Last news in Fakti

9 Декември, 2022 08:44 1 839 50

Димитър Стоянов: За Шенген ни спират две страни с нефелни доводи. Всички останали ни подкрепят

  • димитър стоянов-
  • две страни-
  • шенген-
  • подкрепа-
  • спиране

"Щом смятат, че у нас няма върховенство на закона, защо Нидерландия е най-големият инвеститор у нас?", попита в ефир военният министър

Димитър Стоянов: За Шенген ни спират две страни с нефелни доводи. Всички останали ни подкрепят  - 1
Снимка: Нова телевизия

Странно е поведението на Нидерландия и Австрия относно приемането ни в Шенген. Щом смятат, че у нас няма върховенство на закона, защо Нидерландия е най-големият инвеститор у нас? Това каза министърът на отбраната Димитър Стоянов в ефира на Нова телевизия.

Той изтъка, че две страни с нефелни доводи ни спират за Шенген.

„Всички останали ни подкрепят. Не бих допуснал, че останалите страни са двулични и мълчаливо стоят зад тях. Нашите граници се охраняват много сериозно“, каза служебният военен министър, цитиран от novini.bg.

"Нито С-300, нито самолети даваме на Украйна, но одобреното е в топ 3 на исканото от Украйна". Произведено и налично е това, което даваме по списъка, изготвен от Министерство на отбраната. Вчера предложението получи подкрепата на двете отговорни комисия - военната и външната, които проведоха съвместно заседание. Предстои ратификацията, може би днес, в пленарна зала, след което следва и указ на президента. Едва след това самата помощ ще бъде предоставена", допълни Стоянов.

Стоянов увери, че на първо място мисли за боеспособността на българската армия и да не се нарушат отбранителните способности на българската армия.

Продължаваме да охраняваме небето си с МиГ-29, посочи Димитър Стоянов.

Подготвяме се и да приемем първите Ф-16, но това ще стане през 2025 г. Производството на един изтребител е дългосрочен процес и не може да се очаква по-рано да бъдат готови, обясни Димитър Стоянов. Той посочи, че дори и производителят да е готов по-рано, ние нямаме техническата готовност да ги приемем. Инфраструктурната подготовка на страната ни за Ф-16 е трябвало да завърши в края на 2022 г., а в момента ние сме още в начален етап, призна военният министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 4 Отговор
    Тоя вярва ли си че Холандия и Австрия действат без одобрението на Германия и САЩ?За такова важно нещо?
  • 2 Да бе , да. ! 😜

    33 3 Отговор
    Никой не те "подкрепя" , евроатлантико ! Запада реве за правата на ромите в България и Румъния . Но никой на запад не иска мургавите да плъзнат у тях . Договорили са Австрия и Холандия да свършат блокаж .

    Коментиран от #33

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Продължаваме Промяната

    12 5 Отговор
    Ще вземе да ни писне и като дойдат купените ф16 ще полетим към Австрия и Холандия и ще им набомбим канчетата
  • 5 __!__

    25 4 Отговор
    Не ни искат Германия и Франция просто са лицемери и възлагат задачата на по нишите.
  • 6 Колю

    28 3 Отговор
    Ама много ни отива да се правим на уадарени с мокър парцал. Какво върховенство на закона им в държава, където някакъв безимотен клошар отива в банката, тегли десетки милиони, които дава на друг и т.н. През това време ДАНС, КФН и МБР, които уж били информитани, мълчат и си бъркат в носа. И ако това не е мегакорупция здраве му кажи.
    Ама изберете си Бою и чакайте Шенген.
  • 7 УРА,, УРА

    21 3 Отговор
    Върховенството на закона включва ефективни присъди на корумпирани политици, а не само за дребни кокошкари! Няма ли политици в кауша и догодина няма Шенген. В Европа много добре виждат какво става тука. Хич не ни е от полза да продължаваме да ги лъжем.

    Коментиран от #14

  • 8 нефелни доводи

    16 2 Отговор
    ти да видиш
  • 9 Гост

    12 5 Отговор
    Къв Шенген бе, корумпета. През кривио макарон и така трябва
  • 10 Мутата

    15 6 Отговор
    Тоя се оказа много гламав, куха лейка.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Митко,

    16 3 Отговор
    за пращане на оръжие за Украйна,те чака съд и затвор!Петниш името на страната си,предателю!!!
  • 13 Минго

    20 1 Отговор
    "Производството на един изтребител е дългосрочен процес и не може да се очаква по-рано да бъдат готови, обясни Димитър Стоянов." Да, бе! Всеки друг изтребител на всеки друг производител досега щеше да ЛЕТИ в България!
  • 14 Тизе

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "УРА,, УРА":

    Добре ли си , бе ?! Знаеш ли каква престъпност се вихри в Амстердам ?! Дрогата се разтоварва с тонове , така че , не ми говори за върховенство на закона в Джендърландия !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 9 Отговор
    Това рубладжийско нищо трябва да е на бесилото заедно с главатаря си и шайката му‼️
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 АЙ СТИГА БЕ

    17 1 Отговор
    Тоя що не си гледа туршиите, вместо да се показва по телевизията и да учи. Навремето Дарвин беше споменал, че човекът е произлязъл от маймуна, само полковникът е произлязъл от подполковник. Шапкарите да престанат да се правят на "офицери", защото на ниските им чела е написано всичко.
  • 19 ПиПи

    8 0 Отговор
    До 2025-та г. я хамильята,я хамиларя.
  • 20 Боруна Лом

    5 0 Отговор
    СПРЕТЕ ОПОРКИТЕ! ИНВЕСТИЦИИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МЕРИ ДЖЕЙН
  • 21 Когнитивен Дисонанс

    10 0 Отговор
    "Подготвяме се и да приемем първите Ф-16, но това ще стане през 2025 г. Производството на един изтребител е дългосрочен процес и не може да се очаква по-рано да бъдат готови, обясни Димитър Стоянов."
    Затова хората купуват вече произведена стока, не плащат 100% от сумата за нищо. Все едно да дам пари за кола и тепърва да правят завода дето ще ми я произведе...
  • 22 НЯКОЙ

    12 4 Отговор
    Преходът след 1989 г. не е никакъв преход, а умишлено създаден хаос, за да се награбят определени хора ! И когато Промяната се опита да стопира скоростното препускане на държавата към пропастта, горните преяли от пари и власт, се сдушиха и ги свалиха ! Нямаме държава, хаосът продължава !!! Така че Нидерландия и Австрия само ни казват "Или влизате в правия път, или ще стоите наказани в ъгъла!" Това е народе, мисли !!!

    Коментиран от #26, #28

  • 23 АЙ СТИГА БЕ

    3 1 Отговор
    Вместо да се говори за нефелни доводи, някой да им скочи на австрийците и да им каже, че и тях не ги пускаха в Шенген до 1996г или 1997г., бяха перачницата на пари за социалистическия блок и произведоха Йорг Хайдер. Ония с голите жени по витрините и пушилките няма какво изобщо да ги коментираме. Мазелтоф
  • 24 Гошо

    10 2 Отговор
    Ам чи инвестира и е пръв инвеститор точно защото нема върховенство на закона бе митак. Ко са прайте на ущипани. Намерили са вратичката за укриване на данъци сигур и са разбрали че у нас лесно се бута под масата и наште хубавци са продажни и ще инвестира ми. Като печелят десеторно защо да не инвестират.
  • 25 Къса Каишка

    6 1 Отговор
    Я,мистър Наколенкин разбира и от външна политика!
    Радев защо не си назначи един министър на външните работи или говорител на правителството,ами е оставил на разни гризачи да взимат думата по всички въроси?!
  • 26 Кирлливец XIV

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "НЯКОЙ":

    Както Преходът се изроди във,, вечен български преход",така и Промяната се изроди в,, Кирчо и Асенчо"
    Трябва да си много млад и зелен да вярваш в ,,добри намерения"Знаеш ли пътят за къде е постлан с добри намерения?
  • 27 А стига с тоя шенген!

    6 2 Отговор
    Не ни трябва да се навираме в това сатанинско сборище. Ние не им трябваме като партньори. Трябваме им като територия и обслужващ персонал. Вече над 30г. ни пробутват лъжата за честните западняци. А те са едни паразити, не можещи по друг начин да съществуват. Не ни трябва да се навираме в това сатанинско сборище.
  • 28 Продължаваме Порнографията

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "НЯКОЙ":

    Да бе, на харвардските мошеници все някой друг им пречи. А те целите в бяло. То бива самочувствие без покритие, ама тяхното е за лечение...
  • 29 Оракула

    4 1 Отговор
    Стига сте мрънкали и циврили ,всеки един грамотен Българин ,
    знае причината за да бъдем отделени от другите държави в ЕО!Пполитическа Хунта и Чекмеджета!
    Първата причина е и последна, това е корупцията ,която съдира държавата България
    по всички шевове на управлението и!
    Създаде я Държавна сигурност на ЦК на БКП.
    Кой легитимира корупцията в България,?
    Това са всички политически лидери без изключение и до днес!
    Кой поддържа корупцията жива в България?
    Това е Прокурора на България!
    Кой ще я оправи ?
    Който може да отговори , да продължи ,аз вече изчерпах моите надежди и референций!
    Може би" подмяна на всички", което не е демократичен изглед, но на фона на неосъдени до момента личности,
    друг изход за сега няма!
  • 30 СЛОНА

    4 0 Отговор
    ОТ ЯЛОВИ ПОЛИТИЦИ И РАБОТАТА В КРАЙНА СМЕТКА Е ОТ СЪЩОТО ЕСТЕСТВО!!!-,,ЯЛОВА,,,
  • 31 Мъдурко

    1 0 Отговор
    Oвчapи бaвни, не ви ли е ясно, че никой никъде не ни иска - просто всички Евро-нормални държави са се разбрали, че няма да ни допуснат в Шенгени, че Холандия, Австрия и Швеция ще са говорителките на съглашението и държавите, които бият спирчки, а другите се правят на ни чул - ни видял..бaвняpи!!
  • 32 пешо

    2 0 Отговор
    Спират ни повече от две страни, със сигурност Германия или Франция. Просто тези са изтикани напред да ни го кажат, а рибите тук кълват ли кълват.
  • 33 Оракула

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе , да. ! 😜":

    Мургавите отдавна не са в България, виж последното преброяване!
    И не мургавите са причината, за да не те пуснат в Шенген!
    Иди и се поразходи малко по Европа и света, за да ти стане ясно,
    че Корупцията не започва от мургавите , тя започва от тези,
    които дават баницата а това не са мургавите нали ?
    Е кой дава баницата в България ?
    Дава я премиера и министъра ,или в случая Президента на временното правителство!
    Сега" падна ли ти едната стотинка в ухото", или още даваш заето в слушалката?
  • 34 Рамадан Георгиев

    0 0 Отговор
    Фелни, нефелни, но няма влизане. Никога.
  • 35 А, вие си мрънкате, кажете истината

    0 1 Отговор
    Спират ни, защото ще загубят икономически Нидерландия. Кажете го ясно! Камионите, стоки ще минават през България, ако тя влизе в Шенген, затова никога няма да се съгласят
  • 36 Една

    1 1 Отговор
    Слуга на подпалвачите на войни. Вън от Бг!

    Коментиран от #41

  • 37 Освен нефелните доводи

    1 0 Отговор
    ни спират:
    - неразследваните пачки и кюлчета;
    - нелепият вседържец главен прокурор;
    - руският анклав край Камчия;
    - руското пристанище Росенец;
    - Капитан Андреево и корупционно окрадената ограда с Турция;
    - беззъбата и неадекватна Гранична полиция, а и МВР;
    още да изброявам ли?
    Ааааа и не на последно място проруската политика на Зеления чорап.
  • 38 Пешо от блока

    2 1 Отговор
    Нефелни доводи....Нефелно е правителството на оня със зелените чорапи в момента. Да не би в България да има върховенство на закона? Докато Гешев е главен прокурор и Бойко печели изборите, Шенген ще гледаме през крив макарон.
  • 39 Павел пенев

    0 3 Отговор
    Много добре че не сме в Шенген. Не искаме и фалшивото евро. След приключването на Украйна, НАТО ще се разпадне, а след това и ЕС мах.до 2030 год.

    Коментиран от #42

  • 40 Наблюдател

    0 1 Отговор
    А защо жалки подобия на хора, не наложите вето като Орбан за парите за Украйна например. Защото начело с президента сте не генерали, а пееееедали. Фейсбук критици и мижитурки под чужд чехъл.
  • 41 Тва

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Една":

    Гутъл преводач ли ти го преведе? Ми като искаш изгони Митрофанова и антуража й и проблемът с войнолюбците ще се реши.
  • 42 Преди това

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Павел пенев":

    ще се разпадне Руската федерация - още през 2024-та. И това ще е много добре за света.
  • 43 Буров

    1 1 Отговор
    И ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ И ВОЕННО НЕОБОСНОВАНО РЕШЕНИЕ НА ХОЛАНДИЯ И АВСТРИЯ!
    ИМА САМО ЕДИН ФАКТОР ЗА РЕШЕНИЕТО - ФИНАНСОВ!
    И АВСТРИЯ И ХОЛАНДИЯ / ОСОБЕНО ЛЕВИТЕ ПАРТИИ В ТЕЗИ СТРАНИ /, СА СЕРИОЗНО ОБВЪРЗАНИ С КРЕМЪЛСКАТА ОЛИГАРХИЯ!
    РАБОБАНК ХОЛАНДИЯ, ВЕРИГАТА АЛБЪРТ ХАЙМ,...., И ОЩЕ И ОЩЕ.
    НЯКОЙ ЗАМИСЛИЛ ЛИ СЕ Е ЗАЩО ДЪЩЕРЯТА НА ПУТИН ИМА ИМОТИ В ХАГА.....???????
    ДОРИ И ДА Е РАЗВЕДЕНА С "ХОЛАНДСКИЯ СЪПРУГ", ТОЙ КАКВО ПРАВИ В БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА РУСКИ ФИНАНСОВИ И ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА ОЩЕ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ И В ХОЛАНДСКИ !????????
    Някой български политик да е канилПутин на сватба и той да е присъствал.....?????????
    Чия собственост е РАЙФАЙЗЕН БАНК.....?????????
    ММММДААААААААА, АВСТРИЯ И ХОЛАНДИЯ СА В ГРУПАТА НА ДЪРЖАВИТЕ, КОИТО СА ПИОНКИ В РЪЦЕТЕ НА ПУТИН!
  • 44 САНДОКАН

    1 0 Отговор
    Да обясня на някой празни глави защо тези които ни спират са най голям инвеститор-защото благодарение на вас политиците хората са превърнати в роби и работят за без пари
  • 45 Диамантената ръка

    1 0 Отговор
    Всички реват че самолетите били на хартия, щели да закъснеят, сега пък нямаме готовност да ги приемем, ами да ги пратят 2035г тогава...
  • 46 пенко

    0 0 Отговор
    НИЕ НЕ СМЕ КУРОРТНА ДЕСТИНАЦИЯ ЗА АВСТРИЙЦИ И НИДЕРЛАНДИ , НО ТУРЦИЯ Е !!!!!!! ПЪЛЕН " ТАРАШ НА ВСИЧКО ОТ И ЗА ТЕЗИ ДВЕ ДЪРЖАВИ ПО НАШИТЕ ГРАНИЦИ !!!! СЕМЕЙСТВАТА ИМ ЩЕ ДОСТИГАТ ТУРЦИЯ НЕ ЗА ДЕН , А ЗА 6 ...И Т.Н. !!!!!!!!!!!!!!! НА АВСТРИЯ ПРЕМИЕРЪТ БЕ УЛИЧЕН В КОРУПШЪН !!! МОЖЕХА ДА НИ ПОМАГАТ -НЕ ДА НИ РЕЖАТ !!!!!!!!!!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол