Last news in Fakti

11 Януари, 2023 11:48 1 863 33

Скандал в парламента: Маноил Манов обяви, че депутат от ДБ бил "вербуван" от задържания британец

  • британец-
  • герб-
  • демократична българия

Причината беше появилата се снощи информация, че издирваният от Интерпол е живеел в частен имот до ферма, принадлежаща на депутат от десницата

Макар че вождът им Бойко Борисов желае да управлява заедно с ДБ, депутатите на ГЕРБ-СДС днес започнаха открита атака срещу десницата в парламента. Поводът беше залавянето вчера на издирван за тероризъм от Интерпол британски гражданин у нас, съобщи "Сега".

В пленарната зала тази сутрин герберите открито заговориха за връзка на арестувания с ДБ. Причината беше появилата се снощи информация, че британецът е живеел в частен имот до ферма, принадлежаща на депутат от десницата. Замесеният парламентарист категорично отрече да има нещо общо със задържания. Това обаче не впечатли герберите, които по неясно каква причина решиха, че казусът трябва да бъде приоритетна тема за парламента днес.

Първи започна атаката депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев. С очевидно фалшива загриженост той обясни, че със съпартийците му се притеснили за сигурността на колегата си от ДБ, която била „заблудена от миловидния външен вид“ на британеца, както се изрази Георгиев. И заговори колко разтревожен е бил, че в политическа сила, в която има хора, работили със спецслужбите в миналото, не се намерил някой, който да предупреди колегата си да се пази от чужденеца. Така Георгиев намекна за Атанас Атанасов, съпредседателя на ДБ, който някога оглавяваше контраразузнаването. Депутатът от ГЕРБ-СДС намеси и ПП, като заговори за „бизнес с руски граждани“.

"Нашето притеснение нямаше да бъде толкова голямо, ако ние не отчитахме едни много дълбок пробив в сигурността на най-чистата, най-добрата, макар и най-малката партия в този парламент. Партия, за която знаем, че нейните редици са имунизирани от това в тях да се инфилтрират радикални и престъпни фактори", продължи Георгиев. Не можеше да се разбере сериозно ли говори или се подиграва с десните. Не стана ясно и за каква партия говори, след като ДБ е коалиция.

Далеч по-рязък беше съпартиецът на Георгиев Маноил Манев, който излезе на трибуната веднага след него, за да развие атаката. Той започна с привидна критика към колегата си, че казаното от него било много симпатично. "Ама те терористите са симпатични по принцип", добави Манев, като така съвсем втрещи слушащите го. От името на ГЕРБ-СДС той поиска в парламента да бъдат извикани на закрито изслушване шефът на ДАНС и вътрешният министър. "Когато един обвиняем за тероризъм човек, му помага да се устрои депутат, това се нарича вербовка на агент за влияние", обяви с апломб Манев. Така едва ли не излезе, че депутатът от ДБ е била вербувана от чужденеца. После се развика на бившия вътрешен министър, а сега депутат от ПП Бойко Рашков, който му се смееше от залата, че очаква отговори от неговия приемник в МВР Иван Демерджиев.

Изявата на Георгиев и Манев вбеси Атанас Атанасов. Той изскочи на трибуната, за да обяви, че нямал нищо общо с комунистическите служби за сигурност, и никога не целувал ръка на Бойко Борисов. Последното беше насочено към Георг Георгиев, който се прочу с подобен жест преди няколко години. Атанасов обаче подкрепи искането за изслушване, което да изясни обстоятелствата по случая.

Георгиев използва изказването му, за да продължи атаката, този път лично срещу съпредседателя на ДБ. "Вие като прокурор отпреди 1989 г., човек, който е бил пряко ангажиран с Възродителния процес, може би сте загубили в себе си човешкото усещане за грижа към ближния", нападна той Атанасов.

От ПП отклониха разговора като заговориха за "откраднати милиарди" от инфраструктурни проекти при управленията на ГЕРБ. Тук се намеси председателят на парламента Вежди Рашидов, който настоя да се говори с имена. "Иначе не е почтено. 240 човека не са крадци. Затова не влизаме в Шенген. Ние сами се кепазим", обидено каза Рашидов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    33 7 Отговор
    Очаквам заведено следващо дело за лъжи, набеждаване и оклеветяване. Действайте! Тия гробари трябва да бъдат съдени до дупка!

    Коментиран от #29

  • 2 Исторически парк

    25 12 Отговор
    В деб ъ всички са вербувани американски агенти... добрютру
  • 3 Провокации

    30 2 Отговор
    и манипулация от някаква мутра - милиционер , чието място не е в Парламента , както и на цялата шайка !
  • 4 към глухия прокурор

    28 2 Отговор
    след дпс престъпна партия гроб е проклятието на България!
  • 5 Българка

    23 2 Отговор
    Мутрата Георг да каже истината. Организатор и участник във Възродителния процес е Ахмед Дога- агент на ДС и пряк участник в този позорен процес. Доган не е нищо повече от престъпник ,крадец и борец ПРОТИВ ЕТНИЧЕСКИТЕ ТУРЦИ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ

    Коментиран от #14, #15

  • 6 Костадинов

    24 3 Отговор
    Абе ГЕРБ все под вола теле търсят само и само да не признаят за кражбите за 12 години.
  • 7 Кумеца

    23 1 Отговор
    на Бою и Старозагорския милиционер от лакействане и старание към покровителя си пускат редовно блъфове и интриги !
  • 8 12340

    25 2 Отговор
    Манол изглежда по-тъп и от Бою,
    а това е трудно!
  • 9 панагюрец

    14 1 Отговор
    Тоя хем е червен хем е луд!
  • 10 Мда

    18 3 Отговор
    Тея циркаЖии не само днес, ами 12 години ни изгубиха от времето!
  • 11 без имена

    11 4 Отговор
    ако този депутат бе от друга партия какви протести и бдения щеше да има.? искане за оставка, писма до ек......направо умнокрасив плач по жълтите павета.....а сега има само тишина.....или ако питаш ицохазарта- бяла тишина.
  • 12 Ганоил Ганов

    14 1 Отговор
    Трябва да се разследва и Маноилчо, че е дишал в България един и същи въздух с британеца!
  • 13 сефте коменданство

    9 0 Отговор
    Та то всички сте вербувани и то от най-башка терористът , държавата терорист бе Маноилча .
  • 14 без имена

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    е, и малкия генерал е бил прокурор тогава.....какво ще кажеш. а думите на бойкикева към доган????
  • 15 Българка

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Защо пък Георг да каже??. Не е ли редно да се питат, тези които създадоха ДПС, а именно БСП? Някои от БСП са и в този парламент.
  • 16 Ужасен

    16 2 Отговор
    Този гъпанар скоро не се беше изявявал.Колкото по-често го пускат,толкова ГЕРБ губи още повече.Кретените не се издържат.
  • 17 Ддд

    11 1 Отговор
    Гуц Гуц прасето мани пак рови лайнз в кочината на боко
  • 18 Сирене

    3 5 Отговор
    Никъв скандал не е това, ами самата истина...
  • 19 зачуден

    8 5 Отговор
    Всъщност ,ако правилно съм разбрал - Атанасов и ДБ /целокупно/ смятат ,че да контактуваш с издирван от Интерпол терорист си е нещо нормално ???!!! Все пак ,самата (им) депутатка си го призна това и то в национален ефир . Странно . ПП. Освен това ,не съм чул Атанасов да е отричал някога ,че е бил прокурор по време на възродителният процес и че е обвинявал хора за противопоставяне на същият. Смешно е да се твърди ,че прокурор на такова място и по такова време не е имал контакти с ДС.

    Коментиран от #24

  • 20 Няма нужда от имена,

    8 0 Отговор
    Вежди, всички са крадци, вкл. и ти
  • 21 Истината

    10 1 Отговор
    е следната, човекът с червената бюлетина си е бил в собствен имот. Там са живеели починалата му баба и дядо. Никой в селото не е знаел английски, и въпросната депутатка му е помогнала с превод, за да си плати сметките. Въпросът е друг, къде са били бг службите при влизането му в България? Затова няма да сме в Шенген. Граничната полиция не работи, а прекарва емигранти от едната ни граница до другата за пари.
  • 22 Ха ха ха

    9 0 Отговор
    С "политици"-милиционери като Манивелов ПП ГЕ.П стремително върви по стъпките на бюрекофф и Сухия от кв. Левски Г.
  • 23 гжуйк

    10 0 Отговор
    И на тоя простия ГЕРБ некадърник, всеки българин за наш голям срам плаща заплата по 10 хиляди всеки месец. Спрете се бре най големите глупаци ги храним и търпим вече 33 г. До кога. Тоя за бустанско плашило не става а някои е гласувал и в парламента го е пратил. Спрете да гласувате за толкова прости индивиди че ще ви затрият.
  • 24 Българка

    10 4 Отговор

    До коментар #19 от "зачуден":

    Да контактуваш с издирван си е на ръба на престъплението. Основният въпрос е обаче, че никой в селото НЕ Е ЗНАЕЛ, ЧЕ ВЪПРОСНИЯТ БРИТАНЕЦ Е ИЗДИРВАН. Ако съседът ти извършва пресъпления, но ти не знаеш за това, прави ли те съучастник, ако го поздравяваш или говориш с него?

    Коментиран от #31

  • 25 Четинест

    9 1 Отговор
    Некадърник който е на гърба на народа цял живот и освен екстремен ти друго не е направил!
  • 26 Коментар

    3 4 Отговор
    Хич не защитавайте терорист!Този можеше да реши по някое време атентати и в България да си прави.Добре че са го хванали.
    Нека разследват и тази от ДБ.Не пречи.Следващият път не помагайте на престъпници.Като е чужденец това не означава,че не е опасен,а по-скоро е обратното.
  • 27 Перо

    5 0 Отговор
    Болен мозък!
  • 28 Краси Марков

    3 0 Отговор
    ...„заблудена от миловидния външен вид“.... Това може да бъде изказване само на една мека китка. Завидял на жената, че харесала мъж! Срам!
  • 29 Мон чо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    е чен ге, он знае

    Коментиран от #30

  • 30 Ха ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Мон чо":

    "ТОП" ченге, транспортна милиция.
  • 31 Гоги

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Абе пич комшиятя е издирван, аз научих след 6месеца прави ли ме виновен и престъпник за времето когато контактувахме
  • 32 Много се смях

    2 0 Отговор
    Гербажиите отново се изложиха с некомпетентното си поведение . Кумеца на Тиквоний избърза с обвиненията си към депутата на ДБ без да е запознат с случая и избърза като муле пред майка си да се покаже пред шефа си и се у…а което е нормално за всички Гербажии калинки , а пък за Мануилчо милиционерчето толкова си може
  • 33 Стоян Хлебаров

    1 0 Отговор
    ГЕРБ усилено лъскат имиджа си на долни хора! Представете си-щом са токова долни в клеветите си гръмоласно ,пред цял свят,какви ли са в личния си живот!? Не е за вярване,че Борисов е подбрал една пасмина,от която се гнуси цял народ-само с изключение на тези,които са вземали пари от него! Долен човек,обградил се с долни хора,само за да го защитават от законите! Какви ли изпити са полагали пред него за лоялност!? Как ли ги е подбирал??
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове