Last news in Fakti

4 Декември, 2022 12:05 1 142 36

Никола Минчев: ПП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ

  • никола минчев-
  • пп-
  • герб-
  • правителство

Много е важно как се преговаря с ГЕРБ, защото това е същият ГЕРБ, който ни управлява последните 12 години

Никола Минчев: ПП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС, независимо дали е съставено от политически фигури или от експерти. Това заяви в ефира на БНТ заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев от ПГ на ПП.

Утре президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС първия мандат за съставяне на правителство. Ако той не бъде изпълнен, съгласно конституцията, вторият мандат ще отиде при "Продължаваме промяната".

Вчера лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов обяви, че ще предложи правителство от експерти, способни да върнат стабилността на страната.

"За правителство с мандата на ГЕРБ ще гласуваме против при всички положения, защото и зад едно експертно правителство, в крайна сметка, се крие и политическа подкрепа. Защото които и да са експертите, може да са много разумни хора, това остава правителство на ГЕРБ с мандат на ГЕРБ. Много е важно как се преговаря с ГЕРБ, защото това е същият ГЕРБ, който ни управлява последните 12 години. Това е същата партия, благодарение на която не наваксахме изоставането си от другите държави, а напротив - изостанахме още повече. И дори отказът на Нидерландия да ни пусне в Шенген е ясно потвърждение за това. И сега със същите тези хора, които ни доведоха до това състояние, трябва да седнем и да си кажем, че нищо не е било. Не става точно така", заяви Минчев.

Той допълни, че от "Продължаваме промяната" не се притесняват от проверките на прокуратурата, засягащи управлението на кабинета "Петков".

"Това са акции на прокуратурата. Да не забравяме, че това е най-нерефомираната част от всички държавни институции. Това, че прокуратурата се е активизирала, не значи, че има реален проблем и аз съм сигурен, че това ще се види след като приключат проверките", изтъкна той.

Никола Минчев определи ролята на президента Румен Радев в управлението на страната като доста по-водеща от предвиденото в конституцията.

"Защото от май 2021 до декември 2022 имаме само едни 8 месеца редовно правителство, което не е концепцията на нашата парламентарна република и ние трябва да се върнем към обичайното - правителство, избрано от Народното събрание, изкарващо пълния си мандат", допълни Минчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОЛИТ КОРЕКТ

    8 27 Отговор
    колкото и да не са ми приятни ще гласувам за тях наказателно против статуквото

    Коментиран от #2

  • 2 Данъкоплатец

    11 25 Отговор

    До коментар #1 от "ПОЛИТ КОРЕКТ":

    4-ти декември.Къде е правителството му,
    което комунистът Борисов
    обеща преди изборите?

    Що за изрод е Борисов?
    За да се кълне във внуците си!

    Борисов, не ни баламосвай с флашки и с бюлетини!
    Къде ти е обещаното правителство?

    Да се знае!
    И да не се забравя!
    Бръщолевенето и лъжата е най-силното оръжие на комуниста Борисов!
    "Крадецът вика дръжте крадеца"

    Три мандата Борисов ни закопава на дъното на ЕС!
    Първи по бедност и по корупция!
    С руска енергийна примка на шията!

    Коментиран от #9, #17

  • 3 Сополко

    29 10 Отговор
    Добре Николайчо. Айде сега, бегай, че майка ти те търси.
  • 4 Бойко Разбойко

    13 8 Отговор
    Не че се хваля ама от мен по подготвен за премиер няма.
  • 5 Марш

    20 5 Отговор
    комунета крадливи.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българка

    8 21 Отговор
    Естествено е тези, които протестирахме и подкрепяхме протестите повече от 400 дни срещу произвола и престъпленията на ГЕРБ-ДПС-Каскетура, по никакъв начин да не подкрепяме каквото и да е управление на виновниците за разрухата в България. Не може тези, които са за разследване и затвор ,да искат подкрепа за властване и отново диктатура. Жертвите и насилниците са от различни отбори
  • 8 ГЕРБ

    25 11 Отговор
    Някой да иска нещо от вас .С измамници и некъдърници съюз не се прави
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Който

    9 18 Отговор
    обича страната , изцедена като лимон от свръх мошеници и станала първа по изчезване на нейното население в света , никога не би подкрепил причинилите му всичко лошо , ограбили го и решили да им гласува с хартии !!! За да грабят още , и още.......

    Коментиран от #28

  • 11 Никакъв

    11 17 Отговор
    Ге Е Ръ Бъ ! Заграбили милиарди, докарали държавата на ръба на пропастта и смятат оканчателно да я блъснат в нея !

    Коментиран от #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Верно ли

    14 3 Отговор

    До коментар #12 от "мухаха":

    Ами реално само той остана :))) Другите ги видяхме що за стока са последната година.
  • 14 един от народа

    17 4 Отговор
    Няма да подкрепим мандат на герб,каза младия чекист с усмивка ,ами Миме на пролет сме на 6 ти Изборен сезон,ситуацията е Цунг Цванг
  • 15 да да

    18 0 Отговор
    ама сравни икономиеската стабилност и финасите на държавата и ще блесне къде беше добре и къде стана много зле и затънахме в борчове и неидентифицирано фарчене на тъмно от тези светли личности

    Коментиран от #33

  • 16 Никой не ви иска,

    16 4 Отговор
    Продажници, измекяри, лобисти на чужди интереси, то бяха доклади от ваши НПО-та, бойкикев какво работи, само нпо-та цял живот, изчезвайте, ликвидирахте БГ за 1 г, успяхте, инфлация до небесата и политическа нестабилност, освен да клатите държавата нищо друго не се очайва от вас

    Коментиран от #19

  • 17 е като преспиш

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "Данъкоплатец":

    ще го видиш - хем го искаш, хем го плюеш, реши най-сетне кое избираш - правителство на Бойко или на слугите на мутрите с големите пари, които командват Киро, ДБ-лите и сие,както всички видяхме телефонното нареждане или с джипката
  • 18 ха ха

    10 5 Отговор

    До коментар #11 от "Никакъв":

    нещо се пообърка - този бе рекордьор по заемане на милиардите и ги харчеше веднага незнайно къде се казва Асен(Асан?), той надмина всички взети заедно преди него и така му се услади,че иска пак от същото - та и правнуците ти да има да връщат

    Коментиран от #21

  • 19 Това ,

    7 7 Отговор

    До коментар #16 от "Никой не ви иска,":

    че ти си никой не значи абсолютно нищо .

    Коментиран от #35, #36

  • 20 така така

    12 4 Отговор
    храни единия, удари другия - Киро слушка татко Петко, а тоя недосмаслек само мамчето, щото другаде не е работил и вероятно не смее да иде да не му блесне простотията
  • 21 Мен

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "ха ха":

    и правнуците ми един ден , не ни мисли , та престъпници , лъжци безподобни и грабители , да ни оправят живота !
  • 22 Макс

    6 10 Отговор
    Браво, точно така ! Никаква подкрепа на мафията ГЕРБ !
  • 23 голЕм праз

    11 4 Отговор
    ГолЕм праз !!! Все едно някой иска подкрепа от тотално провалени ,крадливи и лъжливи келеши .
  • 24 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 4 Отговор
    КОЙ ВИ БРЪСНЕ ЗА ....... "ЛУЛА ТУТУН" ......... ВИЕ СЕ ИЗОЛИРАХТЕ ОТ ........ ВСИЧКИ ПАРТИЙ С ....... ДВАМАТА ХАРВАРДСКИ АВАНТЮРИСТИ .....,.. ПРИ ЕДНИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ....... ВИ Е СПУКАНА РАБОТАТА ..... ФАКТ !
  • 25 ГЕРБ=ДПС=БСП

    9 4 Отговор
    Ало драскачите, престанете да питате политиците и да пишете и да ни повтаряте едни и същи неща като папагали. ПП го повтарят това от 1,5 година година, че няма да се прегърнат с ГЕРБ и ДПС. Вие журналистите глухи ли сте, по 1 минута ли помните ...? Та задавате вече година и половина един същ същ тъп въпрос и очкаквате различен отговор.

    Коментиран от #27

  • 26 зачуден

    9 4 Отговор
    Откъде ви копаят ,бе ?! Всичките сте едни такива благообразнички ,женоподобнички ,мазнички ,гнусно-превзетички , безсрамно наглички и с огромно (не е ясно - защо) самочувствие ! Защо бе , Минчев реши , че на някой му пука за вашата подкрепа ???!!! Никой не ви ще /защото ДБ са никои) , това не ви ли се изясни ?! .
  • 27 разбрахме

    8 3 Отговор

    До коментар #25 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Ми тогава ,що всеки ден има по сто "заклинания" от ПеПе/ДеБейци , че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ/СДС ??? Ми , хубаво - да не подкрепят ! Разбрахме !!!
  • 28 човек

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "Който":

    Достатъчно машините гласуваха вместо хората, другарю

    Коментиран от #29

  • 29 Другаросвай

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "човек":

    обкръжението ти ! Ясно ?
  • 30 ...

    4 1 Отговор
    Какво мамино синче само...
  • 31 ГЕРБ

    5 0 Отговор
    Никой не ви ще .Кой ви пита за нещо.ИЗМАМНИЦИ
  • 32 ГЕРБ

    3 1 Отговор
    Айде заминавай при маминка лезльо
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ами тогава млъкнете

    3 1 Отговор
    И не питайте, защо отговорните партии, въпреки някои различия, трябва да се обединят и да излъчат правителство. Не разбирате ли, че от инатите на онези аматьори от ИТН, а сега и от вашите такива и по-големи глупости, държавата ще се срине. Извинявай те, но много хора биха подкрепили една коалиция между старите партии, защото тези партии имат чувство за отговорност и съзнават, че са там заради държавата и народа. Погледнете какво става - чета, че за една седмица трима млади мъже са се хвърлили от Аспарухов мост във Варна. Не разбирате ли, че народът е на ръба.
  • 35 Никой съм за теб,

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Това ,":

    Както и ти за мен
  • 36 Истината

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Това ,":

    За вас не означава нищо, знаем го, няма нужда от напомняне, важно е повечето хора да го разберат и да ви няма в парламента
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове