Last news in Fakti

9 Декември, 2022 06:06 2 051 17

Боян Чуков: Немалко европейски лидери не работят за интересите на ЕС

  • боян чуков-
  • европейски съюз-
  • нато-
  • сащ-
  • русия

От руска страна ЕС не се разглежда като субект, а като обект на американската политика, смята геополитическият анализатор

Боян Чуков: Немалко европейски лидери не работят за интересите на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър в речта си в синтезиран вид на форума "Примаковски четения“ дефинира основните акценти в руската външнополитическа доктрина, както и направи анализ на редица събития по света. Най-вече той постави в своята реч една голяма част, за да прочете внимателно историята по какъв начин е довела до конфликта на украинска територия. Това каза в обзорното предаване "Това е България“ на Радио "Фокус“ Боян Чуков, геополитически анализатор.

"Основен момент, както казах е върху това, че има достатъчно обещания от страна на Запада, някои устни, други писмени, че сигурността на коя да е държава в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа не може да бъде за сметка на друга страна-членка. Той подчертава факта, че НАТО и САЩ градят своята сигурност за сметка на Руската федерация“.

Интересен паралел в речта на Лавров е между събитията, които се случват в Украйна и това, което се случва като конфликт в Косово, напрежението, което наблюдаваме от месеци между Белград и Прищина, поясни Чуков. "От друга страна, един от най-сериозните моменти в тази реч е, че от руска страна вече ЕС не се разглежда като субект, а като обект на американската външна политика и в този план Лавров подчертава, че далеч по-самостоятелни държави са Индия, от Персийския залив, редица обединения в Африка и Латинска Америка. И той вижда далеч по-големи основания Русия да има отношения с тези държави, отколкото с ЕС.“

Лавров подсказа и влезе в дълбочина на тази оценка на обстановката в Европа, в която се казва, че ЕС е загубил своята субектност и са просто инструмент на външната политика на САЩ, допълни Чуков. "Немалко европейски лидери дават доказателства точно за това, те не работят за интересите на ЕС. Имам предвид за сигурността на енергийната политика“.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Cтанка

    36 1 Отговор
    А 99.9% от нашите лидери работят за собствен интерес. Какво да говорим за български интерес

    Коментиран от #17

  • 2 Българин

    11 41 Отговор
    Боян Чуков е стара руска подметка и от дълги години се изявява като говорител на Кремъл. Чудя се защо все още намира трибуна в в Факти.

    Коментиран от #5

  • 3 чуколина гейополитик аналлизатор

    7 18 Отговор
    кога отива при другата чуколина
  • 4 Помагач

    7 13 Отговор
    Да приемат Украина у Шенген за да помагаме по - лесно !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ццц

    25 4 Отговор
    ЕС е обект на американската външна политика още от прословутия план "Маршал", с който купиха тази територия с кървавите пари на собственото й население. Така "помагат" те. Наркоманът не разбира, че е цяло щастие за украинците, че ще загубят тази война. Обратното означава, че янките ще си търсят помощта и много бъдещи поколения украинци ще реват като батлани, дори повече от Мазненски сега.

    Коментиран от #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тъмен субект

    22 4 Отговор
    Откога се усетихме, че европейските "лидери" (или просто алчни перве рзници) не работят в интереса на Европа! Толкова ясно се вижда, че няма докъде!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 14 Отговор
    кра.деф и такива като теб винаги са работили.за про.сия и против България и Европа, ще висите по стълбо.вете скоро‼️
    Къде са ру.соробите, май днеска няма да раздават копе.йки и ще са на сме.тището на лов за кенчета и картон‼️
  • 11 Ето го

    8 13 Отговор
    Един от 4 хилядниците. Заработва си надника
  • 12 Точно така

    5 0 Отговор
    радеф, орбан (преди също меркел, тулупа) са руски проксита.
  • 13 печкар от Биркенау

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ццц":

    ще ви прдложим удоволствието да изкарате един СПА курс при нас
  • 14 БОЯН БИВШИЯ

    2 0 Отговор
    БОЕН СИ Е БИВШ ПАРИЖАНИН. СЕГА Е МОСКОВЕЦ.....КОГАЕ БИЛ БЪЛГАРИН?

    Коментиран от #16

  • 15 ГЕРБ=ДПС=БСП

    2 0 Отговор
    "Боян Чуков: Немалко европейски лидери не работят за интересите на ЕС"


    Чуков, а московските лидери да не би да работят за интересите на руския народ? И те работят за собственуте чекмеджета, за имоти в Лондон, Париж, френската и испанската ривиера, 300 метрови суперяхти, чатни самолети, Бентлита, Ламборджинита ...
  • 16 Зевзек

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "БОЯН БИВШИЯ":

    "БОЕН СИ Е БИВШ ПАРИЖАНИН. СЕГА Е МОСКОВЕЦ.....КОГАЕ БИЛ БЪЛГАРИН?"

    Арабиста Чуков няма да се учудя, ако се окаже, че има и няколко имота в Дубай, Катар ... арабския ми е като майчин език.
  • 17 ГЕРБ=ДПС=БСП

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Cтанка":

    "А 99.9% от нашите лидери работят за собствен интерес. Какво да говорим за български интерес"

    На този коментар има 37 "+" и само един "минус", предполагам минуса е сложен от PR Севди. Другите герберсти не се занимават да четат медии и да коментират. За това си имат севдита и "калинки".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове