Last news in Fakti

5 Януари, 2023 10:20 2 752 33

Бенатова: Третият мандат ще отиде в ДБ, Радев мисли като Борисов

  • миролюба бенатова-
  • мандат-
  • дб-
  • румен радев

Социалните мрежи са отдушник, смята журналистката. "Там може да се засилват определени послания

Бенатова: Третият мандат ще отиде в ДБ, Радев мисли като Борисов - 1

Третият мандат ще отиде в ”Демократична България”, което може би ще е най-лошото, което ще се случи за партията...Много се говореше, че той ще отиде при Стефан Янев, но подозирам, че няма да стане точно така. Това заяви Миролюба Бенатова.

Според нея, ако Румен Радев даде третия мандат на "Демократична България", това ще бъде отново някакъв пример за единомислие с Бойко Борисов.

"Има потребност от реален контекст, а не от едно непрекъснато набиване на опорки от различните крила с различните интереси, което ние наблюдаваме години наред в публицистичните формати", каза още Миролюба Бенатова пред Дарик радио.

По думите ѝ разделението на малки балони не е от вчера и не е от днес, но сега може би се вижда по-явно, по-силно подчертано е и може би опитите да се насъсква обществото на малки групички е по-видимо.

"Не мога да приема, че журналистите трябва да са защитници на тясна партийна линия, която и да е тя", категорична е Бенатова. "Каква е ролята на журналиста, ако всички знаят това, което той ще каже?", попита тя и допълни: "значи той е излишен".

Социалните мрежи са отдушник, смята журналистката. "Там може да се засилват определени послания. Един от големите същностни проблеми е, че хората, които са овластени, в официалната си реторика използват и език на омразата, и твърдения, които не са доказани. И бидейки овластени, те всъщност официализират лъжите. Дават алиби за това да бъдат цитирани", посочи Миролюба Бенатова.

"Политиците са всъщност истинските носители на вредни послания", заяви тя и даде стар пример с Валери Симеонов, който беше вицепремиер и в ролята си на такъв направи коментар за майките на деца с увреждания.

"Аз съм оптимист, защото знам, че всяко време си има своите млади хора, те си идват със своите амбиции и желания и без обременеността на опита. Аз вярвам в силата на началото, на онова усещане на младия човек, че всичко е възможно, че можеш да постигнеш всичко, стига да си работлив, да обичаш това, което правиш, и да си отдаден", каза още Бенатова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    21 5 Отговор
    Ще иде при Стефан Янки и всички ще се прегърнат. По случай пристигането на губернатора от Хаити.

    Коментиран от #13

  • 2 Чекмеджан ефенди

    19 7 Отговор
    Отново празни приказки. Нищо не правите. От разделението печели само и едиснтвено ГЕРБ, защото те гласуват под строй.

    Коментиран от #10, #29

  • 3 Що се касае

    16 1 Отговор
    до младите хора, те трябва да обичат и милеят за Родината си, на първо място.
    Ако това не е доказан факт, последните нямат място в управлението на Отечеството.
  • 4 Хасковски каунь

    12 22 Отговор
    И едните , и другите ги видяхме. Скапаняци! Антибългари!
    Костадинов - Възраждане. Това е истината

    Коментиран от #15

  • 5 А тая отде знае?!

    11 3 Отговор
    Много експерти, много чудо!
    Досега третият мандат винаги е даван на третата по големина паетия, но не е задължително.
  • 6 Школата

    6 1 Отговор
    на БКП !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 АБВ

    5 8 Отговор
    На тая пач....ра скоро ще и затворят гнусната устичка
  • 9 123

    9 8 Отговор
    Да го даде на тези, "военнолюбци" както правилно го нарече, силно ме съмнява. Тази куха лейка Бейнатова, за дребни центове се продава. Жалка родна картинка.
  • 10 оня с коня

    12 9 Отговор

    До коментар #2 от "Чекмеджан ефенди":

    Ама нали уж "ГЕРБ умре","Никога повече ГЕРБ","ГЕРБ при НДСВ","ГЕРБ са История","Борисов при бай Ставри" и т.н. и изведнъж...Не само че ГЕРБ са по-живи отвсякога,но и Гласуват под строй както отбелязваш?Амо вие ДОКОГА ще се опитвате да лъжете другите,пък накрая се оказва че лъжете Себеси бе?Ух,гиди Калпазани такива...:)

    Коментиран от #14, #17

  • 11 Зрител

    10 7 Отговор
    Някога Бойко играеше главна роля в бг пиеската, но се изхаби и вече става само за поддържаща роля, а главната я дадоха на Радев. Бойко ще си лекува егото с биене на дузпи на празна врата.
  • 12 Българка

    10 10 Отговор
    Ако третият мандат отиде в ДБ, то това е клопка на мафията. ГЕРБ се опитват да се домогнат до ДБ, за да ги компрометират и попилеят. Те успяха да отделят БСП от ПП и ДБ. Сега искат да унищожат и ДБ, в която има не просто експерти, а неподкопни експерти. Така че по-добре ДБ направо да връщат мандата, ако го получат

    Коментиран от #26

  • 13 Херо Мусака

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Банкянския Меси ако влезе в колаборация с БСП и Возхода ще му бием дузпата!
  • 14 Баба Вуна

    8 5 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Всъщност Асен Василев реанимира ГЕРБ с глупавото си изказване за 30% съкращения в администрацията.

    Коментиран от #18, #27

  • 15 Българка

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "Хасковски каунь":

    Стига глупости и лъжи. Възраждане са клонинг на ГЕРБ. В предишното НС над 70% от гласуванията на Възраждане са едно към едно с тези на ГЕРБ. Освен това питайте Копейката откъде има милионите,за да си закупи къщата-палат. Питайте лидерите на Възраждане дали върнаха субсидията? Питайте Копейкин къде са парите от членския внос. Питайте къде са парите, които Костадин прибира от депутатите на групировката за допълнителни дейности в НС, които той прибира..........Бива ли да има толкова много наивници и слепци

    Коментиран от #32

  • 16 БББ

    9 2 Отговор
    Бенатова помним и тервютата ти с Борисов колко мазничкс беше тогава .Мутафчийски тихо каза че ще се мре яко и то стана.В Катуница също много помогна.Като цяло съм присъствал кака задаваш въпроси на Борисов и как се гледахте като котараци през мартКак за тебе имаше бърза писта за новини от МВР.За да го плюеш така само едно е станало (носна кърпичка).Употреба и в коша.Злобата това показва.А общият извод е ,че си за употреба.

    Коментиран от #19

  • 17 Баба Вуна

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Вече две години Бойко Тиквата държи цял един народ в мъртва хватка! И тръгнали да ми разправят че Бойко не бил никакъв каратист. Едно прочистване на ГЕРБ и премахване на Гешеф и Бойко може да си управлява с ПП и ДБ в следващите 4 години. Ма това при положение че Бойко не е Тиква Банкянска. Гущера Бойко трябва да си скъса опашката.
  • 18 оня с коня

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "Баба Вуна":

    Ама престанете Ти и подобните ти да кривите нещата в името на някаква пошла Пропаганда - че НЯКОЙ СИ Асен Василев надарен със Сила Божия замахнал със Жезъла и Реанимирал ГЕРБ - ПЪРВАТА ПОЛИТ. СИЛА В БГ!На А.Василев ли според тебе следва ГЕРБ да Благодарят горещо за "реанимацията" си удряйки Чела в земята,или на Дълбокото убеждение на Бълг. Народ че само ГЕРБ и БОРИСОВ ще изведат Държавата от Блатото- нещо ДОКАЗАЛО СЕ В ГОДИНИТЕ?

    Коментиран от #20

  • 19 Баба Вуна

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "БББ":

    Като котки през Матрак в резиденцията във Бояна! И там е вземала интервюта Бенатова! Така каза Каратиста
  • 20 Баба Вуна

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Абсолютно си прав. Откакто Бойко падна транспортирането на нелегално мигриращи трюфели от Турската до Сръбската граница рязко се усложни. Много сложен стана бизнеса с Трюфелите.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Баба Вуна

    0 8 Отговор
    Откак Гълъб Радев посети пра-родината нещата започнаха да вървят в правилната посока. Вече сме си подсигурили Газ за 2023г. Та едно правителство без Участието на ГЕРБ,БСП и Възраждане е напълно възможно.
  • 23 гост

    4 0 Отговор
    хич не трябва да отива каквото и да е при дебе
  • 24 Ха,ха

    5 6 Отговор
    Боко се оттегли и само за две три години ,некадърниците фалираха държавата.
  • 25 бойко

    2 0 Отговор
    тая нали беше такси,какво се изпуска пак...............
  • 26 Тато е жив и ние сме татови

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Третия мандат за ДБ е целенасочен ВЪЛЧИ КАПАН, предварително планиран от БКП-мутро-милиционерския клан на БКП(задкулисно-олигархична), от който те няма да могат да се измъкнат и ще си "умрат" безславно! След това ще им остане да се справят с ПП, които доста се издъниха, но продължават да са все още на повръхността благодарение на външната подкрепа от запад! И така пак ще се възцари едноличния режим на БКП-еднопартийната система на "демократичния централизъм" чрез нейните партии БКП-клонинги! Долу Българските Клептомански Партии (БКлП) - все клонинги на БКП+Б3НС+ДС!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Долу БКлП

    0 0 Отговор
    Ако бяха повели политика на 90% съкращение и оптимализиране на партийно-назначената бюрокрация с корупционно-клептомански манталитет, щяха да насърчат и активизират тройно повече избиратели от тези БКП-ГЕРБаджийски дoбитъци на държавна и корупционнo-рекетьорска хранилка! А ПП вместо да съкръщава и обединява министерства и агенции, ги увеличи и то за осигуряване на топли места на свои партийни активисти - както по времето на Тато! Плюс продължи практиката за осигуряване на бюджетен ресурс за "наши" фирми и комаради за абсолютно ненужни и разхитителни гепи-проекти, които пък им носят добрилични комисионни! Сега с интерес ще наблюдавам ГЕРБ-псевдо-академика колко министерства ще предложи и кои ще са кандидатите за министри и началници - дали ще има БКП-ГЕРБерастки "специалисти" като него самия! Долу Българските Клептомански Партии (БКлП) - все клонинги на БКП+Б3НС+ДС!
  • 29 Иванова

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чекмеджан ефенди":

    а останалите по съвест ли гласуват?
  • 30 пенко

    0 0 Отговор
    ГЕРОИНЯ ОТ " АВАТАР " - 1 -2 - 3 !!!!!!!!!?????????
  • 31 смях

    1 0 Отговор
    Радев и Борисов са два фашистки братя.. празнодумци и лъжци!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове