе аритметика, не можеш ли да сметнеш две числа, дал съм ти жокер годините ми, тогава не се купуваха дипломи, а ако тъжах за социализма нямаше да избягам от него и да дойда в държава която ми заплащаше достойна заплата и днес много достойна пенсия която повтарям ако бях комунист щях да се върна в социалистическа днес България и да си харча пенсията за ментета и злобно гледащи ме продавачки, а и тук ако се разболея ме лекуват напълно безплатно, а в България вероятно и ще ме утрепят в някоя болница за което ще съм си платил още на портала ! Повтарям вие сте ревльовци мързеливи, не познавате нито какво е това демокрация нито свобода, да не забравя тези професии сам съм си ги избрал и това ли ти внесе завист, свободният избор на професия ?

    Коментиран от #68

  • 65 емигрант

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "Виш какво,":

    Никога не съм изпитвал срам от професия или работа и това ме определяше като независим и неконтролируем, срам изпитваха само умствените нищожества, които комунизмът им контролираше празните глави !
  • 66 Държавата

    1 0 Отговор
    Няма никакъв интерес да връща старата ставка, защото фирмите в туризмът , ресторантьорството ще се върнат в сивият сектор, връткайки оборотите през няколко фирми! Хубаво сте ги прилагали, че са на далавера , въпреки че държавата геПи, от всички доставчици по веригата .
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Пълни глупости

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "емигрант":

    Пишеш, знаеш ли? Абе, наборе, може да си ми защо емигрантите се лекуват у нас, особено стоматологично?! Зъбно протезиране, с импланти от платина не можеш да си позволиш! Май си под въздействие на бира, аз на домашно вино..

    Коментиран от #70

  • 69 емигрант 2

    1 1 Отговор
    Наистина в България сте останали само мързеливи, злобни, завистливи и трудно мислещи българи ! Нищо чудно, че сте бедни, та вие само просите пари бе, какво свършихте полезно за България, за да ви се отплати тя ? Вие собственият си живот не можете да осигурите с работа !
  • 70 емигрант

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "Пълни глупости":

    Никъде в Западна Европа стоматологията не е безплатна ! Здравеопазването в държавни болници тук е напълно безплатно щом имаш здравна трахета, а когато те приемат в спешна помощ безплатно лекуват и тези които нямат никаква здравна осигуровка ! Не ти се вярва разбирам твоя работа не те задължавам, само ще ти кажа, че вярваш на лъжи скроени от тези за които сте гласували и затова сте на това дередже - бедняците на ЕС !
  • 71 Умника

    6 0 Отговор
    Витошка не е България, но и ти нищо общо нямаш с българите. Да крадеш и да искаш да ти го плаща държавата само мутрите го правят. Фалират честните, но такива като това небръснато плашило ще му плаща Боко като хем ще го повизи, ще го инструктира как и срещу кого да лае, хем ще му плати. Мутрите се разбират много добре, а и си приличат.
  • 72 Пффф

    4 0 Отговор
    Този като почне и той... Баце, 75% от ресторантите готвят едно и също, еднакво зле. Няма сезонни менюта, обслужването е под всякаква критика и персоналът обикновено е твърде много и зле организиран. Я по-добре си фалирайте докато не се научите.. Аман от майстори!
  • 73 Ники чука

    3 0 Отговор
    Булонката на Бай Хуу и отново изкимяса по въпроса
  • 74 Сашо Костов

    3 0 Отговор
    еййй Буклук направи си ресторант в Банкя при господаря ти и мирясайй до кога държавата да ви дава пари бе изкарай си бе буклук
  • 75 Нели

    5 0 Отговор
    При този идиот съм пила кафе 6 лева и ги питам защо е толкова скъпо защото се е вдигал тока а държавата му плаща тока айдее стига бе Аланкулууу
  • 76 Ники чука

    3 0 Отговор
    еми ще фалираш бе буклук като си некадърен как украйнците за 40 лева спят и ядат зякуска обяд и вечеря а ти ми искаш 6 лева за едно каже
    ЗАКРИВАЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
  • 77 Смях

    4 0 Отговор
    А къде беше намалението на цените като ви намалиха данъците ? Щото аз само увеличения виждам въпреки помощите за вас! Не се наядохте!
  • 78 Мартина

    2 0 Отговор
    Който не може да се справи, фалира.И отива на борсата. Това е капитализъм и пазарна икономика.
    Не произвеждат нищо, а предлагат услуга,която не е жизнено важна.При това на спекулативно високи цени и в повечето случаи некачествени. А персонала, отврат
  • 79 Тея всички на полето да копаят картофи

    1 0 Отговор
    Мазното Али пак за пари ламти! Досега го нямаше Чекмеджан и те си траеха - появи се и пак зинаха!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол