Last news in Fakti

30 Декември, 2022 14:07 1 993 26

Данъчните напомнят: 31 декември е последен ден с отстъпката от 25 стотинки за горивата

  • горива-
  • цени-
  • отстъпка

Антикризисната мярка в помощ на физически лица бе въведена на 9 юли

От 1 януари 2023 г. бензиностанциите няма да продават бензин, дизел, пропан бутан и метан с държавна отстъпка от 25 ст. на литър. С решение на Народното събрание, след 31 декември се спира предоставянето на компенсацията при зареждане на литър/килограм гориво, напомнят от НАП.

Антикризисната мярка в помощ на физически лица бе въведена на 9 юли, след влизането в сила на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на България (ЗИД на ЗДБРБ) за 2022 г. Първоначално бе
прието отстъпката от 25 ст. да се прилага до изчерпване на заложените в бюджета 150 млн. лева, като впоследствие за нея бяха отпуснати още 38 млн. лв., за да продължи до края на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    12 2 Отговор
    Ще източа резервоара няколко пъти да ползвам отстъпката.
  • 2 БУК

    24 4 Отговор
    Защо напомнят?
    Искат да се избием последния ден по бензиностанциите ли?

    Коментиран от #6

  • 3 Най-накрая

    8 21 Отговор
    Аз никога не съм зареждаш с отстъпка понеже не ми се полага защото зареждам SHELL V POWER, инак с моите пари от ДДС дават 25ст на русофилите.

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нено

    21 2 Отговор
    Значи от 1 Януари цената ще падне с 25 стотинки надолу хаха
  • 6 Зевса

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "БУК":

    Не се стресирайте, отстъпката за гориво няма да я има, но пък ни оставят 9% ДДС за ресторанти и заведения, плюс помощите за електричество и газ. И да нямаме клиенти, държавата ни плаща за заетост.
  • 7 Софиянеца

    22 2 Отговор
    Да ви имам отстъпките депутатски вземат от данъците на народа да правят фалшиви проинфлационни намаления на горивата!

    Коментиран от #9

  • 8 Грантаджии

    9 1 Отговор
    Или ще има намаление за всички независимо от типа гориво и автомобил или няма да има за никой !!!

    Коментиран от #11

  • 9 Дидо Д

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Софиянеца":

    Прав си! Аз разбирам да ги дават на хора превозвачи на продукти или пенсионери примерно за да има смисъл, а не и богатия чичак депутат да ги ползва.
  • 10 Зевса

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Най-накрая":

    Русофилите ги оправят по болниците, които си остават търговски дружества и там помощи за пациентите няма!
  • 11 Зевса

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Грантаджии":

    Не е важно да има намаление за всички, по-хубаво е държавата да дава помощи на всички!
  • 12 Държавата е ЧАСТНА !

    6 1 Отговор
    А народа все още живее с мисълта , че е НАЦИОНАЛНА ! Колко са важни ПЕСституцията , Телевизията, Интернета и Политолозите ! ТРИДЕСЕТ години минаха и народа още не е разбрал , че той е ОТПИСАН и живее на КОМПРОМИС , който постепенно прекратява ! Народа пие и радостен се поздравява , живот и здраве си пожелава, щастлив се мисли и за напред за добро ОЩЕ СЕ НАДЯВА ! НЯМА ДОБРО братя - иде страшно ЗЛО ! УЖАСНО ЗЛО и много човешка мъка !
  • 13 БСТ

    2 1 Отговор
    Радко и правителсвото му да мрат !
  • 14 НЕДОУМЯВАМ , как още не сме разбрали

    5 1 Отговор
    Че сме СТРАЖНО ИЗИГРАНИ ! Държавата нестане ли ПАК НАРОДНА - ще загинем като ЛИСТНИ ВЪШКИ !
  • 15 Властта е нашият ЕКЗЕКУТОР !

    4 1 Отговор
    И Душманин ! Всички ПАРТИИ имат една цел - да се ОБЕЗПЕЧАТ за да УЦЕЛЕЯТ ! А народа - дорде изтлее ! Народа още нечува ПЕТЕЛА и Неделната КАМБАНА. въпреки че Града и Селото с всеки ден все повече УРЕДЯВА ! УРОЧАСА ЛИ ГО НЯКОЙ ТОЗ НАРОД ЧЕ НИТО МЪРДА НИТО ШАВА и НИТО дума непроговаря ?
  • 16 Парите с които ни поддържат ЖИВИ

    4 1 Отговор
    Са ЗАЕМИ от Европейската БАНКА - които трябва да се връщат със ЛИХВИТЕ ! А кой ще е този който ще ги връща , щом като всички заможни се устройват не у нас а НАВЪНКА ! Още ли БОБА ти не е УВРЯЛ и нищо ли в тоз живот не си разбрал. Ние сме просто като Добитък за КУРБАН !
  • 17 Зззз

    2 0 Отговор
    Кой е…е….Кака се омъжи….
  • 18 СатАнат

    4 1 Отговор
    Всичко да спрат ! А в същото време в Гърция помощите растат непрекъснато.Ама нали тук сме най богатите в европата...
  • 19 У нас има живот ГОРЕ ДОЛУ само

    3 2 Отговор
    В няколко окръжни ГРАДА : София, Пловдив , Варна и Бургас , другото е ЛЕШ ! Неразбирали че сме обречени БАВНО да линееш и да мреш ?
  • 20 АЛКОХОЛА убива мъжкото НАСЕЛЕНИЕ !

    1 2 Отговор
    От алкохолик освен ЖИВ ТРУП , друго няма и това добро НЕПРЕДВЕЩАВА !
  • 21 И З. Х О. Д. А. е. Народна. ВЛАСТ

    5 0 Отговор
    И държавата да стане НАША а после вътре ще се разберем , кой е кум и кой е Сват и кой на Булката е БРАТ. На всекиму според кой как опъва каиша !
  • 22 После почват да кешират депутатите

    1 2 Отговор
    Щото са бедни
  • 23 Тъпана

    2 1 Отговор
    А къде са 90 милиона от лук Ойл пак ги откраднаха мошениците пак гласувайте за тях
  • 24 Грую

    0 0 Отговор
    Мярката е по скоро кризисна отколкото с антикризисен характер защото цената на суровината от която се произвеждат горивата е наполовина по ниска от пика си. Имайки предвид подобрените технологии при рафиниране и това че от дълго време и отпадъчния продукт при рафиниране въпросният пропан бутан е също търгуван с нищо не оправдава ултра високите цени ако това разбира се не е облагодетелстване на разни картели. Тук разбира се страните износителки на петрол са потърпевши защото реализираната печалба е колосална за рафинерии и последващи продавачи за сметка на енергоемкия процес на добив на страните износителки. Може и да не е особено странно ако вземем предвид една държава която се явява и добиващ и преработващ и продаващ петрола и то от държави на чиито територии има свои военни контингенти и източва петрола им за сметка на местните правителствени петролни компании които нямат достъп до собствените си природни богатства. Същата тази държава сега е стъпала здраво за врата балканите и си прави всевъзможни гаври чрез своите марионетки,а за да няма мърдане България върви уверено към раздуване на дълга и в същото време позволява неправомерна държавна помощ която е за сметка на данъкоплатците. Да точно така всяка стотинка на бензиностанцията и на сметката за електроенергия на бизнеса излиза от джоба на данъкоплатеца без да има каквато и да е причина цената да е висока. Същият цирк като с ковид но в друга опаковка и мега много пари .
  • 25 Дончо Дончев

    1 0 Отговор
    Не разбирам, защо Вие " медиите" постоянно нагнетявате напрежение в и без това изстрадалият народ?!? Имам чувството, че ако няма някоя негативна новина,която да дъвчене дни,а при липса на друга такава дори и седмици, се чувствате нещастни. Престанете! Това е гадно и пошло! Сменете стратегията и дайте позитивните новини на преден план!!! И най-важното, РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА НЕ ЖИВЕЯТ САМО ХЕЙТЪРИ И ПЕСИМИСТИ! С тази ваша политика на нагнетяване на омраза и песимизъм, убивате и малкото останало добро в душите на хората. Това ще се отрази и на Вашите деца, внуци ит.н. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ МОЛЯ ВИ!
  • 26 Иванов

    0 0 Отговор
    И какво стана сега,няма да ви е...с много а с малко като вдигнат газа но пак ще ви е...... М,но за това положение сте виновни Сичко вие които гласувайте за Радев и останалите русофилски партии включително и протурската ДПС винаги когато са на власт комунисти и техните производни България е зле,толкова ли не си научихте урока
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове