Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 15:12 1 213 21

Румен Гечев посочи основния приоритет на БСП

  • румен гечев-
  • бсп-
  • бюджет

Пари трябва да бъдат осигурени, ние сме показали конкретните източници, посочи депутатът от левицата

Румен Гечев посочи основния приоритет на БСП - 1

„Притеснени сме от политическото развитие и отношението между партиите. Още от началото заявихме, че основен приоритет е бюджетът за 2023-та година. Това е свързано с редовно правителство или внасяне на проектобюджет от сегашното. Но колегите от служебното правителство отказват, макар да бяха заявили, че имат 3 варианта. Това ни поставя в много тежка ситуация, тъй като единственото, което можем да направим, е при обсъждането на предложеното от тях удължаване на бюджета за 22-ра година, да опитаме да направим промени. И точно за това ще настояваме, за да се върнем към приоритетите на българското общество. Да се гарантират промени, които биха съответствали на новите ценови равнища и покупателната способност.“

Това заяви народният представител от БСП и член на НС на партията проф. Румен Гечев по радио „Фокус“.

„Пари трябва да бъдат осигурени, ние сме показали конкретните източници. Увеличението на минималната работна заплата е наша последователна политика. Следваме политиките на минимална заплата, която изключва работещите бедни. Искаме тя да се повиши до 850 лева. Разговарял съм с колегите от работодателските организации и винаги ги питам защо, след като минималната заплата в България е най-ниска и те плащат най-ниските данъци в ЕС – да ми отговорят защо имат най-ниска конкурентоспособност. Тяхното твърдение, че при увеличаване на минималната заплата те няма да бъдат конкурентноспособни – противоречи на реалностите“, обясни той за приоритетите на социалистическата партия по отношение на Бюджет 2023.

По думите му страните с най-висока конкурентоспособност имат най-високи минимални и средни работни заплати. „Минималната заплата касае по-малко бюджета, в смисъл, че се използва като критерий за определени социални плащания като майчинските, които също искаме да бъдат повишени. Демографският проблем в България е убийствен и той трябва да бъде решен чрез стимули за работещите млади семейства. От разговорите с колегите в парламента смятам, че има голяма вероятност нашето предложение за минимална заплата да бъде подкрепено. Ние сме внесли множество проектозакони. Бюджетът беше първото, за което настоявахме. Изборният кодекс в това състояние показва дефекти. Когато подкрепихме въвеждането на машините – ние категорично и тогава бяхме за смесеното гласуване. Това, което предлагаме съвпада с практиката в ЕС“, каза още Румен Гечев.

Той подчерта, че БСП е работила добре в икономическата област с бившите си партньори от четворната коалиция и това се е посрещнало положително от хората. „Стъпките, които предприехме, дадоха добър резултат и защитиха българите. Но ние имаме големи разминавания във външната политика, която защитаваха нашите колеги. Разграничаваме се от тяхната антируска политика, която е с антибългарски резултати. Споделяме мнението на хората, че трябва да стоим неутрално, защото това е една война, от която всички губят“, посочи социалистът.

В заключение той заяви, че левицата няма да прави правителство с ГЕРБ, „Възраждане“ и ДПС.

„Съставянето на кабинет най-вероятно ще стане с третия мандат. БСП ще направи всичко възможно, ако има вариант и се приеме програма, която съответства на интереса на България, с който съвпада и нашата програма. Посланието и от срещите в страната е, че хората искат да има правителство. Президентът решава на кой да даде третия мандат и ние не се бъркаме в неговите правомощия. Настояваме и президентската институция да не се бърка в нашите дела. Ако ни бъде връчен мандат, ще направим опит за сформиране на правителство. Но малко се усложнява политическата обстановка след изострения тон на президентската институция и то към партиите, които го избраха първия мандат“, каза в заключение проф. Румен Гечев.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То се вижда

    8 1 Отговор
    Че приоритета ви е след 2-3 избора да сте под 4%
  • 2 Крум

    8 2 Отговор
    Трябва да изчезне те като партия,не само от НС ами въобще от картата на политиката! По големи лъжци сте дори и от винету и харвардския зюмбюл!

    Коментиран от #14

  • 3 истина ти казвам

    7 1 Отговор
    Тоа що не е в затвора до живот?

    Коментиран от #6

  • 4 ха ха

    5 1 Отговор
    тези само фалират Държавата
  • 5 СТАР КОМУНИСТ

    7 1 Отговор
    АБЕ ВАС ХОРАТА НЕ ИСКАТ ДА ВИ ВИЖДАТ
  • 6 НИКО

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "истина ти казвам":

    ЗАЕДНО С ОВЧАРОВ

    Коментиран от #8

  • 7 ха ха

    4 1 Отговор
    При този велик икономист доларът удари 3000 лева, нали? Сега бълва набивалици и зависимости с несъществуващи причинноследствени връзки - производителност и минимална работна заплата...
  • 8 истина ти казвам

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "НИКО":

    И Корнела!
  • 9 Агата Кристи

    5 1 Отговор
    "Притеснил" се ДРУГАРЯТ ...
    А когато СЪСИПА България, не се притесни....
    Каскет Гешеееев, що не си вършиш това, за което получаваш заплата ???
  • 10 Иван Тушев

    3 1 Отговор
    Като гледам основния приоритет на БСП е да се въртят и изневеряват, както им скимне, само и само да са в парламента. Приказките им пред хората за социална грижа е пълна мъгла. Ще берат много ядове от новата левица на Костадин Паскалев.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 чико

    4 1 Отговор
    Основния приоритет на БСП е да скалъпи някак си 4% на следващите избори и да не изпадне от парламента.
  • 13 Раден

    1 1 Отговор
    Лют прост и лош това е Румен Гечев!
  • 14 Токмакти Джун

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Крум":

    Напълно съм съгласен със изчезването те са почти там но за лъжите не Кики и Толупчо са междугалактически шампиони това е дисциплина в която нямат конкуренция ... .
  • 15 Никой

    2 1 Отговор
    БСП изигра ролята на ИТН като премина в другия лагер.Баба Корнела не можа да убеди 180 градуса промяна в посоката за машинното гласуване.Милата иска да е във власта преди конгреса на партията от месец февруари. Играта с РЕРБ , ДПС и отчаяното и противодействие ,че не обслужва статуквото плачевно рухна. БСП може да си играе само с протежето на пРезидента Янев там инструкциите от руското посолство са ясни въпреки ,че ни натякват за някакви американски академии.Да изкараш един курс в Военно въздушния колеж " Максуел " в САЩ е голямо постижение и хвалба,все едно си изкарал военната академия в Уест Пойнт и си станал черния рицар на Хъдзън.Поредния военен смешник.
  • 16 Макавей Пухчев

    1 1 Отговор
    Тоя пък кретен Гечев .. .. . Кой ли му вярва? Никой. Само една госпожа лъжа , която по лицемерие е преди румен гечев
  • 17 Колю

    0 1 Отговор
    Основният пропритет:
    Да се изритат кретени като Гечев и Нинова от политиката изобщо.
  • 18 Павел пенев

    1 1 Отговор
    Лъжливата Корнелия и аг. Економов се чудят как да повишават пенсии и заплати за сметка на пенсионерите с първа категория труд. Тези нищожества са готови за портиери в следващото НС.
  • 19 Българка

    2 2 Отговор
    „Пари трябва да бъдат осигурени, ние сме показали конкретните източници...."
    За какво са тези пари , за които драпате от БСП и защо трябва да ме интересува бюджета???? За майчинството?? !!! Хехехехе..
    Майчинството е интересно за 99% от мургавото население и под 1% от българите, така, че нас нормалните хора не ни засяга. Бюджета основно засяга държавни служители (полицаи, депутати...) т.е. вие драпате да си увеличите ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ и тези на охраната ви! Е, как да ви вярваме, че мислите за хората, а не за основния ви ромски електорат и за вас самите. Ей заради това НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС!!!!
  • 20 Румен Гечев

    0 0 Отговор
    посочи основния приоритет на БСП....
    1. Кражба колко може и тва е!
    2. Обслужване на мафията!
    3. Обслужване на вражеска Русия!
    Или с две думи - както обикновено 😂😂😂
  • 21 Тралала

    0 0 Отговор
    Преоритета на тези и ГЕРБ е хартиеното гласуване, щото електоратите им не могат да пишат и да боравят с телефони, камо ли машини-с или без кебапчета.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове