Last news in Fakti

1 Декември, 2022 10:21 1 119 18

Пламен Димитров: Всички заплати трябва да бъдат индексирани или компенсирани с инфлацията

  • пламен димитров-
  • заплати-
  • индексация-
  • инфлация

По думите му по разчети на финансовия министър увеличението на минималната работна заплата би трябвало да струва около 700 милиона лева на годишна база и това трябва да се види в бюджета, а него го няма

Пламен Димитров: Всички заплати трябва да бъдат индексирани или компенсирани с инфлацията - 1

Всички заплати трябва да бъдат индексирани или компенсирани с инфлацията, 15-20 процента увеличение на годишна база, това трябва да стане и в публичния сектор. Малката кошница - стоки, които купуваме всеки ден е пораснала с 45 процента. Нуждите на хората и бизнеса са крещящи, заяви в "Денят започва" президентът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му по разчети на финансовия министър увеличението на минималната работна заплата би трябвало да струва около 700 милиона лева на годишна база и това трябва да се види в бюджета, а него го няма.

"На ход е бюджетната комисия. Удължаването на бюджета за 2022 година е грешен подход, да не кажа, че е на ръба на Конституцията", допълни Пламен Димитров.

Според него дефицитът няма да попречи на България да влезе в еврозоната.

"Данъчната политика трябва да бъде преразгледана", добави Пламен Димитров и уточни, че намалението на ДДС не трябва да става на парче. "Хлябът и брашното не се намалиха драстично като се направиха на нулеви ставки", поясни Димитров. Президентът на КНСБ заяви още, че пазарът трябва да бъде регулиран, с цел да има по-малък ръст на цените.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 1 Отговор
    В частния бизнес каквото изработим това ядем.Но в бедна държава трудно се прави бизнес.
  • 2 5456

    14 2 Отговор
    За пет стотинки не е свършил работа тоя дърдорко. Много неприятен тип. Хрантутник.
  • 3 Буламачь

    8 2 Отговор
    Тоя поръчва, ама другите да му плащат сметката...
  • 4 Кажи го на моя американски шеф

    7 0 Отговор
    и 2% им се виждат много.
  • 5 Де Факто

    7 1 Отговор
    Заплатите се увеличават само за чиновниците!
  • 6 Пожар

    11 0 Отговор
    Вдигнете незабавно МРЗ. Хората изнемогват, не им остават пари за нищо !!! Бъдете хора - вдигнете я НЕЗАБАВНО !
  • 7 Гай Турий

    11 0 Отговор
    МРЗ и пенсиите трябва да се вдигнат от 1 януари. МРЗ остана единственият лост за вдигане на заплатите на хората, както в частния бизнес, особено при дивите капиталисти, така и в държавния сектор, където при най-тежката и непривликателна работа се дават най-малко пари. Малките заплати и пенсии отиват изцяло за най-наложителните харчове, като храна, лекарства и енергия. За повече не остава. В България се вихри чудовищна спекула с храните. Високи спекулативни цени и ниско качество, отровни храни, и какво ли не измами, които тровят българите буквално. Заради това сме е и най-болния народ. В Англия за едни и същи храни се плаща по-малко от това в България, а заплатите там са 5-8 пъти по-високи. Държавата трябва да определя горната граница на цените на продуктите, и да върне повсеместно БДС относно съдържанието на храните.
  • 8 Заплатите

    2 4 Отговор
    първо трябва да се изработят и като качество и като количество. Останалото е пожелания и популизъм.

    Коментиран от #10

  • 9 Факт

    10 0 Отговор
    Минималната заплата трябва да стане минимум 950 лв за да компенсира горе долу инфлацията поне от части...и се чудя тези дето протестираха Вчера за какви 850 лв протестират като с тези 850 си е чиста подигравка ..ако тази минимална заплата не бъде повишена поне с 200 лв отгоре което ще рече 960..казвам поне толкова защото това е някакъв супер минимум то от догодина 1/3 от българите ще напуснат страната ...нито работна ръка ще има нито хора в тази пропаднала държава....а и от Европа до кога ще гледат на нас като народ втора употреба..искат да сме в Европа а в същото време работим за заплати като в Африка..не може в нормалната Европа минималната да е 1000 евро дефакто 2000 лв ..при нас няма и половината...ние в коя Европа сме въобще ..или да разбирам че в Европа са само политиците ни...а народа сме в Африка..че и по зле .

    Коментиран от #14

  • 10 Факт

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Заплатите":

    ..а бе пич какво има да изработваш на 800 лв...по европейските ама наистина европейските държави тези пари ги дават като соц.помощ...а ти искаш да ги изработваш...ти нормален си..като стане минималната заплата 1500 кинта и хората ще искат да работят..кой нормален ще се трепе за ,800 лв...и лудите от лудницата няма да работят за такива смешни пари...
    ..
  • 11 Абе ей ,

    2 0 Отговор
    щом това не е включено в трудовия договор , без тия хвърляния на прах в очите на хората !
  • 12 анонимен

    9 0 Отговор
    Този е най-големият боклук-шарлатанин в България ! КНСБ да бъде закрито стига са смукали от нашите пари за заплати без да има резултати ! По-добре да си плащам такса към някой частен синдикат който достойно да ме защити и като не ми хареса го измитам от колкото тези мазни канални плъхове !
  • 13 Профсъюзник

    4 0 Отговор
    И защо като мислите така, господа синдикатни лидери, приехте прилагането на кошниците на НСИ при изчисляване на ЕДИННА ИНФЛАЦИЯ, А НЕ НАСТОЯВАТЕ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ДВОЙНА ТАКАВА В ЗАВИСИМОСТ ИМЕННО ОТ ДОХОДИТЕ ТА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ/ЕЛЕКТОРАТА/ПОТРЕБИТЕЛИТЕ !? Например, едната за доходите над 3 или 5 хиляди на медец и другата за доходите под тези граници, както се въвеждат граници вече за какво ли не и къде ли не!?
  • 14 от чужбина

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Факт":

    Пич, ти си прав, но Европа не може да каже "в България еди колко си ще ви е минималната", това е работа на Правителството и на този мизерник и "столчетата" около него ! ЕС е да подпомага страните членки, но не и да им контролира заплатите на държавни или частни фирми...много зависи всичко от това какви са политиците коумпирани или отговорни и морални...не казвам, че няма корупция никъде, напротив има навсякъде но "умна" и "грамотна" правят така, че да не бъдат забелязани, първо гледат населението да е защитено добре и тогава каквото остане го прибират, но умно и разумно и незабележимо, а ако ги забележат веднага оставки и повече не се появяват да раздават акъл от ТВ или медии !

    Коментиран от #17

  • 15 Минева

    5 0 Отговор
    Синдикати в България няма
  • 16 емигрант

    3 2 Отговор
    Българи, имате страшно много държавна администрация, а уж се модернизирате чрез компютри и интернет, че защо са тези машинки като за тях са изразходвани много милиони, ако не и милиарди и администрацията пак си стои в същ размер, нали един компютър може да замени поне 3-4 длъжности, компютърът ще работи без пари и така ще си върне разходите по него, а администратора ще взема много пари, ще реве за още и няма да свърши и половината работа на компютъра ! Имате проблем и не искате да го решите ! Сами сте си виновни за беднотията си !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мика Зайкова:

    1 0 Отговор
    Близо 20% инфлация се очаква през следващите три месеца у нас

    Цените на основните продукти може рязко да скочат отново. Има и спекула, разбира се, заяви финансовият експерт
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове