Last news in Fakti

15 Декември, 2022 07:46 1 090 6

Правителството даде над 7 милиона лева за пътна инфраструктура

  • инвестиции-
  • инфраструктура-
  • правителство

Одобрени са 2 милиона за община Самоков и един милион лева за община "Марица"

Правителството одобри над 2 милиона лева по насърчителна мярка за изграждане на пътна инфраструктура в община Самоков. Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Самоков ще се предоставят средства в размер до 2 339 812 лева с ДДС за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура: "Пътна връзка от съществуващ път с. Горни Окол - с. Долни Окол, община Самоков, Софийска", съобщи news.bg.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект "ОКОЛ ЛЕЙК ПАРК" в с. Горни Окол на "Голф Окол" ЕАД. Инвестицията по проекта е в размер на 107.32 млн. лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 215 нови работни места.

Инфраструктурата ще обслужва новата жилищна структура на разширението на с. Горни Окол, предвидена в краен етап с 1 000 жилищни единици - първи дом и около 5000 души постоянно население, както и социална, и търговска инфраструктура, обслужваща новата жилищна структура. Чрез изграждане на инфраструктурата ще се подобри транспортното обслужване, ще се създаде връзка между съществуващата част на с. Горни Окол и новата жилищна структура и ще се повиши качеството на транспортните комуникации.

Правителството одобри и над 1.5 милиона лева по насърчителна мярка за изграждане на пътна инфраструктура в община Куклен. Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Куклен ще се предоставят средства в размер до 1 514 153 лева с ДДС за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура: "Инфраструктурно осигуряване на промишлено търговска зона Куклен, местност "Капсида", община Куклен.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект "Предприятие за производство на електрически велосипеди" в Индустриална зона Капсида на "Е-Велокс" ООД. Инвестицията по проекта, е за 28.28 млн. лв. и като резултат от него ще бъдат разкрити 330 нови работни места.

Изграждането и оптимизирането на техническата инфраструктура в Промишлено търговска зона Куклен се явява фактор от изключителна важност за улесняване функционирането на предприятията, движението на работниците и служителите в зоната, жителите на община Куклен и особено за привличане на нови инвеститори в региона.

Правителството одобри и над 1 милион лева по насърчителна мярка за изграждане на пътна инфраструктура в община Марица. Отново по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Марица ще се предоставят средства в размер до 1 123 037 лева с ДДС за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура: "Южен околовръстен път на с. Радиново. Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект "Завод за алуминиеви профили ПРОФИЛИНК" в с. Радиново, общ. Марица на "Интерлинк Груп" АД и "Профилинк" ООД. Размерът на инвестицията възлиза на 39 705 000 лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 150 нови работни места.

Изграждането и оптимизирането на техническата инфраструктура в Промишлено търговска зона Марица е от изключителна важност за улесняване функционирането на предприятията, движението на работниците и служителите в зоната, жителите на община Марица и особено за привличане на нови инвеститори в региона. С изграждането на Южен околовръстен път на с. Радиново, ще се пренасочи тежкотоварния трафик, които в момента преминава през селото. Това ще доведе до по добра пътна обстановка и намаляване на риска от пътно транспортни произшествия.

Министерският съвет одобри над 2 милиона лева по насърчителна мярка за изграждане на пътна инфраструктура в община Елин Пелин.

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Елин Пелин ще се предоставят средства в размер до 2 365 104 лв. с ДДС за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура: "Реконструкция, разширение и асфалтиране на общински път SFO1231 от ЖП прелез Верила до село Равно поле".

Реализацията на обектите е от важно регионално значение поради стратегическото си място - между автомагистралите Тракия (А1/80) и Хемус (А2/Е79), в близост до стратегически инфраструктурни обекти на Столична община - околовръстен път и Летище София. Това определя и инфраструктурното осигуряване на област София. Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на община Елин Пелин.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект "Разширяване на складова база Логистичен Парк София", с. Равно поле на "УЕЪРХАУЗИНГ ЕНД ЛОГИСТИКС" ЕООД.

Министерският съвет одобри над 1 милион лева по насърчителна мярка за изграждане на пътна инфраструктура в община Куклен. От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Куклен ще се предоставят средства в размер до 1 029 754 лева с ДДС за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура: "Нов път КЦМ с приблизителна дължина 700 м, засягащ ПИ с идентификатори: 40467.11.539; 40467.11.499; 40467.11.447; 40467.11.394; 40467.11.386; 40467.11.382; 40467.11.384", гр. Куклен.

Изграждането на новата инфраструктура, която ще бъде собственост на Община Куклен, ще облекчи натовареното движение, ще се подобри транспортното обслужване и ще се повиши качеството на транспортните комуникации. Новият път ще осигури благоприятни условия за движение, по-безопасна и бърза транспортна връзка до гр. Куклен.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект "Технологично интегриране към КЦМ АД", гр. Куклен на "КЦМ" АД.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    3 0 Отговор
    "Британски спецчасти са на фронта в Украйна."- призна Лондон
  • 2 Буров

    2 0 Отговор
    ЛЯВА РЪКА - ДЕСЕН ДЖОБ !
  • 3 Бачо Киро

    1 0 Отговор
    7 милиона за пътна инфраструктура е като 2 лева за семки - демек нищо. На фона на източените и откраднати милиарди пък да не говорим.
  • 4 Котка ученият

    0 0 Отговор
    Украйна получи 100 млрд. Не мислите ли, че това е смешно?
  • 5 Сбъркано

    0 0 Отговор
    Държавата дава пари за инфраструктура на частни инвестиции, вместо инвеститорите да изграждат инфраструктура, която ги обслужва.
  • 6 Браво, евалла машала

    1 0 Отговор
    и на кой ги даде НЕЛИТИМНОТО Мунчово "правителство"??? И защо не пишете истината?..Тия комунисти парашутисти ОТКРАДНАХА поредните милиони под козирката, и с подкрепата на руската подлога от с. Славяново некадърен, и за свинЯр като баща си тошо................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове