Last news in Fakti

16 Януари, 2023 23:22 1 204 2

Важните новини във ФАКТИ на 16.01.2023 г.

  • даи-
  • общинска организация-
  • любен дилов-
  • корнелия нинова-
  • кат-
  • магистрала-
  • слави трифонов

Кандидатът за водач се оказва под дрехите със средства за комуникация, но е минал през рентгеновата рамка без проблем

Важните новини във ФАКТИ на 16.01.2023 г. - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

САМО ВЪВ ФАКТИ! Разследват бивш шеф на ДАИ Кърджали за манипулиран изпит на листовки

Бившият шеф на ДАИ в Кърджали – Здравко Каракехайов, който в момента е изпитващ и отговаря за провеждането на теоретичните изпити на кандидатите за водачи, е разследван за манипулиране на изпита на мъж. Случката е от 30 декември, но ФАКТИ разбра за нея от собствени източници.

На въпросния мъж се явява на изпит – т.н. листовки, които в днешно време вече са в електронен вариант, а изпитващ е Здравко Каракехайов. Преди да започне изпитът, кандидатът оставя всичките си електронни устройства на специално място в изпитната стая, след което минава през скенер, който е във вид на рамка като този по летищата. След скенера кандидатът влиза в изпитната зона и сяда на определен компютър. Какво се оказва? След като започва изпитът, настоящият началник на ДАИ Кърджали – Тенчо Тинчев, получава сигнал, че става нещо нередно.

Той предприема бързи действия и заключва стаята, след което подава сигнал в полицията. Когато идват униформените, влизат в стаята и проверяват кандидата за шофьор. Оказва се, че под дрехите си той е имал закрепен микрофон и предавател, а така е комуникирал с някого и е можел да получава информация. Респективно да чете въпросите и да му се казват отговорите.

Интересното в случая е това, че рамката, през която е минал, би трябвало да засече подобни електронни устройства. Как е минал? Работила ли е рамката и какво е правил тогава Здравко Каракейхайов, който отговаря изпитът да се провежда по правилата?

От Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ са запознати с казуса, въпреки че не са коментирали ситуацията публично. По информация на ФАКТИ в момента тече вътрешна проверка. А основното в нея е да се разбере дали това е единичен случай, или практика. Проверяват се още много кандидати за водачи, които са държали изпит при Здравко Каракехайов.

Слави Трифонов проговори за общинската организация напуснала ИТН

Лидерът на партията Слави Трифонов опроверга появилата се информация, че цялата общинска организация в община "Марица" е напуснала ИТН.

Любен Дилов: ПП пречат на всяко ниво, башибозук събран само за една битка

Ако не бяха удивителните аматьори от ПП, парламентът щеше много бързо да намери формула за управление. Това каза на пресконференция в Бургас депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов.

Корнелия Нинова пред bTV: Не сме очаквали третият мандат да е при нас

„Не сме очаквали третият мандат да дойде при нас. Приемаме го като задължение и много сложна ситуация.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред „Лице в лице“, след като президентът връчи третата папка за опит за съставяне на кабинет на левицата.

КАТ взима 8 точки за една бира

КАТ ще ни отнема 8 точки от талона, ако ни хване на една бира, а дрегерът покаже стойност от 0.5 до 0.8 промила.

ВАС: 140 км/ч е разрешената скорост по магистралите в България

Петчленен състав на Върховния административен съд окончателно отмени разпоредбата на чл. 73, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата, която предвижда 120 км/ч максимална разрешена скорост за движение по магистрала, съобщиха от пресцентъра на ВАС.

Слави Трифонов остана без партийна организация в Пловдивско

Цялата организация на политическа партия "Има такъв народ" в община "Марица" напуска. Това съобщи единият от учредителите ѝ и координатор - Петър Какалчев.

Нинова след връчването на мандата: Предвиждаме 4 стъпки. Искаме да преговаряме с всички партии

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на "БСП за България". "Ще направим всичко, каквото е необходимо. Най-важното е да имаме план. Предвиждаме 4 стъпки - днес ще решим кога свикваме Националния съвет, тази седмица ще е. Ще разговаряме с кои партии да преговаряме в парламента - ще искаме мандат да преговаряме с всички. Третата стъпка е - ще поканим на лидерска среща председателите на другите партии, за да се изясним искаме ли да има правителство или се играят игрички и се прехвърля горещият картоф, с цел да не се понесе отговорност за предсрочни избори", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която получи папката, цитирана от БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    0 1 Отговор
    Прекрасно обобщение. Няма почти нищо официално от герб по опорки, чак не е за вярване. Има само герб проксита - Слави, Нинова, Дилов и пр.
  • 2 Сатана Z

    0 0 Отговор
    ⚡️Помощник на президента на САЩ Джо Байдън е открит мъртъв до триетажна сграда в предградията на Вашингтон.

    Тялото на един от помощниците на президента на САЩ Франсис Ъндърууд е намерено сутринта от съседи, които съобщили на полицията. Основната версия за смъртта е самоубийство. Известно е, че Ъндърууд е приемал антидепресанти и е страдал от биполярно разстройство през последните години.

    Известно е също, че той е един от открилите секретни документи в гаража на Джо Байдън.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол