Last news in Fakti

15 Декември, 2022 07:52 2 156 29

Трима маскирани пребиха и ограбиха 59-годишен мъж в Монтанско

  • грабеж-
  • маскирани нападатели-
  • полиция

Обърнаха наопаки дома ми. Спряха боя, след като им дадох парите, разказва жертвата пред полицията

59-годишен мъж е жестоко пребит у дома си с лопата и юмруци в главата, за да даде последните си спестявания. Нападателите му взели 650 лева, а мъжът е настанен в болница. Той живее в крайна къща в монтанското село Септемврийци. Мъжът е със счупен череп и множество наранявания, нанесени му от трима маскирани мъже, които нахлули в дома му, за да търсят пари, съобщи Нова телевизия.

"Чувствам се по-добре. Но имам болки в областта на главата”, разказа Светослав Светославов.

По думите му нападателите започнали да режат с ножица пръстите му. „Обърнаха наопаки дома ми. Спряха боя, след като им дадох парите. Предупредиха ме, че ако изляза след тях – ще се върнат и ще ме довършат”, посочва Светослав.

Трима души са задържани, съобщиха от полицията в Монтана. Ще им бъде повдигнато обвинение. Те са от същото село Септемврийци. У тях са намерени откраднатите пари и други веществени доказателства.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    47 5 Отговор
    Грозна работа...важното е,че са ги хванали веднага и ще си изтърпят наказанието.
    Ако някой си мисли,че може да върши престъпления бвзнаказано е в голяма грешка!Господ също ще ги накаже!

    Коментиран от #3

  • 2 Перо

    25 13 Отговор
    Най-слабото правителство от началото на мутренския преход и най-некадърното ръководство на МВР!

    Коментиран от #27

  • 3 Перо

    44 3 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар":

    Ти вярваш ли си? Ще гледаш следващия репортаж по ТВ,как са пуснати престъпниците под гаранцията или с условни присъди! А може да няма и никакви последствия,поради некадърно проведено производство или корупция!

    Коментиран от #7

  • 4 провинциалист

    40 2 Отговор
    Това предизборна новина ли е? Защото войната в малките населени места не е спирала, просот в медиите тя не съществува.
  • 5 Ще се изкефа ако видя снимки на

    52 2 Отговор
    така пребити депутати. Само заради тях страдат бедните хорица, а онези търтеи ги пазят с охрана. Пратиха полицаите да ги трепят на границата и селата останаха на бандитите. Ше си купя оръжие, и не ми пука от забраните им, по добре жив в затвора, отколкото мъртав под земята.
  • 6 Механик

    50 2 Отговор
    Етноса на нападателите е ясен. Това, че някое НПО ще даде пари на едни дебели адвокати и тия ще се разминат с условна, също е ясно.
  • 7 Коментар

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    Да,вярвам го.Няма как след такава изцепка само с условна да се измъкнат.А и от Господ не могат ни да избягат,ни да се скрият...Няма да им се размине.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 мдаа

    32 1 Отговор
    Вече си мисля, че насилието над малкото останали българи в селата, е държавна политика за обезлюдяване на малките населени места. Идеята очевидно е да съберат българите в няколко големи градове, за да бъдат така по-лесно контролирани и изнудвани с всякакви такси и таксички. Няма друго обяснение за пълното бездействие на държавата по отношение на сигурността и поддържане на нормални условия за живот в селата.
  • 11 Нямаме закон за НПО

    24 1 Отговор
    Битовата престъпност е най-големия проблем в страната, но НПО-та и фондации търсят под вола теле с доманшното насилие и жени. Т.е. НПО-то не търси и не помага за истинския проблем, а извършва дейност за да усвои грантове от чужбина отпуснати за определена цел.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бамби

    12 2 Отговор
    Ако да от лилавите - няма да има присъда. Даже може и да ги похвалят за добре свършена работа.
  • 14 НАУМ

    23 2 Отговор
    ЧЕ ТО В СЕПТЕМВРИЙЦИ 80% СА ЦИГАНИ.ОТ КОЙ ЕТНОС МИСЛИТЕ,ЧЕ СА БИЯЧИТЕ. ЗА ТАЯ ПАПЛАЧ ,ЗАКОНИ НЯМА. ДА ВИ КАЖА ЛИ ЗАЩО.ЗАЩОТО СА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ИЛЕСНО ГИ КОПУВАТ.ТОВА Е ИСТИНАТА.А МАЛКОТО ОСТАНАЛИ БЪЛГАРИ В ТАКИВА СЕЛА ,СЕДЯТ ПОД КЛЮЧ.
  • 15 Толкова ли е

    20 1 Отговор
    трудно НС да увеличи драстично наказанията за взлом и грабеж,примерно пет години ефективно,без замяна!?Това е работа за 30 минути!?

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 16 Котка ученият

    6 1 Отговор
    Въпреки това България е Европа в миниатюра. Удоволствие е да се чувстваш като европеец с лопата.
  • 17 провинциалист

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Толкова ли е":

    Трябва да се въоръжат хората, за да могат да се защитават - като в Украйна. Няма друг начин.
  • 18 Цензура

    19 0 Отговор

    До коментар #15 от "Толкова ли е":

    Ако прочетете Наказателния кодекс, ще видите, че той, макар и не идеален, е сравнително добър за настоящите условия, когато като член на ЕС ние сме принудени отвън да сме "хуманни" дори към най-долните извeрги. Проблемът е, че законът НЕ се прилага !!! Проблемът е в съдебната система !!! Започва се от "дребни" уж нарушения - заграбване на чужди имоти, незаконно строителство, незаконно присъединяване към ВиК и ел-мрежата. Според НК тия деяния се наказват със затвор, но няма нито един осъден - затова се формират незаконни хъхpeшки гeта, които се превръщат реално в анклави. Оттам тръгва тежка престъпност. Хипотезата за "дребна кражба", при която следва символично наказание, е допустима само за първо нарушение - така е по закон. Въпреки това индивиди с ДЕСЕТКИ кражби до размера на МРЗ са пускани отново и отново, за да продължават да грабят хората, докато не извършат подобно звeрство. И при тежки престъпления в повечето случаи мрсните садии дават наказания много под предвиденото като минимум в Наказателния кодекс. Стигаше се до случаи когато хъхpeк, извършил умишлено и то варварско убийство, да получава 2-3 години затвор, щото бил убил от "смущение и уплаха".
    Следователно съдебната система трябва да бъде ударена законово. Да се създаде специализиран съд, който да преследва мрсни садии и прокурори, които бойкотират правораздаването !!!! Само със стриктно прилагане на законите може да се защити правовият ред в държавата. Иначе трябва да излезем от ЕС, за да мож

    Коментиран от #22

  • 19 Механик

    21 0 Отговор

    До коментар #15 от "Толкова ли е":

    По времето, когато беше соца, това престъпление се водеше "побой с грабеж" и беше едно от нещата, което ти осигуряваше 10-годишен (минимум) престой в спа център Белене. А факта, че е извършено организирано от повече от едно лице, директно отиваше на двадесеттачка за главния и по 12-15 годиники за помагачите.
    Не знам сега дали закона е променен или просто не се налагат упоменатите наказания.

    Коментиран от #26

  • 20 33 години продължава

    12 2 Отговор
    Геноцида върху Българите от османския режим.
  • 21 Българина има право

    4 1 Отговор
    Да се отърве от сарайските си Ганин при влизане в частен имот да поглъща права лопата напреки или винкел,че патроните са скъпи.
  • 22 Механик

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Цензура":

    Към казаното от теб ще добавя, че без криминализиране на всякакви НПО-та, работата няма да стане.
    Не може "неправителствена организация" да се меси в работата на ЗАКОНА. Но това ни е наложено от "партньорите" под разни благовидни предлози, а целата е внушаване на страх и объркване в органите, които трябва да прилагат закона.
    Давам само един пример от преди 10 години някъде:
    Един слънчев понеделник се оказва, че са разбили една пристройка до сервиза ни и са задигнали от там части и възли от автомобили, които в момента са на ремонт и разглобените неща, трябва да бъдат съхранени някъде.
    После следва полиция, експерти и както си му е реда. По едно време едно от момчетата които оглеждат местопрестъплението идва при мен и ми казва в прав текст: "Слушай! Давам 99% сигурност, че делото е извършено от тези и тези лица (ромчета). Ловим ги постоянно за такъв вид кражби. Миналата седмица например ги хванахме и те подписаха пълни признания. Само след 5-6 часа дойдоха адвокати на на едно много известно НПО и се наложи да пуснем ромчетата. Казвам ти го, ако искаш сам нещо да направиш с тях, защото ние сме безсилни."
    След месец, тия същите ги ловят и те признават и нашата кражба. Дори показват кое къде са продали и на кой.
    Следва дело. Първо събиране на съда. От наша страна е призован съдружника ми. Отива той, обаче 2 от ромчетата не се появяват на делото и то се отлага. Междувременно ние купуваме всичко изчезнало, защото трябва да си го върнем на хората. Су
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 По традиция

    11 0 Отговор
    във Факти се дават имената и снимката на пострадалият и никаква снимка и имена на заловените престъпници. Дайте ги за да се пазим от тях когато ги видим, да докладваме за предишни техни "подвизи". И без това ще ги пуснат, трябва да сме нащрек.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Запознат

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Механик":

    Наричаше се "грабчо с музика"!
    Въдворените биваха смилани от бой от по-добрите биячи вътре. За изнасилвачите се сещате какво......!
  • 27 Пиперо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    Разсмя ме ей! Къде видя "правителство"? От три години как мунчо узурпира властта само крадци на едро!
  • 28 Марш

    1 1 Отговор
    Като цяло хората съблюдават законите или правилата по две причини: вътрешни морални задръжки или страх. Щом хъхpeщата напаст е лишена от морал, то тя трябва да бъде държана в непрестанен УЖАС от ответни репресии !!! Со кротце и со благо не става очевидно, значи трябва кютeк !!!! Тотално са изпуснати заради престъпното бездействие на съдебната власт, заради това трябват много по-тежки репресии, за да бъдат спрени. Ако имах власт тия изрoди първо щяха да бъдат смазани от бoй публично пред цялото село, а после - отсичане и на двете лапи до раменете !!! И само някой от ромовата публика да се осмели нещо да се зъби - бoй до припадък и за него !!!
  • 29 дядото

    2 1 Отговор
    хайде пък и вие.голяма работа,някакъв старец бил пребит и ограбен.ако обаче е бито куче-да видиш колко платени тъпан...от разни нпо-та биха скочили на протести.е не сме нито хора,нито държава
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове