Last news in Fakti

7 Декември, 2022 23:36 1 243 3

Важните новини във ФАКТИ на 07.12.2022 г.

  • икономическа комисия-
  • александър маринов-
  • продължаваме промяната-
  • кристиан вигенин-
  • любослав костов-
  • петър москов-
  • явор божанков-
  • михал камбарев-
  • бойко борисов-
  • ток-
  • милен любенов-
  • вноска-
  • вик оператор-
  • антикорупционни закона-
  • проф. николай габровски-
  • шенген-
  • корупция-
  • дпс

Законопроектът бе приет с уговорката за промени в рамките на две седмици до второто гласуване в комисията

Важните новини във ФАКТИ на 07.12.2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

На първо четене: Икономическата комисия в НС прие законопроект за държавен надзор на "Лукойл Нефтохим"

Депутати от Комисията по икономика в парламента поискаха държавен надзор на "Лукойл Нефтохим" - Бургас. Законопроектът беше гласуван на първо четене в комисията с цел защита на националната сигурност при извънредни обстоятелства като прекъсване на доставките или спиране на производството, съобщават от БНР.

Александър Маринов за Василев и Петков: Преминаха всякакви граници. Изпускат си нервите, държат се арогантно

През последните месеци ръководителите на „Продължаваме Промяната” преминаха всякакви граници. Такова мнение изрази в „Интервюто в Новините на NOVA” съветникът на служебния премиер Гълъб Донев – Александър Маринов.

ПП захапаха Борисов: Видя се кой отдаде на концесия нефтеното пристанище в Росенец на цената на 2 магазина в мола.

"Продължаваме промяната" изпратиха своя позиция до медиите във връзка с изказването на Бойко Борисов малко по-рано днес, че е станал свидетел на създаването на нова коалиция- "Лукойл".

Вигенин: Не считаме, че е дошъл моментът за връщането на ГЕРБ във властта. Те не са се поучили от миналото

Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, но ще отидем на срещата с проф. Николай Габровски и ще му го кажем лично, това каза в "Още от деня" зам.-председателят на НС, депутат от БСП Кристиан Вигенин.

Любослав Костов, КНСБ: Всичко под 850 лева минимална заплата е неприемливо за българските граждани и за нас

Кумулативната инфлация е доста повече от ръста на доходите. Минималната заплата се повиши с 9% от 1 април, а кумулативната инфлация е над 17%. Покупателната способност на хората с минимална заплата е намаляла с 10%, макар номинално да получават повече. КНСБ ще протестира срещу хората, които са против увеличението на минималната заплата, ако тя не се вдигне. Всичко под 850 лева е неприемливо за българските граждани и за нас. Това заяви за "Денят на живо" Любослав Костов, главен икономист на КНСБ.

Москов към ДБ: Трябва да си много изтрещял, за да кажеш, че номинацията на проф. Габровски е намигане към БСП

Не мога да се отърва от усещането, че родните ни избраници ни се подиграват, шегуват се с нас, а ние приемаме тяхното поведение твърде сериозно. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ председателят на „Консервативно обединение на десницата“ д-р Петър Москов.

Явор Божанков: Борисов е като луд с картечница. Не си дава сметка, че дразни хората

През последния месец бях на специализация в САЩ. Тя беше планирана отдавна, но поради пандемията беше отложена с повече от година. Казах си мнението и гласувах против хартиената бюлетина преди да замина. Решението да бъда оттеглен от правната комисия беше съгласувано с колегите. Върху моята свобода не е упражняван контрол. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от БСП Явор Божанков.

Михал Камбарев: Няма да влезем в Шенген, защото отвън виждат, че корупцията на "Капитан Андреево" се връща

Заради целия начин на работа на служебния кабинет се изостриха отношенията ни с президента. Онзи юмрук беше само фасада. Това заяви в ефира на Nova News депутатът от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев.

Борисов: Днес видях новата коалиция "Лукойл". Тезата, че не можем без руски петрол, издъхва (ВИДЕО)

Планът за възстановяване минава ударно. Гласуваме и помощта за Украйна. Те можете да си представите какво влияние оказва това решение на останалия свят. До тук с добрите новини. Това заяви лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията, предаде репортер на Novini.bg.

Токът за бизнеса- с близо 4 процента надолу

При средна цена от 682,75 лева (без ДДС) за мегаватчас е търгувана електроенергията на Българската независима енергийна борса (БНЕБ), сочат данните от търговията в пазарен сегмент "Ден напред" след затварянето на борсата. Сделките са на база утрешен ден на доставка (8 декември), съобщават от БТА.

Доц. Милен Любенов: Забелязва се нова форма на взаимодействие между президента и ГЕРБ

"Свидетели сме на начало на предизборна кампания. Не виждам как ще се състави правителство, шансовете са нулеви. Освен това не виждаме усилия от страна на ГЕРБ за сформиране на кабинет. Проф. Николай Габровски взе мандата в понеделник, а разговори с партии са планирани чак за утре".

Одобриха плащането на първата вноска за осемте самолета F-16

Министерски съвет одобри допълнителни разходи в размер на 31 млн. лева по бюджета на Министерство на отбраната. С част от парите ще бъде платена първата вноска по закупуването на осемте нови самолети F-16, както и съпътстващи разходи за обучение и поддръжка.

"Министерският съвет на Република България прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 г.", съобщиха от правителствената пресслужба.

"С приетия акт се осигуряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната в размер на 31 110 457 лева, необходими за заплащане на първата вноска по международните договори BU-D-SAD и BU-P-LBC за придобиване на 8 (осем) нови самолета F-16C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение, средства за поддръжка, резервни части, първоначална поддръжка и обучение за Българските Военновъздушни сили, както и за придобиване на многофункционална система за разпределение на информация - съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и свързана с нея поддръжка и оборудване", става още ясно от публикуваното решение, взето по време на редовното заседание на Министерския съвет в сряда.

КЕВР: Догодина 15 регионални ВиК оператори ще получат по-малко увеличение на цените на услугите си

През 2023 г. 15 регионални ВиК оператори ще получат по-малко увеличение на цените на ВиК услугите в сравнение с одобрените цени в техните бизнес планове. За шест от тези дружества действащите към момента цени дори ще бъдат намалени. За 5 регионални дружества се предлага по-високо увеличение спрямо одобрените цени на ВиК услуги - в областите Варна, Плевен, Русе, Смолян и Стара Загора. Това съобщиха от КЕВР, цитирани от Нова телевизия.

Депутатите приеха двата антикорупционни закона на първо четене

Депутатите приеха на първо четене и двата антикорупционни закона. Единият е Законопроект за противодействие на корупцията с вносител Кирил Петков и група народни представители. Другият - Законопроект за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности, внесен от Министерския съвет.

Габровски е поканил БСП за разговори по първия мандат в четвъртък

Номинираният за премиер от ГЕРБ проф. Николай Габровски е поканил за разговори по първия мандат БСП в четвъртък, съобщи соцлидерката Корнелия Нинова в кулоарите на НС. Тя уточни, че е поискала срещата да се проведе в Народното събрание и да бъде пред погледа на медиите от началото до края, съобщи dnes.dir.bg.

Корнелия Нинова: Гълъб Донев не направи вярна оценка на ситуацията около Шенген

Самият служебен премиер настройва институциите една срещу друга за Шенген. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента, цитирана от actualno.com.

Борисов: Не знам друг, освен нас, да е строил и ремонтирал храмове

Бойко Борисов подари на новостроящия се храм „Св. първомъченик и архидякон Стефан” в Южния парк камък от Йерусалим, дошъл в истанбулската църква в Св. Стефан.

Асен Василев: Заради корупцията стотици хиляди българи напуснаха страната

"Всеки път, когато видим ремонт на ремонта, виждаме, че има проблем", заяви от трибуната на НС съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. "Корупцията ни удря всеки ден в лицето", каза той.

Депутат оприличи Борисов на "котката на Шрьодингер"

Борисов трябва да бъде попитан дали е провел срещи на високо ниво в Турция, където да са му казали да направи правителство с ДПС. В кулоарите дочувам, че е имал среща с Ердоган. Това каза Стоян Михалев от "Демократична България" пред Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Стар тъп

    0 0 Отговор
    Зех тъ Радкеееей, зех тъ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол