Last news in Fakti

9 Декември, 2022 15:25 2 108 19

Критична ситуация на Дунав мост заради километрични задръствания

  • дунав мост-
  • задръствания

За последното денонощие в България през "Дунав мост" в двете посоки са преминали 2974 камиона, съобщиха от Гранична полиция

Ситуацията с трафика на камиони в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е критична. Това коментира кметът на крайдунавския град Пенчо Милков, съобщи БТА.

Причината е, че за пореден ден опашките от камиони в района на граничния пункт са километрични. Това затруднява, а на моменти блокира движението по пътя Русе - Мартен и по международния булевард "България", заради което русенци масово недоволстват.

"Пътуването в района е ужасно. Работя в индустриална зона "Тегра", която се намира между Русе и Мартен. Заради задръстването от камиони тази сутрин пътувах половин час. Разстоянието е само пет-шест километра. Мои колеги попаднаха в задръстването и дойдоха на работа в 10:30 часа", обясни 39-годишният Йордан Йорданов. По думите му положението е същото и в обратна посока.

Кметът на Русе Пенчо Милков обясни, че е разговарял с министъра на регионалното развитие и благоустройството. Премиерът също е информиран. "Уверяват ме, че тировете се задържат в съседни области. Обясних, че положението е нетърпимо. Полицията в Русе прави всичко възможно да регулира трафика с всички сили и средства", каза Милков.

Той информира, че до дни се очаква да бъде поставено началото на строителството на буферния паркинг. "Надявам се в много бърз период да започне да се изгражда. Срокът е девет месеца, заедно с проектирането, но уверението на строителя е, че това ще стане по-бързо", обясни Милков.

Областният управител на Русе Анатоли Станев коментира, че натоварванията от камиони са епизодични и са свързани с грубо погазване на правилата за движение от страна на някои чуждестранни шофьори. "Изпитваме затруднения по вменяването на отговорност, тъй като водачите са чужденци", обясни Станев.

Той каза още, че спирането на камиони в съседни на Русе области се ръководи от координационен център. "За съжаление това понякога се прави кампанийно - след като тук вече имаме натрупване на камиони", каза Станев.
По думите му проблемът ще се разреши след изграждането на буферни паркинги и с възобновяването на фериботната линия с Гюргево.

От граничния пункт съобщиха, че за последното денонощие в България през "Дунав мост" в двете посоки са преминали 2974 камиона.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЗА

    26 4 Отговор
    "Изпитваме затруднения по вменяването на отговорност, тъй като водачите са чужденци", обясни Станев."


    За пореден път държавата си признава,че е безсилни...а има ли в такъв случай държава...украински,молдовски,турски шофьори на ТИРове вилнеят и след тях колко катастрофи и смърт...??? ;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #10

  • 2 SDEЧЕВ

    16 6 Отговор
    МАХАЙТЕ ГРАНИЧНИЯ КОНТРОЛ,КАКВО ЧАКАТЕ.

    Коментиран от #6, #13

  • 3 Читател

    24 1 Отговор
    Оръжието за украйна върви...
  • 4 ХиХи

    12 1 Отговор
    Оня влак у Александруполи де се обърна ся товара е в тировете
  • 5 Въпрос

    27 1 Отговор
    Наскоро минах покрай опашката – основно камиони с Турска и Украинска регистрация. Някой знае ли какво толкова превозват тия камиони през България ?

    Коментиран от #9, #11

  • 6 Шенгенец

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "SDEЧЕВ":

    А де..........!!!
  • 7 Шенгена

    21 3 Отговор
    Отворете границата с Румъния! Като не ни пускат в Шенген двете страни да отворят границата помежду си.
  • 8 Тираджия

    30 2 Отговор
    Отворим ли границата с Румъния, целият този трафик отива на първата Шенгенска граница с Унгария. Там да му мислят кво да правят и да питат Холандия и Австрия!
  • 9 КАВО КАВО

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Въпрос":

    ...ДЪНКИ И МАНДАРИНИ И „ЛИМОНКИ.”....апропо...ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА....КЪФ ТРАФИК ЩЕ ИМА НЕ САМО ТАМ АМИ И В СОФИЯ И ДРУГИТЕ ГОЛЯМИ ГРАДОВЕ ...😱😱ГОЛЯМОТО ПЪТУВАНЕ...КАКТО КАЗВАТ МИС ИРКИТЕ

    Коментиран от #12

  • 10 Личи си

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "БОЗА":

    Че си бозаджия .
  • 11 дааа

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Въпрос":

    Аааа почти нищо само стокообмена между Азия към Европа и част от Африка.
  • 12 Грешиш

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "КАВО КАВО":

    Цялото ни останало тежко въоръжение казаха че ще изнесат с американски военни самолети.
  • 13 А откъде

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "SDEЧЕВ":

    ще капят рушвети?
  • 14 Чичак

    18 0 Отговор
    Никой не ни пречи да премахнем граничният контрол с Румъния....Шенген не важи реално в този случай. Политиците ни са тъпанари
  • 15 Чичак

    13 0 Отговор
    Да спират само нидерландските и Австрийските и пълна проверка и разглобяване
  • 16 Русенец

    12 1 Отговор
    Това вече не се търпи. Колко месеца стана, две платна (по едно в посока) са превърнати в ТИР паркинг? Преброявал съм на няколко пъти камионите, покрай които пътувам, в едната посока. Стигал съм до 400, сложете още толкова и в обратната посока. Накъдриха здравият асфалт. Цели четири паркинга има покрай Дунав мост, а те искали безплатен да им правим за наша сметка. В ЕС всичко безплатно, та дай и тука. По пътя хвърлят чаши, кърпички, опаковки, шишета....... Мизерия до шия. Добре, че от време на време от фирмата за почистване събират боклуците в чували. И най-необяснимото, за мене: цяла вървулица коли караме в единственото свободно платно, а половината шофиори на камиони излезли на раздумка, баш на мантинелата, между платната?!! Защо там? Защо на 50 см от потокът от коли? Защо на слънце? Защо не на банкета, отстрани, където има дървета и сянка и няма преминаващи коли? И най-яко става, когато някой шофиор е заспал в камиона и другите почват да го пререждат - тотал тапа, брат. Последният, изпреварващ се оказва, че не може да се вреди обратно в дясното платно и седи и не мърда. А зад него 200 коли чакат и го търпят. Ужас! Къде в нормалния свят го има това?
  • 17 Минева

    1 0 Отговор
    Доньото за се справя
  • 18 Ужас

    4 0 Отговор
    Ако служителите на граничните служби не се борят за лично благоденствие, може и по бързо да минават камионите.
  • 19 ОСМАНАГИЧ⭐🌙

    4 0 Отговор
    За денонощие 👀2974 камиона в двете посоки😨. Значи 62 камиона в час,в една посока.1 минута !😲 Какво по добре от това?
    Докато митничаря попита"Комшу имаш ли чорба?😆 Тира минава.😆
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове