Last news in Fakti

13 Декември, 2022 07:38 4 215 22

Политически анализатори категорични: Отиваме на предсрочни избори

  • правителство-
  • предсрочни избори-
  • борисов

Дори в някаква хипотеза да бъде гласуван кабинет, то вероятността този кабинет да се сгромоляса много бързо е 99%. Всяка партия го знае това, смята Слави Василев

"Всички имена ме изненадаха, с изключение на кандидата за министър-председател. Зад всяко правителство прозират интереси", каза политическият анализатор Георги Киряков в студиото на "Bulgaria ON AIR".

Според колегата му Слави Василев имената в кабинета не са интересни, тъй като е ясно, че те няма да бъдат министри. "Можеш спокойно да предложиш най-интересните алтернативи, за да сe изтупаш преди 100% вероятни предсрочни избори. Според него, алтернативата на изборите ще бъде или корупция или невежество.

"Или ГЕРБ или "Продължаваме промяната". Нормално е хората да имат затруднения за кого да гласуват. При този оскъден избор избирателната активност ще падне. Това, което се тиражира за Николай Павлов в публичното пространство от страна на Кирил Петков и Асен Василев, е абсолютна лъжа. Докато беше директор на "Булгаргаз" Николай Павлов спаси България от неустойките, които щяхме да платим по договора с азерите", подчерта Василев.

Анализаторът Киряков коментира, че Драгомир Заков е компромис от страна на "Продължаваме промяната", защото след махането на Стефан Янев, не е бил приет от БСП.

"Трудно може да се каже, че това е подаване на топката към "Продължаваме промяната", защото това беше компромис, който направиха в името на властта, за да управляват. Това беше първият разрив, който се видя ясно", каза политическият анализатор. Според него никой няма желание да се направи редовен кабинет, включително и ГЕРБ.

"Не видях нито едно действие на бившия премиер Бойко Борисов, което да подсказва, че на всяка цена иска да се направи нов кабинет. Всеки път, когато имаше надежда да се постигне съгласие, той излизаше с бомбастични изказвания", допълни Киряков.

Според Василев няма да има партия, която ще заложи авторитета си предвид обстоятелствата, че ще има предсрочни избори.

"Дори в някаква хипотеза да бъде гласуван кабинет, то вероятността този кабинет да се сгромоляса много бързо е 99%. Всяка партия го знае това", посочи още Василев.

Анализаторите подчертаха, че не е сигурно дали третият мандат ще отиде при Стефан Янев.

"Това зависи от нагласите на президента. Ако президентът иска да има предсрочни избори ще даде мандата на БСП. Ако иска да избяга от отговорност, ще даде мандата на "Български възход", обобщи Киряков.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това

    12 1 Отговор
    е както неминуемо , така и единствено най - доброто за държавата оглозганата и българските граждани !
  • 2 Браво

    17 33 Отговор
    Този пьт ще дам глас за вьзраждане само те ми изглеждат мислещи за бьлгария
  • 3 Къде е Меси

    25 18 Отговор
    И по добре, че като гледам крадливата шайка на герп и ми се повдига

    Коментиран от #13

  • 4 Красимир Петров

    11 1 Отговор
    Здрасти како Маро,това го казвам още от лятото.
  • 5 Сменям си ник-а

    11 1 Отговор
    Дааааа,като хванат магарето за ..... казват,че е мъжко.
  • 6 ЧОЧО

    13 3 Отговор
    Икакво като има избори,пак ще е същото.
  • 7 няма лошо

    27 12 Отговор
    Бе , не е лошо , не е лошо /да има нови избори/ . Таман , така ДБ ще изчезнат съвсем , БСП ще е около 4-те процента , а ПП ще отидат на "заслужен" отдих в психо-диспансера в Курило /и в СЦЗ/ .
  • 8 гтггг

    8 0 Отговор
    миндя не си е казал мнението а и розовото зайче също
  • 9 Именно

    9 3 Отговор
    Това беше ясно още преди 2 месеца (че и преди това даже)
    Защо се протаква толкова?
    За да могат да си гласуват каквото искат и без официални коалиции ли?
  • 10 дааа

    13 10 Отговор
    Целта на ББ е да се отиде на избори с хартии и ГЕРБ да спечели по- голям процент, за да съставят кабинет без коалиционни партньори или с 1-2 коалиционни партньори.

    Коментиран от #12

  • 11 9876

    20 19 Отговор
    Ако ще и всеки месец да има избори, Боко ще е първи.Крайноэвреме е чугунените глави да го разберат.Просто без ГЕРБ ,няма да има редовно правителство. А Кирчокорчовата пасмина отива при Галева,цигуларина и сие.
  • 12 Ххх

    19 10 Отговор

    До коментар #10 от "дааа":

    Целта на БКП-ГЕРБ е да разруши тази форма на управление, по този начин да избегнат раираните дрешки знаем кой ги носи
    А нздраве

    Коментиран от #14

  • 13 На мен

    25 8 Отговор

    До коментар #3 от "Къде е Меси":

    Пък ми се повдига ,като гледам харвардската некадърна и крадлива шайка.
  • 14 9876

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "Ххх":

    Май е точно обратното .Нищо не знаеш.Ппосто си много ,обратното на остър.
  • 15 иван

    6 2 Отговор
    аман от комунисти
  • 16 Излъган

    10 11 Отговор
    Европа им го каза в прав текст - КОРУМПИРАНИ СТЕ!!! И въпреки това ТИКВАТА излиза и казва, че е най-способният да управлява... Що за наглост...? Чудя се на акъла на Габровски и на още един куп професори как може да си залагат името и авторитета на бита карта като Бойко Борисов

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    12 5 Отговор

    До коментар #16 от "Излъган":

    До сега не съм виждал по голяма корупция от тази на кирчо и кокорчо и то само за 6 месеца.Някой от пишещите умници нека да докаже обратното.
  • 18 Анонимен

    11 1 Отговор
    Като имаме политолози които знаят какво ще се случи защо ни са депутати само да ги храним и то луксозно
  • 19 Немога

    5 5 Отговор
    Да разбера защо бибитко се определи,като Меси само да петни името на такъв голям талант.Буци неможа да разбере че е бита карта.Те не го изкат в селото той пита за поповата къща.Гербаджии заради вас ще има избори до дупка.Гласувайте за друга партия,вече прекалихте.Няма да стане.
  • 20 Ти да видиш!

    4 4 Отговор
    Възраждане,мислещи за България?!.Смях,истерия и руски егоизъм-това е руската трупка(имат такава игра бляновете)на русофилите-продажниците н държавата на Българофилите.В предсмъртна агония се гърчат Ст.Янев,Р.Радев, Б.Борисов,Ах?Доган,цигани и турци,еничери и гъзолизовци докопа ли се до благата Български.Няма я държавата в държавниците,тя е в ръцете на продажниците.Спаси и захрани Господи,каквото е останало Българско?!АМИН!!!
  • 21 Генчо,Пенчо,Атанас и АЗ

    2 2 Отговор
    Корупцията се е зародила още когато сме били под турско робство.Турцоте са я предложили на "българските"чорбаджии-чорбари и от тях на бкп-дс и всякакви мракобесник "политици",Политикани та до днешни дни.Очеводно,документирано и всепризнато по света,само в българско,турско и руско всичко е ашколсун,харашо и добре-но с половин уста.АМИН!!!
  • 22 Възмутен

    2 3 Отговор
    Ако ГЕРБ състави правителство - това ще е Краят на бедна България, където мафиотските структури ще продължат да определят ежедневието в превзетата ни държава!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове