Last news in Fakti

4 Януари, 2023 06:02 1 966 22

Венеция Ангова: ПП: Не е вярно, че копираме ГЕРБ

  • венеция ангова-
  • депутат-
  • продължаваме промяната-
  • мандат-
  • правителство

Ако декларацията ни не бъде подкрепена, няма да предложим правителство, заяви депутатът

Венеция Ангова: ПП: Не е вярно, че копираме ГЕРБ - 1
Снимка: БНТ

"Не бихме имали кабинет, без да имаме мнозинство в парламента, не се дърпаме назад, заставаме не с приоритетите на "Продължаваме промяната", а с декларацията, която съдържа приоритетите и националните цели, тя е 8 страници. Целите ни са влизане в еврозоната, насърчаване на инвестициите, развитие на хората и кадрите, облекчаване на бизнеса. Ограничаване правата на главния прокурор и възможност за разследването му, разделяне на КПКОНПИ. По отношение на енергийната ефективност - да сме независими от доставките и да имаме реално диверсификация", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Венеция Ангова в студиото на "Денят ON AIR".

Не приема критиките на Бойко Борисов, че партията на Асен Василев и Кирил Петков копират ГЕРБ.

"Сигурно Борисов има предвид, че сме копирали идеята за декларация. Но това не е вярно. Когато те обявиха, че искат политическите сили да се обединя около декларация, сложиха бюджета като заложник. Този подход, в който политиците виждат публичните средства като коледна трапеза, трябва да се прекъсне", заяви Ангова пред Bulgaria ON AIR.

Декларацията на "Продължаваме промяната" вече е входирана в НС. От партията се надяват тя да бъде включена в дневния ред на депутатите и да бъде дебатирана в пленарната зала.

"Ако не бъде подкрепена, няма да предложим правителство. Днешният ден е генерална репетиция за тази седмица, но ние не можем да не направим всичко възможно да съставим кабинет. Декларацията е своеобразен план за бъдещето на България", каза депутатът от "Продължаваме промяната".

Все още партията има надежда за подкрепа от БСП. Венеция Ангова припомни, че и докато бяха коалиционни партньори с левицата са имали разногласия, на са показвали, че могат да ги преодоляват.

"Да не бързаме с коментари за третия, това би означавало, че се отказваме от втория. Но и не можем да се коалираме само, за да се коалираме. Смятам, че с нашето предложение надскачаме много и втория мандат и 48-ото НС. Това не е програмата на "Продължаваме промяната", а национални цели за бъдещето на България в следващата 1 г., които биха могла да бъдат наградена. Но виждаме, че някои политически партии са се фокусирали върху себе си", коментира Ангова.

Все още не са обсъждани имена за правителство на "Продължаваме промяната". Партията вижда в ГЕРБ стремеж към предсрочни избори.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Търновец

    29 0 Отговор
    Как е станала "народен" представител, някога нещо работела ли е?
  • 2 Разкарайте се крадци пропаднали

    24 1 Отговор
    Кака Асена Спецова ли ще движи финансите, за справка колко е добра вижте инфлацията!
  • 3 123321

    23 0 Отговор
    тва не е сериозно ква е тая за кво се бори как да не я наречеш калинка
  • 4 оня с коня

    23 4 Отговор
    Наивната Дебеланка от ПП/цялата им Партия са наивници и въздухари дето хабер си нямат оде изгрява слънцето/ СЕ ВРЪЗВА на уникалните Шеги на ББ,че "копират ГЕРБ".Тия Лаици в Политиката ПОСМЪРТНО не са в състояние да копират който и да е,камо ли ГЕРБ!Ама ЗАОБЯСНЯВАЛА въпросната Особа незнайно как спечелила Доверието на Кирчо и Кокорчо и превърнала се в Депутат от ПП/има подозрение че е станало не с Пари,а с МНОГО ПАРИ/ какви били Целите на Партията сякаш на някой му пука след като е ясно че...на следващите Избори ПП ще последва ЗАКОНОМЕРНО ИТН понеже е съката "Партия - Еднодневка" без Грам ТВЪРД ЕЛЕКТОРАТ.
  • 5 БОЦ - ко

    15 0 Отговор
    Парапетна Прокломация,
    Редактирана в декларация...
  • 6 Гост

    18 0 Отговор
    Венеция Ангова,колко ли трябва да не са я обичали родителите и,за да си кръстят марьошката с такова име?
  • 7 Българин

    20 0 Отговор
    Какъв е този чемшир на снимката бе?
  • 8 Хихихи..

    16 0 Отговор
    Венеция - най-влажната на планетата!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хаха

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хихихи..":

    Или най плесенясалата...
  • 11 Винеция

    12 0 Отговор
    Аз копирам Искра Фидосова.
  • 12 Псевдоним

    7 0 Отговор
    Венеция копира Лиляна Павлова.
  • 13 истината

    3 11 Отговор
    А мен Продължаваме Промяната НЕ ме разочароваха! Даже напротив, убедиха ме, че те са единствената партия , която мисли за бъррото развитие на България, за догонването на другите държави в ЕС! ПП мислят за подобряване на положението на бедните работещи, на младите семейства, на дребния и среден бизнес. А ГЕРБ са лъжлива партия, искат да играят двойна игра, хем с ЕС, хем с Русия, хем за да облагодетелстват едрия капитал в страната, хем се преструват, че мислят и за обикновените хора и все ги залъгват, че " сега няма пари за вас", така от двата стола паднаха на земята!

    Коментиран от #14

  • 14 Хаха

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "истината":

    Под всяка статия едно и също пишеш.Плащат ти да се правиш,че не си разочарован.
    Ние пък сме разочаровани!Всяка втора дъма им беше лъжа в маркетингова опаковка.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Вай вай

    6 0 Отговор
    А бе до кога ще ги изпускате тия грухтящоговорящи , да бръщолевят каквото им дойде -
  • 17 факт

    6 0 Отговор
    Отвратителноцелулитен индивид .
  • 18 развеселен

    4 0 Отговор
    Тази "знойна жена - блян за поета" , освен че е крайно (как да го кажа по възпитано) неугледна , нелицеприятна и с откровено селташко излъчване е и окончателно празноглава . Идиотизмите , които дрънка са напълно в унисон с идиотизмите на партийният им вожд и освен да разсмиват публиката , друго (няма как) да постигнат . По голяма сбирщина от лъжливи , крадливи , празноглави , нагли и нахални селяндури от "четата" на ПП , българската политика не беше виждала (досега) .
  • 19 въпросче

    0 0 Отговор
    Венеция от Венеция ли е?
  • 20 8765

    0 0 Отговор
    Само губите времето на на народното събрание. Връщайте мандата и да отиваме на избори.Нямате абсолютно никакъв шанс за правителство.
  • 21 87659

    1 0 Отговор
    Никой не си избира външния вид ,но да беше поне умна.Пък то хем обратното на остра, хем и гр..на.
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    .............а защо тогава, от лозунга за ПРОМЯНА, минахте към - РАЗВИТИЕ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове