Last news in Fakti

2 Декември, 2022 09:26 1 050 25

Десислава Атанасова: Не сме превърнали машините в принтери

  • десислава атанасова-
  • машинно гласуване-
  • хартиена бюлетина

Тя обясни, че по принцип на всички избори се разпечатват хартиени бюлетини, ако евентуално се случи нещо с машините за гласуване, да се премине към хартиено такова. За всеки един български гражданин има разпечатана хартиена бюлетина и тя никога не си е тръгвала

Десислава Атанасова: Не сме превърнали машините в принтери - 1

Няма да има тройна работа и не сме превърнали машините за гласуване в принтери. Нищо страшно не се е случило и темата с Изборния кодекс се преекспонира, за да не се състави правителство. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред bTV.

Тя обясни, че по принцип на всички избори се разпечатват хартиени бюлетини, ако евентуално се случи нещо с машините за гласуване, да се премине към хартиено такова. За всеки един български гражданин има разпечатана хартиена бюлетина и тя никога не си е тръгвала. Да върнеш правото на избор на хората как да гласуват с хартия и машина - защо да отнемаме правото на хората да гласуват, както пожелаят, запита Десислава Атанасова.

Тя запита дали сблъсъкът между партиите в Народното събрание няма да доведе до тотален отказ на хората да гласуват на следващите предсрочни парламентарни избори.

ГЕРБ няма как да не бъдат доволни от резултатите на предсрочните избори на 2 октомври, при положение, че са първа политическа сила. Защо да не можем да направим правителство и имаме всички предпоставки това да се случи, сигурна е Десислава Атанасова и запита защо ГЕРБ да не направи правителство с "Демократична България" например.

Според нея едно евроатлантическо формирано мнозинство ще е много по-силно. ГЕРБ са готови да си говорят с ДБ за реална съдебна реформа и по всякакви други теми. ГЕРБ и ДБ могат да бъдат гръбнака на едно бъдещо правителство, изтъкна Десислава Атанасова.

Тя смята, че ГЕРБ ще получат първия мандат за съставяне на правителство в рамките на дни и медиите ще разберат състава и структурата на Министерски съвет. Който вземе мандата от президента Румен Радев, той ще е премиер, добави Атанасова.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян

    14 0 Отговор
    Колкото по-голяма каша ,толкова по-добре за алабаша.
  • 2 БКП

    24 3 Отговор
    Мафия - срастване на властта с престъпността. Това беше управлението на ГЕРБ за повече от 12 години!
  • 3 Сийка

    18 3 Отговор
    А защо ма, ще се.броят разписките от машините, а няма да се признава резултата от принтирания краен резултат? Боко : всеки резултат различен от победа на Герб е невалиден - това е новата опорка !!!
  • 4 сила

    17 1 Отговор
    ЖЕСТОК ФЕЙС.......нема такъв дзвер
  • 5 Цитат

    5 0 Отговор
    Изкуствено баране....ииихху.
  • 6 Един шофьор

    19 0 Отговор
    Докога ще гледаме в парламента едни и същи муцуни не се ли наядоха вече , не се ли накрадоха?
  • 7 кайсиева ракия

    15 1 Отговор
    Ще превърнете кайсиите в ракия, кайсиева ракия от с. Дулово, Силистренско. Деса предлагаше на професорите едно време като "студентка", за да не и пишан двойки, крайно посредствена и проста като гъбено семе.
  • 8 Терминал 2

    21 1 Отговор
    Как може такива като Деса да бъдат "народни представители"?! Има защо хората да напускат тая страна.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бамбука

    14 2 Отговор
    "За всеки един български гражданин има разпечатана хартиена бюлетина..." Ами напечатайте и имената ни и ще падне голям смях с 500 000 мъртви души. Колко е елементарна горката.
  • 13 Я виж

    9 2 Отговор
    И все пак неволно призна че те държат машините под контрола си.Думата ,Не сме превърнали машините в принтери, е потвърждение че те са под техен контрол и могат да манипулират настройките им както и когато си искат.
  • 14 777

    9 0 Отговор
    ДА НАИЗУСТИШ ЕДИН ТЕКСТ, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВНИКВАШ В НЕГО И ГО РАЗБИРАШ...
    НЕ БИВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ТЕРМИНОЛОГИЯ, КОЯТО НЕ Е ПОНЯТНА, ОСОБЕНО ЗА ИНДИВИД КАТО Г-ЖА ГЕРБ... БУДИ СМЯХ...
  • 15 123

    7 0 Отговор
    толкова е противна, истерична ,злобна и самонадеяна е тази никаквица ,че като вида тази неблагодарна физиономия на екраните и по медията ставам бесен и неконтролируем да я мразя разбойниците ,мутрите и пунта марите в герб
  • 16 ммм

    5 0 Отговор
    ПЪТ НА МЛАДИТЕ А ВИЕ СТАРИ МУЦУНИ ВЪН ЕЛЕ ТИ ДЕТО СИ СЕ АБОНИРАЛА В ПАРЛАМЕНТА
  • 17 Али Баба

    6 0 Отговор
    Kaвалджиките на Боко.
  • 18 Хахаха

    3 0 Отговор
    От психодиспансера и те се изплашиха от всички ви. Кире, ако е казал Бог ще спечелиш, ако не, бъдете здрави, че да не дойде картофената мафия да ви за Мери с компири
  • 19 1111

    0 1 Отговор
    Пусни Петко Кирилчо в БКП и ще го изберат на следващите радевите социалисЦи
  • 20 Простева

    3 0 Отговор
    Деса не знаеше каква е дефиницията на понятието "Право", а завърши тъкмо Право! Каква тотална простотия, наглост, безсрамие, селска пробивност, тъпащина от една селянка, сега "депутат". Тогава другите за какво работят? За такива като дуловската простакеса.
  • 21 СРАМ

    3 0 Отговор
    Отврат и погнуса!
  • 22 Околовръстното

    1 0 Отговор
    Деса е наша колежка, работила е на Кап. Андреево
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Курдов

    0 0 Отговор
    КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА МИЛИАРД И ПОЛОВИНА КЪДЕТО ИЗТЕГЛИТЕ АТАНАСОВА С БОЙКО И СЕМЕОН ДЯНКОВ
  • 25 Даа

    0 0 Отговор
    Сериозно ли????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове