Last news in Fakti

11 Януари, 2023 10:20 2 203 18

Андрей Райчев: На Борисов му остава да махне само една връзка - връзката между ПП и ДБ. Ходът му е насочен натам

  • бойко борисов-
  • връзка-
  • пп-
  • дб-
  • андрей райчев

"На изборите в София е армагедонът на ДБ. Изборите в София са реална възможност и постижима цел за ДБ. Сините 18 години са нямали власт в София, може да си я върнат, но това има едно условие - съюз с ПП. Това обаче означава кристални отношения между двете партии", коментира социологът 

Андрей Райчев: На Борисов му остава да махне само една връзка - връзката между ПП и ДБ. Ходът му е насочен натам - 1
Снимка: БГНЕС

"На Борисов му остава да махне само една връзка - връзката между ПП и ДБ. Ходът му е насочен натам". Това заяви пред БНР социологът Андрей Райчев.

"Интересното е защо Христо Иванов, на който му дават властта, се колебае да я вземе. Реално му я дават и му я дават с една голяма добавка. ДПС и ГЕРБ се съгласяват да му дадат "любимата играчка" - онова, за което той се бори години, говорим за 10 години - правосъдна реформа. Те му казват "Направи правителство и ще ти добавим към това правосъдната реформа" - мечтата на мечтите. Той се колебае. Въпросът е защо", коментира той в интервю за предаването "Преди всички".
"Христо Иванов не може да остане в изолация. Напротив - той е човекът, който дава разрешението, че ти си излезнал от изолация. Затова ГЕРБ толкова се стреми към съюз с него, под някаква форма. Когато Христо Иванов каже, че вече може с ГЕРБ, излиза, че изолацията на ГЕРБ е приключила", изказа мнението си Райчев. Той посочи развитието на нещата с изолацията на ГЕРБ.

Партиите на Слави Трифонов и Мая Манолова вече не са в парламента, отбеляза социологът и добави, че с хартиената коалиция много умело са извадили и Корнелия Нинова от този съюз.

"На Борисов му остава да махне само една връзка - връзката между ПП и ДБ. Ходът му е насочен натам", категоричен е Райчев.

Тук обаче възниква друго обстоятелство - изборите през септември:

"На изборите в София е армагедонът на ДБ. Изборите в София са реална възможност и постижима цел за ДБ. Сините 18 години са нямали власт в София, може да си я върнат, но това има едно условие - съюз с ПП. Това обаче означава кристални отношения между двете партии".

За ДБ ще е изгодно - под техен патронаж правосъдна реформа, но:

"Правосъдна реформа - но срещу това трябва да платят "охладняване" с ПП, което Иванов не е склонен да направи".

Ако ПП се смекчат и бъдат убедени, Иванов ще приеме мандата, ако не - няма да вземе мандата и това при условие, че изобщо президентът им го връчи, коментира социологът.

Според него от личната гледна точка на президента Румен Радев, даването на мандата на ДБ е изгодно. От друга страна той ще получи нови атаки от Корнелия Нинова, но какво повече може да получи от нея..., попита Андрей Райчев и коментира:

"За него е психологически въпросът - до каква степен той вярва, че е възможно Иванов да състави нещо. Или по скоро ще го натопи в една история, която е изгодна за Борисов. /.../ Ключът към легитимацията на Борисов не го държи ПП и другите партии, държи го само ДБ, защото ДБ е партията, на която Западът има най-голямо доверие в България. Проблемът на Борисов са западните обвинения. Ако ДБ припознае Борисов в някаква форма, той си е решил въпроса. Тук е и крайното нежелание на ПП да му даде това".

По думите му Христо Иванов натиска ПП да "решат голямото национално уравнение" с оглед на местните избори. Той им предлага на ПП да ходят "по много тънък лед", каза Райчев и добави: "Те са малко по-груби като политици, с едрата тесла. Тънката резба не им е много достъпна или поне засега".
Ние като електорат ще платим с още едни избори, на които за съжаление резултатът ще е същият, прогнозира социологът. Това не е хубаво нито за България, нито за политическата класа, защото народът започва да "ръмжи", каза той.
"Играе се на "Черен Петър", но не в смисъл кой ще вземе мандата, а кой ще е виновен за провала. Партиите вярват, че е много малко вероятно да се излъчи правителство и те са прави - вероятността е 10-20%. Те по навик играят за пред електората", каза още Андрей Райчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 20 Отговор
    На местните избори Борисов ще ги бие поединично.

    Коментиран от #18

  • 2 ГЕРБ

    5 8 Отговор
    Или са с нас , или ги нема в целата схема.
  • 3 Банев

    13 2 Отговор
    Правосъдната реформа не е "любимата играчка" или самоцел на Христо Иванов или на ДБ, а най-важната промяна, без която България не може да се превърна в истински демократична и просперираща държава, колкото и да е силна икономиката.

    Коментиран от #7

  • 4 наблюдател

    8 2 Отговор
    Ами ако са глупави или жадни за власт, на Толупа няма как да не му се получи. За съжаление. Христо да си опича акъла.
  • 5 Българка

    13 1 Отговор
    Този измекяр, говорител на ГЕРБ, мутрите и мафията докога ще ни го натрапвате? Срам ме е от големите български медии, които сепревърнаха в съюзници на мутрите, след като дават трибуна на говорителите им

    Коментиран от #9

  • 6 оня с коня

    4 0 Отговор
    И както е популарна Фразата "Експоприация на Експоприираните",така и Райчев в типичния за него Олигофренски Стил на Коментар придружен с Налудничаво-странни Мимики и Жестове се опитва да лансира пък Фразата "Изолация на Изолираните".Как обаче е възможно тотално изолираните Партии в настоящото НС ВСЯКА ЕДНА спрямо останалите да осъществява Изолация спрямо ГЕРБ ,си остава Райчева Енигма/на разбираем Български - "Тайна Майна"/.Накрая Райчев демонстрира и очудващи Математически наклонности ПРЕТЪРШУВАЙКИ Мислите и нагласите на Строените от него "По височина" Партии и установява с Калкулатора си ,че Надеждата им за Формиране на Правителство е 10-20%.
  • 7 нннн

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Банев":

    ,,Парен каша духа". Правосъдната реформа е най- важната, но ДБ и коалицията 7 месеца имаха съвсем други приоритети. Как да им вярвам?

    Коментиран от #15

  • 8 ГЕРБ

    4 0 Отговор
    Защото тоя тумбак е кръгла нула като политик

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Еваларка

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ":

    Коментар на истински гербаджия.
  • 11 12343211

    1 1 Отговор
    Факт.
  • 12 ГЕРБ

    1 10 Отговор
    На местните избори ГЕРБ ще измете всички боклуци
  • 13 666

    1 6 Отговор
    ГЕРБ по никакъв начин не трябва да влизат в коалиция с болшевишките и ченгеджийски партии ПП и ДБ. Освен това те са ОПГ ръководени пряко от Радев. Не може дясна партия да се обединява с проруски и путински слуги.

    Коментиран от #17

  • 14 Не знам друго

    3 5 Отговор
    Но този -" независими Бонев се оказва пълен манипулатор.Иначе пред камерите ги лее едни- сладки ,медени! Оказва се,че той е в основата ,водещ инициатор за тази неразбория с ГТ.Още преди две години подмяташе за билетчето-30 мин. Уж против Фъндъка,но в пълен синхрон го е гласувал заедно с всички останали.Жадно за власт и ,мерак да се докопа до нейният стол,а от там- до милиардният бюджет на столицата.На такъв скрит мазник,ако му дадем властта на София,ще разпродаде и паветата.Под претекст- да променим София! Мислех да гласувам за него с цялото семейство.Сега категорично- Не! Прав беше дядо ми...Сине,на такъв който ти говори без засечки,и все в твоя полза- доверие никога!
  • 15 Иво

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "нннн":

    Правосъдна реформа разбирай махането на Гешев който хваща руски шпиони и плаши спонсорите на ДБ и ПП.
  • 16 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 5 Отговор
    НА ПИНОКИО , МЯСТОТО МУ Е ........ ПРИ ШАРЛАТАНИТЕ ОТ "ПОДМЯНАТА" И .......... ТЕХНИТЕ ШЕФОВЕ И СПОНСОРИ , КАТО ....... ЧЕРЕПА , БРАТЯТА БАМБУКОВИ , БЕЛГРАДСКИЯ КРАДЕЦ И ДРУ..... ФАКТ !
  • 17 Смешки

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "666":

    Никой не е обслужвал толкова старателно руските интереси в БГ колкото Герб.
  • 18 Дядо ви Курти от село Пиперково

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Борисов е пътник, въпрос на време е,да влезе в затвора....Дай боже до края на жалкия си крадлив живот...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол