Last news in Fakti

7 Декември, 2022 23:08 1 324 12

Мирчев, БСП: Проф. Габровски е световноизвестен специалист, но е поредната кукла, която от ГЕРБ ще изгорят

  • стоян мирчев-
  • николай габровски-
  • специалист-
  • кукла-
  • герб-
  • изгаряне

По-вероятно е да се отиде на избори, заяви социалистът

Мирчев, БСП: Проф. Габровски е световноизвестен специалист, но е поредната кукла, която от ГЕРБ ще изгорят - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Твърдо няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ, имаме решение на нашите органи, които не са преразглеждани. Няма как да седнем на една маса, 12 години се борим с модела "ГЕРБ", който налагат. Г-н Габровски е световноизвестен специалист, от уважение ще се срещнем с него. Негатив е, че се съгласи да бъде поредната кукла, която от ГЕРБ ще изгорят. Хващат авторитети и ги унищожават", заяви в предаването "Денят ON AIR" депутатът от БСП Стоян Мирчев.
"Президентът официално призна, че "Продължаваме промяната" са били негов проект, от който е разочарован. В НС има и друг негов проект. Донякъде "Български възход" е президентска партия. Стефан Янев беше намерен за политиката от Румен Радев. Той е създание, произлязло от ръцете на президента. В неговото служебно правителство намериха пристан много от кадрите на "Има такъв народ". Политическият му инженеринг не е много добър и има за какво да съжалява", каза още той пред Bulgaria ON AIR.
От БСП са категорични, че няма да седнат на масата на преговорите с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Имат решение за втория мандат, който би бил в ръцете на "Продължаваме промяната". За третия мандат все още нямат взето решение.
"Не бихме подкрепили трети мандат, зад който се вижда сянката на ГЕРБ и ДПС. Няма никакво значение как ще бъде "облечен" кабинетът - дали се води експертен, надпартиен или на малцинството", уточни Мирчев.
Според депутата от БСП е по-вероятно да се отиде на избори, тъй като конфликтите между партиите се задълбочават. А Народното събрание се занимавало с политически PR на няколко парламентарни групи.
По думите на Мирчев, ако изборите ще са през март-април, той се надява, че чрез представяне на нови политики и решения избирателите ще преосмислят начина, по който ще гласуват. С връщането на хартиената бюлетина се надявам, че пред урните ще се върнат хора, които бяха изплашени от машините. Част от обществото не вярва в сигурността на машините, посочи социалистът.
Мирчев не се притеснява, че нов политически проект в лявото пространство ще вземе от гласовете на БСП.
"Самите те помежду си не се понасят, не виждам как биха се обединили. Призоваваме да се спре с разцеплението в лявото. Тези, които са направили опити за леви проекти и са се провалили, са добре дошли да се върнат. "Продължаваме промяната" ги виждам като популисти, опитват да се препишат левите ни политики", подчерта депутатът от БСП.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    4 1 Отговор
    Не ГЕРБ назначава Габровски, а СЗО.
  • 2 Радо

    7 5 Отговор
    По-точно е световно Неизвестен специалист, ако трябва да се честни.
  • 3 мухаха

    8 4 Отговор
    Световно известен специалист Не може-а Кирчо може.....

    Коментиран от #4

  • 4 Баба Вуна

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "мухаха":

    Не е ясно дали е световно известен. Но е факт че е мозъчен хирург предложен от човек нуждаещ се от мозъчна трансплантация.
  • 5 мдаааа

    4 1 Отговор
    Молете се за направите правителство , независимо какво ще е , че ние на минималната копнеем да фанеме колците
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 плювачите - гн, дюдю... вън

    6 5 Отговор
    Стига глупости сте внушавали. Кое ще изгорят на един достоен човек? - ще му вземат знанията ли, ще му вземат ръцете ли, ще му вземат мозъка ли. Недостойни сте вие, които плещите срещу един достоен и доказал се човек. Трябва да се радваме такива хора да влизат в политиката - знаещи и можещи.
  • 9 ганев

    7 3 Отговор
    ТОЗ ПЪК ТАЛИБАН С БРАДА КОЙ Е ЕЕЕИ АЛООО ИЗЧЕЗВАЙ ТУК НЕ Е ИРАК
  • 10 грозен

    7 3 Отговор
    Кой пък е тоя с тази мазна коса? От къде се пръкват такива скици, не мога да си обясня. Абе, въшльо, излизаш пред цяла България, искаш да те взимат на сериозно, а изглеждаш като кроманьон.
    Вързал една пиклива опашка отзад, пуснал една гнусна брада и се мисли за много симпатичен. Мишкар!
  • 11 Смешко

    6 1 Отговор
    Бе ,все ми е било чудно - защо БСП не си гледа окаяното положение ?! Защо от партия с милионна подкрепа се превърна във "файтонджийска" партийка ,която дели "подкрепа" с пародийни партийки ,като ДБ и БВ ?! Вместо да се плеснат по главата и да видят къде са им грешките ,те се правят на велики и на "непреодолим" фактор . Смешници .
  • 12 Джони

    2 0 Отговор
    А стига с тези избори! Какво си въобразявате вие от БСП? Че новите избори ще дадат по-различни резултати?? Каква слепота....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол