Last news in Fakti

8 Декември, 2022 12:02 1 528 24

БСП към проф. Габровски: Историята ни с ГЕРБ е на спорове и противоречия. Не можем да приемем вашата оферта

  • бсп-
  • николай габровски-
  • герб-
  • противоречия-
  • оферта

Тук сме от уважение към Вас, за да ви кажем три изречения: приемете нашите уважения като личност, няма да подкрепим предложения от Вас кабинет, заради това, че го смятаме за кабинет на ГЕРБ, каза още лидерът на левицата

БСП към проф. Габровски: Историята ни с ГЕРБ е на спорове и противоречия. Не можем да приемем вашата оферта - 1
Снимка: БГНЕС

"БСП за България" няма да подкрепи проектокабинета "Габровски". Това стана ясно на среща в парламента между ръководството на парламентарната група на социалистите и номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС.

"Многократно сме изразявали позицията си. Тук сме от уважение към Вас, за да ви кажем три изречения: приемете нашите уважения като личност, няма да подкрепим предложения от Вас кабинет, заради това, че го смятаме за кабинет на ГЕРБ. Имаме от години отношения и история с ГЕРБ и тя е на спорове и противоречия, затова не можем да си позволим да приемем Вашата оферта", каза председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БНТ.

Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски изтъкна, че е прием номинацията в опит да намали напрежението между партиите и да улесни пътя към диалог и консенсус. Според него отиването на нови парламентарни избори ще усили още повече кризите, в които се намира страната и ще се отрази най-сериозно на най-уязвимите - хората с ниски доходи ще обеднеят още повече.

Той очерта приоритетите, които счита за най-важни пред страната - законите по Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването към Шенген и еврозоната.

"Твърдо заставам зад реформи, свързани с прозрачност, антикорупционни практики и правораздавателна система. България трябва да спре да кърви във финансов аспект и начинът това да се случи е да има работещо правителство. Надявам се в тези приоритети да намеря, все пак, някаква подкрепа, защото това е единственият начин за обществото да продължи напред", заяви Габровски.

Корнелия Нинова се съгласи, че България има нужда от стабилност и редовно правителство и пожела успех на кандидат-премиерът.

В опит да намери подкрепа за съставяне на правителство кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски провежда срещи с представители на парламентарните групи в 48-ото Народно събрание.
По време на срещите проф. Габровски представя визията си за съставяне на правителство с първия мандат и търси подкрепа за такъв.

По-рано днес той вече разговаря с представители на ПГ на "Демократична България".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!?

    1 4 Отговор
    Пациенти в кома отказват лечение !!!?

  • 2 Трезвомислещ българин

    11 7 Отговор
    С това ръководство и с това мислене БСП отиват в девета глуха. Друг въпрос е , че голяма част от електората им ,който ги подкрепяше от носталгия по миналото, вече го няма.

    Коментиран от #5

  • 3 СЗО

    8 1 Отговор
    Общи приказки не минават. Излиза се с програма-точка по точка, и тогава може да се преговаря. Иначе.. ..корупционни практики има и женския пазар, сигурно и с тях може да се бори
  • 4 нннн

    13 15 Отговор
    Не че другите са цвете,.но ГЕРБ е ОПГ и трябва да стои в изолация. ДПС - също.
  • 5 От носталгия по социлизма.

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Трезвомислещ българин":

    А сега думата е "оферта"

    Коментиран от #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 И с БСП-ту ще сме на почивка на морету

    6 2 Отговор
    ....има един единствен начин да се "надградят гаранциите за качеството на изборния процес и това е да се плати по 50-60 лв от бюджета на всеки гласувал на територията на страната ! Така ще има масовост на изборите, представителност на бъдещият парламент и демокрация на практика. Ще бъде решен въпроса с ниската избирателна активност и дори може да мине за социална мярка във време на криза......
  • 8 Благой от СОФстрой

    2 1 Отговор
    Партия която не предложи личности от силовите служби в БГ е обречена на отричане.
    Пример бившия "шафиьор на авиони", ТрадицииБГ!

    Коментиран от #15

  • 9 БСП за България и кРадев

    11 2 Отговор
    От прасе мас и от комунист власт се взима само с нож!
  • 10 безсрамие

    10 0 Отговор
    Хората се чудят как да оцелеят.
    Цените на храните летят. Стоим на студено. Вижте с лихвите какво се случва. А партиите си играят игрички. И защо не ? Удължават времето на престоя си в Парламента, работят на топло, заплатите им са огромни и нито студ, нито цени, нито лихви ще им се отразят на живота. Защо да излъчват правителство, защо да се ангажират със сериозна работа, защо да се обединяват, след като и така си осигуряват перфектен доход и стаж за пенсия.
  • 11 В Шенген сме бре смотаняци !!!

    5 3 Отговор
    504 лв. ще е линията на бедност в България през 2023 г.......В Шенген сме, в клуба на богатите
  • 12 БСП-то !!!

    3 2 Отговор
    Ролка тоалетна хартия (от евтината) е лев и десет ст. бре.....ще се увоним. Дайте поне ролки!

    Коментиран от #14

  • 13 И сега кво?

    7 2 Отговор
    Докога шайката ще прави безплодни опити за правителство? Не трябва, кой знае колко акъл,за да разберат, че никой не ги иска. Стават вече за резил.

    Коментиран от #19

  • 14 Че и......

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "БСП-то !!!":

    Лев и двайсет стана от вчера в Била
  • 15 Чичак

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Благой от СОФстрой":

    """"Партия която не предложи личности от силовите служби в БГ е обречена на отричане. """"....... Хм, Замисли се за какво агитираш колега! И дали това искаш в действителност

    Коментиран от #20

  • 16 Браво Нинова, Никакъв, Ортаклък с ГЕРБ!

    7 6 Отговор
    Габровски ти си Бушон, като Герджиков, използват те за, Салфетка да лъснат малко Борисов!! Какъв Шанген, какво Евро в тази Мафиотска, държава начело с Борисов и Гешев!!
  • 17 носталгия по социлизма и основателно !

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "От носталгия по социлизма.":

    През 1989 г. съгласно цените на дребно покупателната способност на промишлените работници с една месечна заплата е: сирене - 114 кг, яйца - 2277 бр., боб - 493 кг, ориз - 296 кг, лук - 987 кг, ябълки - 705 кг, картофи - 1345 кг, костюм мъжки вълнен - 3,2 бр., балтон-мъжки - 3,9 бр., обувки мъжки половинки - 14,7 чифта, обувки дамски половинки - 11,8 чифта, въглища каменни /на едро/ - 8,2 тона, ел.енергия - 9250 кВтч (!).
    И понеже сега сме в ЕС е много модно да се сравняваме с останалите страни по света. Вижте къде сме били тогава и можете сами да прецените къде сме сега. През 1986 г. средното годишно потребление на мляко на човек е:
        - България - 194 л. В страните от Западна Европа е от 43 до 202 кг
        - Гърция - 57 кг
        - Турция - 15 кг
        - САЩ - 129 кг
        - Япония - 36 кг
    Нали разбирате колко смешно звучи песента на Тодор Колев "Как ще ги стигнем американците?" 

    Коментиран от #22, #23

  • 18 носталгия по социлизма и основателно !

    1 4 Отговор
    Покупателната способност на българина се изравнила и дори надминала тази от 1989 г. Това е най-новият виц, сътворен от Центъра за либерални стратегии - едно от ония НПО-та у нас, чиято основна задача е да пропагандират колко хубаво си живеем днес. 
  • 19 Революция бре

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "И сега кво?":

    ,..........няма да се плашиш, ако не си атлантик
  • 20 Благой от СОФстрой

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Чичак":

    Само мога да приветствам вшата реакция колега, но не ви ли прави впечатление отрицателните реакции към професията "лекар" в политиката, министър-председател например? АЗ пък съм ЗА подобни професии B!
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 2 Отговор
    Реални доводи против проф. Габровски, отрепките на обществото нямат. Нямат и мозък да разберат същността на предложението. Защо тогава са против проектокабинета "Габровски"? Защото в тях се задействува един ИНСТИНКТ, същият който тресе и ПП+ДБ, ИНСТИНКТЪТ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Макс

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "носталгия по социлизма и основателно !":

    Да, аз тогава бях на 27 , а сега на 60 г. имам носталгия единствено по младостта .
  • 24 ГЕРБ умре

    0 3 Отговор
    Бойко в затвора
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол