Last news in Fakti

4 Декември, 2022 13:52 2 501 33

Георги Кадиев: БСП се държат като секта

  • георги кадиев-
  • бсп-
  • секта

Лидерът на „Нормална държава“ изрази разочарование

Георги Кадиев: БСП се държат като секта - 1
Снимка: Архив

Все още няма ново обединение съответно няма и име. Това, което решихме, е всяка от партиите, които бяха на кръглата маса в НДК, да вземе решение дали иска да участва, което се надявам да бъде в рамките на следващите 2 седмици и когато стане ясно кои ще са участващите субекти, вече се събираме в по-тесен кръг, решаваме как се казва (политическият субект – бел. ред.), правим програма относително бързо и да сме готови до края на декември.

Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria лидерът на партия „Нормална държава“ и бивш депутат Георги Кадиев във връзка с готвеното ново обединение в лявото политическо пространство.

По думите му, обединението няма да има един лидер.

По-скоро мисля, че ще бъде обединение с различни лидери, което предполагам е едно от условията на всички участващи, включително и моето – равнопоставеност на партиите и движенията които са вътре.

Все пак Кадиев допуска новото обединение да прерасне в партия.

Лидерът на „Нормална държава“ изрази разочарование от реакцията на БСП и специално от Корнелия Нинова и Георги Свиленски.

„Малко се държат като секта – всичко, което не е при нас, е лошо“, коментира Кадиев. По неговите думи, причината партията му да не продължи сътрудничеството си с БСП, е това, че столетницата не ги приемала като равнопоставен партньор.

„Общо взето те приемат коалиционните си партньори малко като насадени там, които седят в ъгъла, слушат и вдигат ръка“, посочи Кадиев.

След като не са при БСП, те са лоши. Като дойдат при БСП, изведнъж стават добри. Това е типично сектантско мислене. За съжаление не е единствено БСП. Доста партии има в българския парламент, които се държат като секти и силно се надявам тази формация, която ние правим, да избяга от сектантското мислене. Затова се надявам тя да бъде разнообразна, разнородна.

Според Кадиев лявото очевидно е в криза и това се вижда от числата – на всеки избор привлича все по-малко избиратели и има все по-малко народни представители.

Лидерът на „Нормална държава“ отхвърли твърденията, че бъдещото ляво обединение ще бъде проруска формация.

„За мен това са необективни, платени коментари на хора, които очевидно не искат това (обединение – бел. ред.) да се случи“, коментира Кадиев.

Абсолютно недопустима е войната, която Русия води в Украйна. Украйна е суверенна държава и никой няма право да влиза на нейна територия и да ѝ взима територии, но считам, че България трябва да се държи прагматично, да купува газ от Русия и да продава оръжия на Украйна, за да върви нашата икономика.

Кадиев не смята, че отношението към войната на Русия в Украйна ще бъде разделителна линия в бъдещото обединение.

Дайте да не се правим на света вода ненапита, че един куршум не бил отишъл в Украйна. Всички знаят, че там са българските куршуми и снаряди. Поне да го правим официално, за да печели държавата.

Според Кадиев, ако законопроектът на ДПС за прилагане на европейските санкции у нас и забрана на износ на нефтопродукти от „Лукойл Нефтохим Бургас“ бъде приет, това ще доведе до затваряне на предприятието, респективно недостиг на дизелово гориво в региона, загуба на хиляди работни места и в крайна сметка изпадане на българската икономика в рецесия.

„Това е най-краткият път към рецесията“, категоричен е социалистът.

Той смята, че вероятността напролет да отидем на предсрочни избори е над 90%.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредният алчен

    15 3 Отговор
    комунист фашист.
  • 2 Държат

    19 4 Отговор
    се предателски ! Както и ортаците им от Дъ Пъ Съ и Гъ Е Ръ Бъ ! Тройката от лъжци и милионери , на гърба на българските граждани !
  • 3 УРА,,УРА

    12 4 Отговор
    На изборите ще им видим сметката. Точка.
  • 4 Уррааа

    11 8 Отговор
    Ще прикаламисат на Нинова голям
    После другарката ще духне за щатите
    не за Русия да..казвам го за да няма изненадани
  • 5 Патето Яки

    15 2 Отговор
    лидерът на партия „Нормална държава“ и бивш депутат Георги Кадиев ........пак иска да е на софрата
  • 6 Питагор

    15 1 Отговор
    Хахаха равнопоставен партньор не го приемала БСП и бил разочарован. Че той няма регистраци, 5 години не се е явявал на избори. Само Иванчева в Младост в вдигнал. Сам самин. Нахален - голяма ценност
  • 7 Петров

    14 0 Отговор
    Кадиев, ти не беше ли енергиен олигарх бе момче? Ква БСП бълнуваш ? Да не те гони раздвоение на личността, че за ляв се смяташ?
  • 8 Тук си прав, признавам

    8 0 Отговор
    прилагане на европейските санкции у нас и забрана на износ на нефтопродукти от „Лукойл Нефтохим Бургас“ бъде приет, това ще доведе до затваряне на предприятието.......а ти какво правиш за да не се случи?
  • 9 Не забравяйте да пуснете водата !

    13 0 Отговор
    Ндаа , за такива ,като Кадиев баба ми казваше - Хем голямо ,хем миризливо ....... (аз пък ще добавя и кафяво).
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Най после

    2 8 Отговор
    Кадиев Манолова Първанов Петков Дончева тия влачат след себе си поне 100000 човека..спокойно можем да мислим за БСП във минало време

    Коментиран от #26, #27

  • 12 Лидерът на „Нормална държава“

    9 2 Отговор
    Възможно ли е да е неНормален ? """"Украйна е суверенна държава и никой няма право да влиза на нейна територия """"" а САЩ може ли? А САЩ правил ли го е? Днес ли, или вчера получи това прозрение Велико да те питам ?
  • 13 Ана

    9 0 Отговор
    Кадиев ,очакваме намаляване цената на тока и горивата ,Да ама не - отцепниците въртите бизнеси ,хотели , далавери и Наглост да биете срещу БСП ! Говорете за Герб за останалите ,но се страхувате ,Каскета ще тръгне и лошо Ви се пише ! Този гони всеки ,който се обади срещу мутрите ,а БСП е мишена на всички престъпници !
  • 14 Петров

    11 1 Отговор
    Кадиев, кой ти плати стипендията за САЩ, имаш ли доблестта да го признаеш ?
  • 15 помнещ

    16 0 Отговор
    Почти няма далавера в енергийният сектор (в последните 20-25 години) , в която Кадиев да не е участвал . С едно голо плямпане , (този виден екс-социалист) съумя да превърне фирмите си (пардон - фирмите на жена му) в сериозен фактор в българската енергетика , а самият той и фамилията се изживяват , като олигарси.
  • 16 Защо не карате

    2 3 Отговор
    стъпка по стъпка,примерно договорка за явяване заедно на избори!?После друго и т.н.т.с. да не изнасилвате нещата!?А това с Русия е друга тема и доста по-дълбока!
  • 17 Никога не си бил ляв

    12 0 Отговор
    Хора като тебе разбиха лявото
  • 18 Ляво баце модерно

    7 0 Отговор
    е да искаш процент от печалбата на фирмите(20-30%) преди облагане с данъци по закон да се разпределя между служителите на фирмата. Да си чул някой да го е предложил? Що ли? Щото всичките уж леви се извъдихте работодатели мастити.......
  • 19 Петров

    9 0 Отговор
    Учи в Московски държавен институт по международни отношения и в Харвардски университет......кой плати те питам младеж ? Излез и го обяви публично.....
  • 20 Българка

    3 6 Отговор
    БСП стана част от ОПГ ГЕРБ-ДПС. С погрома над демократичните избори с хартиена бюлетина и зачеркване на машинния вот БСП на Нинова показа, че не е лява и социална партия, а част от статуквото. Във върхушката й са милионери, които се интересуват само от собствените си облаги, но не й за избирателитеси, които обричат на грабежи и щавене от мутрите на ГЕРБ-ДПС , които ни гласят кражба на вота на следващи избори
  • 21 Макаров 9 по 19

    3 1 Отговор
    В България ще има кафеви путинисти-възраждане
    Зелени путинисти-янев
    Либерални путинисти-дпс
    Опортюнисти путинисти-герб
    Леви путинисти-бсп
    И най-леви путинисти Румен Петков и бандата му
    Съдейки по интензитета на руския интерес мога да заключа че путин задължително иска да ни прецака заедно
    със себе си
  • 22 Мафията вън!

    3 6 Отговор
    А ГЕРБ се държат като Мафия!
  • 23 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 1 Отговор
    БСП Е ....... ЛЯВА ПАРТИЯ , А ДРУГАРЯ ГОШО КАДИЕВ Е ....... ГОВОРИТЕЛ НА ........ МАФИЯТА НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ....... ФАКТ !
  • 24 ГЕРБ=ДПС=БСП

    9 1 Отговор
    По-скоро камила ще мине през иглени уши отколкото комунист червен милионер да стане истински европейски социалист.

    Примери много Кадиев, Станишев, Гергов, Първанов ...
  • 25 Мнение

    4 6 Отговор
    Боко лъжецът и хартиената мафия, в която влиза и БСП, ще ни довършат!

    Коментиран от #32

  • 26 Зевзек

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Най после":

    "Кадиев Манолова Първанов Петков Дончева тия влачат след себе си поне 100000 човека..спокойно можем да мислим за БСП във минало време"

    Влачат 100 000 слуги, а не "хора", които ги обичат заради парите които печелят от тази обич. Това не са хора, а болшевики комунисти. Нали знаеш как се нарича платената любов. Ще ти подскажа с "ПРО..." започва, синоним е на хорви.
  • 27 аха

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Най после":

    тия влачат след себе си и не всички от родата си....
  • 28 $$$$

    10 0 Отговор
    Кадиев не е социалист, а прагматичен бизнесмен, който иска да печели и от политика. Научило е момченцето, че милионите без власт, не струват нищо! Напусна бесепето, основа си партийка, но не му се получи. Шоуто, което разиграват тия дни ренегатите милионери от БСП и незадоволени действащи партизани, е твърде пошло и бездарно, достойно единствено за презрение. Ще се избият кой да води бащина дружина, а то дружината измряла под войводството им...
  • 29 Голем смех

    10 0 Отговор
    Лявото уж защитава интересите на хората на наемния труд. А тия са от чорбаджия нагоре. Нещастници.
  • 30 Хехе

    3 0 Отговор
    Наистина ли ше се казват "Нормална държава"?Отсега виждам как ще ги бъзикат с "Ненормална държава" хаха.
  • 31 Грую

    3 0 Отговор
    Съгласен съм с приказките на другаря ,освен едно нещо. Че било НОВО ЛЯВО обединение.Нов бардак със стари ..........НЕ СЕ ПРАВИ.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тяната

    0 0 Отговор
    Много добър,браво
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове