Last news in Fakti

3 Януари, 2023 08:36 1 289 46

Каримански: Работи се по пакет от антиинфлационни мерки за подпомагане на най-уязвимите групи

  • любомир каримански-
  • мерки-
  • подпомагане

„Става дума за подпомагане на хората за пътуванията с градския транспорт. Мисли се и за подпомагане за отоплението през зимните месеци и подпомагането на бюджетите на домакинствата във връзка с енергийната криза”, подчерта той

Каримански: Работи се по пакет от антиинфлационни мерки за подпомагане на най-уязвимите групи - 1

Коментира се пакет от антиинфлационни мерки. Има създадена работна група за това. Най-важното е да спазим препоръките на МВР, тоест тези мерки да бъдат правилно таргетирани спрямо уязвимите групи. Това заяви в студиото на „Здравей, България” съветникът на финансовия министър Любомир Каримански в коментар на идеята да се отпуснат 172 милиона лева под формата на пакет от антиинфлационни мерки.

По думите му в рамките на две седмици трябва да има решение по този въпрос. „Става дума за подпомагане на хората за пътуванията с градския транспорт. Мисли се и за подпомагане за отоплението през зимните месеци и подпомагането на бюджетите на домакинствата във връзка с енергийната криза”, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 3 Отговор
    А ЗА хората с ЗДРАВОСЛОВНИ проблеми пак НИЩО

    Коментиран от #4, #8, #37

  • 2 Дядо ви Курти от село Пиперково

    18 2 Отговор
    Стига лъга бе... Шарлатанин...
  • 3 Любопитен

    11 1 Отговор
    А вашия пакет в рамките на този пакет на колко пара се равнява? Питам за един приятел с инсулт! Щото след малко ще ви нахрани и тебе и другите отпакетната комисия!
  • 4 Ти какво искаш?

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Почивка на Малдивите ли? Цял живот на почивка си! Колко още не ти достигат? Кажи да се съберем да ти ги дадем! Дясно крило няма да станеш, с левия само можеш да риташ!

    Коментиран от #6

  • 5 въпросче

    19 3 Отговор
    А защо не се работи се по пакет от антиинфлационни мерки за подпомагане на пенсионерите? Лилавовенцовите докога ще бъдат подпомагани?

    Коментиран от #38, #46

  • 6 ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ти какво искаш?":

    МОЛЯ не се подигравайте С БОЛНИТЕ има БОГ и той ЩЕ ВИ НАКАЖЕ

    Коментиран от #10

  • 7 зеленчук

    7 2 Отговор
    Тези "пакети" по препоръки от НПО-тата ли са?

    Коментиран от #12

  • 8 Даскала

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Когато следващата дума започва със "с" или "з" винаги(ама винаги) се пише пише "със"! Със златаря, със зъболекаря с теб с мен с нас! Аз ако не оправя пропуските на учителките, да ми умре магарту!
  • 9 Крадомански

    13 0 Отговор
    Палячовците съвсем за богове се взеха. Какво може едно икономистче? Да лъже, да краде и да мами.
  • 10 Има, има

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Затова още с раждането те е докоснал!
  • 11 хихи

    1 2 Отговор
    "---да спазим препоръките на МВР---"
  • 12 СЗО емисар

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "зеленчук":

    По наши. Ще има яко боц.
  • 13 Гого

    8 1 Отговор
    Хм, нужно било да затягаме коланите. Скоро май задремалия български народ ще трябва да грабва сопите и да се отърве от безгръбначните си политици! Ако иска да живее нормално в тази държава иначе другия изход е към терминала. Сега, не всички може да сме депутати и съветници на министри за да сме на държавна хранилка! Те колани няма да затягат, явно!

    Коментиран от #16

  • 14 дядото

    5 1 Отговор
    говорите за европа,че чак се оливате.като гледам всичко са празни приказки-как подпомагат хората в европа и какви гнусотии правите вие за да оцелеем в кризата.
  • 15 сиквхд

    13 1 Отговор
    И сега какво излезе, че Асен Василев е прав и бюджета завърши под 3 % дефицит, и всички от ГЕРБ и ИТН трябва да си изядете дипломите. Или сте лъжци или най големите некадърници, а простия пожарникар дето вещаеше голям дефицит за пореден път доказа че е много прост.

    Коментиран от #44

  • 16 Енгелс

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гого":

    При капитализма е така!
  • 17 Кармадански

    6 0 Отговор
    с една дума пак ще даваме пари на сичкото сиганн - псевдо бедните.
  • 18 Какво се работи бе?

    8 2 Отговор
    От три години ни съсипахте с шефа ви Мунчо Решетников!! Ти в магазин, не влизаш, за гориво кола шофйор ти плащаме ние....работели те!!!! Едно сирене го направихте 40лв. да ви ... и работата! Пенсийката ми е 490 лв, ТИ толкова за вечеря плащаш от НАШИТЕ пари.......................
  • 19 Развийш ли

    4 4 Отговор
    Като избирате комунисти и Кремълски подлоги да ви управляват сега ще мълчите а другия път мислете с главите си не за кого а за каква програма ще гласувате
  • 20 Пет пари

    2 5 Отговор
    Социални плащания не са антиинфлационни мерки. Докато не се погрижат за бизнеса, няма да живеем по-добре. В България бизнеса е заклеймен като враг на народа, богаташ-изедник. Докато не разберем, че бизнеса осиурява просперитета и независимостта на една държава, все ще сме зле. Социалните плащания не водят до просперитет (не че не трябва да се грижим за уязвимите, разбира се).

    Коментиран от #21, #23, #40

  • 21 гжуйъ

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пет пари":

    Колко още да се грижим за бизнеса бре? Миналата година тока им плащаха над 250 лв. ама цените не се задържаха и не намаляха. За тази година още повече им дават за ток на 200 лв. ама нещо цените не мърдат на долу. Освен че им помагахме да си купят къщи, коли и любовници, какво още да им помогнем?

    Коментиран от #25

  • 22 Разбирай

    6 1 Отговор
    Чиновници, стражари и кюмурени гласоподаватели. Забравих укроженичките в петзвездните.
  • 23 Маркс

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Пет пари":

    Господа, капитализъм е, НЕ Е СОЦИАЛИЗЪМ!. 1.Бизнеса си е бизнес. Който може прави бизнес, оцелява в тази хищническа пазарна среда и продължава напред. Който не може ,фалира и е до тук. 2.Държавата НЯМА ПРАВО с пари на данъкоплатеца да дава ей така народните пари за подпомагане на така нареченият бизнес. Това е в противоречие с общественият договор. ЩОМ Е НЕОБХОДИМО БИЗНЕСА ЩЕ ТЕГЛИ КРЕДИТ, АКО ТРЯБВА ОТ ДЪРЖАВАТА И ЩЕ ВЪРНЕ ПАРИТЕ В ОПРЕДЕЛЕН СРОК ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИХВЕНИ УСЛОВИЯ. Другото са оправдания и Велевски приказки.

    Коментиран от #27

  • 24 И какво

    8 1 Отговор
    ще им дадете 5 лв.да им замажете очите.Като кажем в Австрия,че пенсиите са 220 евро и те ни питат,,За 1 седмица ли са тези 220 евро?" А стоките колко по- скъпи са от много европейски държави. Как се нарича положението в Б-ия?Не е ли геноцид?

    Коментиран от #28

  • 25 Пет пари

    0 5 Отговор

    До коментар #21 от "гжуйъ":

    Да даваш на бизнеса 250 лв не е грижа. Грижа е да има повече пазари, възможност за производство, евтини енергоизточници и т.н. вдигането на минималната работна заплата вдигна разхода на всяка фирма с няколко хиляди на месец, ако не знаеш.

    Коментиран от #32

  • 26 комунистче

    3 1 Отговор
    иди при работодателката ти, сервитьорката, да я подпомогнеш да си натъпче още джобовете с парички, и да си купи още една вила в Италия, ти че бедните няма да ги подпомогнеш с нищо е кристално ясно, по време на дебата само пискаше, и само Кирил нападаше, другите не ги виждаше и не ги чуваше
  • 27 Пет пари

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Маркс":

    Грижа за бизнеса не означава да му се дават пари. Означава да му се дават възможности, което у нас липсва. Твоят коментар потвърждава възгледа, че у нас бизнеса се счита за враг на народа, а държавата ти е бащица. Докато мислим така няма да живеем добре и ще разчитаме на подаяния.

    Коментиран от #29

  • 28 Посетител

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "И какво":

    Ами кажи го това на работодателя Велев, къде постоянно се ветрее по СМИ. Дано те разбере.
  • 29 Маркс

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Пет пари":

    Пишеш глупости. 1.Напротив ,точно това означава да му се дават ей така народни пари.2. У нас има идеалната среда и възможности за правене на бизнес. Който може го прави, който не може си търси оправдания и приказки тип Велев. Има ДИАЛЕКТИКА, която вие не познавате.

    Коментиран от #33

  • 30 Филип

    7 1 Отговор
    Тоя не беше ли касиера на Мафията ГЕРБ-ДПС?
  • 31 Роки

    5 0 Отговор
    Пак празни приказки. Румънците дават два пъти по-високи пенсии и заплати. Нашите политици и "бизнесмени" крадат всичко за себе си. Народът кучета го яли и без това измира с най-висока скорост на смъртност в Европа.

    Коментиран от #34

  • 32 Оня с коня

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пет пари":

    Последни сме в ЕС по ръст на МРЗ. Дори яко изостанахме от съседна Румъния. Няма да се учудя ,ако за Шенген отделят Румъния от пакета с нас. Причината за това са вредните разбирания и глупави брътвежи, които правите за МРЗ.Тя не стига ,че е малка по размер, ами вдигането и с 70 лева оревахте до небесата. Който от вас може да прави бизнес да остава ,който не може, фалит, вън и застанал в редичката за безработни. Чакаш пред бюрото на труда.
  • 33 Пет пари

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Маркс":

    Не знам защо си се кръстил Маркс, но много ти личи, че никога не си се занимавал с бизнес (даже и семки не си продавал). Но невежеството по хората ходи, не по гората.

    Коментиран от #35

  • 34 Счетоводител

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Роки":

    780 лв., БРУТО - 22.4% УДРЪЖКИ = 605 лв. НЕТО = 300 ЕВРО (приблизително). Апропо в съседна Румъния МРЗ от 1.1.2023г., стана нето 600 ЕВРО.
  • 35 Маркс

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Пет пари":

    Ааааааа, като нямаме аргументи и почваме с обиди и квалификации. Затова сме на туй дередже. Ей такива неграмотници като вас са се наврели по етажите в коридорите на властта.
  • 36 ххът

    3 0 Отговор
    Мизерници! На бизнеса, охранен и ояден, раздадоха 10 милиарда лв., а на народа ще дават след таргетиране. Бизнесът таргетирахте ли го? Отделихте ли най- закъсалите от най- оядените, с безброй имоти, сметки в офшорни зони, автопарк, яхти, кораби и пр.? Или точно на най- охранените дадохте, да не заслабнат случайно? Същите сте като ГЕРБ, които при пандемия дадоха пари на колекторска фирма и изпратиха самолет за ОАЕ, а на народа казаха, да теглел заеми.
    СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ НА РАДЕВ Е АБСОЛЮТ ПРОВАЛ! РАДЕВ СЕ ПРОВАЛИ.
  • 37 ххът

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако има начин тоя от снимката ще открадне от парите на хората с увреждания, ти питаш дали ще дават на болните Нищо няма да дадат. Преди месец казаха, че щели да дадат по 300 лв. за хората в неравностойно положение, имали ги по списъци в социала. Познай какво дадоха! НИЩО!

    Ще дадат на украинците. За инвалидите- нишо.
  • 38 ххът

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "въпросче":

    Пенсионерите някога ще се помръднат ли? Ще протестират ли тия с минимални пенсии? Пенсионерите с минимални пенсии вече са социално слаби, доходите им паднаха под линията на бедност.
  • 39 Този финансов

    5 0 Отговор
    Корифей пак се докопа до властта
  • 40 ххът

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пет пари":

    Докога държавата ще хрантути бизнеса? По време на пандемията помощи им даваха, на хората- нищо. Сега близо 10 милиарда лева енергийни помощи им дадоха, още им дават, на народа- нищо. Бизнесът прибира готовите пари и нито цените сваля, нито заплатите увеличава. Докога?

    Коментиран от #43

  • 41 турбото

    3 0 Отговор
    Каримански ИТН памперс намалете заплатите на шефовете в БНБ,НЗОК и уволнете полицаите които са пенсионери и са на работа щото не работят,а получават пенсия и заплата
  • 42 Разкарай се крадльо нагъл

    5 0 Отговор
    Обрахте ни доходите и спестяванията с инфлацията и сега пускате фабриката за лъжи и розови сънища! Вярвайте ми, работете за да има ние какво да крадем при следващата инфлация!
  • 43 Енгелс

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "ххът":

    Много го разглезиха така нареченият бизнес и това е много вредно за движението напред на една държава.
  • 44 оня

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "сиквхд":

    тая лъжа че дефицита е 3% ти ли я измисли соросоиде или такава е опорката
  • 45 ха ха

    1 0 Отговор
    съвсем други неща каза в интервюто , че въпросния пакет ще подпомогне бизнеса , защото средствата ще отидат при тях а те ако блоговолят ще помогнат , или ще отчетът 5 кубика дърва а ще откарат 1,5 , бизнес схемите на държавата бандит
  • 46 Отговор

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "въпросче":

    Елементарно е въпросче? 1. През 2022г., пенсионерите на 2 пъти им вдигнаха чувствително пенсиите, а тавана на пенсията направо хвръкна от 1440 на 3400 лева. 2. Каквото вдигна ПП това беше , след тях потоп. Абсолютна сеч! Няма увеличение на пенсии, още по малко на заплати. 3. Това да увеличат със 70 лева минималната си е направо гавра. Това е положението.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове