Last news in Fakti

3 Декември, 2022 09:05 1 310 30

Иван Демерджиев: България полага изключителни усилия, за гарантиране сигурността на партньорите си

  • иван демерджиев-
  • българия-
  • нидерландия-
  • шенген

Българските сили за сигурност всеки ден с телата си пазят спокойствието на всички европейски граждани

Иван Демерджиев: България полага изключителни усилия, за гарантиране сигурността на партньорите си - 1
Снимка: БГНЕС

Република България е пълноправен член на Европейския съюз, който полага изключителни усилия, за да гарантира сигурността на партньорите си. Българските сили за сигурност всеки ден с телата си пазят спокойствието на всички европейски граждани, в това число и нидерландските, на най-тежката сухопътна външна граница на Европейския съюз, въпреки засиления миграционен натиск – 4 пъти по-висок от миналогодишния. Това се посочва в позиция на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев относно позицията на Нидерландия за приемането на страната ни в Шенген.

"Трима наши гранични полицаи загубиха живота си, за да запазят сигурността на Съюза. Изключително обидни са внушенията, че срещу 50 евро може да се премине границата. Усилията ни не заслужават пренебрежение! Усилията ни не заслужават обиди! Сведохме до минимум вторичната миграция към Централна и Западна Европа, плащайки висока цена", отбелязва още той.

Демерджиев посочва, че през последните месеци страната ни е положила изключителни усилия, за да отговори на всички изисквания на европейските ни партньори. Успешно е преминала през две последователни проверки под ръководството на Европейската комисия. И двете са приключили с доклади, които категорично посочват, че страната ни отговаря на всички изисквания на Шенгенското законодателство.

"В замяна, вместо европейска солидарност, получаваме пренебрежение и дискриминация. Цената за членството ни в Шенген, не може да бъде достойнството на българските полицаи! Не сме готови да платим такава цена!", заявява в позицията си вицепремиерът.

Следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България, съобщи Нидерландската радиопредавателна корпорация. Нидерландското правителство реши на заседание вчера, че България все още не отговаря на условията за присъединяване към Шенген, съобщи медията.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 2 Отговор
    А ПРЕСТЪПНОСТА главоломно РАСТЕ корупцията СЪЩО

    Коментиран от #12

  • 2 яяяя

    17 0 Отговор
    В превод - нищо не правим, само дрънкаме. Реалността го доказва. Корупция, връзкарство, шуробаджанащина, мизерия за обикновения човек, лоша инфраструктура, високи цени, ниски доходи - абе даже не се сещам кое ни е в ред. Даже и депутатите ни са напълно ненормални урроди.
  • 3 нннн

    20 0 Отговор
    България полага изключителни усилия да гарантира сигурността на каналджиите и мигрантите.
  • 4 ЕВВ

    14 1 Отговор
    МЕРИ СИ ПРИКАЗКИТЕ! ПЪРВО СМЕНЕТЕ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, ВЪВЕЖДАНЕ ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА,ЛИКВИДИРАЙТЕ КОРУПЦИЯТА И НАМАЛЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИТЕ СЛЕД ТОВА ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ЗЕЛЕН КОД ЗА ШЕНГЕН.
  • 5 прост шоп

    12 0 Отговор
    А кога ще положите усилия да гарантирате сигурността на България, продажници! На първо място е българския народ!!!
  • 6 гръндж

    7 3 Отговор
    Не ни искат в Шенгена,защото България е бедна и не могат да смучат много пари от нас.

    Коментиран от #22

  • 7 Перо

    12 0 Отговор
    Нидерландският Премиер каза,че нелегалното преминаване на българската граница се преминава срещу 50€. Шефката на гранична полиция е непричем! Вкараха в затвора заместника на шефката на гранична полиция за корупция,тя отново е непричем! Загинаха нелепо трима полицаи,тя отново е непричем! Ежедневно границата се преминава от близо 1100 престъпници, тя е непричем! Всеки ден полицията има гонки и инциденти с нелегални мигранти, шефката е непричем! Отстраняват ни и ни спират за Шенген,заради неохраняемата граница,шефката на гранична полиция отново е непричем! Ще закрият гранична полиция,тя пак ще си остане непричем! На нея не е направена даже забележка! Тогава за Гълъб Донев и Радев трябва да има причем!

    Коментиран от #21

  • 8 Защо

    5 1 Отговор
    Този министър, знае ли колко полицаи бяха съкратени през тези 33 години "преход", защото били много ? Сигурно не и ние от народа не знаем, но очевидно са доста, за да не стигат сега хората.
    Защо след като видяха толкова години, че мигрантите няма да спрат, а даже се увеличават не назначиха достатъчно служители в гранична полиция, които да си вършат работата по границите, а сега се чудят от къде да ги набавят? Ако зависеше от него и предходните министри и ако естествено можеха, днес и ловджийте щяха да пратят на границата да я пазят, ама не могат. И като казах ловджиите те са повече и от поверената му полиция и от армията взети заедно. Това е просто една жалка картина на действителността в България, а този се е изтъпанил да обяснява как едва ли не са спрели мигрантите. Мигранти с жива сила не се спират, но този го знае? Мигранти се спират със сериозна стена оборудвана с постоянно видео-наблюдение, изграждане на хубав асфалтиран път до стената за бързо придвижване на мобилните групи от полицията. И, защо полицията трябва да охранява границата? Къде е армията ? Ааа малко е, не стига нали? А, защо я унищожихте през тези 33 години? Защо премахнахте двугодишната казарма където момчетата ставаха мъже, а днес джэндъри, които се епилират и т.н. Все въпроси на които на никой не му стиска да отговори нали?
  • 9 Тракиец🇮🇹🇮🇷🇧🇬🇩🇪🇺🇦🇯🇵

    12 1 Отговор
    Къв пълноправен член на ЕС сме ние бе ЧИЧАК ? С 500 евро средна заплата при заплати в ЕС от порядъка на 3500-4500 евра говорим за 7-9 пъти разлика и то при същите цени на храни стоки услуги и т н !!! За къв пълноправен член бленуваш ? Нямаш граница, съдебната система ти е пропита от корупция навсякъде в институциите кадри на ЦК на БКП и ДС ченгета милиционери крадци мафия олигархия !! Къв Шенген кви 5 лева бе у-род
  • 10 Майна

    10 2 Отговор
    Никакъв Шенген !!! Холандия ни направи огромна услуга с това неприемане. За олигархията може да е минус но за народа това е страхотно !
  • 11 Гола вода сте

    8 2 Отговор
    Кого лъжете след като Българи изнасят Тероризъм в Европейският Съюз, последният пример е от 20-30 август 2022 от Австрия Виена, как БГ банди изтезават хора в центъра на Виена! После се чуете защо Австрия не ни искат в Шенген!Нищо не става от вас Ориенталци си бяхте МВР такива си останахте!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бамбука

    6 3 Отговор
    Битката за "хартиената" бюлетина ли е лицето ни за Шенген ? В НС официално се борят как да се манипулират следващите избори, как статуквото отново да ни яхне та да окрадат парите, Нидерландия ни била виновна. Управляващите трябва да сведат глави и да се замислят защо и как трима български полицаи загубиха живота си.
  • 14 Търновец

    8 0 Отговор
    Съжалявам за убитите полицаи, но не е вярно че България прави всичко за сигурността по границата полицаите нямат бронежилетки и каски, а Немски овчарки много биха помогнали, няма и работещи термокамери, а Холандия, Германия Австрия ни предлагаха да ни построят качествена ограда безплатно, а защо Саудитска Арабия отказва да приеме същите тези мигранти, тук да добавя че преди около 6-7 години лично Барак Хасан Обама (Еврей) настоя пред Меркел Германия да приема мигранти от Близкия Изток и Северна Африка - това е продължение на политиката на глобализация на Европа начертана първо от Чарлз Купчан от Georgetown университет. И действително вижда се какво става с Ливан - там беше една малка Европа

    Коментиран от #17

  • 15 Го4о

    7 0 Отговор
    Демерджиев, чакат те в Каравелово с гьоСтерици, заради лъжите и обещанията, които си направил.
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Я кажи на тия хора":

    МОЛЯ ВИЕ герб за 12 ГОДИНИ рекети изнудвания побойща мутризации премахване на неудобни за ВАС ХОРА това сте ВИЕ мутрите
    мутра кръв повръща пари не връща
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Търновец":

    ТЪРНОВО ПРАВ си МНОГО но СВЕСТНИТЕ полицай ги изяжда СИСТЕМАТА МВР трябва РЕОРГАНИЗАЦИЯ както е в РЕПУБЛИКА ГРУЗИЯ
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    КОГА МВР ще пречупи ГРЪБНАКЪТ на престъпноста кога МВР ще отреже опашката на ЗМИЯТА
  • 19 пешо

    5 1 Отговор
    рюте казва че българия нее правова държава а всички български политици говорят за границата защо за да предпазят гешев
  • 20 хихи

    6 0 Отговор
    Не че съм настраната на Нидерландцците, ама полага Трънки...
  • 21 Тошко

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Рюте не ни пуска в Шенген, защото ще стане ясно, че в Холандия наркоманите получават наркотици безплатно в църквите!
  • 22 Боруна Лом

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "гръндж":

    ТАКА Е!ВЗЕХА НИ В ЕС ЗА ДА НИ ПОЛЗВАТ КАТО ОГРАДА И СЕПТИЧНА ЯМА!
  • 23 Смешник като всеки

    3 1 Отговор
    комунист си и ти! Българските милиционери които от глупост застават с гол ..з пред двайсеттонен автобус със терористи. Мерси от такова "пазене"!!!! Пазят си единствено НЕзаслужените заплати мин. 2000, без добавките, за 10–12 "работни" дни!
  • 24 2 месеца Радев тероризира българите

    2 2 Отговор
    Е ли България БАНДИТСКА Държава да питаме?Ако човек гледа редовно националните телевизии, май Е.Само некадърни безхаберници могат да измислят КАМПАНИИ, за да ни казват от екрана с водещи заглавия, че две трети от българите са наркомани и криминални типове.Ама властта не влизала в това число.
    Е ли Крим РУСКИ.Е ли служебното Правителство защитник на терористична Държава и лобист на Лукойллл..5 години е вече срока за нарушаване на санкции, разпоредби на ЕС.

    Коментиран от #25

  • 25 А бе прав си! НО

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "2 месеца Радев тероризира българите":

    не ни тероризира от два2 месеца, а от три 3 години това руско чучело продажно което на човек не прилича!
  • 26 Партньорите

    3 0 Отговор
    не мислят така и не се лъжат , бе , въпреки желанието ти да ги премяташ !
  • 27 Хъхъ

    1 1 Отговор
    Очевидно е че с кремълските агенти няма да ни пуснат в Шенген и ЕЗ. Радев-Борисов-Гешев-ГЕРБ-ДПС-БСП няма бъдеще за България. Ще си останем извън цивилизования свят а държавата ще изчезне заради алчните кремъслки марионетки

    Коментиран от #28

  • 28 Защо

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Хъхъ":

    А "кремълските марионетки" ли ти крадат златото в Челопеч ?

    Пак ли те ти унищожиха армията и въоръжението и?

    Те ли ти закриха 4 енерго блока на АЕЦ Козлодуй?

    Те ли ти попречиха да се довърши АЕЦ Белене ?

    Те ли ти прецакаха Южен поток, който щеше да ни направи независими от всички ?

    Те ли ти забраняват да изнасяш горива от Лукоил в чужбина и така да печелим пари ?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол