9 Декември, 2022 13:31 3 934 148

Със 148 гласа "за" парламентът реши: Предоставяме военна помощ на Украйна

  • украйна-
  • военна помощ-
  • парламент-
  • одобрение

46 гласуваха "против", един се въздържа

Със 148 гласа "за" парламентът реши: Предоставяме военна помощ на Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Народните представители одобриха решението за оказване на военна и военно техническа на Украйна. Още в самото начало на пленарното заседание депутатите се скараха, което обаче не беше неочаквано предвид различните виждания по темата. След дългия дебат с гласовете на 148 депутати беше ратифицирано изпращането на военна помощ на Киев. 46 гласуваха "против", един се въздържа, съобщават от БГНЕС.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи: "Нашата позиция е същата, искаме мир, който да бъде решен чрез дипломатически преговори и разговори", каза тя. Нинова попита депутатите дали знаят какво ще гласуват, при положение, че преди началото на заседанието само 16 народни представители са прочели в секретно деловодство какво гласуват. "16 души от 240 знаят днес какво ще гласуват, останалите покорно, послушно и в невежество ще натиснат копче, с което ще решат едни от най-важните въпроси за България.", подчерта тя.

Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов каза, че въпросът за предоставянето на българско оръжие за Украйна е принципен. "С тези свои действия тук евроатлантическата тълпа ще засили още повече анти-европейските усещания на българите. Не забравяйте, че някой ден ще ви се наложи да плащате за тези решения. Тук царува евроатлантическо лицемерие, което беше разобличено още вчера. Това предложение, което сега тук се коментира е крайно противоречащо на българските национални интереси. Ние от Възраждане ще направим всичко необходимо, за да може България в крайна сметка да е в съзвучие с нагласите на мнозинството от българските граждани и да е в съзвучие с българските национални интереси", подчерта той.

Стоян Михалев от Демократична България каза, че тяхната парламентарна група ще подкрепят това решение. "Ние трябва като хора да подпомогнем тези изтезани и измъчени хора, които бяха атакувани от агресивна държава. Ние ще подкрепим това решение, защото това оръжие е ценно за тях. Това е малко оръжие, така обаче ние показваме за първи път, че сме част от цивилизования свят. С това решение стъпваме на картата на цивилизования свят", категоричен е той.

Борислав Гуцанов от БСП отвърна на Михалев, че е много странно, когато хора като него правят изказвания кое е много и кое е малко. "Винаги сме били част от цивилизования свят, да не само тези 18%, които са част от англосаксонския свят, да са част от цивилизацията? Такова разсъждение от народен представител не буди нищо добро.", каза той и добави, че никога оръжието не е довело до нищо добро.
Отговорът на Михалев не закъсня. "Народното събрание не е изпълнителна власт", подчерта той и добави, че експертите са си свършили работата и са преценили какво въоръжение можем да дадем. "Народните представители имат правото да се произнесат", категоричен е той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова народните представители да не употребяват темата за тясно партийни политически интереси. "Не веднъж сме споделяли от тази трибуна, че ние трябва да бъдем лоялни, но освен лоялни и достойни членове в съюзите, в които членуваме, а именно ЕС и НАТО, естествено като отстояваме нашите национални интереси.", каза той.

Явор Божанков от БСП пък каза, че не е съгласен с тезата, че давайки оръжие на Украйна ще ни вкара във войната. "Това е исторически момент не само за България, но и за Европа. Решението е важно, символично и ще постави България по пътя на своя цивилизационен избор", каза той. Божанков е категоричен, че е абсолютно убеден в своята позиция с ясно съзнание какви последствия може да има за него. "Убеден съм в едно и искам да го кажа от тази трибуна и да остане в стенограмите - Русия няма да спечели тази война", добави той.
Христо Гаджев от ГЕРБ поздрави Божанков за позицията, която той е заел. "Малко по-рано днес се каза, тук всички партии са за мир, но тук има партии, които са за руския мир, радвам се, че от БСП има хора, които не са за руския мир, а за мир по принцип. Въпреки всичките глупости, които бяха изказани, включително от вашата парламентарна група, да това решение е продиктувано от военната експертиза и тя е казала какво може и какво не може и съгласувано с украинската страна и е нещо, което им е изключително необходимо, за да защитят цивилното население и да няма цивилни жертви в Украйна.", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Теле

    126 17 Отговор
    Бог да прости бг, и народната сбирщина, и софия
  • 4 Един БЪЛГАРИН

    133 11 Отговор
    ЗА ПЕНСИИ НЯМА ЗА ЗАПЛАТИ НЯМА за кой работи парламента и правителство няма.

    Коментиран от #36, #145

  • 5 На гол

    113 10 Отговор
    тумбак чифте пищови !
  • 6 Летописец

    157 11 Отговор
    Нинова попита депутатите дали знаят какво ще гласуват, при положение, че преди началото на заседанието само 16 народни представители са прочели в секретно деловодство какво гласуват. " 16 души от 240 знаят днес какво ще гласуват, останалите покорно, послушно и в невежество ще натиснат копче, с което ще решат едни от най-важните въпроси за България.", подчерта тя/// Не депутати , дори не предатели , а жалки пионки !
  • 7 да де

    160 15 Отговор
    Май започвам да разбирам защо е имало народен съд.

    Коментиран от #17

  • 8 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    137 16 Отговор
    Тия 33 години предават и убиват България и българите, сега това не е изненада, но ще дойде време когато ще бъдат съдени за националната катастрофа и предателството спрямо България!

    Коментиран от #31, #144

  • 9 Псевдоним

    118 14 Отговор
    Предатели.
  • 10 ВИГ„ЕВРОПА”🎶

    21 113 Отговор
    „ФИНАЛНОТО БРОЕНЕ”.....ЗА РЕЖИМА НА ПУ.ИН И ЧЕРВЕНАТА ЧУМА...ЗАПОЧНА...👍

    Коментиран от #25

  • 11 лвв

    104 12 Отговор
    Ей накараха ни да признаем Македония, а сега и това. Ще ни набутат у еврозоната. Какво ли още са замислили на България?

    Коментиран от #53

  • 12 Питам

    138 17 Отговор
    НЯКОЙ ПИТА ЛИ НАРОДА ДАЛИ Е СЪГЛАСЕН ДА СЕ ДАВА ОРЪЖИЕ НА ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН?

    Коментиран от #33, #143

  • 13 Човека КоZа

    98 10 Отговор
    Така ще е като ходите за гъби. герб, пп, дб ще продават България 👏

    Коментиран от #142

  • 14 Някойси

    124 11 Отговор
    Да направим Референдум -ВСИЧКИ ГЛАСУВАЛИ ЗА ВОЕННА ПОМОЩ ДА ОТПЪТУВАТ СЪС ПОМОЩТА И ТЕ ДА ПОМАГАТ !!!!!!!!

    Коментиран от #68, #141

  • 15 Теле

    23 3 Отговор
    Започна преди дни за европата
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Народен съд?

    10 9 Отговор

    До коментар #7 от "да де":

    Казваш, но присъдити са в името на цар Симеон втори. За власт за присъдите, дори са се престарали, повече от Й.В. Сталин! Добре че Сталин им е забранил да убият инж. Иван Иванов и Емануил Гешев . Знаеш ли кои са?
  • 18 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    69 5 Отговор
    докато ГИ ИЗБИРАТЕ -ГОВОРЯТ ВЪВ ВАШ ИНТЕРЕС-СЛЕД ТОВА РАБОТЯТ В ТЕХЕН -ТЕ ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА ДЕМОКРАСИ
  • 19 Русофоб Антисемит

    14 82 Отговор
    Русoфклиcтиците не пеят в хора. Това е резултата. Ай сега платените тролове да започват защита на загубената кауза. Горд съм, че България изгони 70 руски шпиони от територията си. Следващата стъпка е да се потърси наказателна отговорност от руските подложки, включително в този сайт.

    Коментиран от #56, #67

  • 20 С пълна скорост

    78 8 Отговор
    Войнолюбните евроатлантици и "елита" на света увеличават агонията и жертвите на украинците! Ужасна гадост!

    Коментиран от #28, #140

  • 21 електрически Москвич

    69 5 Отговор
    Понеже пращаме само патрони и снаряди, затова го засекретили... Ясно е, с-300, танковете, хъмвитата заминаха! Миговете още в началото ги пратиха, руснаците вече ги свалиха и показаха. Затова сега испански ф-35 ни "пазят".
  • 22 Българка

    22 24 Отговор
    Курии, тя вашата позиция е ясна. Уж сте срещу войната и подкрепата за която и да е страна, а ваши хора (цялото ръководство на Арсенал е съставено от бивши и сегашни бесепари) си пълнят джобовете и то яко.
  • 23 Делю Хайдутин

    80 10 Отговор
    148 кандидати за Народния съд.

    Коментиран от #139

  • 24 Гешев, пак спиш!

    16 58 Отговор
    Значи в Парламента има 100 депутата закононарушители подкрепящи страна обявена за терорист!

    Коментиран от #102

  • 25 Колко наивно

    80 6 Отговор

    До коментар #10 от "ВИГ„ЕВРОПА”🎶":

    България пак е на грешната страна!

    Коментиран от #138

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Нинова...

    9 27 Отговор
    Гадове.отнехте ми правото аз да изнасям оръжие за Украйна, за това съм против, сега чукундура мунчо ще си приписва заслугата пред Брюксел.
  • 28 Българка

    11 17 Отговор

    До коментар #20 от "С пълна скорост":

    Става въпрос за пари, за мнооооого пари. Тези които са против, тайно стискат палци за да не им се ролучи, та да не секват парите.
  • 29 Малоумници

    69 4 Отговор
    Защото били лоялни на ЕС и НАТО и щели да предоставят оръжия на Украйна. Другите пък щели да стъпят на картата на цивилизования свят с предоставянето на оръжие ... Русия в повечето случаи е помагала на България, а тия политици и партии в продължение на над 30 години само тласкат държавата към разруха и хората продължават да гласуват за тях.

    Коментиран от #75, #137

  • 30 тъп

    72 5 Отговор
    Мир посредством война , вие в ред ли сте?
    Седнете на масата за преговори и покажете колко сте силни, загрижени, миролюбиви... така е лесно, нека гинат хора, стига да са правилните хора, нали така, продажна измет безродна .
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Г-н

    7 33 Отговор
    Божанкнков е свестен пич!

    Коментиран от #59, #112

  • 33 Тебе...

    6 16 Отговор

    До коментар #12 от "Питам":

    За какво да те питат????...дали сам можеш да си вържеш обувките ли???
  • 34 Анонимен

    61 7 Отговор
    Унизително е, че само 16 депутати са знаели какво гласуват. Още ли смятате че парламента е български. Аз не съм много сигурен.
  • 35 Фен

    39 7 Отговор
    Когато му дойде времето да не съжаляват, какво са гласували.

    Коментиран от #52, #136

  • 36 незнайко

    27 5 Отговор

    До коментар #4 от "Един БЪЛГАРИН":

    Отговора е само един ! ЗА КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА ХУНТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ !!!
  • 37 И пак .... урааааа

    42 5 Отговор
    Мдааа ... ето защо е имало НАРОДЕН СЪД!!!
    Три пъти УРА... три катастрофи!!!

    „„Ура“ и за съюза с Хитлер през 1941 г.
    „... През септември 1939 г. избухва Втората световна война. Повечето от българските управляващи искрено се стремят към поддържане на неутралитет.
    …Правителството, ръководено от проф. Богдан Филов започва преговори за съюз с Германия. На 1 март (събота) 1941 г. в двореца Белведере във Виена Филов подписва протокол за присъединяване на България към Тристранния пакт, т.е. за фактическо съюзяване с Хитлер. На следващия ден министър-председателят се прибира в България, където е свикано заседание на XXV ОНС, открито в 18 часа и 15 минути. Пред народните представители е прочетен протоколът за присъединяване към Тристранния пакт, който е съвсем кратък. „Всички народни представители стават прави, бурно и продължително ръкопляскат и с викове „ура“ правят продължителна овация на правителството“. Опозиционните депутати П. Стайнов и Н Мушанов искат думата, но са заглушени от нови викове „ура“. Заседанието приключва в 18 часа и 32 минути и е закрито отново с продължително „ура“ и бурни ръкопляскания. За общо 17 минути е решено, че България напуска неутралитета си. …..
    И по тоя повод Царят казва: "Поне ръкоплясканията да бяха по-тихи."...“
    ........
    Три пъти „УРА" в НС... три КАТАСТРОФИ!!!
    Колко ли пъти Бг ще настъпва една и съща мотика и винаги ще бъде от къде страната на булката!!!!
  • 38 Стоян Александров

    39 5 Отговор
    Този Парламент е поквара, отврат, антибългарски, еничерски, ПОЗОР. ПЪЛЕН ПОЗОР. ПРИЗОВАВАМ ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ТЕЗИ НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ ДА ИМ ПОТЪРСЯТ СЕГА СМЕЪКА ИНАЧЕ И ТЕ СА НАРЕДЕНИ ДО ТЯХ, А ИМЕННО : ПРЕДАТЕЛИ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ. КАКЪВ СРАМ , КАКЪВ ПОЗОР.....ГОСПОД, САМО ГОСПОД МОЖЕ ДА ВЪЗДАДЕ ПРАВОСЪДИЕ....

    Коментиран от #107, #135

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 г образен шорош

    30 4 Отговор
    Въобще не ми е жал за територията . Това са овце които историята на нищо не ги учи .
  • 41 148 предатели

    33 6 Отговор
    Срам !

    Коментиран от #134

  • 42 Стоян Михалев

    19 4 Отговор
    е Тотално лудо момче
  • 43 М3 голд

    32 3 Отговор
    Говорят в Народното събрание и гледат каква ще е реакцията на Козяк. Народът е в неведение. Карат се да даваме или да не даваме, а не показват списъка. КАКВО ЩЕ ДАВАМЕ?
    Ами Киев да се списък с искания. Брутално. Там имаше танкове, системи за ПВО, С300, боеприпаси. Ние трябваше да се оголим съвсем. Защо това в НС се прави "на тъмно"? Защото са гузни, не искат да разберем за какво става въпрос. Явно има някакво НАТОвско разпределение, даден ни е списък и формално трябва да се утвърди. И президентът се гърчи и минава от едната страна към другата.
    Какво времена. И като гледате какво става сега, през последните 30 години, не се чудете как сме паднали под турско робство.
  • 44 0008

    7 25 Отговор
    Раздавам безплатно носни кърпички на българите РУШНЯЦИ !
    Количество - доволно. Ще стигнат !
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 опълченец

    7 10 Отговор

    До коментар #31 от "Русофоб Антисемит":

    Има една закономерност, която трудно може да се обясни. Като човек живеещ в чужбина, можеш ли да обясниш следния феномен:
    - Подръжниците на путинизма на Запад са крайната десница, а у нас крайната левица. Единственото, което ги обединява е популизма.
    За мен това си остава една голяма загадка :-)

    Коментиран от #78

  • 47 Всички знаем

    35 8 Отговор
    Даденото от БГ оръжие няма да повлияе на хода на бойните действия. И сега се използва БГ оръжие в Украйна през посредници. Целта е друга. Целта е Руския народ да намрази България.
    Няма да успеете предатели! Над 70% от БГ не желаят даване на оръжие на Украйна.
    И аз съм един от тях.
    Проклети да сте! Няма да успеете!

    Коментиран от #61, #132, #148

  • 48 редник

    27 5 Отговор
    "Костадинов каза:... "С тези свои действия тук евроатлантическата тълпа ще засили още повече анти-европейските усещания на българите. Не забравяйте, че някой ден ще ви се наложи да плащате за тези решения. Тук царува евроатлантическо лицемерие, което беше разобличено още вчера..."

    Ей, зорлем ще ни накарат да гласуваме за "Възраждане".

    Радев, Радев, каква я мислеше, каква стана...

    Коментиран от #131

  • 49 да подпомогнем тези изтезани и измъчени

    26 5 Отговор
    И с кво ще ги подпомогнеш бе тъпако , с това ли , че ще умрат водейки войната на САЩ . На маймуна , малко дете и психично болен оръжие не се дама , тези са от последната категория .

    Коментиран от #130

  • 50 Левски

    24 4 Отговор
    Срам ме е че съм българин

    Коментиран от #129

  • 51 Срам хора, срам

    33 6 Отговор
    Само 46 гласуваха "против"....всички други до един се оказаха предатели и подлоги

    Коментиран от #128

  • 52 ген лили пут атанасов

    22 5 Отговор

    До коментар #35 от "Фен":

    Най важното е че ги знаем поименно кой за какво е гласувал . Ще стане така : "няма не искам няма недей ...."Ако все пак някой се бои да изпълнява присъдите , т.е няма кой да рито буретата аз с ОГРОМНО удоволствие бих извършил тази процедура . Никога не съм бил по откровен !
  • 53 Кръпката

    22 3 Отговор

    До коментар #11 от "лвв":

    Да помогна: замислили са България да остане само територия. На която да живеят малък брой послушковци.
  • 54 нннн

    22 3 Отговор
    Българи, запомнете кой как е гласувал! Трудно е, но помнете поне до новите избори!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Коментар

    18 3 Отговор

    До коментар #19 от "Русофоб Антисемит":

    Ами друго освен МАРШ КЪМ ФРОНТА ДА СЕ БИЕШ СРЕЩУ ПУТИН, не мога да ти кажа!

    Общото между вас платените антибългари е, че сте по-страхливи и от мисирка пред началника си!!!
    Силно ме съмнява, че ще тръгнете да воювате за чужди интереси!!! Все пак, ако съберете смелост, прав ви път!!!

    Коментиран от #127

  • 57 Бацо прецедател

    3 15 Отговор
    На гол томбак чифте пиштове не са мо нужни, затуй ги дайте на Залужний! Поне ште има од них файда, да изтребят на Путя затворническата тайфа!
  • 58 Атлантическата пасмина

    26 2 Отговор
    Продължава да се гаври с народа. Няма да свърши тази работа на добре....

    Коментиран от #126, #146

  • 59 Теле

    11 2 Отговор

    До коментар #32 от "Г-н":

    Божанков падна за загубена кауза
  • 60 Коментар

    18 4 Отговор
    Разпространете после снимки на тези,които са гласували даване и пращане на жива военна сила.Ще си ги разпечатаме да ги заплюваме!Продажници!

    Коментиран от #125

  • 61 мислете му

    15 5 Отговор

    До коментар #47 от "Всички знаем":

    А къде бяхте на изборите тези 70% , извинявам се за въпроса !? Само без извинения че не сме знаели за кого гласуваме !!! Не обвинявам конкретно теб , просто питам така нареченото простолюдие .Действително с нищо няма да променим хода на войната но това ще остане отново в историята като грешка и като прокоба ще тежи на раменете на българския народ .

    Коментиран от #92, #124

  • 62 За нормалните хора

    16 5 Отговор
    Ние също сме си за бой, че сега не сме пред народното събрание да срутиме тая сграда и да върнеме разума в държавата

    Коментиран от #123

  • 63 Отново сме на страната на

    17 4 Отговор
    Фашизма !..... Шепата атлантически предатели трябва да бъдат наказани. Народен съд отново скоро може да има под някаква форма.

    Коментиран от #122

  • 64 Призив

    15 1 Отговор
    Моля,издирете този Русофоб Антисемит и го пращайте на фронта.Има вече желаещ.Като го гледам е много надъхан.
  • 65 Дааааааам

    14 3 Отговор
    Слугите на сатаната ще бъдат запомнени и ще заплатят с лихвите за престъстъпленията си. За това не може да има давност и наказанието им ще бъде най - тежкото.

    Коментиран от #121

  • 66 Чебурашка

    14 4 Отговор
    Трябва също да мобилизирате и тримата неонацисти помаци, Сюлейман, Шаламан и Ахъроолу. С тях може да пратите и другите продажници от ДБ, ПП и ГРОБ.
  • 67 Ако

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Русофоб Антисемит":

    няма с какво друго да се гордеем и това е нещо.

    Коментиран от #69

  • 68 предлагам безплатен транспорт не се шег

    15 5 Отговор

    До коментар #14 от "Някойси":

    Ето това е най справедливо ! Всички гласували за военна помощ , заедно с нея в Украйна ! Това ще е едно от най правилните решения вземани през последните 33 години .
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Недостойно,много

    9 3 Отговор
    недостойно!А пък Я.Божанков доказа,че е много...зелен!

    Коментиран от #120, #147

  • 71 Вълканов

    14 5 Отговор
    Коалицията на войната съзнава ли до какви пагубни последствия за България ще има. На 16 февруьри Украина навлиза в рускоговорящиге републики със статут на отделени от Украйна, съгласно Минските споразумения. На 21 февруаре ООН е известено от Русиа заради агресията на Украйна- На 22 февруари двете републики искат помощ от Русеия. На 24 февруари, Руската армия навлиза в републиките, за да спре Украинската агресия. Сега разбрахте ли кой е агресорът

    Коментиран от #74, #86, #119

  • 72 великолепната рота

    13 4 Отговор
    Са тия 148 следва да бъдат изловени , камуфлажирани , оборудвани с автоматчета от ДетМаг , що това имаме и траспортирани до Украйна в качеството на гласуваната от тях лично помощ .

    Коментиран от #77

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Така е

    9 4 Отговор

    До коментар #71 от "Вълканов":

    Абсолютно си прав.Затова във всяка една новина казват и пишат "нищо непровокираната агресия към Украйна".По 100 пъти на ден я повтарят,за да промиват мозъци,а всъщност лъжат.Те я провокираха тази война,за да си върнат Крим.Сега се правят на ни лук яли,ни лук мирисали.Отрезаха руските източници на информация,за да не се разбере истината.Ние от японците разбрахме.
  • 75 изгубих се в надеждата

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "Малоумници":

    Казваш и хората продължават да гласуват за тях . Ти къде видя хора след 1990г бих опонирал ? С всяка изминала година ние се превръщаме в вълци единаци . Докараха ни до там всеки да се спасява по единично всеки да мисли единствено за себе си , всеки да се опитва да измами другия . Да потърпевш съм , понеже също бях доверчив така че днес не ми е жал вече какво ще се случи утре ....
  • 76 Сократ

    7 4 Отговор
    Айде сега тези 148 да заминават за окрайната.

    Коментиран от #118

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    5 2 Отговор

    До коментар #46 от "опълченец":

    Защото когато един крайно десен и един крайно ляв са в един обръч, на края на обръча са един до друг!
    А в България няма крайно лява партия, няма дори истинска лява социалистическа партия.
  • 79 опълченец

    4 8 Отговор
    Уважаеми дрОгаре,

    За 45 години руско робство тук, защо никой не рева, че се скъсвахме да даваме военна помощ на знайни и незнайни "братски" африкански главорези и движения, че подпалихме маса конфликти къде ли не? Сега ревнахте. Ревете и пускате опорки за "евентуално" участие на наши войски в конфликта, но до ден днешен НЕ ОСЪДИХТЕ нахлуването ни в Чехословакия. Русофилистаците сте най- големите лицемери. Гласувайте си за Възраждане, Атака, за червените кмери от БСП колкото искате, ще си останете черно петно в историята на България.

    Коментиран от #89

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Ивелин Михайлов

    11 4 Отговор
    Като не гласувате за възраждане така ще е..
  • 82 без милост

    5 4 Отговор
    Ще пращат и то ще заплатят със живота си, за което няма да мине много време, тъй като войната е вече на прага и ликвидирането на предателите вече е в ход.
  • 83 отшелника

    8 5 Отговор
    ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ ,ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО РАБОТИ ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ !!!!!!!!!
    СЕГА ДА ЗНАЯТ И ДЕЦАТА ,ЗАЩО Е ИМАЛО НАРОДЕН СЪД И ПАК ЩЕ ИМА ИЛИ НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!

    Коментиран от #87, #117

  • 84 Айде копейките и путлерастите

    6 4 Отговор
    Товарете се и осмината с многото телефони на поезда къде Омск!
    Назад в блатцето, където са кумирите Ви!
  • 85 Шаран БГ

    6 2 Отговор
    Ако до ден днешен някой не е разбрал защо никой по света ни няма за хора – вече трябва да е проумял.. Дори тези, чиито мераци задоволяваме ..... и те ни презират !!!
  • 86 опълченец

    2 2 Отговор

    До коментар #71 от "Вълканов":

    Ти чел ли си Минските споразумения?

    Коментиран от #116

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Васко и Жоро Илиеви ВИС-2

    1 2 Отговор
    Да изпее в хор в Европейския съюз великата песен на Радо Шишарката "Спомени". "Спомени и сълзи останаха след теб.. Васко Илиев, ти братко мили". И да изпее песен на Сашо Роман - "Гълъбите бели", в памет на Васко и Жоро!
  • 89 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    7 3 Отговор

    До коментар #79 от "опълченец":

    Не сме давали оръжие на никой, продаваха го. Сега го подаряват на фашагите, а ние сме бедни и ограбени 33 години. Виждаш къде е разликата, нали? България до 1989 г. беше райска градина, сега е една бандитска кочина с ограбено и бедно население с два-три големи града що годе за преживяване, останалата територия е върната в 19 век за 33 години див капитализъм и грабеж.

    Коментиран от #93, #96

  • 90 позор за вас подлоги

    5 4 Отговор
    Бих го оприличил на " управленци против народа ", а в исторически аспект това винаги е завършвало фатално .
  • 91 Проста математика

    5 2 Отговор
    Войната не отговаря на националния ни
    интерес стратегически и икономически
    Ако помагаме на нападнатите това не е действие което да противоречи на интересите ни
  • 92 Гласувах на 02 Октомври

    4 3 Отговор

    До коментар #61 от "мислете му":

    Гласувах за Възраждане. Те ясно заявиха, че са против войната и изпращане на оръжие.
    Спазиха обещанието.
  • 93 Васко и Жоро Илиеви ВИС-2

    1 2 Отговор

    До коментар #89 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰":

    АЗ съм беден и ограбен, АЗ!
  • 94 Кратко точно и ясно

    3 3 Отговор
    България няма интерес нито от "въоражени" референдуми нито от икономически катаклизми в региона и Европа..който ги предизвиква ще си носи отговорноста
  • 95 Предателство, армията да влиза

    8 3 Отговор
    И да взима властта. Всички гласували ЗА да влизат по затворите!
  • 96 опълченец

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰":

    За разлика от теб, доста години поживях в тази "райска градина". За това, че продавахме оръжия, не споря. Говоря за "военна помощ", безвъзмездна. Имаше няколко дела през 90те свързани с тях. В България див капитализъм няма. Трябваше да видиш какво беше през 80те години в Турция, за да знаеш какво е див капитализъм. А че сме бандитска държава, така е, защого още не можем да се отървем от комунистическата номенклатура и ДС бандитите, които първи станаха капиталисти.
  • 97 гост

    8 1 Отговор
    Докато не се промени избирателната система,ей такива ще ,,казват" нещо си там .Като певец пълна нула,като политик и депутат на минус нула . Крайно време е прага за влизане в Парламента да стане минимум 8%. / за съжаление няма как засега/ .И подобни недорасляци няма да имат място вътре и да им слушаме глупостите и как нищо не вършат в полза на народа .

    Коментиран от #105

  • 98 Грую

    3 1 Отговор
    И кво сега - Тиквите не са ли вече путинисти ?
  • 99 абсолютно

    7 2 Отговор
    вкарахте българия във втората световна война с оправданието , че ви принуждавалиш!!!!
    сега всички виждат, че никой не ви принуждава да вкарвата държавата в чужда война!!!!!
    македонците ще излязат прави за определенията , които ви дават,
    още повече, това ли е най-важният въпрос в държавата!!! вижте се само!!!!
    две години не можете да излъчите свястно правителство, или каквото и да е там!!! позор!
  • 100 Българофил

    4 3 Отговор
    Тъпанари! Народа гладува а те харчат за Украйна. Да сте чували, че има държава на име Швейцария?
    На нови избори! Още няма правителство а те харчат на поразия!
  • 101 Срам !

    6 2 Отговор
    Гласуват така,защото имат имоти на Запад и децата им са там.За такива решения трябва референдум.Българският народ бил прост да гласува с машини,ама за такива работи изобщо не го питат.Защото знаят хрантутниците,че е прост.Това е заключението.
  • 102 оня

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Гешев, пак спиш!":

    По голям терорист от краварите няма:
    (USA Bombing list: The Democracy World Tour) Кореа и Китай-1950-53, Гватемала-1954, Индонезия-1958, Куба-1959-61, Гватемала-1960, Конго-1964, Лаос-1964-73, Виетнам-1961-73, Камбоджа-1969-70, Гватемала-1967-69, Гренада-1983, Ливан-1983-84, Либия-1986, Салвадор-1980, Никарагуа-1980, Иран-1987, Панама-1989, Ирак-1991, Кувейт-1991, Сомалия-1993, Босна-1994-1995, Судан-1998, Афганистан-1998, Югославия-1999, Йемен-2002, Ирак-1991-2003, Окупацията и разполагане на военни бази на САЩ и Англия: Ирак-2003-2015, Афганистан-2001-2015, Пакистан2007-2015, Сомалия2007-2008, Сомалия2011, Либия2011, Либия2015, Сирия2014-2015. САЩ имат в света 800 военни бази, разположени в 173 държави.
  • 103 пАСТОяДОВ

    7 2 Отговор
    Ами Тиквата, оня габровеца с кривата уста и дуловската миризливка да нарамват калашниците и да отиват в Киев.
  • 104 Макробиолог

    0 1 Отговор
    Ах каква драма на територията....Русия няма да загуби тая война,летц мейк Индия и Чайната грейт ъгейн...а за судбата на бугарите е ясно,Ердо не е безсмъртен,рано или късно ще си замине заедно с образа и политиката на Турция на шугавата уфцъ в НАТОто и ще си изпълни ролята в някоя нова версия на Карибско криза.... за което ще бъде компенсирана с каквото пожелае в Сирия и на Балканите...привет Рум вилает...
  • 105 оня

    2 0 Отговор

    До коментар #97 от "гост":

    Колега, също ще свърши работа, ако тези, които не плащат данъци да не гласуват:))
  • 106 Ежко

    5 2 Отговор
    Сега е момента един Сармат да посети парламента

    Коментиран от #109

  • 107 АУУУУУ

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Стоян Александров":

    ЕХААА🤣🤣🤣🤣🤣
  • 108 ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА

    1 3 Отговор
    ДО ОКОНЧАТЕЛНИЯТ РАЗГРОМ НА ПУТИНОВИТЕ ПЪЛЧИЩА....
  • 109 БСП МЕЧТИ

    0 2 Отговор

    До коментар #106 от "Ежко":

    МЕЧТИ, МЕЧТИ......
  • 110 Сух

    0 0 Отговор
    УУУУУУ
  • 111 изтезаните и измъчени хора

    1 1 Отговор
    ще се стават все повече като се дава оръжие на ненор.малните управници на Украйна. Мир се постига чрез преговори, не с оръжие.
    Колкото повече ескалира напрежението, толкова повече се увеличава шанса, всички давали оръжие да придобият статут на воюващи държави и да се разшири кризата от локална на световна. Писна ми развитието на процесите да бъде като дежа вю - предстои ли поредната национална катастрофа?

    Коментиран от #114

  • 112 свестен

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Г-н":

    кат си слуша тези зад океана. Явно някой му обеща партията, дето Нинова и без това успешно срутва.
  • 113 абе те дали ще вият

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Майкооо":

    не се знае. Лошото е, че целият български народ ще го отнесе в един момент. Тепърва ще видим как ще отговорят руснаците (в случай, че кризата си остане локална), но високите цени на всички енергоресурси са част от видимия резултат.
    За да ни се размине напълно, Украйна трябва да победи, ама това няма как да стане, освен ако НАТО не влезе директно във войната. Само че, при директен конфликт НАТО-Русия и лошо развитие за руснаците ще падат ракети с ядерни глави (всички губят), при добро развитие за руснаците може пак ще има дъжд от същото (пак всички губят) или всички членки на НАТО ще си платят (цената няма да хареса на никого от НАТО). Както виждаш, в 95% от сценариите българския народ ще го отнесе по един или друг начин. Онези в парламента - всеки ще си вземе, каквото му е обещано, но хора като теб и мен, вероятно ще завием в някакъв момент.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Цензура

    1 0 Отговор
    Фа.кти са фашистка медия, която отменя изконни човешки права като правото на свободно изразяване на мнение. Бойкотирайте фашистката медия, и без това трият коментарите ви!
    Покажете им че вие можете без тях, но те немогат без вас!
  • 116 Опълченец ама истински

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "опълченец":

    А ти чел ли си Будапещенският договор от 1994 година?
    Ото Фон Бисмарк: "Договор с русия не струва дори хартията на която е написан"
  • 117 отшелника ама истинският

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "отшелника":

    "вЪЗРАЖДАНЕ и БСП НЕ РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ, ТЕЗИ ПАРТИИ РАБОТЯТ ЗА ЧУЖДИ
    ИНТЕРЕСИ !!!!!!!
    СЕГА ДА ЗНАЯТ И ДЕЦАТА ЗАЩО Е ИМАЛО НАРОДЕН СЪД И ПАК ЩЕ ИМА ИЛИ НЯМА ДА
    ИМА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!
  • 118 Сократ ама истинският

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Сократ":

    Айде сега тези 46 путинисти да заминават за пРусия, хихихи
  • 119 Вълканов

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Вълканов":

    Коалицията на "мира" съставена от проруски агенти и предатели съзнават ли какви пагубни последствия за България ще има ако не бъде спряна руската фашистка агресия? На 16 февруари Украйна започва да прочиства източните си територи окупирани от руски терористи и диверсанти, които подло потъпкват Будапещенският договор от 1994 г. извършвайки инвазия в Украйна през 2014 година. Ото Фон Бисмарк: "Договор с русия не струва дори хартията на която е написан" На 22 февруари ООН е известено от Украйна заради предстоящата агресията на русия. На 24 февруари русия започва терористична война срещу Украйна. руската армия навлиза в територията на Украйна която оказва героична съпротива срещу руската агресия. Сега разбрахте ли кой е агресорът.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Дааааааам

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "Дааааааам":

    Руските слуги на сатаната - кагебеец и антихрист чийто престол се намира в кремъл, ще бъдат запомнени и ще заплатят с лихвите за престъпленията си. За това не може да има давност и наказанието им ще бъде най - тежкото.
  • 122 Русофилите отново са на страната на

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Отново сме на страната на":

    фашизма !....Шепата русофилски подлоги и предатели трябва да бъдат наказани. Народен съд отново може да има под някаква форма за руските колаборационисти, които служат на чужда антибългарска имперска сила, която иска да направи от България руска губерния!
  • 123 Нормалните хора

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "За нормалните хора":

    са против руския фашизъм!
  • 124 Мислете му

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "мислете му":

    На тия избори се видя че русофилите са малцинство, само около 300 000 заблудени старчета гласуваха за русофилски партии, тоест за Путин!
  • 125 Коментар

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Коментар":

    Разпространете после снимки на руските подлоги които гласуваха против изпращането на оръжия за Украйна, тоест гласуваха в полза на нациста Путин. Ще си ги разпечатаме да ги заплюваме!
    Русофилски продажници и колаборационисти които подкрепяте руския фашизъм!
  • 126 Русофилската пасмина

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Атлантическата пасмина":

    Продължава да се гаври с народа. Няма да свърши тази работа на добре....
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Срам хора, срам

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Срам хора, срам":

    Че се намериха 46 русофилски подлоги и предатели които гласуваха в полза на нациста Путин
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 хихихи

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "да подпомогнем тези изтезани и измъчени":

    Пс.ихично бол.ните са в Кремъл начело с нациста Путин, хихихи!
  • 131 Рвдник

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "редник":

    Господ каза.... "С тези свои действия тук русофилската тълпа ще засили още повече анти-руските усещания на българите. Не забравяйте русофили, че някой ден ще ви се наложи да плащате за предателствата си срещу българите! Тук царува русофилско лицемерие и предателство, което беше разобличено вчера в парламента където 46 русофилски предатели и антибългари гласуваха в полза на нациста Путин"
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Срам

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "148 предатели":

    46 русофилски предатели антибългари, които служат на чужди имперски сили които искат да направят от България руска губерния!
  • 135 Стоян Александров ама истинският

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Стоян Александров":

    Тези 46 русофилски предатели путинисти в Парламента са по.квара, от.врат, антибългари, руски еничари, ПОЗОР. ПЪЛЕН ПОЗОР. ПРИЗОВАВАМ ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ТЕЗИ 46 РУСОФИЛСКИ НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ ДА ИМ ПОТЪРСЯТ СЕГА СМЕТКА ИНАЧЕ И ТЕ СА НРЕДЕНИ ДО ТЯХ, А ИМЕННО : ПРЕДАТЕЛИ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ. РУСОФИЛЪТ Е АНТИБЪЛГАРИН КОЙТО СЛУЖИ НА ЧУЖДА АНТИБЪЛГАРСКА СИЛА, КЯТО ИСКА ДА НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ РУСКА ГУБЕРНИЯ. КАКЪВ СРАМ, КАКЪВ ПОЗОР.....ГОСПОД, САМО ГОСПОД МОЖЕ ДА ВЪЗДАДЕ ПРАВОСЪДИЕ.....
  • 136 Фен

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Фен":

    Тия 46 русофилски антибългари като му дойде времето да не съжаляват какво са гласували, а именно в полза на нациста Путин!
  • 137 Малоумници

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Малоумници":

    русия в повечето случаи е вредяла на България, а тия русофилски политици и партии в продължение на над 30 години само тласкат държавата към разруха и хората продължават да гласуват за тях!
    Прокремълските антибългарски политици саботират демокрацията в България. Те ограбиха държавата, разрушиха икономиката с цел саботаж! И като всички престъпници прехвърлят вината за престъпленията си върху други!
  • 138 Браво България за правилното решение

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "Колко наивно":

    България този път е на правилната страна срещу нациста Путин.
  • 139 Аз съм истинският Делю Хайдутин

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Делю Хайдутин":

    46 русофили антибългари лакеи на фашиста Путин, кандидати за Народния съд.
  • 140 С пълна скорост

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "С пълна скорост":

    "Миролюбивите" антибългарски русо.филис.тици и "нацисткият "елит" на Кремъл увеличават агонията и жертвите на руснаците!
    Ужасна гадост!
  • 141 Някой си

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Някойси":

    Ако направим Референдум ще се види че рус.офилистиците които подкрепят нациста Путин са малцинство, както се видя от изборите на които за русофилски антибългарски партии тоест за Путин, гласуваха само 300 хиляди заблудени старчета с промити от комунизма мозъци! Останалите нормални 6 и 500 хиляди не гласуваха за Путин, което означава че са с Украйна
  • 142 Путин

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Човека КоZа":

    Така ще е като ходите за гъби в изборния ден, антибългарските партии "възраждане" и БСП ще продават България на мен, хихихи!
  • 143 Питам

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Питам":

    А НЯКОЙ ПИТА ЛИ НАРОДА ДАЛИ Е СЪГЛАСЕН ДА НЕ СЕ ДАВА ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА?
    А НЯКОЙ ПИТА ЛИ НАРОДА ДАЛИ Е СЪГЛАСЕН ДА ПОДКРЕПЯ ЧЕРВЕНИЯ ПЕ.ДОФ.ИЛ В КРЕМЪЛ?
  • 144 АНТИБОЛШИВИК

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰":

    Тия 33 години прокремълските предатели политици и техните антибългарски партии предават и убиват България и българите, за да угодят на кремълските си господари, за това сега антибългарското поведение на тия 46 русофилски антибългари не е изненада, но ще дойде време когато рус.офилистичните предатели ще бъдат съдени за националната катастрофа и предателството спрямо България!
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Коментар

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Атлантическата пасмина":

    Ама друго освен МАРШ КЪМ ФРОНТА ДА СЕ
    БИЕШ СРЕЩУ ЗЕЛЕНСКИ, не мога да ти кажа!

    Общото между вас платените русофилски
    антибългари е, че сте по-страхливи от руска
    мис.ирка пред началника си Путин!!!

    Силно се съмнявам, че ще тръгнете да воювате
    за чужди руски имперски интереси!!! Силно се съмнявам и че вие русофилите ще съберете смелост, и ако все пак тръгнете, мнозинството от вас ще "почине" от старост по пътя, хихихи!
  • 147 Недостойно, много

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Недостойно,много":

    недостойно! А пък Кон.стантинов ваксинираният антиваксър от "възраждане" доказа, че е много.... червен! Като за.дницата на май.муна, колкото повече се катери, толкова повече му се вижда големия червен за.дник, хихихи!
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол