Last news in Fakti

15 Декември, 2022 07:12 3 252 36

Илиан Василев: ГЕРБ е партия на милионерите, но техният политически модел фалира

  • политически модел-
  • паразитна класа-
  • продължаваме промяната

Изборът, който трябва да направим е между хората, които живеят нормално и паразитната класа, смята бившият дипломат

"Видях фалита на един политически модел. Това, което виждаме днес е като че ли последно Борисов и модела опитаха да наложат своя дневен ред на обществото. Този модел удостоверява благоденствието на група хора, които стават богати чрез властта. ГЕРБ е партия на милионерите. Всички до един са милионери".Това каза в “Честно казано” по Евроком Илиян Василев.

Според него излизането им на пазара на труда, едва ли би произвел такъв резултат. Отначало беше БСП от времето на Първанов и Румен Овчаров. След това ДПС, но модела ГЕРБ е успешен. Вие сте млад човек и искате да сте успешен. Два са пътищата - един да отидете да учите в Харвард, без да имате гаранция за успех. Другата версия - влизате в асансьора на властта и чрез място, което ще ви намерят, на 31 години вие се отказвате мултимилионер.

"Тези хора са много посредствени. Представете си ги на пазара на труда. В България мераклиите за власт никога не са свършвали. Несъстоялия се министър на енергетиката Николай Павлов - днес СГП отказа да образува производство срещу него по сигнала за една цесия. Имам документи, които доказват, че той е заблудил МС, подвел е БЕХ и министъра на енергетиката", допълни анализаторът.

Василев е категоричен, че Николай Павлов трябваше да има трибуната. Поставиха го в режим на диалог и конфронтация със самия Петков. От професионална гледна точка той е нискоквалифициран човек. Той не разбира какво говори. Той няма понятие от търговия с газ. Цялата група, която ръкопляска, той им е важен.

"Ако те изпуснат контрола върху енергетиката, те ще загубят привилегиите си. Въпрос е на битка за парични потоци. Класата на държавните партийни милионери, те скачат. Много поздрави от мен на Делян Добрев. Спечелих делото срещу него. При Добрев и Николай Павлов отсъства морала. Проблемът на България е по кой път ще тръгне. Те контролират медиите - от едната страна Андрей Райчев, от другата страна Харалан Александров",продължи Илиан Василев.

Изборът е между хората, които живеят нормално и паразитната класа. Митът за органичната путинофилия е тотален мит. Той има две цели. Поддържа се изкуствено, но той не е към Путин, а към парите. Те контролират медиите и това е големия проблем.

След този фалит на ГЕРБ те вече няма да казват, че могат да управляват. Битката е такава, че ПП и ДБ трябва да се организират в по-голям отбор, завърши Василев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъй е

    42 9 Отговор
    Само че са крадци милионери...

    Коментиран от #5, #36

  • 2 Желю

    22 41 Отговор
    Илияне, все някой трябва да управлява! Явно проблема идва от това, че Ти вече не си във власта.
  • 3 Факт

    45 10 Отговор
    Вчера окончателно ! И последният проект за спасяване с пироговскиия лекар не им помогна , но помогна на България и на народа за нов старт !
  • 4 Внимание!

    36 5 Отговор
    Новия продукт на задкулисието е "ВЪЗРАЖДАНЕ".
  • 5 Ами

    35 4 Отговор

    До коментар #1 от "Тъй е":

    да връщат заграбеното , това са милиарди ! Милиарди на България и българите , милиарди от ЕС за подобряване на качеството на живот на хората , а не за грабежи !
  • 6 Бачкатора

    25 1 Отговор
    За кой ли път да казвам;ВЛАСТ СЕ ВЗЕМА С БОЙ.
  • 7 Стефан Стамболов

    14 4 Отговор
    Глупости, истината е една - СИТЕ СА МАСКАРИ, ПОТОМЦИ НА ГОЧООЛУ, ДОЧООЛУ И БОЧООЛУ !
    ВРЕМЕ Е НАРОДА, НЕГЛАСУВАЛ НА ИЗБОРИТЕ ДА СЕ ВДИГНЕ И ДА ГИ ИЗМЕТЕ СИТЕ!!!!!
  • 8 Експерт

    15 2 Отговор
    Значи Просперитета на българите в ЕС е заменен от милионер ски и милиционерски партии, които с факта на престъпно то си обогатяване са реално против нашето членство в този съюз?! Въпреки че декларират проевропейска и проатлантическа ориентация!
    И никакви външни фактори не са оправдание.
  • 9 Боруна Лом

    13 16 Отговор
    ИЛИАНЕ, ПЪРВО СИ ИЗПЛАКНИ УСТАТА
  • 10 УРА,, УРА

    24 5 Отговор
    Интересно, сега какво ли ще лъжат и плещят по студията остриетата на Кратун?
  • 11 помнещ

    15 9 Отговор
    Ъхъ ! Това го казва Илиян Василев ! Я да видим той кой е ТОЙ и какъв е бил . Значи ... бля-бля-бля (биография) И - от 1981 г. до 1988 г. е бил сътрудник на СГУ - ДС , а пре 1988 г. става СЕКРЕТЕН СЪТРУДНИК на ВГУ - ДС , останалото е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ !!!

    Коментиран от #29

  • 12 Ела и виж

    15 2 Отговор
    Смешно е! Да си пазаруваш избиратели, да спечелиш избори, но да не ти дават да управляваш, действително е смешно!
  • 13 Българин

    9 12 Отговор
    То не че и ПП и ДБ за по различни от Герб, разликата е ,че едните станаха бързо милионери, а другите искат да станат бързо такива.Един дол дренки са всичките - гладни до припадък.

    Коментиран от #17

  • 14 Извод

    21 6 Отговор
    ГЕРБ е мутренска престъпна група действаща под чадъра на прокурора-мафиот и корумпираната съдебна система с ортаците си от антиконституционната турска етническа партия ДПС ! Не бъдат ли унищожени тези рекетьори и крадци държавата ще си остане на последно място по всички жизненоважни показатели !
  • 15 Тити

    17 4 Отговор
    Герб не е партията а мафиотска структура не бъркайте двете понятия.
  • 16 Българин 🇧🇬

    10 9 Отговор
    Защо беснее бившия посланик в Русия и сега медиен русофоб Илиян Василев срещу професионалистите в енергетиката ? А да , защото вчера поредния енергиен министър каза пред всички че азерския газ е 4 Пъти по-скъп от руския . Да не говорим за втечнения : за всички е ясно -излишно скъп . Но май цената няма значение , когато евроатлантическите ни слугини в София обслужват Саш и Турция .

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мимч

    4 5 Отговор
    ГЕРБ,ПП И ДБ ,изобщо незаслужават да са на власт.
  • 19 Съвет

    4 8 Отговор

    До коментар #16 от "Българин 🇧🇬":

    Сус бре лъжец ! Българин си колкото банкянския толуп е доктор !

    Коментиран от #27

  • 20 вокале

    6 4 Отговор
    Тоя агент и шпионин на цирей ю, не спря да се изказва за всичко. От нищо не разбира, но за всичко се изказва и каля терена колкото може некадърника. А от как руснаците го изритаха с ритници от Русия, като краварска подлога, плюе като камила всичко руско. Пълен паразит.
  • 21 Антигробарист

    8 3 Отговор
    ГОЛЕМ СМЕХ - турските мекерета и те взеха да се услушват , ако мутрата го хлъзнат безвъзвратно към канала и те ще му натресат ножа в гърба , както го сториха преди една година !
  • 22 Бойко Шкафа

    10 3 Отговор
    Тоя защо обижда така?
    Лично аз съм милиардер,милионер много отдавна, когато бяхме в СИК....
  • 23 Изненадан

    8 3 Отговор
    Мислех си че Копейкин ще се окаже подобен троянски кон като Чалгарчето обаче съм приятно изненадан от твърдата му позиция срещу мутренската групировка - ГЕРБ и техните престъпници ортаци от ДПС !
  • 24 Фактор

    6 0 Отговор
    Докато Русия, САЩ, ЕС, Нато и т. н. Външни фактори са ни виновни, НИЩО НЕМА ДА ПОТРЪГНЕ!!!
  • 25 Факти

    5 2 Отговор
    Агентите Буда и САВА на ДС изглежда са пред развод , което е и единственният смислен ход на хидроинженера , ако все още има нещо в главата си и успее да избегне съжителство със сикаджията в ЦСЗ ! Примката около врата на престъпниците от шайката и турската партия обаче както изглежда ще бъдат затегнати от прокурорите в ЕС чийто правомощия се увеличават драстично от следващата година !
  • 26 Тиква

    2 1 Отговор
    А дали си вярва тази еуглена?
    А Вие (недоносени комсомолци) вярвате ли?
  • 27 Неделко

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Съвет":

    Появата на мутренския трол “ Българин “ при всяко споменаване на Буда и шайката с цел защита на крадците е добър знак , че в мутренската организирана престъпна група ГЕРБ се страхуват от случващото се в последните две години и се опитват да избегнат преместватето на много от тях в ЦСЗ !
  • 28 Страх

    6 2 Отговор
    Много ги е страх герберистите от момчетата от ПП и ДБ и има защо ! Заявиха им право в очите че са престъпна мутренска групировка и ще се борят срещу тях докрай ! Хубавото е че Копейкин , БКП и отчасти ДПС също се канят да им теглят як шут ( както всъщност го сториха неотдавна ) а и Радев смени риториката , след като вчера удариха и поредния бушон !

    Коментиран от #32

  • 29 Лудия касапин

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "помнещ":

    И това ли ти е опорката,че бил ДС.Ами кажи кой от старите мутри в парламента не е бил ДС или партиен деец. И кое,което казва,въпреки,че е ДС не е вярно? Дойде едно правителство, което не беше агентурно и партийно обременено и всички ДС кадри скочиха и ги свалиха.
  • 30 Панов

    3 0 Отговор
    ГЕРБ - партия на милионери, ..., и на милиардери
  • 31 12 КЕ'НЕФА

    0 1 Отговор
    Всичко съм спестил с много работа, пот и мъка!
  • 32 Киро Тапиро

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Страх":

    Добре,че ги осведоми!Зъбите им затракаха от страх..
  • 33 А ти от коя кохорта си

    0 1 Отговор
    А ПП и БСП - партии на милиардерите!😂😂 ДБ затова се умилкват около тях като гладни кученца, белким им подхвърлят някой кокал ,😂😂😂
  • 34 Пийпинг ТОМ

    0 0 Отговор
    БОЙКОВЩИНАТА е новата ни национална доктрина. Налагане на лицемерието , хамелеонщината , двуличието , алчността , мегаломанията , простащината , байганьовщината . Квинтесенцията на това е синтезирана в лицето на Борисов. Той е пастира на стаз„дото , наречено още ШАЙКА ! Нагледахме му се в последните 10-15 години ! Стига толкова !
  • 35 Алексей Сергеев

    0 0 Отговор
    Този мошеник Василев да не говори за милионери и далавери
    Зашото той излъга BSF i wze 1,2 милиона западни марки и не свърши работа за 1 лв
    Нека да сподели колко му платиха от Индезит да не произвежда български хладилници
    Мошеник и шпионин е ДС е Василев
  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тъй е":

    Eтo кoлкo гoляма е "кражбата".
    Данни за управлението на България 2009г- 2021 г.:
    1.ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ - 3.32% на година!
    2. Рейтингови агенции за ИКОНОМИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ на България- "Moodys" и "Fitch" до: "ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН"!
    Такава оценка България получава за ПРЪВ ПЪТ в икономическата си история!
    3.Минималната Работна заплата:
    2009 г.- 220 лв.
    2020 г.- 650 лв!
    УВЕЛИЧЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    4. СРЕДНА работна ЗАПЛАТА:
    2009 г. - 520 лв!
    2020 г. - 1371 лв!
    Повишение ДВА и ПОЛОВИНА ПЪТИ!
    5.Минималната пенсия -
    2009 г - 140 лв.
    2021 г. - 300 лв. + 50 лв
    УВЕЛИЧЕНИЕ ДВА ПЪТИ и ПОЛОВИНА!
    6.Безработицата:
    2009 г - 14.8%!
    2019 г.- 3.8%!
    НАМАЛЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    6. БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ на България
    2009 г - 52 млрд. лв!
    2020 г - 128 000 000 000 лв.
    За 10 години България е станала ДВА ПЪТИ ПО БОГАТА !
    7.За 70 г при ШЕСТ Министър-Председатели се построиха 360 км магистрали!!!
    Бойко Борисов за 12 години ПОСТРОИ 560 км магистрали!
    ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от колкото всички останали за 70 г !
    8.За 12 г се построиха ПОВЕЧЕ Метро-път и ПОВЕЧЕ Метро-станции от колкото за 80 г, от когато е направен Първият "Проект за Метро на София"!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове