Last news in Fakti

6 Януари, 2023 15:40 1 453 32

Костадинов: Желанието на президента изборите да бъдат в края на март вече почти се е сбъднало

  • костадин костадинов-
  • желание-
  • президент-
  • избори-
  • март

Искам да посъветвам президента Радев веднага да задейства процедурата за връчване на третия мандат, защото не искам да ставам свидетел на това, което се случи предишния път - нов кръг консултации преди връчването на третия мандат. Няма смисъл от това бавене, коментира лидерът на "Възраждане"

Костадинов: Желанието на президента изборите да бъдат в края на март вече почти се е сбъднало - 1
Снимка: БГНЕС

Най-доброто решение е максимално бързо задействане на процедурата по връчване на третия мандат и неговото връщане. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, съобщават от БТА. Поводът за коментара е заявеното намерение от "Продължаваме Промяната" да върнат втория проучвателен мандат неизпълнен, след като предлаганият от тях проект на декларация за обединение около конкретни национални цели и приоритети не получи подкрепа в пленарната зала и бе отхвърлен. Костадинов каза, че тези които ще получат третия мандат, трябва веднага да го върнат, защото в противен случай отново ще се загуби време.

Искам да посъветвам президента Радев веднага да задейства процедурата за връчване на третия мандат, защото не искам да ставам свидетел на това, което се случи предишния път - нов кръг консултации преди връчването на третия мандат. Няма смисъл от това бавене. Желанието на президента изборите да бъдат в края на март вече почти се е сбъднало, коментира Костадинов.

Относно случая с Христо Грозев, Костадинов посочи, че има десетки случаи на предадени български граждани на чужди законодателства. Иван Тилев беше екстрадиран от българската прокуратура в Германия, в нарушение на собственото ни и европейското право, заяви Костадинов. "Не може законът да важи за Иван Тилев, а за Христо Грозев - не", коментира той и добави, че според него много по-важен е казусът на Иван Тилев от този на Грозев.

Вчера Христо Грозев бе изслушан в парламентарната комисия за контрол над спецслужбите. Той бе обявен за издирване от Русия. В съобщение на руското министерство на вътрешните работи се казва, че той е издирван за нарушаване на „член от Наказателния кодекс на Руската федерация“.

По-рано от "Възраждане" обобщиха на брифинг случилото се на заседанието на комисията по контрол на спецслужбите. Николай Дренчев коментира, че от изслушването на Христо Грозев не е станало ясно дали някой преследва г-н Христо Грозев. Той не е работил в интерес на България и ангажирането на българските тайни служби или на българското Народно събрание с декларация по тази тема е съвършено неадекватно, каза Дренчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Теб ,

    20 23 Отговор
    човекомразецо , кой и защо ще те избира ? Да лапаш субсидии ?!
  • 3 Чорапа е в "найс позишън"..

    19 0 Отговор
    Кара я агаля-агаля,заникъде не бърза,уютничко му е в ситуацията,заплатката му не я бавят като на простосмъртните,манджицата му манджица,пийването му пийване..Кееф..Чакайте го вий да се размърда като Индже войвода за раята..
  • 4 Коце

    15 3 Отговор
    Всеки си плаща в един момент....даже и да е президент. И колкото по - късно, толкова по - скъпо!
    Бог всичко вижда!
  • 5 Преводач

    11 11 Отговор
    "Желанието на Кремъл да докара на власт Радев за още три месеца се е сбъднало, а и дългосрочните договори за поробването ни от Газпром с проксита се осъществяват успешно." ..... А българите още изтрезняват от Нова Година и се готвят да празнуват "именни дни". Така е, когато мислиш с г-а си, а не с главата си.
  • 6 Макс

    14 11 Отговор
    В средата на април , след великденските празници. Дай Боже да се отърсим от отровната плесен русофилска.
  • 7 белогъза злата

    16 11 Отговор
    Този много алчен за власт. Няма как да може да събере толкова гласове, че да може да има мнозинство защото е на предела на глупаците гласуващи за него.

    Коментиран от #10, #15

  • 8 Хасковски каунь

    12 17 Отговор
    ВЪЗРАЖДАНЕ ще управлява!
    Другите партии са антинароди и скопени откъм идеи
  • 9 НЕТЪРПЕЛИВИЯ

    13 8 Отговор
    А нашето желание е да изчезнеш веднага !

    Коментиран от #20

  • 10 Изсъхна им смукалото или не

    8 10 Отговор

    До коментар #7 от "белогъза злата":

    Добре, америколюбието в момента има конституционно мнозинство, защо не управляват? Той бил алчен, а те херовими, ама Хера се махна, а новият с хоботче.
  • 11 електорат

    12 9 Отговор
    Как да гласувам за теб като.си толкова противен.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 УРА,, Ура

    10 9 Отговор
    Кой си ти бе, че да даваш акъл на президента какво да прави? Нещо много си се объркал.
  • 14 феродим

    14 7 Отговор
    ТИ КЪДЕ СЕ БУТАШ БЕ ПРОСТЯ КОПЕЙКИН??? И ТЕБЕ ХОРАТА ТЕ РАЗБРАХА КАКЪВ СИ ПРОСТ И КРАДЛИВ, ОЧАКВА ТЕ СЪДБАТА НА ИТН,ВМРО,ПФ И АТАКА. Я ПО ДОБРЕ ЗАМИНАВАЙ ДА СИ ПРИБЕРЕШЕ 5 ТЕ РУБЛИ ОТ МИТРОФАНОВА,ЧЕ СКОРО РУСКИТЕ НЕОНАЦИСТИ И РУБЛИ НЯМА ДА ИМАТ. МИТРОФАНОВА ЩЕ ТИ ПЛАЩА В НАТУРА.
  • 15 Преминаващ оттук се

    10 10 Отговор

    До коментар #7 от "белогъза злата":

    Този ще има много повече гласове от други партии които окрадоха България и се правят на невинни. Дори смятам, че ще бие и антибългарската партия която къде явно, къде подмолно разиграва етническата карта.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 замундо

    10 10 Отговор

    До коментар #15 от "Преминаващ оттук се":

    ще има друг път, феновете на тоя цингон са максимум 5 платени автобуса пълни с утайка. вече стигна максимума, предвид че го разкриха, сега ще последва итн,вмро,пф,атака,воля, - път надолу към блатото на забравата.
  • 18 Тоя па кой

    6 5 Отговор
    Го пита?
  • 19 Мошеници не се накрадохте ?!

    3 1 Отговор
    Пак ще е същият резултат, и на децата от яслите е ясно!
  • 20 ТИР

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "НЕТЪРПЕЛИВИЯ":

    Абе защо не коментирате казаното з винаги се нахвърляте злобно,,, и между другото тоя Христо Грозев ако е получавал плащания от някой за нещо ,и особено ако е незаконно ,то недейте веднага да го представяте за жертва преди да е станало ясно ,,,
  • 21 Ххххххх

    0 6 Отговор
    Напротив, нека президента се бави с третия мандат. Така ще успее да изработи още облаги за българския народ, като руска газ през Турция. Вие доказахте че не ставате, не се излагаите повече.
  • 22 все тая

    4 4 Отговор
    Пак няма да спечелите.
  • 23 хххх

    5 5 Отговор
    Костя, не престана да се правиш на шут,.... голям мъж станал.
  • 24 Браво

    3 4 Отговор
    Глас за Възпаждане през март. Време е на фашагите да им отеснее България.
  • 25 МИЛЕН ОТ ПП

    4 1 Отговор
    НА ВОЛЕН СИДЕРОВ БРАТ МУ Е КОСКАТА ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ
  • 26 хххх

    4 1 Отговор
    Koстя задмина ли вече шута Волен?? И оня в силните си години събираше някъде 8-10% доколкото помня?

    Коментиран от #27

  • 27 МИЛЕН ОТ ПП

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "хххх":

    АМА ВОЛЕН Е МАЛКО ПО УМЕН ОТ КОСТЯ ДУРАЧОК
  • 28 Тоя гагауз-предател

    2 1 Отговор
    защо не отиде в пРоZZия да си прави избори с Путлер ???
  • 29 гост

    2 1 Отговор
    Костадинов реве за избори откак влезе в парламента,надява се на някой глас отгоре. Но аз специално няма да ходя гласувам за да им правя кефа. Кой поред избори са това, българина показа кои партии предпочита, защо още се харчат народни пари за още избори. Да си ги плащат от личните си сметки изборите
  • 30 Щом и тая копейка е в парламента

    3 1 Отговор
    НИКОЙ в България не може вече да говори за това, как българите са образовани, интелигентни, гостоприемни или с историческа памет!
    Това същество показва най-грозните черти на нашия народ и самият Алеко би се впечатлил от такова чучало!
    А еничари никога не са липсвали в България. Точно такива са предали Левски, както сега се опитват да предадат журналисти на втажеска Русия.
    Жалка работа. Срамота за гласувалите за тази аанти-българска партия.
  • 31 До бълг.народ

    2 0 Отговор
    Как може да вярвате на копейкин??!!Как е възможно страна ,чийто Брутен вътрешен продукт е едва 0.3% от Европейския да може да бъде неутрана????Но народът е прост не може да мисли,аи умишлено не му обясняват.
  • 32 Защо бре

    1 0 Отговор
    Песента "Депутатът Христо" НЕ е дело на Лена Бориславова!!! Тя е продукт на Ицо Хазарта!
    Ако интерпретацият на Слави "Хищна хиена" е отмъщението му за песента "Депутатът Христо", защо не е насочена към Ицо Хазарта, а към беззащитна жена???? Защото не му стига мъжество на Слави да застане срещу мъж ли? Защото е страхливец и е по-лесно да нападне жена? Или защото е комплексар и сексист?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол