Last news in Fakti

9 Декември, 2022 05:27 1 126 15

Мартин Димитров: ГЕРБ свалиха предишното правителство, без да имат план за действие какво правят след това

  • мартин димитров-
  • демократична българия-
  • депутат-
  • правителство

"Демократична България" гласува "за" качествените предложения, независимо от коя политическа сила са внесени, заяви депутатът

Мартин Димитров: ГЕРБ свалиха предишното правителство, без да имат план за действие какво правят след това - 1
Снимка: БНТ

"ГЕРБ свалиха предишното правителство, без да имат план за действие какво правят след това", заяви пред БНТ председателят на парламентарната икономическа комисия, депутат от "Демократична България", Мартин Димитров.

Той е категоричен, че разумните хора подкрепят винаги смислените предложения, затова и "Демократична България" гласува "за" качествените предложения, независимо от коя политическа сила са внесени. Това обаче не означава, че правителство на ГЕРБ ще бъде подкрепено от тях.

По думите му в ДБ виждат възможност във втория мандат да бъдат проведени много сериозни разговори за съставяне на правителство.

Димитров коментира темата с Шенген, като подчерта, че на България е нужен смислен строг план за реформи, така че догодина по това време да са направени крачки и в борбата с корупцията, и в борбата с организираната престъпност, и охраната на границата.

Приет беше законопроектът на "Демократична България" за публичност на свободните капацитети в данъчно-акцизните складове, съобщи още депутатът. Мярката влиза в сила от 1 януари.

"Той ще доведе до повече конкуренция, по-ниски цени, особено в нормална ситуация, не като сегашната. По отношение на ембаргото за руския петрол - то влиза в сила от 5 декември. Има много важен дебат в българския парламент - да се разреши ли износът на продукти от руски петрол или не и какво би се случило, ако критична инфраструктура от петролния сектор заяви, че отказва да функционира по някаква причина? Ние като държава нямаме решение, затова предложихме законопроект в такива случаи държавата да влиза като особен управител - само в краен случай, само ако всички пазарни механизми са изчерпани", отбеляза Димитров.

Интересът на България в момента е при дерогация да внася руски петрол на по-ниски цени, ползите да са за българските потребители. Това може да се случи, ако има регулатор на пазара - КЗК, който да бъде истински и работещ.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шушу Мигов

    14 0 Отговор
    Многоооо е умен, многоооо.
  • 2 калпава работа

    12 2 Отговор
    Падналото Правителство нямаше визия какво иска да направи. Просто получиха власт без да знаят как да я ползват.
    Като петокласник който е откраднал ключовете за колата от баща си. И е умерил най-близкото дърво.
  • 3 отчаяние

    11 2 Отговор
    Тези от ДБ са най-отчаяната партия на българския политически хоризонт. Все акъл дават и все гледат някъде да се присламчат. Явно са от ниската номенклатура. Кирето ясно е ДС по бащина линия. Дебеличкия и той не лъже с потекло. Ненапразно Радев ги хареса. Но като всичко социалистическо и те сами видяха че са чурук.
  • 4 Фон дер Миндер

    9 2 Отговор
    Мартинчоооо ....,че гербаджийте са тиня е ясно ,ама и ти не ставаш за нищо . И чеп за зейе не става от тебе . Скрий се бръже ,че дразниш
  • 5 Българин

    7 2 Отговор
    То добре,че го свалиха ИТН с гласовете на ГЕРБ и ДПС,а не се наложи да го сваляме ние обикновенните хора със сопи в ръце,че само на ППта и на ДБта щяхме да ви направим по улиците и кьошетета на кулоарите.
  • 6 Помним

    6 0 Отговор
    Мартинчо кво стана с ненужната АЕЦ Белене
  • 7 ние не сме балъци

    3 0 Отговор
    Това че този си придава важност не ни кара да си мислим че има какво да ни каже.
  • 8 Христо Божилов

    2 1 Отговор
    Чакайте малко...на тия опортюнисти от ДБ не им се разбира нищо. Нали уж Учиндолския чалгар и мафиот свалил правителството??? Как Тиквата с едва трета политическа сила ще свали харвардските измамници

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Уточнение

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Христо Божилов":

    Предложението за свалянето в Парламента беше на ГЕРБ в синхрон с излизането на ШТН от коалицията с ПП!!!
  • 10 Уточнение

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Христо Божилов":

    Предложението за свалянето в Парламента беше на ГЕРБ в синхрон с излизането на ИТН от коалицията с ПП!!!
  • 11 Реалист

    1 0 Отговор
    ГЕРБ да връща мандата на президента! Стига са разигравали този жалък театър!
    ГЕРБ са виновни, че събориха правителството на Продължаваме Промяната и хвърлиха Цългария в Политическа нестабилност, Хаос, Застой и Поредица от безмислени избори, надявайки се да заграбят властта и достъпа до финансовите средства на страната, които идват от ЕС!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 НЯКОЙ

    0 0 Отговор
    Просто е издадена команда "Сваляйте правителството!" от "Обединен център против промяната", която явно е постъпила към ГЕРБ, ДПС и Президента - той към ИТН! КОИ са тези в "Обединен център" - ами хората, които реално ни управляват последните 33 години чрез марионетки във всички институции !
  • 14 Диамантената ръка

    1 0 Отговор
    Герб внесоха вот на недоверие, правителството го свали Радев, чрез итн.
  • 15 Така е!

    1 0 Отговор
    Заради ГЕРБ не само не ни приеха в Шенген, ами ще изгубим и парите по Плана за възстановяване и устойчивост, защото събориха едно добре работещо правителство и ни хвърлиха в политическа нестабилност и спирала от безмислени избори!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове