Last news in Fakti

26 Ноември, 2022 14:10 5 616 46

Татяна Дончева потвърди: На 29 ноември ще се появи нов политически проект

  • нов политически проект-
  • нинова-
  • продължаваме промяната

Ще се състои среща на хора, които организаторите на срещата считат за леви, каза лидерът на "Движение 21"

"Ще се състои среща на хора, които организаторите на срещата считат за леви. Една част от тях смятат, че е нужен нов ляв, левоцентристки политически субект, който да може да събере гласовете на хората с леви убеждения в изборите следващата година - парламентарни и местни", заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред БНТ.

Нова парадигма, сериозна програма, започваща с образованието, здравеопазването и икономиката. Това според Дончева трябва да роди новият ляв политически проект.

"В момента, в който БСП смени Корнелия Нинова, направят ново ръководство, има някакъв легитимен представител, пътищата за преговори ще са отворени", заяви Дончева.

Тя твърди, че ситуацията с лявото пространство в момента създава въпрос какво да се случи и дали то бъде с участие на БСП или без. По нейни думи този въпрос неотменно ще присъства на срещата на 29 ноември, защото БСП е загубила доверието на хората. Новият политически проект според Дончева трябва да включва както нови, така и познати участници.

"Смутните времена, в които се намираме, предполагат сериозни служби. Ние нямаме такива", коментира Татяна Дончева по повод проблемите в сигурността.

"От една страна ние не ставаме за Шенген, от друга страна трябва да им пазим границите с цената на живота на нашите полицаи", поясни лидерът на "Движение 21".

По думите на Дончева органите на реда у нас се нуждаят от допълнително техническо оборудване. Според нея зачестелите напоследък полицейски гонки на автомобили с нелегални мигранти напомнят за необходимостта от шипове и ленти, с които да бъдат спирани тези превозни средства. Гонките на полицаите трябва да бъдат преосмислени, призова Татяна Дончева.

Относно разрива между бившите коалиционни партньори от "Продължаваме Промяната" и "БСП за България" тя коментира, че причината се съдържа във факта, че лидерът на левицата Корнелия Нинова обвинява втората политическа сила за спада в подкрепата на БСП.

"Тези хора много съзнателно по време на цялата предизборна кампания говориха за пенсии като доминанта за кампанията. Те би трябвало да са носители да са на новите икономически идеи, би трябвало в тяхно лице бизнесът да види едни модерно мислещи хора. В същото време те се мъчат да се наместят в лявото пространство и съвсем целенасочено се определят като левоцентристи. В техните възгледи няма нищо, което да прилича на ляво", каза още Дончева по отношение на ПП.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шшшт..

    23 7 Отговор
    В спалнята трябва да е тихо..
  • 2 Помощ 112

    37 5 Отговор
    Това нещо като поправката Ванко 1 ли е, колко кинти взе за да лежат сводниците по-малко?

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Прав си

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "Помощ 112":

    но и Гриша Ганчев се отърва от присъда за няколко милиона източен ДДС от фалшиви сделки със захар пак благодарение на нея.
  • 6 хахахаха

    14 3 Отговор
    Оо леля Ванга хахаха
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 електрически Москвич

    32 4 Отговор
    Ще бъде поредният провал, като АБВ, черепа, варненеца с лекарствата, шкембе войводата ловец, РЗС,...

    Коментиран от #16

  • 9 УРА,,УРА

    17 13 Отговор
    Не се знае какъв ще е този ляв проект, но важното е, че ще разгони фамилията на оная бабичка Нинова. Свършва се с нея. Съмнително е, че тя ще влезе в нов парламент. И тя го знае, затова сега прави тези мърсотии.

    Коментиран от #12

  • 10 Омръзна но от "нови" стари комунисти

    30 6 Отговор
    лъжливи, крадливи изпаднали или изгонени, корумпирани изложили се навсякъде, и със всичко до което сте се докоснали! Всички от там до един от години сте за ЦСЗ или Сибир! Бегайте у лево! само това ви е "лявото"!!!!!
  • 11 Опонент

    18 2 Отговор
    ""Нали и Лукойл в Бургас трябва да печели!""😜 обяви видната адвокатка загрижена за благосъстоянието на гражданите.😜
  • 12 Неееееее

    18 5 Отговор

    До коментар #9 от "УРА,,УРА":

    Помисли колко е глупаво да се радваш, че един ужас, ще се подмени с дръг ужас, който за капак има и отвратителен диалект.

    Коментиран от #21, #31

  • 13 Петьо Петров

    15 6 Отговор
    Хубавото на лявото е, че рано или късно се самоизяжда, а лошото, че винаги се намират бедни духом за да го възпроизведат отново. Утопията не умира, както глупостта.
  • 14 Тази повлекана

    12 2 Отговор
    не се ли опита да купи ИТН депутати още преди Киро П. и Кокоро?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 бляяяяк

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "електрически Москвич":

    То е ясно, трябва да разсейва гласове и да има цирк. Пищова остаря иначе той щеше да свърши тая работа. Но Радо Шишарката е още на бойното поле, може да пробват заедно с нея.
  • 17 Ученика

    15 0 Отговор
    Да не прави партия на сводниците с Майчето...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 1 Отговор
    Тия.....уж мноого пара изкарват,мнооого говорят,нооо МНОООГО ГИ БЛАЗНИ ДЪРЖАВНАТА БАНИЦА.........
  • 20 Леля ви

    10 0 Отговор
    500 к
  • 21 УРА,, УРА

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Неееееее":

    Не се радвам хич. Надявам се сегашните леви не нормалници да ги сменят други по малки ненормалници и да вършат по малко безобразия.

    Коментиран от #28

  • 22 Успешно

    7 6 Отговор
    настъпление на болшевизма....успехът е 100% гарантиран!Плацдарма за 16та република на росиа е осигурен!Слава!
  • 23 Нов стар проект, все болшевики-русофили!

    11 3 Отговор
    На 26 ноември Украйна почита жертвите на Гладомора – съзнателно предизвикан от съветския режим на Сталин. Защо местните рашасти днес не се скрият или убийството на милиони украинци за тях е празнник? Едно от най-тежките престъпления срещу човечеството в цялата му история, надминаващо по размери неколкократно дори арменския геноцид, е масовото изтребление на украинци, осъществено от руските болшевики през 1932 г. – 1933 г.
    Днес един мил и скромен паметник, въплъщаващ в себе си украинската душевност, символизира жертвите на този чудовищен акт, а с ябълките, които украинците оставят в нозете на момиченцето, сякаш искат да нахранят гладните души на милионите невинни жертви на това чудовищно престъпление. Оценките за жертвите на Гладомора варират от 1,5 до 10милиона. Дори резултатите, основаващи се на научни методи, варират между 2,5 милиона (Володимир Кубийович) и 3 – 3,5 милиона.

    Коментиран от #34

  • 24 БСП на Бунището

    12 2 Отговор
    Нов ляво ориентиран бардак със стари политически к@рви...
  • 25 ГЕРБ=ДПС=БСП

    11 2 Отговор
    "В техните възгледи няма нищо, което да прилича на ляво", каза още Дончева по отношение на ПП."

    Г-жо Дончева и във възгледите на БСП няма нищо социално и никога не е имало. Вие "левите" комунисто-бесепаро лъжете хората вече 77 години, че правите всичко за тяхно добро. Докато истината е, че имате само една цел да си напълните джобовете с банкноти.

    БСП и ПП имат нещо общо и двете искат да взимат огромни заеми, като с тях купуват гласовете на пенсионерите. Заеми, които ще плащат нашите внуци и правнуци.

    Вие(Татяна Дончева), Мая Манолова ... бившите бесепари и сегашните бесепари около нинова. Кога ще проумеете, че нямате монопол върху социалните идеи и политики и върху онеправданите мизерсъващи избиратели?

    Проблема на България е, че няма конкуренция в "социалното"("лявото") политическо пространство, там БКП=БСП е монополист вече 77 години. Докато всички "нови" партии се позиционират в "дясното". Проблема е, че няма и центриски партии, ПП може би е първият опит в последните 77 години за центристка партия в България. И да ПП са донякъде конкуренция на БСП за "левите" избиратели. И дано продължат да са, за да няма вече никога монополист в "лявото" политическо пространство.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Тома

    13 1 Отговор
    На 29 ще се съберат толкова гладни леви формации които власт не са имали много отдавна.Тези хората са ги отсвирили защото не стават за нищо
  • 28 Неееееее

    11 1 Отговор

    До коментар #21 от "УРА,, УРА":

    Е тая и около ная ако са по-малки ненормалници... здраве му кажи. Глупости на търкалета.
  • 29 Никой

    10 3 Отговор
    Със стари руски к..ви нов левоцентристки бардак.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Зевзек

    11 4 Отговор

    До коментар #12 от "Неееееее":

    "Помисли колко е глупаво да се радваш, че един ужас, ще се подмени с дръг ужас, който за капак има и отвратителен диалект."

    И най-вече всички тези "бивши" бесепари имат ужасно бесепарско минало. Не може да се прави нов б@рд@к със стари к@рви...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 сирене

    6 1 Отговор
    Браво... Точно, ама точно от това има нужда и без това несъществуващата ни партийна политическа система, още партии които да не управляват, да не могат да управляват, да крадат и да разцепват политическия ни спектър, за да влизат още ППта, дБта и други боклуци
  • 34 Прокурор

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Нов стар проект, все болшевики-русофили!":

    Точно по същото време в САЩ също е извършен ЖЕСТОК ГЛАДОМОР НАД ФЕРМЕРИТЕ! Поради икономическата криза милиони фермери се разоряват, земите им са експоприирани от банките и те са принудени да мигрират, а децата им да мрат от глад. Прочетете романа на Джон Стайнбек "Гроздовете на гнева" /"Гневът на мравките"/ . Който не може да чете да гледа филма!
  • 35 краси

    7 3 Отговор
    Нова партия със стари ку...и/комунисти/-не става !
  • 36 Още ли

    10 2 Отговор
    стари кобри ще правят ново кабаре? Вместо да работят професията, само гледат да се закачат за политиката и държавната софра. Аман от наглеци.
  • 37 ЧОЧО

    9 0 Отговор
    Със старите нов бардак не става.Стига с тия партии пет милиона народ петстотин партии.
  • 38 Бай Стоил

    9 1 Отговор
    Със стари кокошки нов курник не се прави
  • 39 Айде

    9 1 Отговор
    Стига сте ни занимавали с таяпача !
  • 40 бсфн

    8 0 Отговор
    Шопарката от движение 21 с пуделаката сигурно
  • 41 Ако може по-подробно

    3 0 Отговор
    как ще ми защитите правата на работник в условията на разпасан корпоративен капитализъм?
  • 42 НЯКОЙ

    5 0 Отговор
    Старите комунисти не разбират, че им е минало времето и продължават с опитите да реставрират нещо ретроградно и отминало! Идва ново поколение, което не е заслепено от социализъм, комунизъм и други бълнувания на стари диктаторски режими, има знания за съвременна политика и сили да я реализира ! Така че старците да разчистят терена - време им е !
  • 43 С Гоце Седефчов ли

    4 0 Отговор
    Седефчов е предал всеки , до когото се е приближил ! Гоце бил от Пернишко , но бубайко му Седефчо е от Рибново , Пом.- Ахрянин Натюр.Гоце е двулицев ,вапцан като Рибновска невеста ,но това е типично двуличие за помаците от левия бряг на Места. Нали там обявиха Турската република и ги разселиха из страната след потушаване на бунта. Сега се поливат мъжки донци
  • 44 Севда

    7 0 Отговор
    Нов проект със стари плеймейтки.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Със

    3 1 Отговор
    стари ку.... нов бардак не ства
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове