Last news in Fakti

2 Декември, 2022 06:44 1 418 10

Александър Маринов: Депутатите нямат много време за пакости

  • александър маринов-
  • парламент-
  • депутати

С такива представители на парламентаризма, нямаме нужда от врагове, смята председателят на Стратегическия съвет при държавния глава

Александър Маринов: Депутатите нямат много време за пакости - 1
Снимка: Стопкадър, NOVA

С такива представители на парламентаризма, нямаме нужда от врагове. Това каза проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при държавния глава и съветник на служебния министър-председател Гълъб Донев в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“.

Проф. Маринов коментира, че на депутатите не им остава много време да правят пакости. Според него парламентът не използва времето, което им дава президентът за очертаване на важни приоритети и закони, необходими за обществото. "Няма какво да се чудим защо е слабо доверието и ниско уважението и към институцията на законодателната власт“, посочи той.

"Начинът, по който представят своето намерение, показва или едно шокиращо непознаване, или едно умишлено всяване на заблуждение", така председателят на Стратегическия съвет към президента определи предложенията на "Демократична България“ за ограничаване на правомощията на държавния глава.

По думите му е очевидно, че желанията за елиминиране на президента от процеса е поредното недообмислено изхвърляне. Той допълни, че политическите партии в Народното събрание имат неспособност да сформират ефективно управление, което да работи в полза на обществото, без скандали и откровени прояви на идиотизъм.

"Сравнението между Радев и партийните лидери е убийствено“, отбеляза той. Проф. Маринов каза още, че част от партиите в последното редовно правителство трябва да се извинят за своите провали и неубедителното си представяне на изборите, а не да обвиняват Румен Радев.

"Подобни опити и усилия да се навреди на президента и да се атакува служебното правителство всъщност има обратен ефект", добави той.

Според него тези, които размахват плашилото на президентската република - колкото повече говорят, толкова по-сериозни кръгове от обществото се замислят дали това не е добър вариант. По думите на проф. Маринов това е типична слаба и неинтелигентна политика, която се диктува от страха.

Той посочи, че обществото поема всичко по различен начин - една част престават да обръщат внимание и не се интересуват от случващото се в политиката, а други се радикализират.

Проф. Маринов смята, че няма предпоставки за Велико народно събрание, но допълни, че ако всичко продължава по този начин, една значителна част ще си задава въпроса какви са другите варианти.

За процедурата по връчването на мандатите проф. Маринов бе категоричен, че повече време за мотаене няма и има срокове, които трябва да се спазват. Той прогнозира, че ако не се стигне до сформиране на редовно правителство, изборите за ново най-вероятно ще се проведат на 12 или 19 март.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Огромна

    9 0 Отговор
    част от тях друго не могат !
  • 2 Солей

    9 8 Отговор
    Агента от ДС с псевдоним "Майстора" поучава българските депутати за това как се прави парламентаризъм. Гавра, която е несъмнено част от подготвянето на обществото, че руския слуга Радев е единствената реална "алтернатива" за управление на България. Ще си правим диктатура от Путински тип. Йееее. А българите стоят и гледат "Сеир". Сеира ще настъпи, когато Радев започне да издевателства над обществото, този път и силово (ОСВЕн както сега, от ролята си на "арбитър").

    Коментиран от #6

  • 3 Гост

    8 0 Отговор
    На всички вас у главите ви е само една единствена пакост - как да напълним с много милиони собствените си сметки
  • 4 Баш софиянец

    4 3 Отговор
    Нали президента имаше само представителни функции.
  • 5 Шаран БГ

    5 2 Отговор
    Времето може да е малко, но пакостите , които вече сториха са достатъчни, за да ги проклина цял народ !!

    Коментиран от #7

  • 6 За протокола

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Солей":

    Това показва, че България все още е под контрола на кръгове от "Железния юмрук" на БКП - ДС. Неслучайно бивши агенти има при всички избори във всички партии. Ясно е, че политиците няма никога да направят лустрация, така че народа трябва да я извърши сам като не гласува за партии и листи в които има бивши агенти, както и хора, участвал в разрушаването и разграбването на България като депутати, министри или просто приватизатори.
  • 7 Лапни шаран

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шаран БГ":

    Усмивки по стари ленти /мутри/

  • 8 Гущера си скъсал опашката !!!

    3 0 Отговор
    "Чичо Митко, може ли и ние да прекараме една влакова композиция с нафта през границата?" Въпросът е зададен от Младен Михалев-Маджо на един от вицепрезидентите на корпорацията "Мултигруп" през 1994 г. Михалев е един от лидерите на групировката СИК и прословутата бригада на борците. По това време дебеловратите момчета охраняват композициите, които нарушават югоембаргото и отиват в Сърбия.

  • 9 НЯКОЙ

    2 0 Отговор
    С този президент и неговата кохорта нямаме нужда от врагова ! С приятелството на президентската кохорта с Мултигруп и Лукойл се отвориха напълно очите ни, за да видим, че олигархията наистина владее държавата ! Няма нужда от бръщолевеното на президента как се грижи за народа, че и за българска коледа заговори, с дечицата на които краде бъдещето се снима ухилен - тази пародия вече ни идва в повече ! ДОСТАТЪЧНО !!!

    Коментиран от #10

  • 10 Тогавашните мутри бяха директни

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "НЯКОЙ":

    Илия Павлов към Луканов "Андрей Карлович, все пак аз карам влака" А вечния слугинаж не може да каже че искат да затрият партиите !!! В парламента 240 депотата, все може да се появи анти мафия но един купен президен е сигурност за мафиотско управление.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове