Last news in Fakti

20 Декември, 2022 18:40 1 313 15

Георги Георгиев: Идеята на акад. Денков е може би единствената възможност, за да се случи кабинет с втория мандат

  • георги георгиев-
  • идея-
  • николай денков-
  • единствена възможност-
  • втори мандат

Рано е да се говори за нови избори, всички партии разбират, че трябва да има кабинет, коментира депутатът от "Промяната"

Георги Георгиев: Идеята на акад. Денков е може би единствената възможност, за да се случи кабинет с втория мандат  - 1
Снимка: NovaNews

Рано е да се говори по темата за предсрочни избори. Всички партии осъзнаваме, че трябва да се състави правителство. Дали това ще стане чрез втория или третия мандат, не мога да кажа. Ние от "Продължаваме промяната" (ПП) правим всичко възможно да формираме правителство с втория мандат.

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS депутатът от ПП Георги Георгиев.

"Идеята на акад. Денков е много добра и може би единствената възможност, за да се случи правителство с втория мандат. Към момента ГЕРБ декларират, че няма да подкрепят правителство на малцинството, но и те много добре осъзнават, че трябва да има правителство. Всичко ще се разбере по време на гласуването. Тогава ще разберем какво е намерението на ГЕРБ. Не искам да правя предварителни прогнози по тази тема. Рано е да се говори за персоналния състав на един бъдещ кабинет. Това правителство ще е с мандата на ПП и подкрепено от ДБ. За мен лично ще е нормално да има и политически фигури наред с експертите, защото така ще е ясно кой носи политическата отговорност", разкри Георгиев.
"Прокуратурата трябва да се самосезира и да провери плащанията на служебния регионален министър Шишков към строителните фирми на АМ "Хемус". Призовавам прокуратурата да разследва министър Шишков. Трябва да се проверят и плащанията за строежа на пътя Мездра - Ботевград. Решението на проблема със строежа на пътища и магистрали е да се прекратят обществените поръчки и да се започне на чисто. Плащания към строителните фирми трябва да има, но на база себестойността на свършената работа. Защото сега са платени 300 млн. лева за АМ "Хемус", а себестойността на строителството е около 150 млн. лева. Това е причината да призова отново прокуратурата да разследва министър Шишков дали не е ощетил държавния бюджет със 150 млн. лева", разкри депутатът от ПП.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мокрите сънища на харвардските шарлатани

    36 5 Отговор
    За още крадене през власт. Бройте си дните до изборите март в парламента. Това ще ви е като за последно.
  • 2 Айде

    31 5 Отговор
    и другият продажник на амабразурата в защита на кирил петков лъжеца и мафията зад него!
  • 3 Сусу Манарата

    23 3 Отговор
    Мъжки, кабинет не се случва. Той се съставя. Анадънму? Остави го да се случва при англоезичните. Тук е България, България. Разбра ли?
  • 4 Баце

    24 1 Отговор
    хА мерика за Б-я ще иска да си има Премиер.
  • 5 Даниел Немитов

    5 25 Отговор
    Идеята на акад. Денков е брилянтна! Но с шарлатаните и главанаците от ГЕРБ и ДПС няма шанс.

    Коментиран от #10

  • 6 коалиция Шарлатаните с Измамата

    27 3 Отговор
    Никога повече тези мошеници на валст!!!
  • 7 И Kуpю острото с Kокорка дълбоката

    23 2 Отговор
    Си имат марионетки пишманакадемици.
  • 8 Всички млади

    6 16 Отговор
    хора от ПП са много компетентни, образовани, културни, възпитани, но тъй като на отсрещния бряг седи един бандит - еднокнижник, който се интересува само от пари заедно с бандата си, не искат да допуснат това младо поколение. Просто свикнаха на далавери, да лъжат по три пъти на ден, и многооо да крадат.

    Коментиран от #9

  • 9 оня

    19 5 Отговор

    До коментар #8 от "Всички млади":

    соросоиде в какво са компетентни от ПП а да сетих се в кражбите
  • 10 оня с коня

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Даниел Немитов":

    Е как така Идеята на Денков нямала Шанс с Шарлатани и Главанаци от ГЕРБ и ДПС - нали ТОЧНО ТАКИВА като тебе се мятахте като Заклани кокошки и крещяхте "ГЕРБ умре" и "Борисов в раирана пижама при бай Ставри"?На практика се оказва че нито еднотоунито другото са верни,а е точно обратното- Че ГЕРБ продължава да е Водеща Полит. Сила и без нея не е възможно никакво редовно правителство!И не е въпроса че сипете Абсурдни пошли лъжи а и ще продължавате да го правите- Проблема ви е че си Вярвате че някой ви вярва!
  • 11 някой

    13 3 Отговор
    Няма да се случи правителство с никой мандат, отива се на предсрочни избори и ти няма да видиш повече парламент,Това е естествения край на предателите.
  • 12 МАЛКА пенсИЯ

    9 1 Отговор
    КЪСНО Е,ЛИБЕ,ЗА КИТКА.ДОСЕГА,ДЕ БЯХТЕ.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Не ми трябва,

    3 0 Отговор
    Нито кабинет,нито Шенген,нито управници!Да ни включват на автопилот,или онлайн управление.
  • 15 НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ДЕНКОВ Е DEBIL БЕ .....

    0 0 Отговор
    ДОКАЗАН ......................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол