Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 19:04 3 132 43

Костадин Паскалев разкри подробности за новото ляво обединение

  • костадин паскалев-
  • бсп-
  • ляво обединение

Това са 8 политически партии

Костадин Паскалев разкри подробности за новото ляво обединение - 1
Снимка: Архив

Няма лидираща личност, която да е промотирала идеята за ново ляво обединение и да е създавала организация за това.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Костадин Паскалев. "Това е една група социалисти, която се представлява от „Социализъм 21 век“, „Социалисти бг“, също обединение в БСП, младежката структура в БСП, леви хора и млади хора, които симпатизират на социалистическата идея", поясни той и допълни, че Първанов е поканен да участва в тези разговори. „Проблемът в България е, че има много лидиращи личности, които, когато не са подложени на демократичен контрол, в крайна сметка изкривяват политическия процес", коментира социалистът и допълни, че в този случай лявото обединение няма да бъде „механичен сбор“

Паскалев поясни, че идеята за ново обединение е възникнала на база на дискусия в средите на БСП и на Националния съвет на БСП. „На последния пленум на Националния съвет направихме предложение да заработи Изпълнителното бюро на партията за създаване на ляво обединение. Взе се такова решение. Ръководството не прави никакви усилия в тази посока и тази група тръгнахме в посока на отваряне на диалога със съответните политически партии“, обясни Костадин Паскалев.

Той добави, че това са „АБВ“ и Румен Петков, „Изправи се. бг“ и Мая Манолова, прогресивната линия на Красимир Янков, „Движение 21 век“ на Татяна Дончева, МИР на Симеон Славчев, „Нормална България“ на Георги Кадиев. „Идеята е, че ще се опитаме да поговорим за левите идеи в България, имат ли почва у нас и могат ли да бъдат реализирани. Това са 8 политически партии. Ще се коментират конкретни секторни политики. Ако се стигне до съгласие, че може да се реализира подобна политика, ще се приеме една обща декларация и ще се предложи на националните ръководства на всяка от тези партии да вземат решение за започване на създаване на ляв блок или ляво обединение“, отбеляза Паскалев.

По думите му новото от онова, което се е случвало до момента, е, че "има равнопоставен разговор между политическите субекти от хора, които имат сходни идеи и се опитват да създадат процес на единение".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАЩОТО

    20 21 Отговор
    Е ЗАРАДИ ТАКИВА ОЦЕПНИЦИ ОТ БСП КОИТО ОБИКАЛЯТ СТУДИЯТА И ПЛЮВАТ/ щото не са на трибуната/ ЛЕВИТЕ ЩЕ СА .....ВСЕ У ЛЕВО....!!!
  • 2 Баба Вуна

    35 6 Отговор
    Ново ляво обединение на старите пераси.
  • 3 Банкянския Ром Бойко

    29 8 Отговор
    ГЕРБ не беше ли новото БСП? Трето БСП ли ще прави шефа Гоце?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 WSWS всичко друго е лъжа

    19 0 Отговор
    Ляво няма в България, и наченки няма дори без работнически комитети във всяка фирма над 300 човека WSWS!
  • 7 Хохо Бохо

    25 2 Отговор
    Както е тръгнало, БСП-то ще прави извънпарламентарно обединение на лузърите
  • 8 В очакване

    16 17 Отговор
    Враговете на Нинова са решили да и видят сметката..не знам какво ляво ще строят най-много да се окаже че са коалиция за спасение на руските путинисти и ще забатачат още повече България предателите
  • 9 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    18 1 Отговор
    ....има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......

    Коментиран от #12

  • 10 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    17 1 Отговор
    Паскалев, само това може нещо да промени в лявото
  • 11 Песимист

    25 2 Отговор
    Поредните шменти капели
  • 12 Хохо Бохо

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "50-60 лв от бюджета на всеки гласувал":

    Екстра!
    И Тиквата като ми даде още 100 лева..
    Пей сърце.. животът е хубав
  • 13 Някой от WSWS поканен ли е бил за лектор

    8 1 Отговор
    В България ? Мишки? Осигурена ли му е била трибуна?
  • 14 Смехурко

    17 4 Отговор
    Единственото спасение обеединение с присъждуната ГЕРБ, там сички са бивши комунисти
  • 15 Ха ха

    11 0 Отговор
    И татяна дончева- 500К
  • 16 Агитпроп

    17 1 Отговор
    Всичките са люспи от БСП. Като не могат да вземат и 2 процента на избори,време е да се върнат в БСП и лидерите да станат кой депутат ,кой министър. Да вземат някой лев.Че извън парламента глад и трябва да се работи.
  • 17 Петров

    15 2 Отговор
    Докато в ръководството на БСП има работодатели с над 5 работника ......никой няма да повярва че са леви....докато работнически комитети няма във всяка по голяма фирма ....няма ляво , докато безплатни адвокатски услуги няма за членове, .....няма ляво
  • 18 Айде стига вече

    11 2 Отговор
    фашисти пребоядисани комунета.
  • 19 Петров

    16 1 Отговор
    Докато червеното знаме не се припознае за символ на наемният труд, няма ляво
  • 20 Петров

    2 3 Отговор
    WSWS това е истината
  • 21 Шайка

    15 1 Отговор
    Няма оправия стари грозни муцуни аре скрий се бе...
  • 22 защо

    18 1 Отговор
    Гледайки кои са против сегашното ръководство виждам , че това са всички били на ясла на БСП, захлебвали те и отрочетата им цял живот , но виждайки ,че БСП в момента не може да диктува поллитиката се обявяват против ръководството......нормални хаджипенчевци !!
  • 23 Бивш гербаджия

    9 6 Отговор
    Паскале, при нас в герб са комунистите и ченгетата и бсп-то може да премине тихомълком към гербавите, те ще ви научат как се краде от стар комунист. Ти знаеш приказката "коза и комунист все ще направят някаква пакост". А иначе другото няма никакъв смисъл - политиката е прикритие на крадците. Вече е ясно, че бсп вече няма да я има в парламента на следващите избори ще иде там при ИТН.
  • 24 БСП ли?

    3 1 Отговор
    Някой от WSWS поканен ли е бил за лектор някога в България за последните 32 години......НЕ..... В Турция дори бяха август с 30 лекции по университети.....но у нас НЕ.....
  • 25 Мамул

    13 0 Отговор
    Нов бардак със стари кви не се прави!
  • 26 Чисто нова партийка

    9 2 Отговор
    със всички бивши бкп/бсп дърти комунисти в нея! Сигурно ще я кръстят ДЛН– дърти леваци несретници! И естествено като старата, за "парите на България"! Те тия ще ви дооправят!
  • 27 Петров

    5 2 Отговор
    Паскалев, нито ти нито Първанов мисля можете нещо добро за лявото да направите...... Ако сте прокси ментори изживяли морален катарзис приемам го, но не вярвам пич! .......на България е нужна силна секция на WSWS, но дали се припознавате а?........
  • 28 Уууууууу

    8 0 Отговор
    БСП +ГЕРБ - мечтата на пасмината властолюбци от най-дясното крило на бесепето- станишковци, първановци, герговци, паскалевци и сие. Расте и достойно лапачески настроено младо попълнение, жадно за политически трамплин по пътя на разбогатяването. Жалки хора, с изключително егоистична мисия. Видяхме на всички отцепници каква е целта - лично богатство в колаборация с герберите, а социалистическата идея, лъщеше на реверите им само по изборно време. На последните избори бяха най-яростните критици на партията си и могат да са горди- постигнаха целите си - първо съучастваха във физическото унищожаване на българити, после в прогонването им, и сега се таралежат, че електората на бесепето намалява и приписват всичките си сътворини гадости на човека, който връща партията на хората. Мерзавци, времето ще ги дегримира и ще се види разкривената им морда...Да се обединяват, историята е запазила специално място за предателити - бунището.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал

    6 1 Отговор
    Аре бе Паскалев, що не го предложите ? Дали ще е вредно за левите хора? Аре!
  • 31 Горно Уйно

    6 2 Отговор
    "Лидираща личност"?! На какОв език е това?
  • 32 Рашка с прашка

    4 4 Отговор
    Най-върлите путинофили, щели да правят ново ляво обединение, което да ни тегли към евразийската мизерия. Да ама не, както казваше Петко Бочаров.
  • 33 Артилерист

    6 2 Отговор
    В едно поне е прав К. Паскалев: нещо трябва да се направи за социологическата идея. Засега левите хора страдат от липса на читави лидери. Това е наследство от недемократичното ръководство на БКП: всички изявили се по-способни партийни и стопански кадри се избутваха-по най-различни причини-в периферията за сметка на нагаждачи, мазници, ласкатели("не може да ми забраните да ви обичам др. Живков") и прочие, некадърни, но активни натегачи, главно деца на заслужили и висши номенклатурчици. Всички трябваше да са под нивото на Първия. В резултат на това Партията осиротя за качествен управленски състав. Имаше някакви искри през прехода, като кмета на Русе, но и те бяха отстранени от централните ръководни органи, по установения от по-рано интригантски стил. Затова всяко ново начало е по-добре от влаченето в без идеологичността...
  • 34 Артилерист

    2 0 Отговор
    Поправка: "социологическата" да се чете социалистическата идея.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 КПСС БКП

    7 2 Отговор
    ДРУЖБА ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ С БРАТСКИЯ СЪВЕТСКИ НАРОД 🤝🤝🤝
  • 38 Нов бардак

    7 0 Отговор
    Със стари к.р. ви , ха-ха!
  • 39 бай Даньо

    3 1 Отговор
    Няма ка да съм по доволен че няма да има ново ляво обединение след като естествено идеята ще дойде от тия поизхабени личности който са непробиваем щит за кариерно развитие на нови млади леви политици .... да живее БСП и нейните 7- 8% на избори....
  • 40 Хахахаха

    0 0 Отговор
    Лидиращ; лидиращ; лидиращ; лидиращ; лидиращ......хахахахаха
    Паскалев, лидиращата личност
  • 41 Ох ли

    3 0 Отговор
    Старите другарки в нова сграда
  • 42 НЯКОЙ

    2 1 Отговор
    Оставете младите да вървят напред, защото познават света и новите идеи ! Вие сте поколение на изгубилите, не можете да мислите по друг начин, освен с идеите на "Маркс-Енгелс-Ленин-Сталин", "винаги с СССР" и "с кръв сме взели властта, с кръв ще я дадем" и т.н.
  • 43 тинята плува от горе в локвата българия

    0 0 Отговор
    Като чета статията зельето ви е прокиснало Паскалев , много прокиснало и вмирисано . Оставете Нинова да добърши БСП-то , то и без това партии по концепции в България няма , няма ляво , няма дясно , има крадливо , предателско и некадърно , свирщина от нефелници с фобия за управленци .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове